Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Jderul, Nevastuica,Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Cioara griva, Cotofana.

 
 
Publicitate
 
 
 
BLACK SHOCK, CARTUȘUL CU PROIECTIL UNIC DE LA B&P – RAPID, PRECIS ȘI SIGUR
20934 vizualizări

Sezonul de vânătoare este încă în plină desfășurare iar iarna a pus stăpânire deplină peste locuri. Ninsoarea și gerul din a doua jumătate a lunii ianuarie au așternut mantaua albă a zăpezii peste natura ce se odihnește binemeritat, bucurându-ne acum cu minunatul peisaj hibernal. 

Potecile pădurii, câmpurile și stuful bălților arată acum mai bine ca oricând urmele vânatului ce se mișcă între locurile de adăpost și cele cu hrană. Privind acest tablou, așezat în scenă de bătrânul Gerar, nu cred că putem greși spunând că acesta este poate cel mai bun timp pentru o vânătoare la pădure, la mistreți...!

Vizibilitatea sporită datorită albului zăpezii este un avantaj demn de luat în considerare. Și cum carabina nu este întotdeauna la îndemână, arama de vânătoare cu țevi lise este o alternativă de succes pentru o partidă de vânătoare reușită. De fapt, dacă luăm în considerare “scenariul” nostru, conturat anterior, bock-ul sau o juxtapusă poate fi chiar de mai mare folos decât o carabină cu lunetă. Având în vedere distanța relativ redusă de tragere, prezența vegetației forestiere – arbori, arbuști, și a timpului, cel mai adesea foarte scurt, în care ținta este disponibilă pentru ochire, cătarea unei arme de vânătoare cu țevi lise poate fi considerabil mai eficientă decât reticulele unei lunete care, în aceste condiții trebuie să aibă un factoer de mărire apreciabil redus pentru a putea permite observarea unui câmp vizual cât de cât rezonabil de larg pentru condițiile date. Ținând cont și de faptul că, de regulă, vânarea răpitoarelor cu păr este permisă în aceste situații, arma cu țevi lise, care permite încărcarea a două cartușe diferite, unul cu alice, al doi-lea cu proiectil unic, devine practic mult mai versatilă, permițând “acoperirea” unei varietăți mai largi de situații ce pot apare în teren.

Conform legii, tirul la mistreț este permis doar cu proiectil unic, iar pentru această situație sunt disponibile cartușele pentru țevi lise cu proiectil cunoscut și sub numele de slug.

B&P pune la dispoziția vânătorilor, alături de larga varietate de muniție cu alice, cartușele din gama Big Game Black Shock, cu proiectil unic, cartușe concepute special pentru a fi utile în situații precum cea exemplificată anterior.

Cartușul Big Game Black Shock este un cartuș rapid și foarte precis. Proiectilul este o variantă a aceluia folosit în linia Thril Shock Slug, tip hollow point, poziționat pe o bură tip blackshock G32, și prevăzut cu 18 caneluri în spirală care permit obținerea unei viteze, expansiuni și precizii excelente. Un alt element important de luat în considerare este faptul că proiectilul este protejat la suprafață prin intermediul unui tratament care previne lăsarea oricăror urme de plumb pe interiorul țevii. 
Cartușul clasic, cu tub de 70 mm și 32 de grame, este echipat cu pulbere tip F2 32, apărută pe piața de specialitate la începutul anilor ’60 și care a devenit renumită după câștigarea a patru medalii olimpice de aur la probele de tir sportiv în perioada anilor 1972 -2000,  fiind ulterior folosită cu deosebit succes și pentru încărcarea cartușelor de vânătoare. Pulberea dezvoltă o putere medie, imprimând însă o viteză foarte ridicată proiectilului, permițând obținerea de rezultate constante indiferent de condițiile climatice.
Varianta Big Game Black Shock Magnum, are tubul de 76 mm, 40 de grame și este echipat cu pulbere cu bază dublă DB – Double Base, fiind conceput pentru armele de vânătoare cu camera cartușului magnum și pentru a oferi o putere sporită de stopare a vânatului.
Ambele variante sunt prevăzute cu sistemul Gordon System, un sistem inovativ cu cameră amortizoare internă pentru reducerea efectului reculului. 
Recomandate cu precădere pentru tirul la mistreț, cartușele Big Game Black Shock pot fi folosite cu succes și la căprior, la distanțe rezonabile pentru a evita rănirea și pierdera vânatului.
Nu trebuie uitat faptul că tirul cu proiectil unic tip slug tras din țevi lise impune folosirea șocurilor deschise, cilindru sau cel mult cilindru îmbunătățit, o măsură extrem de importantă, pentru a preveni și a evita accidentele nedorite în terenul de vânătoare.
Calitatea componentelor folosite și rigurozitatea porcesului de fabricație și control al cartușelor produse de B&P a impus produsele companiei pe piața de specialitate, în prezent acestea bucurându-se de recunoaștere la nivel mondial, fiind apreciate și răspunzând cu mult succes cerințelor mereu sporite atât ale vânătorilor cât și ale sportivilor din domeniul tirului sportiv de performanță. 
 
© 2002-2023. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.