Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie si exemplar de trofeu pana pe 15 dec), Capriorul femela, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel), Cerbul lopatar (Femela, vitel si mascul de selectie pana pe 15 dec), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Iepurele de camp, Iepurele de vizuina, Jderul, Mistretul, Muflonul(pana pe 15 dec), Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea, Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 

LED LENSER P7 2 in Romania doar prin Arrow International

 
LED LENSER P7 2 in Romania doar prin Arrow International
3292 vizualizări
Inainte de lansarea seriei de camere cu termoviziune Helion, predecesorul său,  gama Quantum - a fost in topul termoviziunilor civile  și a avut un preț in consecinta. Spre meritul celor de la Pulsar, nu au aruncat modelul vechi ci au modificat lentila si reasamblat modelul scazand pretul drastic facand o camera cu termoviziunea de calitate, o alternative reala pentru multi.
5537 vizualizări
Helion XP50Anul 2017 a fost extraordinar pentru camerele cu termoviziune de la Pulsar! Se stia ca vor aparea produse noi, inclusiv Pulsar Helion XP50, dar nimeni nu se aștepta la o gama de produse cu totul noua. In ultimii ani, produsele cu vedere termica Pulsar s-au intrecut in putere. Camerele cu termoviziune sunt acum o unealta principala pentru securitate, combaterea daunatorilor și vanatoare în general, cu multe dezbateri asupra eticii pentru unele tipuri de vanatoare.   Popularitatea modelului Pulsar Quantum XQ50 a fost de neegalat, așa ca atunci cand a aparut modelul nou, Helion, intrebarea era cum va fi acesta.
3259 vizualizări
LedlenserLedlenser câștigă atât premiul iF Gold Award cât și Red Dot Award.
4185 vizualizări
Benelli  Benelli Armi S.p.A. a fost înființată în anul 1967. Indeea din spatele companiei a aparținut fraților Benelli, care la acea vreme erau patronii faimoasei companii de motociclete Benelli din Pesaro. Pe lângă faptul că frații Benelli erau ingineri pricepuți, aceștia erau pasionați și de vânătoare, fiind convinși de faptul că armele semi automate aveau să reprezinte viitorul acestei activități. Această idee a devenit realitate când un designer sclipitor din Bologna, Bruno Civolani, a inventat un mecanism revoluționar. Designul lui Civolani a rezultat în realizarea unei extraordinare arme de vânătoare care se folosea de inerție pentru a acționa mecanismul, în loc de sitmele convenționale operate prin gaz. 
3005 vizualizări
MB TigreSclipirea de moment, temperamentul puternic și organizarea sunt caracteristicile definitorii ale originilor și a dezvoltării Baschieri&Pellagri. Familia, ca un organism de lucru care a acumulat o adevărată moștenire de abilități creative, împreună cu un devotament pentru calitate si exclusivitate sunt ceea ce au stabilit istoria și tradiția acestei companii de mai bine de o sută de ani.  
3602 vizualizări
Cel mai compact binoclu premium de la ZEISS Suntem încântaţi să vă anunţăm lansarea noului binoclu Victory “de buzunar” la IWA 2017 - Nuremberg. Vânzările vor începe în Iunie 2017.
3944 vizualizări
Zeiss Conquest V6Suntem încântaţi să anunţăm lansarea noii noastre serii de lunete de ochire  Conquest V6 la târgul 2017 IWA Show, în Nuremberg.  
4955 vizualizări
Pentru una dintre cele mai dificile tipuri de vânătoare, complexitatea echipamentului este esențială pentru succesul vânătorului. La această vânătoare, Arrow International a livrat soluțiile complete pentru reușită, începând de la bocanci până la muniție. 
4507 vizualizări
Petru Ilie - nea Petrică pentru cei apropiați - este colegul nostru care este supranumit și "Doctorul de Arme".  
6361 vizualizări
Lunete de goanaIn dorinţa continuă de a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştrii, Arrow International, cel mai mare distribuitor român de produse pentru vânătoare, găseşte util în a începe să ofere recomandări “de sezon “ din portofoliul produselor comercializate.  Aceste recomandări vor cuprinde  acele  produse pe care specialiştii noştrii le consideră a fi reprezentative atât din punct de vedere tehnic cât şi din punct de vedere al raportului calitate preţ, astfel incat sa acopere cat mai bine majoritatea cerintelor potentialilor  utilizatori. Bruma poleieşte campurile, frunzele cad, ne aflămîn  perioada  vânătorilor de mistreţ “ la goană “, vânătoare practicată şi preferată de majoritatea vânătorilor români de vânat mare.  O lunetă bine aleasă de cele mai multe ori face diferenţa în tirul “de goană“.
4604 vizualizări
AIGLEHiram Hutchinson, un american ce trăia în Franta la mijlocul secolului XIX, cumpără în toamna anului 1850 patentul de vulcanizare a cauciucului, de la prietenul sau foarte bun, Charles Goodyear şi în 1853 fondează marca  “A L’AIGLE“  făcând referire la acvila americană.   Astfel AIGLE devine prima companie din lume care utilizează procesul de vulcanizare a cauciucului natural, pentru realizarea cizmelor impermeabile, încă din anul 1853. Astăzi firma franceză, pe lângă faimoasele cizme de cauciuc, produce şi comercializează atât  încălţăminte şi haine sport cât şi produse din cauciuc pentru industria auto.  
7732 vizualizări
Blaser R8Sistemul modular, o privire de ansamblu Ca idee, sistemul modular nu este ceva nou și nici unic. Îl putem găsi și la alte mărci cunoscute pe piața de specialitate, cum ar fi Savage – care permite schimbarea țevilor pe aceeași configurație de pat/cutia mecanismelor/închizător  sau Kriegoff Semprio la care este posibilă aceeași schimbare a țevilor și folosirea unei varietăți de cartușe de calibre diferite.
5136 vizualizări
Blaser F16O noua clasa de arme germane cu tevi suprapuse.   In aceasta primavara celebrul fabricant german Blaser a lansat noua linie de arme de vanatoare si tir cu tevi suprapuse pe care a botezat-o cu malitiozitate si oportunism F16.   F16 se doreste a fi o noua clasa de arme de vanatoare si tir ce nu concureaza cu de acum consacrata campioana F3. In acelasi timp, unele din solutiile tehnologice ce au contribuit la succesul mondial al armelor cu tevi suprapuse Blaser F3 se regasesc si la noul F16.
4302 vizualizări
MINOXFabricant de  aparatura fotografica si dispozitive optice, renumit pentru aparatele foto miniaturale adesea asociate cu spionajul. Istoria MINOX este legata de inginerul letono-german Walter Zapp care in anul 1922 a inventat si brevetat primul aparat foto miniatural, destinat initial pietei de lux.      
5058 vizualizări
Monocular cu temoviziune Quantum XQ – Cea mai performata camera cu termoviziuneMonocularele cu termoviziune au o caracteristica importanta ce le deosebese de dispozitivele NV ce se bazeaza pe tuburi de intensificare a luminii. Calitatea si capabilitatile nu sunt caracterizate doar de forma si de tipul de material al componentelor. Componente electronice avansate sunt corpul dispozitivului dar sufletul unui astfel de dispozitiv pretios este dat de software. 
6159 vizualizări
FeHoVa 201618-21 februarie 2016.   Vă invităm și pe Dumneavoastră, împreună cu familia și prietenii, cu colegii, la cea mai mare și mai pitorească expoziție destinată vânătorilor, pescarilor și iubitorilor naturii din Bazinul Carpatic!   Cei mai importanți jucători din domeniul pescuitului și al vânătorii, toți într-o locație. Vizitați-ne și Dumneavoastră!  
5049 vizualizări
Vânătoarea... O pasiune care ne-a legat totdeauna de mediul natural și de vânatul ce se bucură de dărnicia și echilibrul oferit de natură. Ieșirile în teren sunt o permanentă provocare și poate că tocmai acest continuu necunoscut, pe care îl vom avea de întâmpinat, ne atrage mereu pe potecile de vânătoare, în căutarea vânatului și a emoțiilor provocate de întâlnirea mai totdeauna neașteptată cu acesta...!
7944 vizualizări
EasyHit PXS 1000 este o combinatie intre Red Dot si catare cu fibra optica, proiectat pentru a fi folosit pe arme lise. Conceptul este simplu. Conducta de fibra optica situata in spatele vizorului capteaza lumina ambientala iar aceasta este reflectata pe vizor sub forma unui reticul iluminat. Fara sisteme electronice, fara baterii, fara piese in miscare.
4586 vizualizări
Echipamentul de vânătoare, în general, a fost conceput pentru a ne ajuta atunci când ieșim în teren. Observarea vânatului înaintea și în timpul vînătorii propriu-zise contribuie substanțial la reușita partidei, oferind o mulțime de informații necesare despre poziționarea la un moment dat a vânatului, despre deplasările acestuia la diferite momente ale zilei. și așa mai departe. Binoclul este unul dintre elementele de bază ce poate face diferența într-o partidă de vânătoare. Un binoclu performant ne poate permite efectuarea de observații de mare ajutor, oferind imagini clare, la o putere ridicată de mărire, pentru a putea vedea chiar și la cele mai mici detalii pe care peisajul înconjurător le poate ascunde. Alături de claritate, luminozitatea este la fel de importantă, mai…
6445 vizualizări
Așa cum ne-a obișnuit, ZEISS aduce o nouă provocare, testând limitele tehnologiei în fabricarea lunetelor. Reticulele au devenit tot mai fine, strălucirea și claritatea imaginilor a sporit permanent și, odată cu introducerea noii lunete VICTORY V8 4.8-35X60, ZEISS oferă o nouă și reală capodoperă în materie de aparatură optică pentru vânătoare. Această lunetă a fost concepută pentru tirul long-range la vânătoare. Fie că este vorba de vânătoare la munte sau pe întinderea câmpiei, noua VICTORY V8, depășește orice barieră și vine în ajutorul vânătorilor pentru reușite depline mai ales la distanțe foarte mari.
8200 vizualizări
Randurile de mai jos exprima punctul de vedere al unui vanator in legatura cu scrisoarea deschisa adresata de domnul deputat Remus Cernea domnului Mugur Isarescu, ca reactie la un comentariu al dlui Neculai Selaru, director al AGVPS, in care domnul Cernea s-a simtit vizat. Pe scurt, domnul Cernea cere demisia domnului Mugur Isarescu din pozitia onorifica de Presedinte al AGVPS, motivand ca aceasta pozitie il dezonoreaza si ca gireaza prin functia sa credit unui domeniu de activitate extreme de controversat, in speta vanatoarea.
5678 vizualizări
Încă de la lansarea pe piață în 1988, modelul Suzuki Vitara și-a câștigat aprecierea cu un design stilat, prin dimensiunile compacte și performanțe bune atât on-road cât și off-road. Acum, la peste 25 de ani de la debutul acestui model legendar, noul Vitara vine cu o abordare proaspătă a segmentului SUV compact și cu numeroase îmbunătățiri la toate capitolele.
5550 vizualizări
RWS este singurul producător important de muniţie de carabină din lume care oferă doar variante ale proiectilelor proprii. Cu mai mult de nouă modele diferite de proiectile de vânătoare şi numeroase altele cu aplicaţie militară, self-defence RWS are cu siguranță cea mai largă gamă de proiectile care acoperă întregul spectru de cerinţe. Metodele şi tehnologiile moderne de producție asigură cea mai mare stabilitate dimensională și o textură a suprafețelor perfectă.
4705 vizualizări
Îmbunătățirea calității dovedită. Acum mai mult de treizeci de ani, Barnes (astăzi unul dintre cei mai renumiţi fabricanţi de proiectile de muniţie din lume) a lansat un nou proiectil de vânătoare pe piaţă, confecţionat din cupru. Scopul a fost de a oferi un glonț cu calităţi de expandare bune şi constante și - în același timp – cu caracterisitici balistice îmbunătățite. Pe baza acestei experiențe, Blaser a dezvoltat un glonț de cupru complet nou.
5744 vizualizări
John Moses Browning este poate numele cel mai cunoscut in lumea producatorilor de armament. Talentul si creativitatea mostenite din familie de catre John Moses Browning, au facut ca la vârsta de numai 23 de ani, sa înregistreze primul său brevet de inventie, ce a simplificat mecanismul de percuție, oferind fiabilitate in acelasi timp. De atunci modelele de armament proiectate i-au adus faima internationala, ideile patentate ajungand sa fie cumparate chiar de catre concurenta directa. Colaborarea cu Fabrique Nationale Herstal (Fabrica Nationala de Armament ) in Belgia i-a adus nototrietate, facand din numele Browning o adevarata legenda.
9415 vizualizări
Despre eticheta vanatoreasca, cum ne purtam, ce se cuvine si mai ales ce nu se cuvine sa facem intr-o situatie data la vanatoare. 1. Principiile de baza a etichetei vanatorestiEticheta Vanatoreasca se bazeaza pe principiile asa numitului “Decalog al vanatorului”.Vanatoarea ca cea mai veche indeletnicire umana, reprezinta o legatura speciala a omului cu natura. Aceasta legatura este guvernata deopotriva de instinctele noastre dar si de traditii si legi.Vanatoarea este pasiune, sport, profesie dar si o ramura economica, al carei cadru si metode de exercitare sunt guvernate de conditiile socio-politice si economice ale vremii in care se desfasoara.Vanatoarea este o activitate complexa, care are simultan atat rolul de a asigura supravietuirea si proliferarea vanatului de interes vanatoresc, cat…
7166 vizualizări
Pentru majoritatea vanatorilor Suzuki inseamna in primul rand legendarul Samurai, care se catara neobosit in orice cotlon montan si nu se strica niciodata, fiind din acest punct de vedere de neinlocuit mai ales pentru vanatorii din zonade munte. Multi dintre acestia au descoperit intre timp calitatile verisorului mai tanar, Suzuki Jimny, le fel de potent in teren precum Samuraiul, fara nici un rabat la calitate si fiabilitate, insa in acelasi timp o masina moderna, cu toate dotarile specifice aduse de tehnica moderna. Ne-am propus sa aducem in atentia voastra si alte fatete ale acestor masini japoneze, la fel de bine facute in prezent precum au fost de la bun inceput, in ideea ca in afara de masina cu care…
7891 vizualizări
(răspunsul unui vânător la infierările d-lui dr. Florin Tudose, Formula AS nr. 599, ianuarie 2004) 1. PUŢINĂ ECOLOGIECând a creat lumea (în şapte zile, din care una de odihnă), Creatorul trebuie să fi avut planuri deosebit debine întocmite. Numai astfel putea să ajungă la rezultatul pe care îl vedem peste tot în jurul nostru: Existenţă propăşită peste milenii, echilibru instabil, transformare, schimbare, spectacol de forme, de culori, de sunete... Făcând abstracţie de faptul că în săptămâna Creaţiei s-a dat prim imbold spre veşnica (?) învârtire unui Univers presupus infinit (?), să aruncăm o privire asupra existenţei biologice sau, în altă terminologie, asupra Vieţii, în singurele forme pe care le cunoaştem în prezent, respectiv cele trăitoare pe planeta Pământ.
7207 vizualizări
Vremea rece a pus stăpânire peste ape iar soarele a pierdut simțitor din dărnicia cu care ne obișnuise. La marginea bălții stuful și papura foșnesc sub vântul amestecat adesea cu fulgi de zăpadă iar natura încă mai păstrează, în vegetația de la marginea apei, câte ceva din culorile toamnei demult trecute. Acoperită în ceața dimineții, balta rămâne pentru moment tăcută.  Aburii ceții de la primele ore se mișcă alene printre păpurișurile încremenite de frigul de peste noapte. Dar, odată cu primele iviri de lumină, măcăitul rațelor se pornește, amplificându-se într-un cor atotcuprinzător, întrerupt doar, din când în când, de fâlfâit de aripi ce se ridică dintre stufuri.  Începe o nouă zi de vânătoare... 
6137 vizualizări
Vremea căpriorilor continuă cu șanse mari de reușită și în ultima parte a lunii iulie iar ieșirile în teren, fie pentru observații, fie la vânătoarea prpriu-zisă oferă posibilitatea apropierii exemplarelor de selecție sau alegerea trofeului mult dorit. Aceleași ieșiri în teren pot oferi ocazia întâlnirii cu doi dintre răpitorii cu păr ce trebuie extrași fără îndoială din fondurile de vânătoare: vulpea și mai ales șacalul. Cel din urmă cunoaște o dezvoltare explozivă în mai toate teritoriile unde se află instalat de ceva vreme, dar și în teritorii noi, și nu sunt deloc puține, teritorii pe care nu ezită să le populeze influențând negativ echilibrul natural, în dauna vânatului util.
6249 vizualizări
Carabinele semi-automate au generat în timp polemici care persistă şi acum în rândul vânătorilor. Ce armă este mai potrivită unui anumit gen de vânătoare, ce performanţe trebuie să întrunească arma ca să răspundă tuturor situaţiilor întâlnite...? În toate variantele sale, SAUER 303 întruchipează filozofia Sauer & Sohn: performanță superioară cu forma atemporală a unei arme de vânătoare clasice. Fiecare ochire duce la plăcere; fiecare vânătoare duce la reperarea unei noi oportunităţi. Avantajele carabinelor S303 scot în evidenţă ceea ce probabil era cunoscut de cărte toată lumea şi de foarte multă vreme şi anume că SAUER este unul dintre producătorii importanţi de armament de vânătoare ce stabileşte puncte de reper în industria din domeniu.
6374 vizualizări
Usoare si rezistente, gandite sa faca fata celor mai aspre conditii de mediu din Alaska, lunetele de vanatoare Jaeger ale marelui producator de optica Yukon ofera cele mai diverse magnificatii si diametre ale obiectivelor, astfel incat gama acopera orice situatie reala de vanatoare pe care o puteti intalni in teren.
5761 vizualizări
Suntem in plin sezon de vanatoare si multi dintre cei care impartasesc aceasta pasiune, cauta sau urmeaza sa-si caute echipamentul potrivit pentru aceasta. Care este cel mai potrivit? Care este cel mai bun? Fireste la acest gen de intrebari se poate raspunde tot cu o intrebare: cat esti dispus sa investesti in acest echipament? Dar oare doar atat conteaza?
5200 vizualizări
In Oregon, localnicii sunt obișnuiți să aiba in permanenta lucruri de facut - s-ar putea numi ca acesta este spiritul de pionierat. E doar modul în care fac ei lucrurile. Este motivul pentru care Tim Leatherman a construit primul său instrument multi-tool și motivul pentru care Leatherman Tool Group a făcut promisiunea catre comunitate să rămână companie locala.
6702 vizualizări
Mare minune-i şi Internetul acesta, nimic de zis. Dacă eşti vânător, ai computer şi ceva timp de pierdut poţi umbla la vânătoare prin toată lumea largă. Mă rog, numai aşa, în închipuire. Dar de la vis până la faptă, astăzi nu mai este un pas aşa de mare. Asta se cheamă globalizare. Înainte vreme vânătorii dintr-un anumit petec de ţară aveau vânatul local numai pentru ei. Ţin minte că la noi în Pustă era linişte şi pace. Veneau câţiva domni de la oraş o dată pe an (precum în fotografie), îşi luau ţapii jinduiţi şi se cărau acasă...
6727 vizualizări
As dori sa supun atentiei dumneavoastra un brand cu un mare prestigiu al opticii mondiale din timpurile noastre, cu un trecut si prezent consistent care a rezistat tuturor incercarilor la care a fost supus atat in plan civil (vanatoare, tir sportiv ), cat si militar (tactic) luand ”punctaje” maxime la toate capitolele (optica,mecanica,design ) in acelasi timp fiind un ocupant PERMANENT al podiumului celor mai bune lunete care s-au fabricat vreodata in Lume. Reusind toate acestea, printr-o legendara atentie la detalii, nefacand niciun rabat de la calitate si adaptandu-se din mers tuturor cerintelor ”consumatorului” modern......si nu numai. De care, din pacate nu ati/am avut parte la modul in care sa il putem gasi disponibil constant pe…
9881 vizualizări
Beneficiind de experiența acumulată de-a lungul a mai bine de un secol, GECO produce o gamă largă de muniție pentru vânătoare dar și pentru alte discipline de tir spotiv sau de compețiție. Expresie a tehnologiei moderne puse în practică și a investițiilor în cercetare și dezvoltare, compania aduce pe piața de specialitate produse de înaltă calitate, ce pot răspunde celor mai exigente cerințe din partea vânătorilor și a sportivilor de performanță. Fondată în anul 1887 în Germania, compania se dezvoltă pe piața de arme și muniție, iar în anul 1966 are loc o consolidare a ei sub umbrela firmei Dynamit Nobel AG, pentru ca în anul 1972 să fie preluată de compania elvețiană RUAG unde se alătură mărcilor de renume RWS®,…
22418 vizualizări
Sezonul de vânătoare este încă în plină desfășurare iar iarna a pus stăpânire deplină peste locuri. Ninsoarea și gerul din a doua jumătate a lunii ianuarie au așternut mantaua albă a zăpezii peste natura ce se odihnește binemeritat, bucurându-ne acum cu minunatul peisaj hibernal.  Potecile pădurii, câmpurile și stuful bălților arată acum mai bine ca oricând urmele vânatului ce se mișcă între locurile de adăpost și cele cu hrană. Privind acest tablou, așezat în scenă de bătrânul Gerar, nu cred că putem greși spunând că acesta este poate cel mai bun timp pentru o vânătoare la pădure, la mistreți...!
5500 vizualizări
„Simplitatea este cea mai înaltă formă a sofisticării”Deşi s-a scris şi s-a vorbit foarte mult despre această armă, cu păreri pro şi contra, Vinci impresionează şi acum după trei ani de la lansare, prin simplitate, versatilitate şi inovaţie tehnică. De fapt, citatul după care inginerii de la Urbine s-au inspiat, rostit de către vestitul Leonardo da Vinci(care i-a şi dat numele armei), sintetizează cap-coadă calităţile şi performaţele acestei arme.
5721 vizualizări
Noua generaţie MagnumÎn colaborare cu Norma, Blaser a creat o generaţie cu totul nouă de cartuşe performante.Nu este vorba despre copia calibrelor deja existente, ci de exploatarea tuturor cunoştinţelor actuale în domeniul tehnologiei fabricării muniţiilor, pentru a obţine un rezultat optim pentru fiecare segment de calibru.
5067 vizualizări
Istoria companiei LED LENSER începe relativ recent, în annul 1993, când cei doi frați Rainar și Harald Opolka au pus bazele companiei, pornind la drum cu numai 1 000 de mărci germane, după ce banca le respinsese proiectul ca fiind fără viitor. Cu pasiune, curaj și dedicație, producția s-a dezvoltat rapid, iar firma a juns să realizeze vânzări de 200 de milioane de Euro în primii cinci ani de la înființare, lanternele LED situându-se printre cele mai vândute în lume.
8808 vizualizări
In ultimii doi ani in domeniul opticii si anume in campul de observatie (cu referire la aplicatiile de vanatoare) s-au produs o serie de modificari semnificative. Una dintre aceste modificari este reprezentata de echipamentele cu termoviziune, in trecut considerat un atribut VIP, incet incet devine un instrument la purtator pentru unii vanatori.In acest caz nu vorbim de lunetele de arma cu termoviziune a caror pret ramane inca ridicat si sunt inca prohibite, ci de echipamentele de observare care au devenit mai accesibile – costul unui monocular cu termoviziune entry level de 9Hz cu o rezolutie medie este comparabila cu a unui echipament Night Vision de generatia G2+. Interesul direct catre astfel de instrumente creste in legatura directa cu numarul de…
4275 vizualizări
Din istoria unui ulei de renume Ballistol uleiul bun la toate, este recunoscut deja pentru calitățile sale miraculoase. Curăță, unge, și protejează metalul, lemnul și pielea prelucrată, dezimfectează, fiind compatibil cu epiderma, nu dăunează sănătății și se degradează biologic biologic. Cum a ajus însă până aici este o întreagă adevărată poveste, o istorie ce surprinde prin evoluția și complexitatea evenimentelor. Fondată în anul 1874 de Friedrich Wilhelm Klever, un avocat cu interese economice, firma F.W. KLEVER producea uleiuri și grăsimi pe bază de cărbuni. Fiul fondatorului, Dr. Helmut Klever, professor de chimie la facultatea tehnică în Karlsruhe, găsete soluția miraculoasă pentru cererea armatei germane, condusă sub supravegherea Împăratului Wilhelm II, un ulei universal care să poată fi utilizat atât la îngrijirea și…
6734 vizualizări
Mauser - succesul creează încredere - fiecare vânător apreciază Mauser-ul său ca fiind armă de încredere și capodoperă a unui maestru armurier in acelasi timp. Marca Mauser a fost întotdeauna un simbol pentru o reala experiență de succes la vânătoare. Aceasta include factorii cheie: experiența fabricantului, autenticitate și funcționalitate.
4454 vizualizări
Datorita interesului crescut si intrebarilor primite din partea a tot mai multor pasionati de activitati in aer liber despre compania Leatherman si mai ales despre produsele acestei companii, am hotarat sa continui cu prezentarea acestora.De la bun inceput trebuie sa subliniez ca, fiecare produs Leatherman este creat de catre companie, la indicatia si in urma experientelor traite de catre cei cu activitati in aer liber intense, a membrilor echipelor de salvare, pompieri dar si a celor ce au avut inspiratia de a avea aceste instrumente si folosi in scopuri domestice. Este doar modul în care fac ei lucrurile. Este motivul pentru care Tim Leatherman a făcut promisiunea catre comunitate să rămână companie locala. Astfel, datorita calitatii materialului si a…
6726 vizualizări
Într-o frumoasă zi de toamnă, nu de mult, ne-am adunat din nou. Am călcat arăturile din ce în ce mai dezamăgiți. Aceleași arături, în aceleași lucuri unde, în mod normal, în mod tradițional, ar fi trebuit să sară iepurii. Au sărit mult prea puțini. La sfârșit, când ne-am găsit cu toții la un loc, la capăt de holdă, le-am spus: “Băieți, situația nu este gravă, este disperată.” Seara, m-am strecurat pe nesimțite afară, am chemat doi prieteni, am înhățat un iepure (noroc că musafirii nu și i-au luat) și am mers la Valcani. Acolo, pe ultima stradă către vest locuiește nea Sandi Ienovan. Dincolo de grădina casei sale mai este o leacă de câmp, apoi Serbia. Se însera. L-am găsit…
7437 vizualizări
Nu este o gluma sau o greseala: noul model Beretta A400 Xplor Action este prima semiautomata de vanatoare cu alice echipata – incepand cu modelul standard- cu un dispozitiv electronic care, printre alte functii, contorizeaza précis numarul de focuri tras cu arma respectiva. Echipata cu toate dotarile care au facut din seria A400 un succes, este semiautomata pe care o poti folosi cu toata increderea, indifferent de vanatul vizat, munitia pe care o folosesti sau perioada anului in care vanezi. Versatilitatea acestui model creste si mai mult, prin faptul ca bascula armei este echipata din fabrica cu orificii unde se pot insera baze pentru montajul sistemelor optice de ochire de diverse feluri. Incepand de azi, A400 Xplor Action este…
9170 vizualizări
Vom incepe cu o mica istorie a acestor echipamente:Dispozitivele cu Night Vision au fost inventate in timpul celui de-al doilea razboi mondial, pentru a fi folosite de catre soldatii si pilotii Americani, Britanici si Sovietici. De atunci, tehnologia a evoluat de la dispozitive voluminoase care amplificau lumina de aprox. 1.000 de ori, pana la echipamentele compacte care pot amplifica orice sursa de lumina (inclusiv lumina stelelor slabe) de pana la 50.000 de ori, si ochelari care permit soldatilor sa vada in intuneric complet (cum ar fi in pesteri), prin detectarea diferentelor de caldura.
7726 vizualizări
Munitia RWS ® Există un motiv foarte puternic pentru care cartuşele RWS sunt întotdeauna prima alegere. RWS este singurul producător major de cartuşe de vânătoare, care oferă muniție a caror componente sunt exclusiv din producția proprie. Astfel metodele de fabricație asigură o exactitate dimensională excelentă și finisaje de suprafață fără reproş. Precizia extraordinară și traiectoria optimizată sunt impresionante la aceasta muniţie.
 
© 2002-2023. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.