Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie), Capriorul, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel iar de la 10 sep mascul de trofeu), Cerbul lopatar (Mascul de selectie, femela si vitel), Cainele enot(de la 15 sep.), Dihorul comun(de la 15 sep.), Hermelina(de la 15 sep.), Jderul(de la 15 sep.), Marmota (de la 15 sep), Mistretul, Muflonul (de la 15 sep), Nevastuica(de la 15 sep.), Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna(de la 15 sep), Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea(de la 15 sep), Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure(de la 15 sep), Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
CONFORT ȘI PROTECȚIE CU ARGALI 2, costumul pentru vânătoare de la BLASER
4251 vizualizări

Vânătoarea...

O pasiune care ne-a legat totdeauna de mediul natural și de vânatul ce se bucură de dărnicia și echilibrul oferit de natură. Ieșirile în teren sunt o permanentă provocare și poate că tocmai acest continuu necunoscut, pe care îl vom avea de întâmpinat, ne atrage mereu pe potecile de vânătoare, în căutarea vânatului și a emoțiilor provocate de întâlnirea mai totdeauna neașteptată cu acesta...!

 

Acolo, în terenul de vânătoare, condițiile de vreme se pot schimba de la o clipă la alta iar echipamentul, îmbrăcămintea, este în măsură să facă diferența, asigurându-ne confortul necesar dar și protecția de elemntele uneori de-a dreptul neprielnice ale vremii de afară. De aceea, un costum bine croit, din materiale de calitate, verificate în condiții reale de teren și de vreme, este tot ceea ce ne trebuie pentru a avea confortul necesar, indiferent de ceea ce vremea ar pune la cale pentru a ne testa parcă, în timpul partidelor de vânătoare.

Fie că ne aflăm la șes, la iepuri, la baltă la rațe sau la gâște, în pădure  la mistreți, ori la munte urmărind salturile periculoase ale țapilor negri, îmbrăcămintea pe care o purtăm trebuie să ne țină la adăpost de rigorile vremii, fie ea toamnă târzie cu ploaie și lapoviță rece sau miez aprig de iarnă cu zăpadă și vânt înghețat.

Luând în considerare toate aceste elemente și ținând cont de experiența reală, din teren, a vânătorilor, Blaser  a realizat și pus la dispoziția vânătorilor, un costum pentru iarnă, Argali 2  - anume conceput pentru a oferi confort și protecție chiar și în cele mai severe condiții ce pot apare în perioada rece a anului.

Acest fapt a fost posibil grație unor materiale de fabricație cu proprietăți excepționale, care, în afara rezistenței și a fiabilității în condițiile cele mai aspre de teren, permit, fiecare la rândul său, menținerea căldurii corpului, asigurarea unei respirabilități ridicate prin eliminarea vaporilor de apă produși prin transpirație în urma efortului fizic, materiale  impermeabile la apă și care oferă o protecțe extrem de eficientă împotriva vântului.

RAMTEX și RAMBRANE sunt cele două inovații de la Blaser, materiale care, alături de Primaloft - Insulation Technology și Thinsulate Insulation - 3M, ambele concepute pentru a asigura protecția termică a corpului, conferă, împreună, costumului  de vânătoare Argali 2 de la Blaser, calități excepționale pentru protecție și confort fizic.

RAMTEX  este un material confecționat din fibre robuste cu aspect de piele întoarsă și a fost conceput pentru a spori rezistența acelor zone care suferă cea mai mare expunere și uzură în timpul în teren. Materialul oferă în același timp un plus de eleganță costumului și se usucă extrem de rapid, tinând murdăria la distanță.

 

RAMBRANE  este  o membrană protectoare, complet impermeabilă pentru apă și cu o respirabilitate extrem de ridicată. 

 

       

  1. Material exterior, 2. Membrana RAMBRANE, 3. Material pentru dublură pe interior.

 

Cu o impermeabilitate de 10. 000 de mm și o respirabilitate de 13.000 g/cm pătrat/24 de ore, RAMBRANE se înscrie între cele mai performante materilale de acest tip existente pe piața de specialitate. Pentru situațiile când efortul fizic este unul din factorii principali iar transpirația abundentă este inevitabilă, o respirabilitate de 13. 000 de unități în 24 de ore, asigură, fără nici un fel de echivoc, un factor de confort extrem de important, oferit doar de materialele concepute de firmele de top precum Columbia, Under Armour sau Solomon/Arc’Teryx.

 

În plus, RAMBRANE este un material silențios, chiar și în condiții de temperatură extrem de redusă, un element adesea cheie în vânătoarea la anumite specii de vânat.

 

Jacheta exterioară a costumului  2 în 1 Argali 2 este impermeabilă la apă și vânt, oferind în același timp o respirabilitate extrem de ridicată,  toate aceste calități grație membranei RAMBRANE, patentată de Blaser. Designul cu două buzunare incapatoare, poziționate la partea inferioară, dublate de buzunare căptușite cu material termoizolant,  plus două buzunare superioare, oblice, cu fermoar, căptușite tot cu material termoizolant fleece, croită modern, pentru a oferi mobilitate și confort, jacheta 2 în 1 Argali 2 îmbină protecția, confortul și utilitatea, trei elemte extrem de importante atunci când ne aflăm pe teren, la vânătoare, expuși capriciilor impredictibile ale vremii.


Jacheta interioară asigură un plus de confort termic în condiții de temperatură scăzută, este detașabilă și ușoară, se usucă foarte rapid și este prevăzută cu două buzunare cu fermoar. 

 

Pantalonii Argali 2 Winter sunt la rândul lor impermeabili la apă și vânt, au o respirabilitate sporită, toate grație tehnologiei RAMBRANE, materialul fiind extrem de silențios, la fel ca și jacheta, în condții de temperatură scăzută.

Dublați spre interior cu materialul ultra-rezistent RAMTEX, silențios și estetic în același timp, pantalonii sunt prevăzuți cu buzunare oblice cu fermoar la partea superioară și cu buzunare tip cargo - utilitare, încăpătoare, cu clapă asigurată cu capse și cu minibuzunare interioare pentru GPS, telefon mobil sau lanternă și briceag.  La brâu, pantalonii au marginea posterioară mai înaltă, căptușită cu material termo-fleece, șisunt prevăzuți cu bandă adezivă, pentru a proteja mijlocul și zona lombară.

Atât jacheta cât și pantalonul costumului Argli 2 de la Blaser, beneficiază de tehnologia Teflon  a laminării fibrelor materialului exterior, tehnologie care îmbunătățește protecția împotriva apei și a murdăriei, adâugând o rezistență sporită materialului pe care se aplică. 

Promotor permanent al cercetării și inovării, al calității materialelor folosite și al rigurozității procesului de fabricație, Blaser continuă tradiția deja recunoascută pe piața de specialitate, oferind produse de înaltă ținută și calitate, menite să răspundă cerințelor mereu cescânde ale timpului prezent,  fie că este vorba despre arme de vânătoare, îmbrăcăminte sau alte accesorii pentru vânătoare.

 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.