Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie si exemplar de trofeu ), Capriorul femela, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel, si de trofeu pana pe 15 noiembrie), Cerbul lopatar (Mascul de selectie, femela, vitel si de trofeu), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Iepurele de camp, Iepurele de vizuina, Jderul, Mistretul, Muflonul, Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea, Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
RWS – HIT, PROIECTILUL GREEN, FĂRĂ PLUMB, CU EXPANSIUNE STABILĂ ȘI EFICACITATE ȘI PRECIZIE MAXIMĂ
2381 vizualizări

RWS HITVremea căpriorilor se apropie cu pași repezi iar observațiile din teren ne oferă deja informațiile necesare despre locurile, obiceiurile și mai ales orele la care exemplarele demne de atenție ies din ascunzișurile numai de ei știute. În același timp, sezonul deschis permanent  la mistreț - mascul, oferă ocazii deosebite pentru o vânătoare de succes pe tot parcursul anului.

 

Alături de binoclu, și carabina bine reglată și testată în poligon, să nu uitam antrenamentul are locul și rolul lui bine determinat în toat acest scenariu, muniția folosită nu numai că poate, dar și face diferența la momnetul mult așteptat al întâlnirii cu vânatul mult dorit.

Folosirea proiectilelor green, netoxice, care nu conțin plumb în compoziție, câștigă tot mai mulți adepți iar avantajele oferite de noile modele sunt demne de toată atenția.

Modelul de proiectil HIT – High Impact Technology, fără plumb, a fost creat ca o alternativă de proiectil pentru vânătorii ce preferă muniția fără fragmentare. În pofida deformării rapide, proiectilul păstrează o masă stabilă fapt ce asigură o penetrare adâncă și eficace, cu ieșire garantată chiar și la viteze mari de impact sau/și în cazul întâmpinării unei rezistențe sporite, așa cum este cazul lovirii oaselor. Performanța și eficacitatea cea mai înaltă este de altfel dovedită în cazul folosirii acestuia la vânatul mare.

În contrast cu proiectilele cu fragmentare, HIT, fără plumb și cu masă stabilă, eliberează întreaga energie cinetică în corpul țintei grație procesului de nefragmentare în procent de 100%.  Drept consecință, carnea vânatului rămâne în totalitate nealterată, putând fi folosită în întregime.

 

Noul HIT, la fel ca toate proiectilele produse de RWS, combină avantajele și calitatea garantată de producător: eficacitate de încredere, precizie, uzură și efect redus pe țeavă și un design de ultimă generație.

 

 

RWS HIT Matrix – proiectilul de utimă generație


Designul proiectilului are la bază cercetările și inovațiile de ultimă oră în domeniu, ce au permis dezvoltarea unui model green – fără plumb, de proiectil, de precizie și eficacitate semnificativ îmbunătățite, în paralel cu trend-ul de tot mai mare actualitate, al grijii, protejării și conservării mediului înconjurător.

RWS TC Tip – vârful proiectilului are două incinte/camere goale. Designul inovativ asigură două funcții importante:

1.      Forma suplă îi conferă un coeficient balistic, BC- ballistic coefficient, îmbunătățit și asigură o traiectorie mai lungă. Acestea înseamnă de fapt o viteză mai ridicară a proiectiulului și o enegie mai mare de impact.

2.      Interacțiunea dintre cele două camere goale permite o expansiune ultra-rapidă de-a lungul întregii părți frontale a proiectilului, fapt ce garantează un efect de șoc ridicat și căderea în foc” a vânatului.RWS ACC – design-ul cu vârf hollow-point

ACC – Active Crater Cavity, incinta activă, permite preluarea/absorbția otimă a deformării inițiale, declanșată de vârful TC – Twin Compression, cu compresie dublă, și continuă accelerarea procesului de deformare. Rezultatul este o expansiune perfectă, fără fragmentare, imediat după impactul și penetrarea în corpul țintei.

https://rws-munition.de/uploads/tx_twrws/rws_0_hit_bp-g_0_stadium1.png

 

Structura proiectilului HIT prezintă un număr de particularitîți specifice, care conferă glonțului o serie de calități importante în legătură cu penetrarea, conservarea masei și deformarea controlată, fără reziduu, toate având drept scop doborârea în foc a țintei și conservarea calității cărnii vânatului.

 

 

RWS HIT

1.      RWS ACC – Active Crater Cavity, cavitatea poziționată în vârful proiectilului pentru o activare accelerată a deformării – mashrooming, și un efect de șoc ridicat

2.      RWS TC Tip – Twin Comprehion Tip, vârf cu compresiune dublă, cu două compartimente/cavități pentru o traiectorie plată și pentru deformarea inițială

3.      Interiorul din cupru, solid, placat la exterior cu nichel, alcătuiesc un proiectil cu o valoare a coeficientului balistic – BC, extrem de ridicat

4.      Baza cu profil boat tail, asigură stabilitatea în deplasarea pe traiectorie

5.      Canelurile oferă un un efect îmbunătățit la pătrunderea în țintă și implicit la obținerea performanței doborârii rapide a vânatului.

 

Varietatea de calibre disponibile pentru proiectilul RWS HIT, începând cu calibrul.270 Win. și până la 9,3 x 74R., pune în evidență versatilitatea acestui model de glonț care poate, în acest fel, să fie folosit pentru o varietate largă de vânat.

Pentru exemplificare vom prezenta trei calibre, dintre cele mai populare folosite la vânătoare.

 


RWS.270 Win. HIT 8,4G


RWS centerfire rifle cartridges in calibre.270 Win.

https://rws-munition.de/typo3temp/_processed_/csm_rws_270_hit_bp_217220ab12.png

Highly suitedHighly suitedHighly suitedHighly suitedCăprior, Capră neagră, Muflon, Cerb lopătar


Highly suitedHighly suitedHighly suitedHighly suitedVulpe, Viezure, Șacal, Mistreț, Cerb


Highly suitedHighly suitedHighly suitedHighly suitedUrs

 


.270 Win este un cartuș de înaltă acuratețe ce oferă un tir extrem de plăcut la vânatul de talie mică și medie. Nu este însă cel mai potrivit pentru vânatul mare și nici pentru cel periculos. În plus este un cartuș foarte bun pentru vânătoarea în teren de munte fiind recunoscut pentru eficacitatea sa la distanțe mari, calitățile sale fiind apreciate de vânătorii care trebuie să acopere zone mari de teren în căutarea vânatului.

 

 

RWS.30-06 HIT 10,7G

RWS centerfire rifle cartridges in calibre.30-06

https://rws-munition.de/typo3temp/_processed_/csm_rws_30-06_hit_bp_2318843_10-7g_rgb72_9b9a4ad76f.png

Highly suitedHighly suitedHighly suitedHighly suitedCăprior, Mistreț, Cerb lopătar, Cerb


Highly suitedHighly suitedHighly suitedHighly suitedUrs


Highly suitedHighly suitedHighly suitedHighly suitedVulpe, Câine enot, Șacal


.30-06 Spring este probabil cel mai popular calibru, considerat drept universal pentru o mare varietate de specii de vânat de talie medie și mare. Efectul mamaxim al cartușelor RWS.30-06 cu proiectile de la 9,7 la 13 grame, poate fi obținut până al circa 300 metri distanță. Cu un recul mediu, suportabil, cartușul asigură o pentrare eficientă și un efect maxim de stopare /doborâre a piesei.

 


RWS 8x57JS HIT 10,4G

RWS centerfire rifle cartridges in calibre 8 x 57 JS

https://rws-munition.de/typo3temp/_processed_/csm_RWS_BuePa_8x57js_hit_2319208_einzelpatrone-seite_rgb_300px_06b075af51.png

Highly suitedHighly suitedHighly suitedHighly suitedCăprior, Mistreț, Cerb lopătar, Cerb


Highly suitedHighly suitedHighly suitedHighly suitedVulpe, Câine enot, Șacal, Urs8 x 57 JS este un cartuș de primă clasă pentru distanțe de până la 180 de metri. Este ideal pentru vânătoarea la pădure și vânătoarea la goană, la vânat mare, fiind considerat un cartuș universal. Un alt avantaj este acela că deterioarea cârnii vânatului este semnificativ redusă comparativ cu cartușele rapide de calibru mai mic.

 

Recapitulând pe scurt, avantajele proiectilului RWS – HIT se constiuie în următoarele:

·         Penetrare extrem de puternică, grație construcției robuste și stabile, chiar și în cazul lovirii oaselor

·         Depreciere minimă a cărnii vânatului, grație nefragmentării și lipsei plumbului din compoziția materialului proiectilului

·         Balistică impresionantă la viteză ridicată, traiectorie plată și energie de imapct crescută

·         Protejarea interiorului țevilor

·         Efect de șoc foarte puternic cu modelul/designul RWS HIT Matrix

 

Recunoscută și consacrată pe piața mondială de specialitate, RWS a stabilit mereu standarde noi în ceea ce privește precizia și eficacitatea cartușelor pentru vânătoare, oferind vânătorilor o muniție de încredere, eficace, de mare acuratețe și care protejează țevile, respectând cu strictețe, de-a lungul anilor, tradiționalul dicton al companiei: muniția contează!


 
© 2002-2020. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.