Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie), Capriorul, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel iar de la 10 sep mascul de trofeu), Cerbul lopatar (Mascul de selectie, femela si vitel), Cainele enot(de la 15 sep.), Dihorul comun(de la 15 sep.), Hermelina(de la 15 sep.), Jderul(de la 15 sep.), Marmota (de la 15 sep), Mistretul, Muflonul (de la 15 sep), Nevastuica(de la 15 sep.), Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna(de la 15 sep), Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea(de la 15 sep), Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure(de la 15 sep), Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
Pulsar Helion XP50 – cea mai performanta termoviziune civila
4160 vizualizări

Helion XP50


Anul 2017 a fost extraordinar pentru camerele cu termoviziune de la Pulsar! Se stia ca vor aparea produse noi, inclusiv Pulsar Helion XP50, dar nimeni nu se aștepta la o gama de produse cu totul noua.

In ultimii ani, produsele cu vedere termica Pulsar s-au intrecut in putere.

Camerele cu termoviziune sunt acum o unealta principala pentru securitate, combaterea daunatorilor și vanatoare în general, cu multe dezbateri asupra eticii pentru unele tipuri de vanatoare.

 

Popularitatea modelului Pulsar Quantum XQ50 a fost de neegalat, așa ca atunci cand a aparut modelul nou, Helion, intrebarea era cum va fi acesta.

Carcasa

Helion XP50 Helion XP50

 

Noul Pulsar Helion este cu un pas inainte fata de modelul cel vechi, Quantum. Noul model se manevreaza mai usor cu o singura mana. Racirea imbunatatita prin introducerea unui radiator vizibil pe carcasa. Se potrivește mai bine în buzunar, avand un design liniar.
Chiar si cu acumulatorul acesta, care este mai puternic, Helion depaseste modelele predecesoare, fiind complet impermeabil (Grad de protectie: IPX7)

Acumulator

Bateriile au fost intotdeauna o problema la modelul Pulsar Quantum anterior. Noul Pulsar Helion are acumulator detașabil Li-Ion/5000 mAh cu timpul de descarcare 8-10 ore, o vasta îmbunatatire. Acumulatori de rezerva pot fi achiziționati, acestia avand o durata de funcționare de 10 sau 20 ore.
Mecanismul parghie din partea de sus a Helionului elibereaza bateria și poate fi schimbat în camp mult mai usor decat in ​​cazul modelelor anterioare. Se incarca fie in dispozitiv, fie in incarcatorul livrat.

Lentile

Gama XP vine în 3 dimensiuni - 28mm, 38mm și 50mm - toate la diferite preturi.

Prin apasarea unui buton din partea superioara a Helion XP, obiectivul se rasuceste. Acest lucru permite utilizatorului sa schimbe lentilele, de exemplu lentila de 50 mm care are un camp vizual mai restrans, cu o lentilă de 28 mm cu un camp vizual mai mare.

Aceasta caracteristica este unica pentru Pulsar Helion XP, permitand utilizatorului sa faca upgrade la o data ulterioara pentru diferite aplicații de vizualizare.

 

 

Senzori termici

Pulsar Helion XP50 se vinde pentru 19700 lei și Pulsar Helion XQF50 pentru 13050 lei - de ce costul suplimentar?

Noua gama de termoviziune Pulsar are o dimensiune totala a pixelului de 17 microni, îmbunatatind performanta prin cresterea distantei de detectie si a calitatii imaginii. Dispozitivele termice HD / XD au avut o dimensiune de 25 microni. Quantum XQ de anul trecut a avut aceeași dimensiune de 17 microni.

In plus, Helion XP are un rezolutia microbolometru de 680 x 480 pixeli la 17 microni, oferind o calitate si rezolutie superioara a imaginii comparativ cu modelele XQ(384 x 288 pixeli). Deci, va puteți imagina, cu cat este mai mare rezolutia, cu atat mai mulți pixeli de 17 microni vor incapea.

Pulsar Helion XP50 are o distanta de detecție de 1800 metri (tinta de 1.7 inaltime, 0.5 latime), ceea ce este fantastic.

 

 

Paleta de culori

Helion XP50

În plus fata de celelalte caracteristici, este asigurata o paleta de culori cu 8 opțiuni de culori diferite. Negrul fierbinte de pe acest aparat este foarte bun. Nu este folosit mult pe alte modele, dar pe aceasta unitate este o optiune interesanta.

 

Verdele sau rosul pot fi foarte bune pe timp de noapte. Alb-negrul standard poate deranja ochii la utilizare prelungita. Verdele sau roșul sunt mai putin deranjante la ochi.

Multe dintre noile camere cu termoviziune  sunt proiectate pe aceasta idee - pentru a face tranzitia de la NV tradițional la vederea termica mai confortabila pentru ochi.

 

 

Telemetru

Helion XP50

 

Aceasta caracteristica este stadiametrica - aduce un set de linii pe ecran și ofera o estimare a distanței folosind ca reper 3 animale cu inaltimi cunoscute (caprior 1.7 m; porc mistret 0.7 m; iepure 0.3 m)

 

Stream Vision

Helion XP50


Funcția de vizualizare pe mobil sau tableta este noua pentru toate modelele Pulsar Helions XP și XQF. Aceasta este realizata printr-o aplicație ce se poate descarca și permite captarea de imagini sau video pentru vizualizare/memorare pe telefon sau pe tableta cu sisteme de operare Android sau iOS.

Multe caracteristici ale meniului pot fi controlate de pe telefon sau tabletă.

Pasionatii se vor bucura de această caracteristica; pot memora sau pot impartasi pe forumuri de vanatoare experientele din camp.

 

Zoom digital

Odata cu aparitia nucleului cu rezolutia 640x480 pixeli la 17 microni, zoom-ul digital a fost imbunatatit la toate aceste modele de camere cu termoviziune. Zoom-ul digital la Helion XP50 este foarte bun in primele 2-3 trepte, insa peste 15x se pierde din calitate. Dar este insa o imbunatatire vasta a modelelor mai vechi.

 

Concluzie

Pulsar Helion XP50 este o unitate de varf de la Pulsar. Performanța și detaliile imaginii sunt excepționale în comparație cu modelele anterioare.
Modelul XP50 se potrivește frumos în buzunar, este impermeabil, are durata de viata crescuta a bateriei, are functie de inregistrare și functia Stream Vision.
Software upgadabil. Pulsar imbunatateste constant software-ul pentru dispozitivele cu functia Stream Vision, iar descarcarea este gratuita prin aplicatie.
Functia de înregistrare este buna si usor de utilizat. Are multe utilizări, nu numai vanatoarea, ci și securitatea sau prinderea braconierilor. Este un instrument foarte util.

Dupa ce am vorbit cu mulți utilizatori de Pulsar Quantum, toți spun ca acum nu se pot imagina fara o camera cu termoviziune. Daca va puteți permite aceast echipament, nu veți fi dezamagiti - este un salt tehnologic care merita intr-adevar.

 

Reichenbach Victor

 

https://pulsarromania.ro


 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.