Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Capriorul mascul, Mistretul, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Cioara griva, Cotofana, Prepelita (de la 15 aug.), Stancuta.

 
 
Publicitate
 
 
 
UN PROIECTIL VERSATIL PENTRU PRECIZIE ȘI EFICACITATE: RWS KS
5032 vizualizări

Vremea căpriorilor continuă cu șanse mari de reușită și în ultima parte a lunii iulie iar ieșirile în teren, fie pentru observații, fie la vânătoarea prpriu-zisă oferă posibilitatea apropierii exemplarelor de selecție sau alegerea trofeului mult dorit. Aceleași ieșiri în teren pot oferi ocazia întâlnirii cu doi dintre răpitorii cu păr ce trebuie extrași fără îndoială din fondurile de vânătoare: vulpea și mai ales șacalul. Cel din urmă cunoaște o dezvoltare explozivă în mai toate teritoriile unde se află instalat de ceva vreme, dar și în teritorii noi, și nu sunt deloc puține, teritorii pe care nu ezită să le populeze influențând negativ echilibrul natural, în dauna vânatului util.

În condițiile amintite, când urmărim căpriorii, este bine să fim pregătiți și pentru eventuala întânire cu blănițele gălbui-roșcate. În afara unei carabine precis reglate, și a antrenamentului în poligon ce nu trebuie ignorat, muniția este elementul ce ne va aduce cu siguranță reușita partidei de vânătoare. Unul dintre proiectilele deja consacrate pentru scenariile ilustrate anterior, este proiectilul KS de la RWS, așa numitul proiectiv cone-point – cu vârf conic.

Unul dintre secretele excepționalei precizii a glonțului RWS – KS este echilibrarea optimă a grosimii jachetei proiectlului cu duritatea miezului din pumb. În plus, forma exterioară alungită, cilindrică, a glonțului, opune aerului o rezistență redusă în deplasarea sa, și permite menținerea unei stabilități superioare pe traiectorie a proiectilului, făcând posibilă obținerea unei precizii extrem de ridicate a tragerii.

Construcția proiectilului KS – cu vârf conic, evidnețiază o serie de caracteristici proiectate special pentru obținerea unei performanțe excepționale atât pe parcursul traiectoriei de deplasare cât și în țintă:

1. Reducerea diametrului părții posterioare a proiectilului permite conservarea masei reziduale a acestuia după pătrunderea în țintă, deplasarea în corpul acesteia fără fragmentare și ieșirea sigură;
2. Forma generală de con are în vedere optimizarea caracteristicilor balistice pentru obținerea unei traiectorii extinse;
3. Cămașa glonțului este confecționată din tombac;
4. Miezul proiectilului este confecționat din plumb și permite o deformare echilibrată în corpul vânatului;
5. Precizia sporită a proiectilului este favorizată de forma generală cilindrică-alungită a acestuia.
Indiferent dacă este cazul unui vânat mare sau mic, pătrunderea proiectilului RWS–KS în țintă, este urmată de o expansiune controlată a acestuia în corpul acesteia, cu transfer maxim de energie și conservarea masei reziduale, pentru doborârea rapidă și fără suferință a piesei și fără deteriorarea cărnii vânatului în același timp.
Diversitatea mare de calibre fabricate de RWS disponibile pe piața de specialitate permite alegerea cartușului potrivit pentru vânatul pe care în avem în vedere.
Pentru exemplificare vom lua trei calibre diferite ce se pot utiliza cu succes în această perioadă din an la căprior, iar cele inferioare, în caz de nevoie, și la vulpe și șacal.
243Win.KS 6,2G este un cartuș versatil, cu o precizie și acuratețe extrem de ridicată care poate fi folosit cu succes pentru căprior, dar și pentru șacal și vulpe, oferind o performanță echilibrată la vânătoarea acestor specii. Un cartuș cu un recul redus, cu o mare stabilitate și razanță redusă pe traiectorie, cu eficacitate demonstrată în doborârea țintei și cu evantai larg de utilizare la vânat de talii medii-mici, un cartuș ce poate asigura succesul partidei de vânătoare.
6,5X55 8,2G este un cartuș rapid, cu traiectorie extinsă, recomandat prin excelență pentru căprior și dar și la vânatul de talie medie-mică - șacal, vulpe, putând merge chiar și la exemplare de mistreț sau cerb de talie redusă. Reculul este moderat, are o capacitate de stopare suficientă pentru doborârea rapidă a țintei, fără deteriorarea cărnii vânatului.
30-06 KS 9,7G este probabil cel mai popular calibru, considerat drept universal pentru o mare varietate de specii de vânat de talie medie și mare. Efectul mamaxim al cartușelor RWS.30-06 cu proiectile de la 9,7 la 13 grame, poate fi obținut până al circa 300 metri distanță. Cu un recul mediu, suportabil, cartușul asigură o pentrare eficientă și un efect maxim de stopare /doborâre a piesei.
Calitatea muniției RWS este recunoscută la nivel internațional și are la bază experiența acumulată în timp și controlul permanent al componentelor pe întreg ciclul de producție. Pornind de la primele stadii de cercetare și proiectare și până la inspecția finală, peronalul de specialitate a dedicat întotdeaun atenția și rigurozitatea necesară pentru obținerea unor produse de maximă calitate, care să răspundă cerințelor și exigențelor mereu crescânde ale vânătorilor.
 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.