Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie si exemplar de trofeu ), Capriorul femela, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel, si de trofeu pana pe 15 noiembrie), Cerbul lopatar (Mascul de selectie, femela, vitel si de trofeu), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Iepurele de camp, Iepurele de vizuina, Jderul, Mistretul, Muflonul, Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea, Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
ULEIUL BALLISTOL – şi totuşi de ce ar fi o alegere inspirată pentru arma dumneavoastră
1690 vizualizări


Blaser R8

Chiar dacă am mai scris despre acest produs a cărei poveste se regăseşte în istorie, de la sfârşitul de secol X1X şi până în prezent, câteva argumente în plus favorabile acestui ulei sunt cât se poate de bine venite.

Faptul că acesta curăță, unge și protejează metalul, lemnul,  pielea prelucrată, dezinfectează, fiind compatibil cu epiderma, nu dăunează sănătății și se degradează biologic toate acestea sunt cunoscute cred că de foarte multă lume, fie chiar de cei care doar au auzit de Ballistol.

 

De istoria fabricării acestuia nu vom pomeni. În schimb vom spune că invetatorul său, profesor de chimie la facultatea tehnică din Karlsruhe, Dr.Helmut Klever – nume purtat de fabrica producătoare - la cererea expresă a împăratului Wilhem II ce promova politici expensioniste reuşeşte ceea ce nu a reuşit alt producător nici până în ziua de astăzi: ceva care să fie bun pentru toate – îngrijirea armamentului, a păţilor componente din lemn, piele, pentru  îngrijirea medicală imediată a rănilor - dezinfectarea și accelerarea procesului de vindecare și până la dezinfectarea împotriva unor agenți patogeni precum stafilococul auriu și germenii tifoidieni și tuberculoși și curățirea și protejarea plantelor de o serie de paraziți comuni precum puricii de frunze.

Având la bază un ulei medicinal pur, folosit în industria farmaceutică, Ballistol, a cărui rețetă rămâne bineînțeles secretă, conține ingrediente ce se găsesc în natură, sub formă simplă sau combinate, fapt ce explică calitatea specială a sa, fiind complet lipsit de riscuri ecologice. Chiar și buteliile de spray sunt presurizate folosind propan și butan, elemente ce se descompun ulterior în mediul natural în apă și bioxid de carbon.

 

Blaser R8

Uleiul ecologic, multifuncțional, durabil, cu multiple utilizări

Ce viziune modenistă a putut avea Dr.Helmut Klever acum mai bine de 110 ani!

Producători mult mai renumiţi din acelaşi domeniu sau nu, nume sonore nu au avut această până de curând nici măcar intenţia de a introduce în conceptele lor şi în strategia lor de dezoltare, conceptul de protejare a mediului!

Ballistol este un ulei care protejează, conservă, curăță și lubrifiază fără a polua mediul înconjurător. Este un ulei biodegradabil, care nu se descompune în produse secundare și care nu va polua nici apa, nici solul și nici aerul dupa ce a fost folosit. În plus este un ulei care protejază pielea putând fi utilizat în siguranșă fără a genera potențiale pericole cancerigene pentru pielea umană.

 

 

 

Un atu excepțional al uleiului Ballistol este acela că nu se rezinifică în timp, păstrându-și fluiditatea și menținând elementele lubrifiate în perfectă stare și manevrabilitate. Grație componenților anti-oxidanți din formula sa, Ballistol împiedică reacția componentelor sale cu oxigenul, astfel încât, în timp, procesul de rezinificare/durificare este complet anihilat, uleiul păstrându-și calitățile timp de decenii întregi. 

Despre îngrijirea armelor de vânătoare

Factorii externi lasă în timp urme asupra armelor de vânătoare, efectele arderii pulberii, a gazelor și frecării proiectilelor pe interiorul ţevii,  factorii meteo, a precipitațiilor, pot afecta calitatea și precizia tirului.

Ballistol, grație formulei sale complexe, neutralizează reziduul acid depus pe interiorul țevii și pe părțile componente ale mecanismului ca rezultat al arderilor, îndepărtând cu succes produșii rezultați, atât a pulberii negre cât și a celei fără fum.

De asemena îndepărtează depunerile de cupru, zinc, plumb sau tombac rezultate în urma frecării proiectilelor de interiorul țevilor și protejează atât la interior cât mai ales la exterior țevile de efectele nedorite datorate influenței agenților atmosferici.

 

Blaser R8

 

Alcalinitatea uleiului neutralizează produșii acizi, iar datorită tensiunii superficiale a molelculelor sale, pătrunde în cele mai delicate părți ale mecanismului armelor, lubrifiind și asigurând păstrarea buna funcţionare, fără a deteriora părțile din material sintetic ale acestora. Combinat cu apa, uleiul formează o emulsie din care, în timp, apa se evaporă și lasă uleiul pur să formeze o peliculă/film protector la suprafața metalului, peliculă ce conservă perfect suprafețele, inclusiv brunajul exterior al țevilor.

Pentru zonele care și-au pierdut brunajul, KLEVER pune la dispoziția vânătorilor, Klever-Quick-Browning, un produs ce tratează rapid punctele afectate, refăcând fără dificultate brunajul exterior al țevilor.

 

Blaser R8

 


Folosirea uleiului Ballistol ușurează activitatea și reduce timpul de curățare a armei, reducând efortul necesar folosirii periilor pe interiorul țevilor și asigurând  în același timp protecția completă necesară împotriva factorilor cu acțiune internă și externi ce pot afecta calitatea și precizia tirului.


Proprietatea uleiului de a nu se rezinifica/durifica în timp, asigură menținerea mecanismelor și a părților mobile ale armelor de vânătoare în perfectă stare de funcționare, chiar și dacă acestea au fost puse la păstrare timp îndelungat.

Adăugând aici și calitățile de refacere și conservare a lemnului în general și a celui al patului armelor de vânătoare în particular, prevenind acțiunea bacteriilor și a mucegaiurilor atât la lemn cât și la pielea prelucrată a curelelor armelor de vânătoare, conturăm imaginea complexă a calităților și folosirii multiple a uleiului Ballistol.

 

Blaser R8

 

Cu aceleași efecte benefice de curățare, protejare și conservare, uleiul Ballistol poate fi folosit și pentru  uneltele ce conțin părți metlice, din lemn sau piele prelucrată, din grădinărit, construcții, echipament outdoor și ambarcațiuni marine, uleiul fiind la fel de eficient și pentru produsele ce vin în contact cu apa salină a mării.

Conceput din primul moment pentru a fi de un real ajutor, uleiul Ballistol, și-a  dovedit în timp versatilitatea și complexitatea calităților, oferind totdeauna îngrijirea și protejarea pe termen lung a produselor tratate, fără a influența negativ în nici un fel mediul natural, din ale căror componente a fost inspirat și creat.

 

Blaser R8

 

                                                     

 
© 2002-2020. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.