Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Caprior femela, Cerbul comun (femela si vitel), Cerbul lopatar(femela si vitel), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Iepurele de camp, Iepurele de vizuina, Jderul, Mistretul, Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara (pana pe 20 ian), Garlita mare (pana pe 20 ian), Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
5514 vizualizări
Revista " Carpatii" si " Revista Vanatorilor"
13461 vizualizări
Revista Carpatii – Anul 1, Nr. 8, 15 August 1933   Paznicii nostri – de Ionel Pop   In paginile revistelor, in jurul meselor prietenesti, cand se insira povestile vanatoresti ca nenumarate margele in salba ceasurilor lungi, cat de putine ganduri si cat de putine vorbe se indreapta inspre paznicii nostrii! Ne povestim pataniile noastre si ale altor vanatori, ne impartasim observatiile din care incercam sa desvelim cate o taina din tainica viata a gadinelor, chiar cainii nostrii ni-I cunoastem, ii asemanam, ii laudam.Dar dup ce  am iesit din hotarele revirului, care ne-a luminat cateva zile viata, am uitat si pe Mosu Antonom si pe Iacob, pe Cata,  pe Ducu. Pe toti, cei ce ne petrec din ochi masinile care ne coboara la tara…
11620 vizualizări
O patanie vanatoreasca din muntii Calimanului In sfarsit se indura cerul de bietii vanatori, a caror rabdare fusese prea mult pusa la incercare si catre mijlocul lui Ianuarie trimise zapada mult asteptata. De-abia acum se putea urmari cu adevarat daca nu cumva au patruns mistretii in terenurile de cerbi. Doar muntii Calimanului nu adapostesc, in desisurile si vagaunile lor numai cerbi cu coarne marete, ci si mistreti capitali in numar destul de mare, isi poarta urma prin vagaunile umede ale acestor munti intinsi si bogati in vanat.
 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.