Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 15 Mai 2024, 05:26
|
|
|
Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .
Moderatori: mialxx, popaliviu
de popaliviu pe 30 Mar 2024, 03:13
Eu îi dau cu sare și o prăjesc la foc iute(pentru culoare/crustă) să se "sigileze" toate sucurile cărnii înăuntru. După care facem partea cea mai importantă pentru mine, sosul. Legume rădăcinoase tăiate cuburi grosier, le călim până devin dulcegi. Peste ele, usturoi și condimente: sare, piper rozmarin/cimbru depinde de preferință. Mai adăugăm o lingură de pastă concentrată de roșii, apoi deglazăm cu vin roșu și apă sau supă de legume. Băgăm carnea în sos și o dăm la cuptor la 150°C, ideal cuptorul să aibă și funcția de abur (Dampf/Steam). La fiecare 20 de minute întoarcem carnea. Când este gata, scoatem carnea iar sosul îl trecem prin sită. Garnitură de mini cartofi franțuzești, gătiți întregi cu sare grunjoasă, ulei de măsline, rozmarin. Înainte cu 5 minute de final, unși cu usturoi pisat/pastă/ulei și piper proaspăt măcinat. Eu prefer fasole verde (teacă) trasă la tigaie cu șuncă (Speck/Bacon). Poftă bună!
12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
- Mesaje: 987
- Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
de liviur pe 30 Mar 2024, 09:52
interesant, o sa incerc. Eu o fac la cuptor pe o tava cu grilaj in ea in care pun apa, iar pulpa o frec cu praf de usturoi, boia dulce si iute si sare. Pulpa in prealabil o intep si bag praf de usturoi inauntru, impropriu spus praf, este facuta in casa si se cam intareste, asa ca sunt mici bulgarasi.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
-
liviur
- Veteran
-
- Mesaje: 836
- Membru din: 23 Oct 2010, 07:40
- Locaţie: Buc-Branesti
de laurul pe 30 Mar 2024, 13:04
liviur scrie:interesant, o sa incerc. Eu o fac la cuptor pe o tava cu grilaj in ea in care pun apa, iar pulpa o frec cu praf de usturoi, boia dulce si iute si sare. Pulpa in prealabil o intep si bag praf de usturoi inauntru, impropriu spus praf, este facuta in casa si se cam intareste, asa ca sunt mici bulgarasi.
Eu sunt și mai simplist, sare și piper! Ador gustul de miel și încerc sa l estompez cât mai puțin.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Mesaje: 3081
- Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de mialxx pe 30 Mar 2024, 15:27
laurul scrie:liviur scrie:interesant, o sa incerc. Eu o fac la cuptor pe o tava cu grilaj in ea in care pun apa, iar pulpa o frec cu praf de usturoi, boia dulce si iute si sare. Pulpa in prealabil o intep si bag praf de usturoi inauntru, impropriu spus praf, este facuta in casa si se cam intareste, asa ca sunt mici bulgarasi.
Eu sunt și mai simplist, sare și piper! Ador gustul de miel și încerc sa l estompez cât mai puțin.
Exact! Așa procedez cu vinatul, cit mai puține gusturi străine.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 966
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de mialxx pe 31 Mar 2024, 21:05
Pulpă de ied la cuptor. O bunătatea!
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 966
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de liviur pe 16 Apr 2024, 10:53
Iedul este superior mielului dupa gustul meu.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
-
liviur
- Veteran
-
- Mesaje: 836
- Membru din: 23 Oct 2010, 07:40
- Locaţie: Buc-Branesti
de mialxx pe 18 Apr 2024, 18:05
Corect!
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 966
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
Înapoi la Retete culinare vanatoresti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
|
|