Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 15 Mai 2024, 07:26

Miel la cuptor

Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .

Moderatori: mialxx, popaliviu

Miel la cuptor

Mesajde popaliviu pe 30 Mar 2024, 03:13

Eu îi dau cu sare și o prăjesc la foc iute(pentru culoare/crustă) să se "sigileze" toate sucurile cărnii înăuntru. După care facem partea cea mai importantă pentru mine, sosul. Legume rădăcinoase tăiate cuburi grosier, le călim până devin dulcegi. Peste ele, usturoi și condimente: sare, piper rozmarin/cimbru depinde de preferință. Mai adăugăm o lingură de pastă concentrată de roșii, apoi deglazăm cu vin roșu și apă sau supă de legume. Băgăm carnea în sos și o dăm la cuptor la 150°C, ideal cuptorul să aibă și funcția de abur (Dampf/Steam). La fiecare 20 de minute întoarcem carnea. Când este gata, scoatem carnea iar sosul îl trecem prin sită.
Garnitură de mini cartofi franțuzești, gătiți întregi cu sare grunjoasă, ulei de măsline, rozmarin. Înainte cu 5 minute de final, unși cu usturoi pisat/pastă/ulei și piper proaspăt măcinat.
Eu prefer fasole verde (teacă) trasă la tigaie cu șuncă (Speck/Bacon).
Poftă bună! :D
12, 16, 9mm, .30-06
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 987
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13

Re: Miel la cuptor

Mesajde liviur pe 30 Mar 2024, 09:52

interesant, o sa incerc.
Eu o fac la cuptor pe o tava cu grilaj in ea in care pun apa, iar pulpa o frec cu praf de usturoi, boia dulce si iute si sare. Pulpa in prealabil o intep si bag praf de usturoi inauntru, impropriu spus praf, este facuta in casa si se cam intareste, asa ca sunt mici bulgarasi.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
liviur
Veteran
 
Mesaje: 836
Membru din: 23 Oct 2010, 07:40
Locaţie: Buc-Branesti

Re: Miel la cuptor

Mesajde laurul pe 30 Mar 2024, 13:04

liviur scrie:interesant, o sa incerc.
Eu o fac la cuptor pe o tava cu grilaj in ea in care pun apa, iar pulpa o frec cu praf de usturoi, boia dulce si iute si sare. Pulpa in prealabil o intep si bag praf de usturoi inauntru, impropriu spus praf, este facuta in casa si se cam intareste, asa ca sunt mici bulgarasi.

Eu sunt și mai simplist, sare și piper!
Ador gustul de miel și încerc sa l estompez cât mai puțin.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran
 
Mesaje: 3081
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Re: Miel la cuptor

Mesajde mialxx pe 30 Mar 2024, 15:27

laurul scrie:
liviur scrie:interesant, o sa incerc.
Eu o fac la cuptor pe o tava cu grilaj in ea in care pun apa, iar pulpa o frec cu praf de usturoi, boia dulce si iute si sare. Pulpa in prealabil o intep si bag praf de usturoi inauntru, impropriu spus praf, este facuta in casa si se cam intareste, asa ca sunt mici bulgarasi.

Eu sunt și mai simplist, sare și piper!
Ador gustul de miel și încerc sa l estompez cât mai puțin.


Exact! Așa procedez cu vinatul, cit mai puține gusturi străine.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 966
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Miel la cuptor

Mesajde mialxx pe 31 Mar 2024, 21:05

Pulpă de ied la cuptor. O bunătatea!
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 966
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia

Re: Miel la cuptor

Mesajde liviur pe 16 Apr 2024, 10:53

Iedul este superior mielului dupa gustul meu.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
liviur
Veteran
 
Mesaje: 836
Membru din: 23 Oct 2010, 07:40
Locaţie: Buc-Branesti

Re: Miel la cuptor

Mesajde mialxx pe 18 Apr 2024, 18:05

Corect!
mialxx
Veteran
 
Mesaje: 966
Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
Locaţie: Thurgau Elvetia


Înapoi la Retete culinare vanatoresti

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori

Publicitate