Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie), Capriorul, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel iar de la 10 sep mascul de trofeu), Cerbul lopatar (Mascul de selectie, femela si vitel), Cainele enot(de la 15 sep.), Dihorul comun(de la 15 sep.), Hermelina(de la 15 sep.), Jderul(de la 15 sep.), Marmota (de la 15 sep), Mistretul, Muflonul (de la 15 sep), Nevastuica(de la 15 sep.), Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna(de la 15 sep), Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea(de la 15 sep), Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure(de la 15 sep), Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
VICTORY V8 4.8-35X60 – ZEISS ANUNȚĂ REVOLUȚIA LONG-RANGE
5556 vizualizări

Așa cum ne-a obișnuit, ZEISS aduce o nouă provocare, testând limitele tehnologiei în fabricarea lunetelor. Reticulele au devenit tot mai fine, strălucirea și claritatea imaginilor a sporit permanent și, odată cu introducerea noii lunete VICTORY V8 4.8-35X60, ZEISS oferă o nouă și reală capodoperă în materie de aparatură optică pentru vânătoare.

Această lunetă a fost concepută pentru tirul long-range la vânătoare. Fie că este vorba de vânătoare la munte sau pe întinderea câmpiei, noua VICTORY V8, depășește orice barieră și vine în ajutorul vânătorilor pentru reușite depline mai ales la distanțe foarte mari.

Detalii extrem de clare

Diametrul obiectivului de 60 mm, oferă o strălucire excepțională a imaginilor, chiar și în lumina scăzută a dimineților sau la lăsarea serii. Modelul de referință al lunetei oferă o putere de mărire de 35 de ori, astfel că și în cazul țintelor de dimensiuni mici, trăsăturile acestora se văd până în cele mai mici detalii, fiind bine conturate grație contrastului oferit de calitatea componentelor folosite la fabricație. Sistemul optic impresionează în acest sens, claritatea fiind posibilă datorită combinației extrem de reușite a conceptelor HT – high transmition și FL – fluoride lenses, iar modelul standard permite compensarea paralaxei. În acest fel, VICTORY V8 4.8-35X60 combină calitățile unei lunete versatile pentru tir, cu cele ale uneia pentru observații, ultima fiind concepută special pentru urmărirea și observarea țintelor la distanțe foare mari. Intervalul de mărire extrem de larg, de la 4,8 la 35 oferă o flexibilitate superioară de vedere, luneta putând fi folosită atât la distanțe extreme cât și la apropiere, sporind astfel la maxim versatilitatea modelului prezentat.

VICTORY V8 4.8-35X60 este echipată cu sistemul BDC Competition – bullet drop compensation pentru competiție, care oferă un grad sporit de compensare a căderii glonțului, micșorând ajustarea până la ½ cm la un click și mărind astfel considerabil gradul de precizie oferit de lunetă la distanțe forte mari. Avantajul devine evident în situațiile în care vânătoarea se desfășoară la munte, unde ținta poate apare la distanșă, pe versantul opus, sau, în deschiderea largă a câmpiei, când spre exemplu căpriorul iese la distanțe ce depășesc puterea de mărire a lunetelor obișnuite.

Combinând unicitatea diametrului obiectivului de 60 mm cu capacitatea de transmitere a luminii de 92%, VICTORY V8 4.8-35X60 oferă luminozitatea și strălucirea necesară pentru a permite tirul la distanțe extreme în condiții optime chiar și la mărirea maximă și în condiții de luminozitate scăzută. Confortul și calitățile ofetite de ansamblul optic permit luarea rapidă în obiectiv a țintei, imediat ce arma este epolată, element extrem de important pe teren, mai ales în situațiile în care vânatul apare la distanțe mari, în teren cu deschideri înguste și vegetație ce obstrucționează câmpul vizual.

Performanță optică fără egal

La fel ca întreaga linie de lunete Victory V8, modelul 4.8-35X60 este echipat cu dispozitivul multifuncțional poziționat deasupra ocularului ce permite ajustări de mare finețe în funcție de condițiile de lumină ale momentului și, în plus, lunetele sunt echipate cu cel mai fin punct iluminat - iluuminated dot, de trei până la patru ori mai mic decât cel al lunetelor obișnuite.

Mergând pe aceeași idee de confort și precizie maximă, linia V8 este echipată cu sensorul inteligent pentru mișcare ce permite activarea automată a punctului luminos imediat ce arma a fost adusă în poziție pentru tragere, fapt ce îi permite vânătorului să-și concentreze întreaga atenție asupra țintei.

Sistemul a fost conceput pentru a funcționa și la temperaturi extrem de scăzute și chiar în situația în care puterea susrsei de alimentare scade, fiind echipat cu baterie cu durată dublă de funcționare. Designul pe ansamblu permite efectuarea reglajelor chiar și când sunt purtate mănuși pentru iarnă iar ajustarea intensității de iluminare a punctului luminos se face foarte simplu, prin rotirea discului de reglaj.

Două sisteme de reticule

Pentru linia VICTORY V8 4.8-35X60 sunt disponibile două sisteme de reticule:

Reticulul 60 - extrem de fin și strălucitor, este plasat în planul secundar al imaginii și își păstrează finețea pe percursul întregului interval de mărire, permițând o acoperire minimă a profilului țintei și implicit o acuratețe sporită a tirului la distanțe mari;

Reticului 43 cu punct luminos - cel mai performant sistem cu reticul iluminat, conceput special pentru tirul la distanțe extreme și care permite o acuratețe superioară în condiții de iluminare foarte scăzută, cum este spre exemplu la lăsarea serii.

Sistemul cu punct iluminat reprezintă unul din avantajele majore la vânătoare în general, și în condiții de iluminare scăzută și la distanță mare, în special, deoarece permite identificarea precisă a punctului de ochire pe țintă, grație pnctului luminos foarte clar dintre reticule, suprapus pe fondul, de regulă, mai întunecat al conturului țintei.

Sistemul BDC Competition, disponibil doar pentru lina de lunete VICTORY V8 4.8-35X60, este cel mai performant sistem de compensare a căderii glonțului pe traiectorie produs vreodată de ZEISS și permite sporirea sensibilă a preciziei tirului. Cu o ajustare de 0.5 cm pe click și cu cele 10 inele de metal gravate pentru practic toate tipurile de cartușe disponibile pe piață, sistemul asigură o acuratețe și flexibilitate maximă a tirului pentru diferite distanțe, mergând până la 600 de metri.

Nu în ultimul rând trebuie menționate și alte caracteristici ale liniei de lunete VICTORY V8 4.8-35X60, deosebit de importante având în vedere folosirea acestora în condiții variate de vreme și teren. Câmpul vizual, la 100 de metri este de 8,6 m la puterea de mărire de 4,8X și de 1,2 m la puterea de mărire de 35X. Ocularul poate fi reglat optic de la -3,5 la 2, oferind un interval larg de corecție/ajustare optică.

Pentru a rezista la condiții climatice extreme, de la -25 la +50 grade Celsius, luneta este umplută cu azot, lentilele sunt acoperite cu straturi protectoare cu ajutorul tehnologiei LotuTec, ce previne aburirea și permite vederea și în condiții de ploaie, iar garniturile speciale de etanșare permit folosirea lunetei la presiuni de până la 400 mbari.

Cu o lungime de 40,2 cm și o greutate de numai 970 de grame, încorporând practic cea mai avansată tehnologie disponibilă la ZEISS, VICTORY V8 4.8-35X60 vine să completeze gama de lunete produse de firma germană, oferind un produs extrem de varsatil, de calitate și robustețe maximă, pentru a răspunde celor mai exigente cerințe ale vânătorilor. VICTORY V8 4.8-35X60 a fost concepută pentru a face față cu succes la multitudinea și complexitatea situațiilor ce pot fi întâlnite în teren, la vânătoare, și face posibilă o precizie și acuratețe extremă, fiind recomandată mai ales pentru tirul la distanțe foarte mari!

*Luneta VICTORY V8 4.8-35X60 va fi disponibilă pe piața de specialiate începând din luna septembrie 2015.

 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.