Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Capriorul mascul, Vulpea.

-Pasari: Cioara griva, Cotofana.

 
 
Publicitate
 
 
 
123467»11
2909 vizualizări
Proiectat initial ca munitie specializata pentru vânat de talie mare, Power Max BondedTM oferă performanţe maxime, la un preţ acceptabil.Profilul aerodinamic al proiectilului, model hollow point (PHP) favorizeaza` precizia pe distanţe lungi şi iniţiază un maxim de expandare pentru efectul de rămânere în foc imediată.
4429 vizualizări
Un element extrem de important atunci când ieşim pe teren la vânătoare este confortul. Dacă vorbim despre confort avem în gând atât confortul fizic, personal, dar şi acela dat de sentimentul că suntem protejaţi de privirile atente şi agere ale vânatului, că ne integrăm armonios cu mediul natural în care ne mişcăm.Echipamentul de vânătore, mai exact îmbrăcămintea, este elementul ce poate face diferenţa în această situaţie şi ne poate asigura confortul despre care aminteam.
17547 vizualizări
   Controlul trăgaciuluiControlul declanşării focului reprezintă cheia obţinerii rezultatelor bune în poligon şi la vânătoare. Ce mi-am propus să explic aici este faptul că orice bruscare a trăgaciului, indiferent de cum se realizează ( apăsare bruscă, de sus în jos, din lateral, numai pe vârful trăgaciului sau în partea de sus a acestuia, sau după declanşare eliberarea bruscă, etc.), dăunează rezultatului pe care îl obţinem la ţintă. Nu există o relaţie de egalitate între bruscarea trăgaciului şi un grupaj foarte bun la ţintă.Ceea ce au nevoie şi îşi doresc atât sportivii trăgători cu arma cât şi vânătorii, este un control mai bun al trăgaciului şi abilitatea de a declanşa progresiv focul astfel încât să trimită glonţul precis unde vor, fără surprize…
37758 vizualizări
Am decis sa fac o lista cu majoritatea firmelor producatoare de lunete pe piata, in care sa descriu cate odata mai amanuntit, cate odata mai in general produsele lor. Opiniile mele sunt personale, in urma a unor teste facute de mine, dar si schimbari de pareri avute cu oameni specializati, armurieri, militari, vanatori in general cat si discutii pe care le-am avut cu fi rmele producatoare de la care am cerut info si sfaturi.Lista nu este in intregime adevarata intrucat este inspirata de experientele mele personale cat si ale celor cu care am stat de vorba. Oameni fiind suntem subiectivi de aceea daca alte persoane pe forum vad lucrurile diferit, voi considera acele pareri mai mult decat bine venite.La fel completari…
53544 vizualizări
Alegerea unei arme de vanatoare necesita timp, rabdare si ceva experienta. De ce spun asta?Trebuie tinut seama de mai multi factori:- zona in care vanam, ca particularitati si relief;- tipul / tipurile de vanat care ne intereseaza;- bugetul de care dispunem;-conformatia tragatorului;- nu neaparat in ultimul rand fiabilitatea si estetica armei.
15767 vizualizări
Sezonul de vânătoare este încă în plină desfășurare iar iarna a pus stăpânire deplină peste locuri. Ninsoarea și gerul din a doua jumătate a lunii ianuarie au așternut mantaua albă a zăpezii peste natura ce se odihnește binemeritat, bucurându-ne acum cu minunatul peisaj hibernal.  Potecile pădurii, câmpurile și stuful bălților arată acum mai bine ca oricând urmele vânatului ce se mișcă între locurile de adăpost și cele cu hrană. Privind acest tablou, așezat în scenă de bătrânul Gerar, nu cred că putem greși spunând că acesta este poate cel mai bun timp pentru o vânătoare la pădure, la mistreți...!
4749 vizualizări
„Simplitatea este cea mai înaltă formă a sofisticării”Deşi s-a scris şi s-a vorbit foarte mult despre această armă, cu păreri pro şi contra, Vinci impresionează şi acum după trei ani de la lansare, prin simplitate, versatilitate şi inovaţie tehnică. De fapt, citatul după care inginerii de la Urbine s-au inspiat, rostit de către vestitul Leonardo da Vinci(care i-a şi dat numele armei), sintetizează cap-coadă calităţile şi performaţele acestei arme.
4597 vizualizări
Noua generaţie MagnumÎn colaborare cu Norma, Blaser a creat o generaţie cu totul nouă de cartuşe performante.Nu este vorba despre copia calibrelor deja existente, ci de exploatarea tuturor cunoştinţelor actuale în domeniul tehnologiei fabricării muniţiilor, pentru a obţine un rezultat optim pentru fiecare segment de calibru.
7730 vizualizări
In ultimii doi ani in domeniul opticii si anume in campul de observatie (cu referire la aplicatiile de vanatoare) s-au produs o serie de modificari semnificative. Una dintre aceste modificari este reprezentata de echipamentele cu termoviziune, in trecut considerat un atribut VIP, incet incet devine un instrument la purtator pentru unii vanatori.In acest caz nu vorbim de lunetele de arma cu termoviziune a caror pret ramane inca ridicat si sunt inca prohibite, ci de echipamentele de observare care au devenit mai accesibile – costul unui monocular cu termoviziune entry level de 9Hz cu o rezolutie medie este comparabila cu a unui echipament Night Vision de generatia G2+. Interesul direct catre astfel de instrumente creste in legatura directa cu numarul de…
5066 vizualizări
Zastava Arms se bucură de o tradiție ce își are începuturile în perioada anilor 1800. În 1851, în urma deciziei autorităților sârbe,  fabrica  este mutată din Belgrad în Kragujevac iar în 1853 sunt produse primele țevi de tun, punându-se bazele producției de arme și echipamente pentru acestea. Strategia companiei este de a ocupa o poziție recunoascută pe piața de specialitate internațională, exporturile sale ajungând în prezent în peste 30 de țări ale lumii. Alături de programul militar, producția de arme de vânătoare și pentru tir sportiv beneficiază de un ridicat nivel al controlului calității impus de firmă, aceasta investind permanent în creșterea calificării personalului angajat și în achiziționarea tehnologiei pentru fabricație de ultimă oră.
123467»11
 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.