| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Vanatoarea cu traditionalul
16 mesaje • Pagina 1 din 1
Vanatoarea cu traditionalulCam care e punctul de vedere al EBA vizavi de vanatoarea cu traditionalul?
Re: Vanatoarea cu traditionalulEu stiam ca inca nu poti fi un Tom Miranda dpdv legal in Romania.Ti se elibereaza un permis de port arma de tip B, insa e valabil pentru tir sportiv si nu pt.vanatoare.Poate schimba EBA ceva si la noi anul asta.
Desteapta-te, ROMANE !!! Deci, inca dormim
Re: Vanatoarea cu traditionalulCine „q” e Tom Miranda?
Dar nu asta e important, am discutat cu niste finlandezi si se cam plangeau de EBA, cum ca nu recunoaste arcul traditional ca arc de vanatoare... Asta e problema pe care as fi vrut sa o discut. Din ce am inteles s-a constituit deja o asociatie europeana paralela, numai pentru vanatoare cu arc traditional, dar nu stiu cum s enumeste sau daca functioneaza cu adevarat. Nu am relatii in EBA, dar sigur baietii de aici au, si ar fi bine de stiut care e directia. Poate se va legaliza vanatoarea cu arcul si in Romania, mi-ar placea sa vanez, dar fiind traditionalist n-as vrea sa imi fac sperante aiurea.
Re: Vanatoarea cu traditionalulEBA..!! inseamna Elena Basescu..Nu?!!
Re: Vanatoarea cu traditionalulMda, e doua Ebe, e una cu trasu cu arcu si ailalta cu trasu pe nas...
Re: Vanatoarea cu traditionalulsalut,
eu am si compound si recurve, si am oscilat intre ele..la un moment dat chiar renuntasem la recurve din cauza unei tendinite la umarul drept (dobindita ce ii drept din vina mea, am fost cam dobitok ca sa fiu sincer, atunci cind se va legaliza vinatoarea cu arcul voi prefera clar arcul recurve, desi e de zece ori mai dificil sa tragi bine cu el decit cu un compound...dar eu inteleg vinatoarea cu arcul ca fiind dibuit si pinda, iar trasul instinctiv cu un arc traditional este mult mai adecvat...parerea mea.. o zi buna, hunterb predator hunter 55# takedown recurve border black douglas ultra HEX5 limbs 58# takedown recurve bowtech 101st airborne 60# compound is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
Re: Vanatoarea cu traditionalul@hunterb
Hello, In calitate de beginner in tras cu arcul, am urmarit cu interes explicatiile tale de pe alt topic. Vad ca pe langa cele 2 arcuri (recurve predator si compound) pe care deja le aveai, ai mai cumparat si un Border takedown. Nu stiam de existenta acestei firme, dar reusind sa-i gasesc site-ul pe net am vazut ca face si take-down-uri mai lungi, de 66", 68" sau chiar 70" !!! (vezi modelul Mirage). In principiu, ma tenteaza sa-mi cumpar un take-down de vanatoare, dar am vazut ca lungimile producatorilor celebri sunt de 60-62". Greu gasesti take-down-uri pt. hunting de 64" (Dalaa al lui DAS Kinetic & 3Rivers, daca nu ma insel). Dar un hunting take-down de 68" sau 70" n-am intalnit pana azi, si chiar cred ca mi s-ar potrivi (am draw length mare, de 30,5" si 194cm). Care ar fi preturile unui asemenea take-down? Si cum ai procedat cu shipping-ul? Banuiesc ca scotienii astia n-au un dealer pe-aici. Thanx a lot si respect pt. investitiile masive pe care le-ai facut in echipament de calitate.
Re: grupaje sagetiVa salut pe toti!
Trag si eu de catva ani buni cu compound-ul. Am schimbat cateva firme pana acum, m-am oprit la un PSE Xforce SS UF de 70lbs, cu 2 ganguri mai slab (cred ca 65 e real). Cu Black Ice-ul trageam la 75lbs dar prichindelul asta de arc e mic si al dracu', curba de armare, draw-curve, e foarte agresiva! Dispozitive de ochire cred ca am schimbat in jur de 10, trag cu un HHA cu un singur pin de 0.01" acum (cel mai mic de pe piata).Reglabil de 20-100m pe arcul meu. Lentila 4x de contrast mare. Cred ca a costat mai mult decat arcul sistemul de ochire complet. La 70 de metri nimeresc un pet de 2l, cam 2/3 incercari. Nu stiu daca e foarte bine, rau nu cred ca e, dar as vrea sa stiu parerile celor priceputi de pe aici, daca nu deranjeaza, eventual comparativ. Mi-a luat ani sa inteleg ce e cu torsionarea gripului si cu anchor pointurile, am vazut posturi pe aici ca sunt copii care trag la pasari in zbor de la 90m? Geezus, inteleg ca exista instinctive shooting dar chiar asa? La 30m pot nimeri vitalele unui iepure, dar cred ca peste aceasta distanta orice vanator cu etica ar trebui sa se abtina, pana si cu lisa! LA ZBOR la 90m si gaseste si sageata? Are copilul ala idee cam unde se duce o sageata trasa dintr-un arc de 65 lbs la 45 grade in sus? Si cam pana unde ajunge in corp daca nimereste pe careva in cap din ghinion? De aia nu vom vedea noi arcurile aprobate ca arma de vanatoare, le iau copii in gluma, cred ca sunt acelasi lucru cu alea din alun pe care le faceam in tinerete. Sa intinzi peste 60lbs nu este la indemana oricui, mai pune la socoteala si ca sageata NU ARE PIEDICA DE SIGURANTA. Parerea mea ca vanatoarea cu arcul nu e pentru oricine, iti trebuie cap, autocontrol, forta si de 2 ori mai multi bani ca in cea cu arma lisa (o sageata buna cu un varf de vanatoare mecanic sau judo point costa peste 15 USD/BUC!!!!, ahem PLUS TVA). Daca stapanesti arcul nu iti mai trebuie vreodata arma de foc pentru vantoare! Un arc nu se poate stapani (in proportie de 90%) cu scoala de un an, cum e acum la vanatoare! Mai sunt si exceptii, dar alea intaresc regula! Va multumesc anticipat pentru eventualele reply-uri ALICE! Who the f... is Alice?
Re: Vanatoarea cu traditionalulIo nu pricep de ce ai postat despre un compound intr-un topic despre traditional.
In rest, numai "succesuri"
Re: Vanatoarea cu traditionalulcred ca am gresit, era cel mai nou topic, scuze daca te-a deranjat!
Re: Vanatoarea cu traditionalul@Razv,
Salut si scuze de intirziere cu raspunsul. Scotienii nu au dealer aici, dar m-am conversat pe e-mail cu Sid Ball (si senior si junior ca sunt tata si fiu, dar au aceeasi adresa de email Singurul aspect la care nu l-am ascultat si pentru care imi pare rau e puterea arcului.. M-a intrebat cum ma descurc cu cei 55# de la Predator si i-am zis ca sunt cam la limita, iar el a insistat sa ramin la 55# sau chiar la 53# pentru ca arcul lui e mult mai performant si imi va asigura aceeasi viteza a sagetii chiar la o putere a arcului mai mica...DAR te pui cu boul (adica eu)..NU, Tarzan e puternic face alta gaura vorba bancului Dar sa revenim..plata am facut-o prin virament bancar si el a trimis arcul prin posta comunitara..daca ai sansa si are pe stoc arcul, in cca 2-3 saptamini il ai la posta de cartier..daca nu, poate dura 2-4 luni Una peste alta m-a costat (asta din memorie) cam 1300 de euro... o zi buna, hunterb ps: adresa lui de email e cea de pe site is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
Re: Vanatoarea cu traditionalul1300 de euro
Scump domle, scump! Sa-l stapanesti sanatos! Daca tragi bine cu 55, ar trebui sa tragi bine si cu 58, trebuie doar sa te antrenezi mai mult. Daca insa apar dureri in palma mainii drepte (adica a mainii care armeaza) sau in baza degetelor, obligatoriu trebuie sa lasi arcul pana dispar. Spor la .... sageti, ca de vanat nu avem voie!
Re: Vanatoarea cu traditionalulsalutare,
eu sunt stingaci da, e scump, dar e super scula...si nu e de tir e de vinatoare http://img64.imageshack.us/i/border8.jpg/ http://img140.imageshack.us/i/border5.jpg/ http://img62.imageshack.us/i/border2r.jpg/ o zi buna, hunterb is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
Re: Vanatoarea cu traditionalulDa, arcul este o super scula, sa il spatanesti sanatos!
Arata bestial si sunt convins ca trage la fel, pare a avea carbon tridirectional pe spate, asta e cam ultima gaselnita, ar trebui sa fie extrem de rapid. Durerea in umarul arcului poate sa fie rezultatul unei pozitii defectuoase, fie pentru ca scoti umarul in fata, fie pentru ca il ridici, fie pentru ca tii cotul orientat in jos. Incearca sa tii cotul orientat in lateral, umarul impins inainte, spre directia tintei, spre arc si coborat. O incalzire inainte de tragere este foarte utila. Poate ca tu deja stii lucrurile astea. Apropo, noutati legislative, este un proiect de lege pe rolul parlamentului care scoate arcurile la liber (restrictii mici doar la uz si la transport). Sunt foarte mari sanse sa treaca. Cine stie, maine-poimaine vom avea voie sa si vanam cu arcul.
Re: Vanatoarea cu traditionalulsalut,
ar fi super...in ziua cand se va legifera definitiv (adica si legea si normele de aplicare) vanatoarea cu arcul in aceeasi zi imi vand carabina.... o zi buna, hunterb ps: si tot in aceeasi zi imi iau un set de limbs la 50 lbs is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
Re: Vanatoarea cu traditionalulO sa am carabina mereu cu mine. Langa arc. Ca poate o sa apara chestia aia odata in viata si ar fi pacat sa se foiasca peste 40 metrii si sa nu am cum sa ma dau mai aproape.
Fiecare scula are farmecul ei. Stai sa imi vina corzile! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
16 mesaje • Pagina 1 din 1