Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Capriorul mascul (din 15 mai), Vulpea.

-Pasari: Cotofana.

 
 
Publicitate
 
 
 
23
2466 vizualizări
Cel mai compact binoclu premium de la ZEISS Suntem încântaţi să vă anunţăm lansarea noului binoclu Victory “de buzunar” la IWA 2017 - Nuremberg. Vânzările vor începe în Iunie 2017.
2871 vizualizări
Zeiss Conquest V6Suntem încântaţi să anunţăm lansarea noii noastre serii de lunete de ochire  Conquest V6 la târgul 2017 IWA Show, în Nuremberg.  
4981 vizualizări
FeHoVa 201618-21 februarie 2016.   Vă invităm și pe Dumneavoastră, împreună cu familia și prietenii, cu colegii, la cea mai mare și mai pitorească expoziție destinată vânătorilor, pescarilor și iubitorilor naturii din Bazinul Carpatic!   Cei mai importanți jucători din domeniul pescuitului și al vânătorii, toți într-o locație. Vizitați-ne și Dumneavoastră!  
1558 vizualizări
WWF România a constatat recent un caz de braconaj la cerb în Situl Natura 2000 Munții Țarcu, pe raza Ocolului Silvic Oțelu Roșu. Fapta este demonstrată de camerele video instalate de WWF în zonă, ce arată clar că pe 11 și 12 septembrie 2015, un grup de persoane intră în pădure și se întorc cu trofeul. În urma sesizării autorităților competente de către WWF-biroul Reșița, am primit confirmarea că nu a fost emisă o autorizație de vânătoare la cerb pe fondul cinegetic respectiv, ba mai mult, una dintre persoanele din imagini este un angajat al Ocolului Silvic Oțelu Roșu, care gestionează fondul de vânătoare.   Iata cum incepe un comunicat al WWF Romania. Inregistrarea care incrimineaza pe faptasi o gasiti aici. 
7277 vizualizări
Randurile de mai jos exprima punctul de vedere al unui vanator in legatura cu scrisoarea deschisa adresata de domnul deputat Remus Cernea domnului Mugur Isarescu, ca reactie la un comentariu al dlui Neculai Selaru, director al AGVPS, in care domnul Cernea s-a simtit vizat. Pe scurt, domnul Cernea cere demisia domnului Mugur Isarescu din pozitia onorifica de Presedinte al AGVPS, motivand ca aceasta pozitie il dezonoreaza si ca gireaza prin functia sa credit unui domeniu de activitate extreme de controversat, in speta vanatoarea.
4820 vizualizări
Încă de la lansarea pe piață în 1988, modelul Suzuki Vitara și-a câștigat aprecierea cu un design stilat, prin dimensiunile compacte și performanțe bune atât on-road cât și off-road. Acum, la peste 25 de ani de la debutul acestui model legendar, noul Vitara vine cu o abordare proaspătă a segmentului SUV compact și cu numeroase îmbunătățiri la toate capitolele.
2434 vizualizări
Va transmit acest memoriu atat in calitate de presedinte al unei asociatii de vanatoare gestionara al unor fonduri cinegetice cat si in aceea de simplu vanator. In ultima perioada, in randul vanatorilor din Romania, s-a declansat o ampla dezbatere avand ca subiect modificarile legislative in materie, ce urmau sa se aprobe de catre Parlament. La sfarsitul lunii februarie, Camera Deputatilor a aprobat Propunerea legislativa privind modificarea si completarea Legii 407/2006 – Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic (Plx 280/2013). Ca in orice domeniu de activitate din Romania, dupa 1989 activitatea de vanatoare a intrat intr-un proces de schimbare, de liberalizare. Principalul efect al liberalizarii a fost, introducerea, prin legislatia aprobata in perioada 2009-2010, a posibilitatii asociatiilor mici de vanatori de…
6246 vizualizări
Pentru majoritatea vanatorilor Suzuki inseamna in primul rand legendarul Samurai, care se catara neobosit in orice cotlon montan si nu se strica niciodata, fiind din acest punct de vedere de neinlocuit mai ales pentru vanatorii din zonade munte. Multi dintre acestia au descoperit intre timp calitatile verisorului mai tanar, Suzuki Jimny, le fel de potent in teren precum Samuraiul, fara nici un rabat la calitate si fiabilitate, insa in acelasi timp o masina moderna, cu toate dotarile specifice aduse de tehnica moderna. Ne-am propus sa aducem in atentia voastra si alte fatete ale acestor masini japoneze, la fel de bine facute in prezent precum au fost de la bun inceput, in ideea ca in afara de masina cu care…
2560 vizualizări
Păstrând ideea de excelenţă în fabricarea produselor ce poartă marca Blaser, compania germană a dezvoltat de ceva vreme şi continuă să îmbunătăţească, programul dedicat echipamentelor pentru vânătoare. Fiecare haină Blaser reprezintă cel mai înalt nivel tehnologic în ceea ce priveşte materialul folosit. O atenție specială a fost acordată pentru crearea detaliilor practice, buzunarelor, accesoriilor și elementelor decorative ce subliniază aspectul elegant şi exclusivist pentru vânătoare. Corelarea activă a ţinutelor este o combinație unică a calităţii consecvente și a tradiției de vânătoare cu funcţionalitatea și aspectul modern, rezultând haine de înaltă clasă, extrem de versatile.
4892 vizualizări
Iata cum incepe un anumit domn N. Sorescu o rusine editoriala numita articol, publicat in ceea ce ar trebui sa insemne presa de vanatoare din Romania: VPR– revista de imnuri si osanale a AVPS:¨După o perioadă de lungă autocenzură responsabilă în privința vorbelor spuse și scrise, ne-a surprins, categoric nepregătiți din punct de vedere legal și moral, libertatea deplină la cuvânt și proprie opinie de după 1990. Și tehnica modernă de comunicare, mai ales sub protecția pseudonimelor, care pare să fi captivat atenția unei anumite componente a societății, în special a celei mai puțin ocupată și cu vizibile înclinații native spre pălăvrăgeală, bârfă și autobăgare în seamă.
23
 
© 2002-2021. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.