Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 14 Noi 2019, 13:15

Piept de graur la ciaun

Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .

Piept de graur la ciaun

Mesajde violiv pe 23 Mai 2007, 18:08

Dupa ce ai strans 20-30 buc, se curata astfel:
- se rupe capul si se indeparteaza cu degetele pielea mai jos de gusa astfel incat sa eliberezi pieptul
- cu o forfecuta solida se taie pieptul, lateral de gat, intre aripi si se desprinde de pe pasare, cu tot cu os
- daca aveti rabdare, merita pigulite si inima si pipota (restul se arunca)

Apoi:
- se pun toate intr-un ceaun cu cateva linguri de ulei si o cana de apa indoita cu vin alb
- condimente dupa gust (merge bine un pic de boia si un pic de cimbru sau busuioc si sare, normal)
- se fierb la foc mic pana cand nu mai ramane decat uleiul si se rumenesc da foarte putin (fierb cam in 35-45 min, pana cand incepe sa se desprinda carnea de pe os la cei mai tineri; nu trebe lasati mai mult pentru ca se sfarama)
- cand stingi focul adaugi 3-4 catei de usturoi taiati marunt sau servesti cu mujdei de usturoi

La aceasta baza de plecare se poate si aduga un sos dupa imaginatie (rosii, smantana, etc.).

P.S. repede dupa vanatoare trebe curatati pentru ca se strica in cateva ore la caldura din septembrie
Pofta buna!
violiv
Veteran
 
Mesaje: 7274
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Mesajde hunt pe 23 Mai 2007, 18:16

de curiozitate ! sunt gustosi?? seamana cu gugustiucul la gust ? :) numai cand ii vad asa negrii imi dispare cheful ... desi devin interesat sa ii gust:)
more shells...
Avatar utilizator
hunt
Veteran
 
Mesaje: 301
Membru din: 05 Feb 2006, 20:48
Locaţie: Ploiesti

Mesajde violiv pe 23 Mai 2007, 22:57

Cei tineri au pieptul ca de porumbel tanar. Cei mai batrani au carnea mai inchisa la culoare, mai spre turturica batrana. La gust se aseamana cu gugustiucul sau turturica. Sincer, sunt buni! Altfel n-as impusca si gati.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 7274
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Mesajde Eugeniu Cerempei pe 23 Mai 2007, 23:12

De multe ori am mincat grauri, vrăbii shi multe alte păsări mici...... care aici sint ft scumpe... la un restaurant 25 de vrăbii prăjite, cu sos roshii te coastă cam 20 eur!!!! sint asha de scumpe, pt că e interzis să le împushti!!
oricum, cocosharii sint mult mai gustoshi;) shi carnea e mai moale...... shi ii potzi vina :lol:
Avatar utilizator
Eugeniu Cerempei
Veteran
 
Mesaje: 509
Membru din: 05 Apr 2007, 15:06
Locaţie: Faro, Portugal


Înapoi la Retete culinare vanatoresti

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

Publicitate