Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie), Capriorul, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel iar de la 10 sep mascul de trofeu), Cerbul lopatar (Mascul de selectie, femela si vitel), Cainele enot(de la 15 sep.), Dihorul comun(de la 15 sep.), Hermelina(de la 15 sep.), Jderul(de la 15 sep.), Marmota (de la 15 sep), Mistretul, Muflonul (de la 15 sep), Nevastuica(de la 15 sep.), Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna(de la 15 sep), Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea(de la 15 sep), Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure(de la 15 sep), Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
Alexandru Petru Pavel Ilie - sportiv, armurier, coleg... de excepție! – Arrow International
2991 vizualizări

Petru Ilie - nea Petrică pentru cei apropiați - este colegul nostru care este supranumit și "Doctorul de Arme".

 

 

Cu o viață sportivă și un palmares de invidiat, apreciat în presa de specialitate a vremurilor respective, atât înainte cât și după revoluție, a făcut parte vreme îndelungată din lotul olimpic al României la disciplina cea mai dificilă, de finețe și de precizie din disciplina tir sportiv.

 

 

Fără să poată răspunde câte titluri naționale are - le vom menționa doar ca multiplu campion național - și nu din lipsă de modestie, ci pur și simplu le- a pierdut numărul lor, nea Petre își amintește cu mândrie Recordul Mondial la această disciplină, realizat în anul 1985.

 

Experiența dobândită de-a lungul timpului și îndemânarea au făcut ca cel mai mic detaliu al unei arme să nu mai fie un secret pentru el. 

 

 

În atelierul său, primul lucru care îți atrage atenția sunt fragmentele de ziar cu articolele dedicate performanțelor realizate de lotul olimpic, din care făcea și el parte...

 

 

 

 

... poze cu foști colegi dar și mărturie a recunoașterii meritelor din partea conducerii de stat, copie al decretului prin care Președintele țării, d-ul Emil Consantinescu îi înmâna Medalia Națională Pentru Merit.

 

 

 

Îndemânarea, cunoștiințele (căpătate în decursul anilor) și mai ales răbdarea au făcut ca pe lângă faima de sportiv să se adauge cea de armurier priceput.

 

 

Vânătorii ce-i calcă pragul atelierului, pe lângă reparațiile meșteșugite realizate la arme, se bucură și de sfaturile oferite de colegul nostru.

 

Talentul său de povestitor face ca timpul să capete alte dimensiuni, întâmplări din tinerețe, la competițiile la care a participat, atrăgând atenția atât vizitatorilor cât și colegilor.

 

 
© 2002-2020. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.