Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 13 Iun 2026, 12:08

De unde pot procura alice de plumb vrac

Totul despre cartusele si munitiile de vanatoare, cu alice sau proiectil unic

Moderator: liviur

De unde pot procura alice de plumb vrac

Mesajde i_pica pe 10 Iul 2008, 22:46

Ma intereseaza de unde as putea procura alice de plumb vrac, vreo 10 kg, la dimensiuni de pana in 3mm diametru.
Un distribuitor local in Constanta ar fi de apreciat...
i_pica

Re: De unde pot procura alice de plumb vrac

Mesajde adrian_ppp pe 11 Iul 2008, 07:58

i_pica scrie:Ma intereseaza de unde as putea procura alice de plumb vrac, vreo 10 kg, la dimensiuni de pana in 3mm diametru.
Un distribuitor local in Constanta ar fi de apreciat...

vb cu Amis
adrian_ppp
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Ghinda pe 11 Iul 2008, 07:59

:?: Era pe langa Podul Grant, in Bucuresti un crestin, parca Contescu, facea ce doreai. Poate careva care se mai ocupa de manufacturat sa stie. Si marfa buna.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Adrian S pe 11 Iul 2008, 10:10

Ghinda scrie::?: Era pe langa Podul Grant, in Bucuresti un crestin, parca Contescu, facea ce doreai. Poate careva care se mai ocupa de manufacturat sa stie. Si marfa buna.

Contescu care-l stiu eu si se ocupa cu fabricarea alicelor am inteles ca trecut dincolo. Sper sa nu fie adevarat.
Poate traditia familiei a fost continuata de copii.
Adrian S
Veteran

Mesajde scirocco pe 11 Iul 2008, 10:17

Ba da, acum face alice la Reinvierea din pacate!
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Mesajde vanatorul dibaci pe 11 Iul 2008, 10:37

dute la vechea adresa de langa podul grand ,este nepotul lui mosu care te va servi cu promtitudine ,marfa f buna
una este sa fi purtator de arma si alta VANATOR
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde adrian_ppp pe 11 Iul 2008, 11:00

vanatorul dibaci scrie:dute la vechea adresa de langa podul grand ,este nepotul lui mosu care te va servi cu promtitudine ,marfa f buna

da e Contescu ala tanar, mosu cica ar fi murit
adrian_ppp
Veteran

Mesajde Ghinda pe 11 Iul 2008, 11:27

Problema rezolvata. Si vezi ca merge sa duci si plumb la schimb daca ai de unde si te scoti mai ieftior. Cel putin asa era!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde cristian pe 14 Iul 2008, 09:54

[quote="i_pica"]Ma intereseaza de unde as putea procura alice de plumb vrac, vreo 10 kg, la dimensiuni de pana in 3mm diametrul.

La podul Grant a ramas nepotul lui Contescu.Incearca la nr. de tel. 0724 714 293-domnul Alexandru.
IJ 43 EM 12/70 ,Ejectoare, Dreapta 0.5 shock, Stanga 1.00 shock
cristian
Veteran

Mesajde carp ionut pe 25 Aug 2011, 14:02

Vreau sa va intreb daca a vazut cineva o masina de facut alice ca eu m-am uitat pe youtube si nu am gasit nimik decat cum se toarna calibre mari glont.Postati un link ceva sa vad si am mai auzit pe cineva ca invartea cu ceva intr-o cuva si facea alice pe timpuri
Franchi bock 12/70 Mp 153 12/76 IOR 7x40
carp ionut
Nou membru

Locaţie: Iasi

Mesajde Braconierul pe 29 Aug 2011, 20:25

Nu cred ca mai gasesti la noi alice de plumb vrac , daca ai nevoie de cantitatii mari mai bine iti cumperi un dispozitiv "shot maker" cum este aicea http://littletonshotmaker.com/ sau iti faci unul ca nu-i mare constructie mai greu ii cu controlul temperaturii resoului ala
Eu am construit mai demult unul improvizat dintr-un polonic cu gauri de 1mm si avea nituita o tabla pe care se rostogoleau alicele facute din greutati de echilibrat rotile topite si sub care puneam un vas cu motorina pt racirea lor si imi ieseu alice de diametru 3-3,5
Gasesti informati pe mai multe saituri straine http://castboolits.gunloads.com/showthread.php?t=18389&page=2 si nu stiu daca gasesti de cumparat in vrac pe puska.com la bulgari
Hunt to live....live to hunt!
Braconierul

Locaţie: prin padure

Mesajde Alin3006 pe 03 Oct 2011, 17:17

Braconierul scrie:Nu cred ca mai gasesti la noi alice de plumb vrac , daca ai nevoie de cantitatii mari mai bine iti cumperi un dispozitiv "shot maker" cum este aicea http://littletonshotmaker.com/ sau iti faci unul ca nu-i mare constructie mai greu ii cu controlul temperaturii resoului ala
Eu am construit mai demult unul improvizat dintr-un polonic cu gauri de 1mm si avea nituita o tabla pe care se rostogoleau alicele facute din greutati de echilibrat rotile topite si sub care puneam un vas cu motorina pt racirea lor si imi ieseu alice de diametru 3-3,5
Gasesti informati pe mai multe saituri straine http://castboolits.gunloads.com/showthread.php?t=18389&page=2 si nu stiu daca gasesti de cumparat in vrac pe puska.com la bulgari

Cand achizitionati masinariile respective adaugati la comanda si cateva sticle de lotiune contra paduchilor si ceva unguent cu galbenele. Acolo unde veti ajunge in final veti avea mare nevoie si in tara cred ca sunt mai scumpe decat in State sau Bulgaria:wink: :mrgreen:
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde cybelle pe 03 Oct 2011, 17:37

Alin3006 scrie:
Braconierul scrie:Nu cred ca mai gasesti la noi alice de plumb vrac , daca ai nevoie de cantitatii mari mai bine iti cumperi un dispozitiv "shot maker" cum este aicea http://littletonshotmaker.com/ sau iti faci unul ca nu-i mare constructie mai greu ii cu controlul temperaturii resoului ala

Cand achizitionati masinariile respective adaugati la comanda si cateva sticle de lotiune contra paduchilor si ceva unguent cu galbenele. Acolo unde veti ajunge in final veti avea mare nevoie si in tara cred ca sunt mai scumpe decat in State sau Bulgaria:wink: :mrgreen:

Aline, cand am citit cele de mai sus, mi te-am imaginat exact asa cum vorbesti tu( ina cazuri din acestea) cu zambetul in coltul gurii...
Am ras ca fraierul de unul singur...
Ce imaginatie "bolnava"(dar corecta) ai..vav de @braconierul... :mrgreen:

respect
Vand carti de gramatica. E ieftine...
cybelle
Veteran

Locaţie: Magurele

Mesajde Alin3006 pe 03 Oct 2011, 17:39

Eu i-am dat un sfat omului...daca-l urmeaza au ba, e treaba lui. :wink:
Alin3006
Veteran

Mesajde Braconierul pe 09 Mai 2012, 22:04

Alin3006 scrie:

Eu am incercat sa-i dau omului o mana de ajutor , nu sa-l trimit la mititica, acuma nu cred ca ai incalca cu nimica legislatia daca iti torni niste alice de plumb acasa care le poto folosi si la prastie :D
Hunt to live....live to hunt!
Braconierul

Locaţie: prin padure

Mesajde Alin3006 pe 21 Mai 2012, 19:27

Ba din pacate legea e destul de clara si spune ca nu ai voie sa faci alice acasa...probabil ca legiuitorul nu s-a gandit ce cei care le toarna se gandesc sa le lanseze cu prastia...O scapare din vedere probabil...
Oricum, daca le ia vrac de la Bulgari si vine cu ele in porbagaj, e musai sa ia si lotiunea :lol: Ca sansa de a scapa basma curata e de 50% in cel mai fericit caz, asa ca e bine sa fie prevazator. :mrgreen:
Alin3006
Veteran

Mesajde violiv pe 22 Mai 2012, 08:35

Ba nu-i chiar asa de clar. Ca vanator, n-ai voie nici macar sa detii alice mai mari de 5 mm diametru ce sa mai vorbim de munitie incarcata cu asa ceva.
Ca posesor de AC sau pescar poti sa ai si alice de 6,35 si de 10 si de 13 mm. :twisted:
Nu ai voie sa fabrici cartuse indiferent de care.
In schimb nu exista nicaieri nicio interdictie privind producerea, detinerea, comercializarea, etc. de alice de plumb, cupru, otel, sticla, plastic, etc. Alica nu e munitie, nu e supusa niciunui regim special, e libera ca pasarea cerului. Nu e nicio ilegalitate s-o faci in "furnalul" propriu improvizat in garaj, bucatarie si s-o depozitezi in borcanase sau sa faci basoreliefuri expresioniste. E ilegal s-o vinzi daca nu ai firma cu acest obiect de activitate, e ilegal s-o incarci in cartuse singurel daca esti vanator, etc.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Alin3006 pe 22 Mai 2012, 09:22

Corect, legea se refera in mod specific la cartuse, nu la alice. Insa, ma tem ca vanator fiind ar fi dificil sa convingi "organul" ca ai facut alicele pentru basoreliefuri expresioniste la un eventual control. Mai ales acum, cand sunt ca leii in cusca dupa toata nebunia cu tampitii aia doi care au tras cu pistolul prin coafoare...eu unul nu m-as risca... :mrgreen:
La fel si la un control va vama, am un feeling ca daca te gasesc cu o sacosa de poste risti sa petreci ceva timp in tet a tet cu organu ...
Alin3006
Veteran

Înapoi la Discutii despre munitii, caracteristicile lor, performante