Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie), Capriorul, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel iar de la 10 sep mascul de trofeu), Cerbul lopatar (Mascul de selectie, femela si vitel), Cainele enot(de la 15 sep.), Dihorul comun(de la 15 sep.), Hermelina(de la 15 sep.), Jderul(de la 15 sep.), Marmota (de la 15 sep), Mistretul, Muflonul (de la 15 sep), Nevastuica(de la 15 sep.), Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna(de la 15 sep), Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea(de la 15 sep), Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure(de la 15 sep), Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
MINOX – optica germana performanta
3434 vizualizări

MINOXFabricant de  aparatura fotografica si dispozitive optice, renumit pentru aparatele foto miniaturale adesea asociate cu spionajul.

Istoria MINOX este legata de inginerul letono-german Walter Zapp care in anul 1922 a inventat si brevetat primul aparat foto miniatural, destinat initial pietei de lux.

 

 

 

Productia de serie a Ur-MINOX (un aparat fotografic de dimensiunile unei tigari) este inceputa in 1936 in fabrica Letona VFG. Datorita calitatilor sale universal recunoscute (dimensiuni reduse, robustete, calitate optica excelenta ) aparatul foto miniatural este adoptat imediat de serviciile de informatii Germane apoi de cele din lumea intreaga.

 

MINOX 8x11 (o varianta mai mare) este cosacrat publicului larg de filmele de spionaj din perioada razboiului rece.

 

MINOX produce in fabrica letona VFG in perioada 1937 – 1943. Dupa razboi, fabrica este mutata la Wetzar in Germania iar productia diverselor variante ale aparatelor fotografice de tip “spion “ continua pana in 1974. In paralel MINOX dezvolta produce si comercializeaza si alte tipuri de material optic si fotografic.

In 1996 MINOX este achizitionat de un alt mare producator de dispozitive optice – LEICA A.G.

 

In 2005 prin vanzare de actiuni MINOX devine din nou independent dar influenta LEICA schimba directia companiei astfel incat pentru prima oara se pune accent pe producerea dispozitivelor optice destinate observarii naturii, vanatorii sau petrecerii timpului liber. Astfel MINOX dezvolta si produce lunete de vanatoare, binocluri, monocluri, lunete de observatie, dispozitive de vedere pe timp de noapte si camere digitale.

 

MINOX Jagdoptik

 

In 2014, MINOX devine parte a L&O Holding Germany grup din care fac parte si brandurile Blaser, Sauer, Mauser, Jhon Rigby, Diana s.a. Ulterior acestei schimbari, in mod natural, MINOX pune accent pe dezvoltarea dispozitivelor optice destinate in mod special vanatorii.

 

Cu o traditie de mai bine de 80 de ani in domeniul producerii dispozitivelor optice MINOX este o marca germana ce se autocaracterizeaza prin Inovatie si Calitate.

MINOX logo

Disponibil in Romania prin Arrow International.

 

 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.