Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Jderul, Nevastuica,Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Cioara griva, Cotofana.

 
 
Meteo
 
 
Publicitate
 
  easylight.ro
 
2345»10
261 vizualizări
Blaser R8Chiar dacă am mai scris despre acest produs a cărei poveste se regăseşte în istorie, de la sfârşitul de secol X1X şi până în prezent, câteva argumente în plus favorabile acestui ulei sunt cât se poate de bine venite. Faptul că acesta curăță, unge și protejează metalul, lemnul,  pielea prelucrată, dezinfectează, fiind compatibil cu epiderma, nu dăunează sănătății și se degradează biologic toate acestea sunt cunoscute cred că de foarte multă lume, fie chiar de cei care doar au auzit de Ballistol.
987 vizualizări
Blaser R8Sistemul modular, o privire de ansamblu Ca idee, sistemul modular nu este ceva nou și nici unic. Îl putem găsi și la alte mărci cunoscute pe piața de specialitate, cum ar fi Savage – care permite schimbarea țevilor pe aceeași configurație de pat/cutia mecanismelor/închizător  sau Kriegoff Semprio la care este posibilă aceeași schimbare a țevilor și folosirea unei varietăți de cartușe de calibre diferite.
351 vizualizări
RWS HITVremea căpriorilor se apropie cu pași repezi iar observațiile din teren ne oferă deja informațiile necesare despre locurile, obiceiurile și mai ales orele la care exemplarele demne de atenție ies din ascunzișurile numai de ei știute. În același timp, sezonul deschis permanent  la mistreț - mascul, oferă ocazii deosebite pentru o vânătoare de succes pe tot parcursul anului.
511 vizualizări
    Luna ianuarie a adus vreme cu zăpadă și ger, un timp perfect pentru vânătoare, fie că este vorba despre mistreț, femelă sau vițel de cerb sau de lopătar, femelă de căprior ori pur și simplu despre răpitorii cu păr precum vulpea sau șacalul, cel din urmă înmulțit peste măsură în tot mai multe locuri din țară. Indiferent de vânatul pe care îl avem în vedere, este bine să fim pregătiți așa cum se cuvine și, în afara unei carabine precis reglate și a antrenamentului în poligon, muniția este elementul ce va înclina balanța în favoarea unei partide reușite de vânătoare. Unul dintre proiectilele deja consacrate pentru posibilele situații prezentate anterior, este glonțul HM – H-Mantel, de la RWS, denumit astfel…
376 vizualizări
“Vezi, măsoară și ochește” este dictonul ales de ZEISS pentru a defini calitatea și versatilitatea rangefindere-lor cu laser din Seria Victory RF. Aflați în teren, la vânătoare sau chiar și numai pentru recunoaștere și observarea vânatului, binoclul devine o piesă extrem de utilă și importantă. Performanțele și acuratețea acestuia sunt în măsură să facă diferența mai ales în cazul partidelor de vânătoare desfășurate în teren dificil, când vânatul poate apare la distanțe considerabile, în condiții de lumină scăzută sau pe vreme cu ploaie sau burniță.
3016 vizualizări
EasyHit PXS 1000 este o combinatie intre Red Dot si catare cu fibra optica, proiectat pentru a fi folosit pe arme lise. Conceptul este simplu. Conducta de fibra optica situata in spatele vizorului capteaza lumina ambientala iar aceasta este reflectata pe vizor sub forma unui reticul iluminat. Fara sisteme electronice, fara baterii, fara piese in miscare.
1108 vizualizări
Finalul verii și începutul toamnei aduce mult așteptatul timp al vânătorii la păsăret. Diminețile devreme, glasul pitpalacilor adună pasionații sportului cu arma de vânătoare pe întinsul câmpiilor, pentru una dintre cele mai atractive provocări ale noului sezon, vânătoarea la prepelițe. Am numit-o provocare din mai multe motive. Pe de o parte debutul sezonului aduce, după lunga așteptare, dezlegarea la vânătoare, oferind din nou posibilitatea ieșirilor pe teren, iar pe de alta reluarea tirului deloc ușor la zborul rapid al prepelițelor, ținte suficient de mici pentru a pune la încercare îndemânarea dar și experiența vânătorilor
1541 vizualizări
Echipamentul de vânătoare, în general, a fost conceput pentru a ne ajuta atunci când ieșim în teren. Observarea vânatului înaintea și în timpul vînătorii propriu-zise contribuie substanțial la reușita partidei, oferind o mulțime de informații necesare despre poziționarea la un moment dat a vânatului, despre deplasările acestuia la diferite momente ale zilei. și așa mai departe. Binoclul este unul dintre elementele de bază ce poate face diferența într-o partidă de vânătoare. Un binoclu performant ne poate permite efectuarea de observații de mare ajutor, oferind imagini clare, la o putere ridicată de mărire, pentru a putea vedea chiar și la cele mai mici detalii pe care peisajul înconjurător le poate ascunde. Alături de claritate, luminozitatea este la fel de importantă, mai…
2109 vizualizări
Așa cum ne-a obișnuit, ZEISS aduce o nouă provocare, testând limitele tehnologiei în fabricarea lunetelor. Reticulele au devenit tot mai fine, strălucirea și claritatea imaginilor a sporit permanent și, odată cu introducerea noii lunete VICTORY V8 4.8-35X60, ZEISS oferă o nouă și reală capodoperă în materie de aparatură optică pentru vânătoare. Această lunetă a fost concepută pentru tirul long-range la vânătoare. Fie că este vorba de vânătoare la munte sau pe întinderea câmpiei, noua VICTORY V8, depășește orice barieră și vine în ajutorul vânătorilor pentru reușite depline mai ales la distanțe foarte mari.
1982 vizualizări
RWS este singurul producător important de muniţie de carabină din lume care oferă doar variante ale proiectilelor proprii. Cu mai mult de nouă modele diferite de proiectile de vânătoare şi numeroase altele cu aplicaţie militară, self-defence RWS are cu siguranță cea mai largă gamă de proiectile care acoperă întregul spectru de cerinţe. Metodele şi tehnologiile moderne de producție asigură cea mai mare stabilitate dimensională și o textură a suprafețelor perfectă.
2345»10
 
© 2002-2017. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.