Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul, Capra neagra(exemplar de selectie si exemplar de trofeu ), Capriorul femela, Cerbul comun (Mascul de selectie, femela si vitel, si de trofeu pana pe 15 noiembrie), Cerbul lopatar (Mascul de selectie, femela, vitel si de trofeu), Cainele enot, Dihorul comun, Hermelina, Iepurele de camp, Iepurele de vizuina, Jderul, Mistretul, Muflonul, Nevastuica, Sacalul, Viezurele, Vulpea.

-Pasari: Becatina comuna, Cioara griva, Cioara de semanatura, Cocosar, Cormoranul mare, Cotofana, Fazanul, Ferestrasul mare, Ferestrasul motat, Gaita, Gainusa de balta, Gasca de vara, Garlita mare, Graurul, Gugustiucul, Lisita, Porumbelul gulerat, Porumbelul de scorbura, Potarnichea, Prepelita, Rata mare, Rata mica, Rata fluieratoare, Rata cu cap castaniu, Rata motata, Rata sunatoare, Rata lingurar, Rata sulitar, Rata caraitoare, Rata cu cap negru, Sitarul de padure, Sitarul de mal, Stancuta, Sturzul de vasc, Sturzul cantator, Sturzul viilor, Turturica.

 
 
Publicitate
 
 
 
2345
4298 vizualizări
Alegerea partenerilor pentru monta.De ceva vreme am remarcat un interes crescand al posesorilor de caini de vanatoare in sfera reproductiei, generat bineinteles de interesul de a obtine material genetic de o calitate cat mai buna vis-a-vis de activitatea cinegetica.In ultima perioada de timp, in tara noastra au fost realizate multe importuri de foarte buna calitate la multe din rasele de caini de vanatoare, proprietarii vanatori intelegand din ce in ce mai mult importanta creerii unei baza genetice de valoare ridicata in scopul amintit mai sus.
8320 vizualizări
Cainii de aret - o carte de Mihai BurcescuA aparut cartea " CAINI DE ARET" Scrisa de Dr. Med. Vet. Mihai Burcescu, cartea este cel mai complet ghid de dresaj al cainelui de aret editat in Romania. Aproape 200 de pagini si fotografii explicative va vor ghida pas cu pas pentru a transforma cainele dumneavoastra in partenerul perfect de vanatoare. Mai exista 200 exemplare disponibile la pretul de numai 60 Ron. Informatii si comenzi la mdburcescu@hotmail.com sau Tel. 0722 25 76 76
6279 vizualizări
Reguli pt. evitarea problemelor ce deriva din faptul ca este foarte cald:1. Nu lasati cainii in masina pe perioadele cu canicula!!!2. Permanent sa aveti la dvs. suficienta apa, nclusiv pt. imbaierea cainelui.3. Incepe sezonul de vanatoare: antrenati cainii progresiv, in perioadele optime ale zilei, dimineata, si uneori seara, iar la fiecare 1/2 ora oferiti-le apa la discretie si 10 minute pauza, daca este nevoie chiar imbaiati-i.
13106 vizualizări
La cererea mai multor pasionati de caini de aret continentali si nu numai,s-a luat legatura cu Clubul de deutsch-kurzhaar(brac par scurt) Rheinland,Germania,unul din cele mai puternice cluburi de caini din aceasta rasa din lume,in ideea formarii in Romania a unei filiale care sa functioneze exact cum functioneaza si ei in Germania. Raspunsul a fost pozitiv,ba mai mult,tot ei au luat legatura cu Jagdgebrauchshund Verband (asociatia germana a cainilor de vanatoare) care si-a dat acceptul pt. arbitrarea in examinarile de lucru a Clubului Rheinland si a altor caini din alte rase de pontatori continentali cum sunt: deutsch-drahthaar, stichelhaar, langhaar, munsterlander, vizlsamaghiara, epagneul breton, weimaraner, etc.
2306 vizualizări
In actuala lume a raselor de caini de vanatoare nivelul consangvinizarilor stranse, este destul de mare, lucru perfect firesc pentru ca doar asa au putut fi create rasele.Atunci cand vorbim despre o rasa de caini de vanatoare, vorbim de dorinta persoanelor interesate de a conserva un numar de caractere, morfologice sau temperamentale folositoare activitatii cinegetice.Acest lucru se realizeaza doar prin consangvinizare, la inceput mai stransa apoi, atunci cand rasa este fixata, mai laxa.
2980 vizualizări
Ce sunt tulburarile de coagulare?In mod normal organismul raspunde la orice agresiune care cauzeaza sangerare prin intermediul unui complex de aparare. Acesta consta in activarea sistemelor locale de aparere la nivelul vaselor sanguine afectate, activarea plachetelor sanguine, precum si a factorilor de coagulare. Cele mai multe boli genetice se refera la tulburari la nivelul plachetelor sanguine, apoi deficientele la nivelul factorilor de coagulare implicati in procesul coagularii.
6782 vizualizări
Sursă- http://bugguide.net/imagesBabesioza Boală cu evoluţie sezonieră, întâlnită la diferite specii de animale şi om, determinată de paraziţi endoglobulari din genul Babesiidae, transibili prin intermediul capuşelor. Ciclul biologic la babesiilor se realizează prin alternanţa celor două tipuri de gazede, în corpul cărora se dezvoltă stadiile evolutive ale babesiilor: în capuşe se dezvoltă primele stadii şi în organismul mamiferelor următoarele stadii.
2117 vizualizări
1.Pigmentatia Cele doua tipuri diferite de pigment. Cheia de a intelege genetica culorilor este foarte simpla: exista 2 tipuri diferite de pigment, care dau toate varietatiile de culoare a robei la caini, indifferent daca apartin sau nu unei rase, dar si la celelalte mamifere in egala masura.Pigmentul este acel ceva care da fiecarei suvite de par culoarea proprie, exact ca in pictura unde colorantul este cel ce poate da diverse tonuri si variatii ale culorii. Toate culoriile, dar si modelele de culoare la caini sunt date de catre 2 pigmenti, care amandoi sunt forme ale melaninei. Fiecare pigment are o culoare de baza care poate fi modificata apoi de diferite gene.
1334 vizualizări
Ce este Trombopatia basset hound-ului?Este o boala genetic ace se refera la plachetele sanguine numite trombocite. Trombocitele joaca un rol foarte important in mai multe etape ale raspunsului organismului la orice agresiune care cauzeaza sangerare.Una din functiile plachetelor este de a agrega sau de a “clampa” locul unde vasul de sange este agresat, mai exact de a forma un dop initial.Plachetele faciliteaza coagularea in conjunctie cu alti factori de coagulare si elibereaza substante cu rol in inflamatie si reparerea celulara.In trombopatia basset hound-ului plachetele nu raspund la semnalele ce apar imediat dupa o agresiune la nivelul vasului de sange. Agregarea plachetara nu mai apare.De aceea cainii afectati de aceasta dezordine sunt foarte susceptibili la vanatai, sufuziuni si hemoragii.
8159 vizualizări
Leishmanioză cutanată difuzăZoonoză dată de parazitismul cu protozoare din genul Leismania. În lume există aproximativ 12 milioane de oameni infectaţi şi peste 30 milioane de animale infectate. Anual sunt raportate peste 1,5-2 milioane de noi îmbolnăviri, doar 600.000 declarate oficial. Din pacate datorită schimbărilor climatice, încălzirea climatului, boala se extinde şi în zone în care până acum nu a existat. În România până acum câţiva ani această boală era studiată ca boală exotică, ţara noastră fiind indemnă
2345
 
© 2002-2020. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.