Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 15 Iun 2026, 19:01

IJ 27M 12X76

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Re: IJ 27M 12X76

Mesajde Don pe 16 Mar 2011, 21:59

Izh-ul trebuie pastrat chiar dupa ce-ti iei o arma mai acatarii!Eu cat timp am avut Izh-uri mi-am facut treaba cu
ele dar asteptam cu nerabdare sa rasara soarele pe ulita mea si sa-mi iau o arma mai de Doamne-Ajuta,asa
s-a intamplat,mi-am luat arme mai usoare,mai frumoase,mai bune,mai bine facute dar anul trecut amicul caruia i-am vandut primul 27 l-a scos,la randul lui,dupa multi ani,la vanzare si vreau sa va spun ca si acum imi pare rau ca sunt limitarile acestea legislative idioate,as fi dorit sa-l rascumpar,nu am vrut insa sa renunt la XLR(de Axis
nici nu pun problema!) care nu numai ca e foarte performanta in sine dar imi este si foarte utila,arma inca nu a dat-o,o urmaresc si astept modificari lagislative!
E frumos sa-l ai si dupa 20 de ani,macar ca a treia arma,mai iesi din cand in cand cu el si-ti mai amintesti de inceputuri...
Don
Veteran

Mesajde OVI762 pe 16 Mar 2011, 22:52

Nici nu se putea spune mai frumos decat ai facut-o tu.Sunt arme mult superioare IJ-ului-la un pret pe masura ce-i drept dar calitatea costa.Legislativ,noi inca suntem intr-un con de umbra si asta numai din cauza imbecililor care se fac ca ne guverneaza,cica.Nu are rost sa stricam topicul colegului nostru dar sunt 100% de acord cu tine.Oricum,ca prima arma noua si la bugetul acesta,,Baikal rules"
PS
Putem deschide un nou topic in care sa discutam mai multe despre mai multe :wink:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde madalin122582 pe 28 Noi 2011, 20:38

La ultima vanatoare am iesit cu bock-ul tatalui meu IJ 27M (2 tragace). Am observat 2 probleme:
- cartusul de jos, dupa 3-4 inchideri ale armei prezenta o zgarietura din rama cartusului pana in centrul capsei, zgarietura provocata in mod cert de cuiul percutor. Cu arma deschisa, cuiul percutor ramane in bascula. Probabil cand inchid arma, iese si zgarie cartusul. 1. E normal asa ceva? 2. Exista riscul ca la inchiderea armei sa percuteze cartusul? 3. Eu am desfacut complet arma, inclusiv tragaciul. Nu exista mizerie inauntru si nu am observat alte defectiuni
- Mi s-a intamplat de 2 ori sa dau primul foc (teava de sus) si ce-l de-al doilea cartus (teava de jos cea care "zgarie") sa nu mai percuteze. Pur si simplu. Siguranta nu sare dupa foc. Ramane nepusa. Dar la apasarea tragaciului, nu percuteaza...ca si cum ar fi blocat. Daca dau drumul la foc la teava de jos, al doilea pleaca fara probleme. Dar invers, de 2 ori nu a vrut. Nu stiu daca are legatura cu problema de sus dar sigur nu e normal. Ati avut astfel de probleme? Cum le-ati remediat?
Din pacate in oras nu avem nici un armurier si drum la capitala nu am curand.
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde madalin122582 pe 30 Noi 2011, 21:14

Cam asa arata cartusul:
Imagine
Imagine
Membru ANDA
madalin122582
Veteran