Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Capriorul mascul, Vulpea.

-Pasari: Cioara griva, Cotofana.

 
 
Publicitate
 
 
 
1245»11
5516 vizualizări
Ideea care a stat la baza apariţiei modelului F3 de la Blaser, a fost aceea de a transforma intuiţia trăgătorului, într-un foc reuşit. Pornind de la precizia si simpliatea epolării şi până la declanşarea trăgaciului, toate etapele designului şi fabricaţiei au inclus cele mai noi cunoştinţe în materie de concepţie şi tehnologie. De altfel, după spusele celor ce o fabrică, Blaser F3 a fost concepută pentru a fi un succes.
9193 vizualizări
Respectând tradiţia şi calitatea cu care şi-a obişnuit clienţii, Winchester Repeating Arms a introdus linia de arme de vânătoare semiautomate SX3, ale căror performanţe nu au întârziat să fie apreciate de vânători. Seria SX 3 îmbină o serie de caracteristici şi tehnologii rezultate în urma cerecetărilor şi experimentărilor făcute de cei de la Winchester.
10440 vizualizări
DDupleks este o companie relativ tânără şi cu dezvoltare rapidă în domeniul producătorilor de muniţie de vânătoare, datorită produselor inovatoare.In istoria proiectilelor unice din oţel, produsele de la DDupleks încep să îsi facă simţită prezenţa undeva în anii ’70 – ’80 pe vremea când Letonia era parte din fosta URSS. Pe atunci, cea mai mare parte a armelor de vânătoare disponibile pentru vanatorii autohtoni erau cu teva lisa; aceasta a impus dezvoltarea şi îmbunătăţirea de noi soluţii tehnice. În 1983 a fost creat primul proiectil unic din oţel – steel slug, încorporat într-un tub din material polimeric pentru a asigura trecerea fără deformări şi fără a cauza stricăciuni in interiorul ţevilor armei. Proiectilului i-a fost adăugată o bură polimerică cu…
9347 vizualizări
Aşa cum afirmă tehnicienii de la Blaser, ideile de concepţie pentru armele pe care le fabrică de mai bine de cincizeci de ani, capătă contur pe teren, la vânătoare şi nu în faţa planşetei, din birou. Majoritatea lucrătorilor companiei sunt vânători cu experienţă cu multe ore petrecute pe teren, la vânătoare. Ideile noi şi soluţiile vin astfel de la vânători şi sunt puse în practică tot pentru vânători!
4633 vizualizări
LUNETELE CARL ZEISS VICTORY HTSeria de lunete VICTORY HT cuprinde cele mai luminoase lunete din clasa Premium fabricate până în prezent de Carl Zeiss. Transferul de până la 95% din lumina primită este posibil graţie noilor lentile SCHOTT HT – High Transition cu care sunt echipate lunetele din această serie. Lentilele SCHOTT HT reprezintă capacitaea maximă de transmisie a luminii şi conferă o vizibilitate excelentă în condiţii de luminozitate scăzută cum este de exemplu la lăsarea serii sau dimineaţa în zori sau pe vreme închisă în timpul zilei. Binoclurile şi lunetele care sunt echipate cu aceste lentile preiau toate beneficiile inovatiilor tehnice ale modelelor FL (tratamentele cu fluor pentru claritate şi corecţie a culorilor) precum şi acoperirile LotuTec.
8956 vizualizări
PARALAXA- aceasta permanenta durere de cap Asa cum ati observat, majoritatea lunetelor de astazi au un asa numit "reglaj de paralaxa". Paralaxa e un fenomen optic foarte putin inteles si care creeaza adesea dureri de cap celor, care asemenea mie, nu au cap de matematicieni.Foarte multi au crezut ca imaginea neclara, sau oarecum ciudata obtinuta la observarea prin luneta s-a datorat unui defect al lunetei, cand de fapt, problema a fost cauzata de paralaxa.Cu alte cuvinte, paralaxa e un fenomen despre care foarte multi vanatori au auzit dar foarte putini stiu cum functioneaza.
7969 vizualizări
In data de 11 Iunie sunteti invitati cu totii, absolut gratuit sa testati noi modele de arme de vanatoare si pistol cu glont marca Beretta. Pentru prima data va veni in Romania vestitul Camper Beretta, un stand mobil de test, insotit de specialistii Beretta. Camperul va fi prezent la data de mai sus in poligonul Baneasa ( poligonul Federatiei romane de tir sportiv "Iosif Sarbu"). Oricine poate participa la eveniment si mai mult, poate testa diverse arme de vanatoare sau pistoale cu glont. Singura conditie este sa fie posesorul unui permis de port arma valabil. Gazda evenimentului: Novarm. Mai multe detalii gasiti in invitatia atasata.
20289 vizualizări
Intretinerea armelor, un subiect mai putin tratat in literatura de specialitate. Un articol tradus de bunul nostru colaborator Paul Ionici dupa Francis Grange - "La Revue Nationale de la Chasse" Nu pocniti cheia O arma juxtapusa sau suprapusa care se inchide cu un zgomot de cheie, catifelat, moale constitue o placere pentru urechea unui vanator iubitor de
5626 vizualizări
Vremea rece a pus stăpânire peste ape iar soarele a pierdut simțitor din dărnicia cu care ne obișnuise. La marginea bălții stuful și papura foșnesc sub vântul amestecat adesea cu fulgi de zăpadă iar natura încă mai păstrează, în vegetația de la marginea apei, câte ceva din culorile toamnei demult trecute. Acoperită în ceața dimineții, balta rămâne pentru moment tăcută.  Aburii ceții de la primele ore se mișcă alene printre păpurișurile încremenite de frigul de peste noapte. Dar, odată cu primele iviri de lumină, măcăitul rațelor se pornește, amplificându-se într-un cor atotcuprinzător, întrerupt doar, din când în când, de fâlfâit de aripi ce se ridică dintre stufuri.  Începe o nouă zi de vânătoare... 
3086 vizualizări
Vânătoarea la porumbei și guguștiuci pune la încercare nu numai experiența și antrenamentul vânătorului dar și muniția și echipamentul pe care acesta îl folosește. 
1245»11
 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.