Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie si exemplar de trofeu ), Capriorul femela, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel, si de trofeu pana pe 15 noiembrie), Cerbul lopatar (Mascul de selectie, femela, vitel si de trofeu), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Iepurele de camp, Iepurele de vizuina, Jderul, Mistretul, Muflonul, Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea, Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
Victory RF Laser Rangefinders – O formulă simplă, de maxim succes
1491 vizualizări

“Vezi, măsoară și ochește” este dictonul ales de ZEISS pentru a defini calitatea și versatilitatea rangefindere-lor cu laser din Seria Victory RF. Aflați în teren, la vânătoare sau chiar și numai pentru recunoaștere și observarea vânatului, binoclul devine o piesă extrem de utilă și importantă. Performanțele și acuratețea acestuia sunt în măsură să facă diferența mai ales în cazul partidelor de vânătoare desfășurate în teren dificil, când vânatul poate apare la distanțe considerabile, în condiții de lumină scăzută sau pe vreme cu ploaie sau burniță.

De aceea, un binoclu cu capacitate de rangefinder, ce măsoară cu acuratețe distanța până la țintă și, în plus, grație unui sistem balistic extrem de bine pus la punct, oferă și corecția necesară pentru punctul de ochire pe țintă, în funcție de distanța măsurată și muniția folosită, toate acestea cu o simplă apăsare de buton, este un ajutor de maximă valoare.

Dacă ne îndreptăm atenția spre seria  Victory RF și PRF Laser Rangefinders oferită de ZEISS, trebuie să remarcăm o serie de elemente de extremă importanță mai ales în condițiile reale ale unei partide de vânătoare, în care ținta este disponibilă, cel mai adesea, preț de doar câteva momente:

 

Factorii cheie ce trebuie luați în considerare sunt: 1. Calitatea și înalta performanță a lentilelor care asigură imagini extrem de clare, luminoase, în culori strălucitoare; 2. Măsurarea rapidă, cu precizie înaltă, a distanței, grație tehnologiei cu laser;  3. Sistemul balistic de informare/calcul BIS - Balistic Information System, care arată poziția corectă a punctului de ochire pe țintă – holdover point, calculat în funcție de clasa și calibrul muniției folosite, distanța față de țintă și sistemul unităților de măsurare a acesteia.

 

Zeiss Victory RF Laser Rangefinders

 

Performanțele optice de înaltă calitate sunt asigurte de  sticla din clasa Fluoride din care sunt fabricate lentilele și acoperirea multistratificată a acestora cu ajutorul tehnologiei Carl Zeiss T* multi-layer coating, permit obținerea unor imagini extrem de clare, până la cele mai mici detalii, strălucitoare și cu redarea intensității culorilor naturale, în special în condiții de luminozitate redusă, așa cum se întâmplă spre exemplu la răsăritul și apusul soarelui. În plus, tratarea lentilelor cu ajutorul tehnologiei LotuTec, ce asigură îndepărtarea particulelor de apă de pe suprafața expusă spre exterior a acestora, constituie garanția unei vizibilități și clarități inegalabile în condiții de ploaie sau umiditate ridicată a atmosferei.

 

 

Tehnologia de măsurare cu laser a distanței  permite măsurarea rapidă, de ordinul zecimilor de secundă, a distanței până la țintă. Tehnologia de scanare cu laser de ultimă generație,  asigură măsurarea cu precizie inclusiv a țintelor de dimensiuni mici, aflate în mișcare, chiar și în condiții de iluminare redusă. 

 

Zeiss Victory RF Laser Rangefinders

 

Zeiss Victory RF Laser Rangefinders

 

 

 

Marcarea punctului de ochire pe țintăholdover point, corectată conform distanței de tragere, clasa calibrului muniției folosite, grație sistemului balistic de informare/calcul BIS, oferă un avantaj extrem de prețios, economisind timp și permițând efectuarea rapidă a corecției puntului de ochire pe țintă, exact așa cum este nevoie în condițiile reale de vânătoare în teren, când vânatul apare și dispare rapid din câmpul de vedere. Acest sistem integrat folosește diferite curbe balistice, în funcție de muniția folosită și distanța măsurată, pentru a calcula corecția necesară a punctului de ochire pe țintă, fapt ce sporește considerabil randamentul, eficacitate și rata de succes a tirului.

 

Zeiss Victory RF Laser Rangefinders      Zeiss Victory RF Laser Rangefinders

 

 

Acuratețea și măsurarea precisă permite ca  în mai puțin de ½ dintr-o secundă, după apăsarea butonului de măsurare, să fie redată cu precizie distanța exactă până la țintă. Se pot măsura distanțe de până la 1200 de metri, iar activarea sistemului BIS permite calcularea valorii corecției necesare a punctului de ochire pe țintă – holdover point, prezentat cu ajutorul unui  LED luminos afișat în câmpul vizual al lentilei.

Butonul de setare rapidă este la îndemână și permite trecerea rapidă de la o funcție la alta a binoclului-rangefinder, element esențial în condițiile în care timpul în care putem lua decizia tirului este de regulă extrem de scurt, vânatul fiind de obicei în permanentă mișcare.

Designul robust și rezistent, sistemul de laser fiind integrat, mai rapid, mai avantajos și mai simplu de reglat decât sistemul clasic cu 3 puncte de măsurare. Corpul binoclului este  din magneziu, rezistent, protejat cu acoperire din cauciuc pentru absorbția/diminuarea  șocurilor, complet impermeabil la apă și praf. Interiorul este umplut cu azot pentru a preveni apariția condensului chiar și în cele mai drastice condiții de utilizare.

Tehnologia LotuTec. asigură acoperirea lentilelor cu un  strat protector ce permite disiparea apei de pe suprafața lor în condiții de ploaie, ceață sau umiditate atmosferică ridicată, asigurând claritatea imaginilor.

 

Dintre modelele Victory RF Laser Rangefinders oferite de ZEISS, cu aplicabilitate pentru vânătoare, observații și activități outdoor  amintim aici:


Victory 10x45 T* RF, cu  putere de mărire de 10X, câmp vizual la 1000 m de 110m, timpul de măsurare cu laser integrat de 0,5 secunde și o greutate de numai 995 grame și factor crepuscular de 21,2, deosebit de util în condiții de lumininozitate redusă, are  aplicabilitate cu precădere pentru vânătoare și observații în teren:

 

Zeiss Victory RF Laser Rangefinders

 

Victory 10x56 T* RF, cu  putere de mărire de 10X, câmp vizual la 1000 m de 110m, timpul de măsurare cu laser integrat de 0,5 secunde și o greutate de numai 1150 grame și factor crepuscular de 23,7,  ce permite performanțe superioare de observare în condiții de iluminare substanțial redusă,  are  aplicabilitate și a fost conceput cu precădere pentru vânătoare:

 

Zeiss Victory RF Laser Rangefinders

 

 

Victory 8x26 T* PRFPocket rangefinder, rangefinder-ul de buzunar, compact, ușor – 310 grame, cu dimensiuni reduse – 130 mm înălțime și 98 mm lățime, un câmp vizual 110 m la 1000 de metri, extrem de ușor de folosit și de transportat, cu aplicabilitate într-o gamă largă de activități:

 

Zeiss Victory RF Laser Rangefinders

 

 

 

Inspirate de activitatea reală de vânătoare și observații în teren, perfecționate după cerințele actuale ale vânătorilor și iubitorilor de natură, modelele Victory RF și PRF de la ZEISS oferă calitatea și încrederea recunoscute de ani buni pe piața de specialitate și vin să completeze echipamentul modern de vânătoare, oferind soluții de maximă versatiliate și utilitate pentru varietatea de condiții practice pe care fiecare dintre noi le-am întâlnit și le întâlnim mereu, pe teren, la vânătoare.

 

 

 

 
© 2002-2020. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.