Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 11 Iun 2026, 03:24

Boala la iepure?

Loc in care se vor arhiva topicuri interesante la vremea lor , dar cu valoare mai mult sentimentala pentru membrii forumului .

Boala la iepure?

Mesajde LucianC pe 21 Ian 2012, 20:56

Am gasit astazi un iepure care parea in neregula: avea testiculele marite iar in muschi am gasit un fel de "pungi" pline cu o pasta galebena asemanatoare la culoare si consistenta mustarului. Este o boala?
Este carnea comestibila?
LucianC
Membru important

Locaţie: Iasi

Re: Boala la iepure?

Mesajde cosmin pe 21 Ian 2012, 21:10

"pasta galbena" poate fi infectie-puroi ca doar n-o fi crema de galbenele :mrgreen: , du o mostra la analiza dar personal cred ca nu ar mai fi comestibil iepurasul "obosit de citeva alice din timp" poate avea deja septicemie.. :shock:
cosmin
cosmin
Membru important

Locaţie: Piatra Neamt

Mesajde Jicol Dilo pe 21 Ian 2012, 21:26

Ce rost mai are intrebarea daca e comestibila carnea?!... Daca iepurele l-ai gasit, si mai arata asa cum l-ai descris, cum sa-ti mai treaca prin cap sa-l maninci?!...
"Ca ale Mele sint toate fiarele pamintului,..." Psalmul 49:11
http://www.punte-spate.ro
Jicol Dilo
Veteran

Locaţie: Bucovina

Mesajde Sly_Fox pe 22 Ian 2012, 08:47

LucianC scrie:Am gasit astazi un iepure care parea in neregula: avea testiculele marite iar in muschi am gasit un fel de "pungi" pline cu o pasta galebena asemanatoare la culoare si consistenta mustarului. Este o boala?
Este carnea comestibila?

Nu este nici o boala, iepurele respectiv a fost alicit intr-o partida de vanatoare anterioara, de aici si capsulele de lichid din muschi. Atat timp cat mai exista vanatori disperati, care trag dupa iepure la distante astronomice, o sa mai gasim asemenea exemplare.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde robertica pe 22 Ian 2012, 09:35

testiculele sunt umflate fiindca deja au inceput imperecherea iar cu pungile galbene din muschi sunt dela vreo alica
robertica
Membru important

Locaţie: bals olt

Mesajde Mugurel66 pe 22 Ian 2012, 14:47

Da sint boli la iepuri din cauza tratamentelor aplicate culturilor la insamintare si cu tot felul de erbicide aplicate pina la coacere . Dar nimeni nu recunoaste asa ceva si nici nu au luat ca proba iepuri sai duca la analiza . :evil: :?:
Mugurel66
Nou membru

Mesajde pustiu pe 23 Ian 2012, 20:43

Sau poate bruceloza
pustiu
Membru important

Locaţie: Rm Valcea

Mesajde dragosbahnea pe 24 Ian 2012, 12:42

Si eu am doborat, acum doua saptamani in urma, unul cu un ficat dublu fata de ce aveau ceilalti iepuri pe care i-am mai impuscat :shock: . Da' l-am mancat (ficatul inca nu) si pana acum nu mi-a crescut nimic in plus.
dragosbahnea
Veteran

Mesajde bogdan_daniel pe 24 Ian 2012, 19:48

dragosbahnea scrie:Si eu am doborat, acum doua saptamani in urma, unul cu un ficat dublu fata de ce aveau ceilalti iepuri pe care i-am mai impuscat :shock: . Da' l-am mancat (ficatul inca nu) si pana acum nu mi-a crescut nimic in plus.

ala a avut ficatul marit de la bautura si poate un exces de efort :lol: :lol: :lol:
bogdan_daniel
Veteran

Locaţie: Brasov

Mesajde Street47 pe 15 Mar 2012, 10:00

LucianC scrie:Am gasit astazi un iepure care parea in neregula: avea testiculele marite iar in muschi am gasit un fel de "pungi" pline cu o pasta galebena asemanatoare la culoare si consistenta mustarului. Este o boala?
Este carnea comestibila?

poate sa fie de la BRUCELOZA o boala care poate fi intalnita la iepure si caprior. Cea mai edificatoare simtoma sunt testiculele mari !!!! Sper ca nu l-ai mancat... ca singurul remediu impotriva acestei boli la barbati este CASTRATREA !!!! Asa am invatat la facultate si m-am si documentat expres in acest lucru
Street47
Nou membru

Mesajde LucianC pe 15 Mar 2012, 11:57

Street47 scrie:
Este carnea comestibila?

poate sa fie de la BRUCELOZA o boala care poate fi intalnita la iepure si caprior. Cea mai edificatoare simtoma sunt testiculele mari !!!! Sper ca nu l-ai mancat... ca singurul remediu impotriva acestei boli la barbati este CASTRATREA !!!! Asa am invatat la facultate si m-am si documentat expres in acest lucru

Multumesc de sfat. Nu l-am mancat, bineinteles. L-am aruncat si pe asta si pe cel pe care l-am transat cu acelasi cutit folosit la primul.
LucianC
Membru important

Locaţie: Iasi

Mesajde Street47 pe 15 Mar 2012, 12:18

LucianC scrie:
Street47 scrie:
Este carnea comestibila?

Multumesc de sfat. Nu l-am mancat, bineinteles. L-am aruncat si pe asta si pe cel pe care l-am transat cu acelasi cutit folosit la primul.

Cu placere ... cand mergem la vanatoare cu facultatea cand evisceram iepurii ma uitam ff atent la testicule
Street47
Nou membru

Mesajde OVI762 pe 16 Mar 2012, 03:48

LucianC scrie:
Street47 scrie:
Este carnea comestibila?

Arunca si cutitul si taie si mana cu care te-ai folosit de jungher.Foloseste o drujba dezinfectata .Nu e bruceleeoza,e ciuma sifilitica cu complicatii pterodactiloniene.Te mananca de viu.Asta daca nu te hotarasti sa te autocastrezi.Tot cu drujba aia ca doar e la indemana.Doamne Maica Domnului!!! :lol: :lol: :?:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 16 Mar 2012, 19:36

:lol: :lol:
OVI multe mai auzi pe forumul asta. Uneori ma crucesc citind unele postari. Acum si tu ai bagat omul in sperieti, sau vorba unui rrom ,,l-ai dat in spaima''. :lol:
Auzi tu sa ii dai teribila veste ca are ciuma sifilitica. :D
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Înapoi la Arhiva forumului