Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie), Capriorul, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel iar de la 10 sep mascul de trofeu), Cerbul lopatar (Mascul de selectie, femela si vitel), Cainele enot(de la 15 sep.), Dihorul comun(de la 15 sep.), Hermelina(de la 15 sep.), Jderul(de la 15 sep.), Marmota (de la 15 sep), Mistretul, Muflonul (de la 15 sep), Nevastuica(de la 15 sep.), Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna(de la 15 sep), Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea(de la 15 sep), Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure(de la 15 sep), Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
Vânătoare de capră neagră în România
3978 vizualizări

Pentru una dintre cele mai dificile tipuri de vânătoare, complexitatea echipamentului este esențială pentru succesul vânătorului. La această vânătoare, Arrow International a livrat soluțiile complete pentru reușită, începând de la bocanci până la muniție. 

Traseul este unul dificil și solicitant. Îmbrăcămintea trebuie aleasă astfel încât să fie ușoară, confortabilă, să respire, dar în același timp și călduroasă.

 

 

PANTALONI: Blaser Active Outfits - Vintage Primaloft Paul (https://www.arw.ro/pantaloni/blaser-active-outfits/bl-116088-027-46/)
VESTĂ: Blaser Active Outfits - Vintage Down Nils (https://www.arw.ro/veste/blaser-active-outfits/bl-116080-027-l/)
MĂNUȘI: Blaser Active Outfits - Mănuși Piele (https://www.arw.ro/manusi/blaser-active-outfits/26487-manusi-piele-l/)
CĂMAȘĂ: Blaser Active Outfits - Bryce Flanel (https://www.arw.ro/camasi-bluze-si-tricouri/blaser-active-outfits/20166-camasa-bryce-flanel-xl/) 

O expediție alpină de acest gen, presupune de multe ori părăsirea traseelor marcate, iar unul dintre cele mai importante accesorii este încălțămintea. Dificultatea traseului necesită o atenție sporită din partea vânătorului, un rucsac de capacitate mare cu suport pentru carabină fiind ideal pentru a avea mâinile libere și pentru a transporta alte accesorii necesare printre care o jachetă, atât de importantă în asemenea împrejurimi.

 

 

BOCANCI: Blaser - Winter (https://www.arw.ro/bocanci/blaser/31516-bocanci-winter-mar-43/)
RUCSAC: Blaser - Expedition Light (https://www.arw.ro/rucsaci/blaser/31532-rucsac-expedition-light/)
PĂLĂRIE: Blaser Active Outfits - Dark Brown Travel (https://www.arw.ro/sepci-palarii-caciuli/blaser-active-outfits/24354-palarie-dark-brown-travel-mar-56/)
JACHETĂ: Blaser Active Outfits - Vintage Down Janek (https://www.arw.ro/jachete/blaser-active-outfits/bl-116077-027-l/)

 


 

Distanța este unul dintre obstacolele majore dintre vânător și trofeu, dar vremea perfectă și un binoclu Zeiss Victory 10x45T RF, compact și ușor de transportat au redus până la neglijabil obstacolul vizual. Parcurgerea distanței la pas, însă, depinde numai de rezistența fizică a fiecărui vânător în parte.


BINOCLU: Zeiss Victory cu Telemetru 10x45T RF (https://www.arw.ro/telemetre/zeiss/10876-binoclu-victory-10x45t-fl/)

 


 

Ajuns sus, primele capre negre se arată! 

 

Ne apropiem de trofeu în cele mai dificile condiții. Aici intră în acțiune bocancii Blaser cu talpă Vibram care te ajută să pășești ferm și silențios, iar hainele cu proprietăți de „stalking” nu doar produc un zgomot redus, ci oferă și un camuflaj ideal în această ambianță. 

 

 

 

 Suntem la exact 318 metri de trofeu. Binoclul Zeiss Victory cu Telemetru are un rol foarte important în măsurarea precisă a distanțelor pentru ca apoi să plănuim atent următorii pași pe care îi avem de făcut.


 


BINOCLU
: Zeiss Victory cu Telemetru 10x45T RF (https://www.arw.ro/telemetre/zeiss/10876-binoclu-victory-10x45t-fl/)

 


 

Pentru tragere la distanța de 320 de metri, sprijinul armei este foarte important, motiv pentru care am folosit rucsacul foarte de încredere de la Blaser. 


Luneta Zeiss Victory V8 2,8 – 20x56 este ideală pentru distanțe mari. Compensarea căderii glonțului se face extrem de simplu cu ASV+, astfel încât corecțiile nu se mai fac aleator. Poziționarea turetei balistice la poziția 3,2 este singurul lucru care trebuie făcut pentru un foc sigur în ținta aflată la 320 m.
Recuperarea vânatului este un element esențial din etica vânătorească, de aceea trebuie calculat momentul tragerii cu exactitate și în cele mai bune condiții.

 

 

 

 

LUNETĂ: Zeiss Victory V8 cu șină 2,8-20x56 cu reticul iluminat 60 (https://www.arw.ro/lunete/zeiss/23295-victory-v8-m-2-8-20x56-ir60/)

 Arma este un Blaser R8 Black de calibru.270 Win. ușoară și manevrabilă cu țeavă fluted 58 cm, iar trăgaciul „crispy” asigură acuratețea unui foc la distanță.
O ultimă corecție de paralaxă la lunetă și capra neagră aleasă pentru a fi vânată este în poziția ideală. Foc precis cu Blaser și Zeiss!

 

 

 

CARABINA: Blaser R8 Black (https://www.arw.ro/carabine-bolt-action/blaser/28531-r8-black-300wm/)

 


 

La apusul soarelui, am ajuns pe creastă, zâmbind cu un sentiment de satisfacție pentru reușită!

 

 

 

MUNIȚIE: RWS/270Win/HIT/8,4g (https://www.arw.ro/cartuse-carabina/rws/28965-calibru-270win-hit-8-4g/)

 


 

De la răsăritul soarelui până la apus, vânătoare de capră neagră în Munții Carpați. O ultimă privire și rememorare a unei zile de poveste alături de Blaser, Zeiss și RWS.

 

 

 

 

(Articol realizat cu sprijinul materialelor puse la dispoziţie de către d-ul Alexandru Baculea)

 

 

 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.