Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie), Capriorul, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel iar de la 10 sep mascul de trofeu), Cerbul lopatar (Mascul de selectie, femela si vitel), Cainele enot(de la 15 sep.), Dihorul comun(de la 15 sep.), Hermelina(de la 15 sep.), Jderul(de la 15 sep.), Marmota (de la 15 sep), Mistretul, Muflonul (de la 15 sep), Nevastuica(de la 15 sep.), Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna(de la 15 sep), Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea(de la 15 sep), Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure(de la 15 sep), Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
Pierdut și găsit: Luneta ZEISS care încă funcționează după aproape 10 ani în munți
1956 vizualizări

ZEISS

 

Oricine merge într-o expediție de vânătoare la munte trebuie să se aștepte oricând la schimbări bruște ale condițiilor meteorologice care pot duce deseori la încheierea expediției, iar pierderea unor echipamente nu este exlusă în încercarea vânătorului de a se adăposti.

În cazul norvegianului John Sveen, după o scurtă pauză, acesta și-a continuat coborârea lăsându-și în urmă carabina pe care avea montată o lunetă ZEISS. După nouă ani, John a fost uimit după ce un prieten i-a regăsit arma pierdută. Lemnul era albit și sfărâmicios, iar țeava și mecanismul ruginite și inutilizabile.

 

Luneta însă, era ca nouă. Suprafața exterioară a rezistat condițiilor extreme atfel încât componentele optice nu au putut fi afectate. Serviciul Clienți din Wetzlar, Germania au analizat luneta în detaliu și au ajuns la o singură concluzie: Produsele ZEISS sunt indestructibile!

 

 
© 2002-2020. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.