Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 12 Iun 2026, 13:18

calare pe cal

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

calare pe cal

Mesajde jugariu pe 08 Feb 2010, 21:00

e de ras sunt sigur dar totusi imi doresc si vreau sa aflu de la persoane competente ce sanse am sa merg calare la vanatoare , am un murg frumos ascultator , ce zice legea ? unde ma pot incadra ,?
jugariu
Membru activ

Re: calare pe cal

Mesajde marius 45 pe 08 Feb 2010, 21:06

Daca nu depasesti viteza legala :mrgreen: si nu te ia radaru merge :lol: Dar crezi ca va suporta calu bubuitura n urechi fara sa te zvarle?Ar fi mai mult decat interesant :D
marius 45
Membru important

Locaţie: PE GRINDURI

Mesajde Iov Claudiu Ionut pe 08 Feb 2010, 21:23

salut
jugariule si eu am o iapa ff. frumoasa NINA 9 ani jumate ( animal de companie de suflet nu de facut bani de lucrat pamantul ) am saua , 3 biciuri de calarit , casca , cisme tot ce imi trebuie . si eu mam gandit la sata :lol: :lol: :lol: da e cam greu .mai ales daca vrei sa tragi cu arma in timp ce calaresti sigur se va speria
da asa sa mergi calare cu arma in spate ,sa priponesti calul la umbra si sa stai la o panda vara la un caprior alaturi de paznicul de vanatoare merge
io am sa experimentex la vara .
cred ca e o senxatie foarte plecuta sa calaresti cu pusca in spate .
mult noroc
Clau Hunter
Iov Claudiu Ionut
Membru important

Mesajde marius 45 pe 08 Feb 2010, 21:26

Bagi doape in urechile calului si merge :lol: ...Lasand gluma la o parte cu multa multa rabdare si vointa,acu depinde si de a calului :mrgreen: ,cred ca mege sa tragi calare.
marius 45
Membru important

Locaţie: PE GRINDURI

Mesajde yoghi pe 08 Feb 2010, 21:31

Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Ghinda pe 08 Feb 2010, 22:02

Are un crestin un cal, mergem al caruta la vanatoare. Cum opreste caruta, cum se incordeaza, stie ca vine focul de arma. Daca nu esti atent te da cu cracii in sus!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde dan_dumitrescu pe 08 Feb 2010, 22:25

sau poti sa meri la vinatoare cu calu' daca te chiama Old Shatterhand sau Winnetou... :lol: :lol: :lol:
Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
dan_dumitrescu
Veteran

Locaţie: Targoviste

Mesajde Katalin pe 09 Feb 2010, 00:20

Cunosc pe cineva de cand eram mic care tragea fara nici un fel de probleme de pe cal. Nu stiu daca mai traieste domnul respectiv pt ca aveam cam 12-13 ani in perioada aceia...dar l am vz personal facand lucrul asta.

Era un roib foarte bland...si tragea numai dupa ce il oprea. Niciodata din mers sau fuga. Calul nici nu se clintea...

Acum nu stiu daca calul era surd sau nu :) (glumesc ...nu era sigur ca era in proprietatea fermei la care tatal meu era sef de ferma).
==========================
Mai Taie Din Ele Da-le Dracului
Katalin
Veteran

Mesajde anton_comi2000 pe 09 Feb 2010, 00:27

La vinatoarea de vulpi in Anglia dar acum sa interzis acest mod de vinatoare ,dar poate se mai practica prin alta parte,merita sa incerci
anton_comi2000
Membru important

Locaţie: London

Mesajde Ghinda pe 09 Feb 2010, 20:20

Val stie cu calul ala cum se ciulea cand frana caruta! :D :lol:
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Hroby pe 10 Feb 2010, 18:06

Teoretic este posibil. Ideea este sa obisnuiti calul cu zgomotul produs de arma. Se pot folosi si dopuri pentru urechile calului. Le gasiti in magazinele de profil. Erau folosite la cursele de cai in special pentru exemplarele mai sperioase sau nelinistite. Se scotea pe ultima linie dreapta. Mai greu de tras cu arma sprijinita pe sa, ca in filme pentru ca orice tresarire a animalului in momentul executarii focului va va face sa ratati tinta. In rest totul este posibil. Incercati sa obisnuiti calul cu zgomotul si in functie de cum reactioneaza puteti sa trageti concluia daca animalul respectiv se preteaza la asa ceva sau nu.
Succes
P.S. Daca mai aveti ceva nelamuriri vis-a-vis de cai nu ezitati sa intrebati
Cu stima,
Hroby
Membru important

Mesajde jugariu pe 10 Feb 2010, 19:33

nu sunt un meserias in ale calaritului desi merg frecvent calare , ideia cu vanatoare calare mi-a venit cand am vazut un copil de 12 ani mergand calare cu 2 sticle in mana [ fara sa fara nimic si gonea nebuneste ] se ducea sa aduca apa de de la o fantana , copilul ala [ a era sa uit calul era o martoaga care asculta nebuneste de indemnurile baiatului ] are loc orcand intre cascadori , daca calul ar suporta detunatura armei sincer ma indoiesc dar prezenta mea cu el in teren si faptul ca as putea alerga dupa ceva vanat cum s-ar incadra ?
jugariu
Membru activ

Mesajde timexim pe 10 Feb 2010, 19:53

sui pe bidiviu, fa o plimbare si arunca cate o petarda de alea de la sarbatori , care nu suna asa tare, pe urma mai multe si mai aproape , pana se obisnuieste...

he,he, - ca la femei... stii tu ! :D
8 x 68 e tata lor ...
timexim
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 10 Feb 2010, 20:34

Ghinda scrie:Are un crestin un cal, mergem al caruta la vanatoare. Cum opreste caruta, cum se incordeaza, stie ca vine focul de arma. Daca nu esti atent te da cu cracii in sus!

din masina stiu ca este interzis sa tragi asupra vanatului...din caruta nu? :roll:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Locaţie: Arad

Mesajde Ghinda pe 11 Feb 2010, 06:19

Interzicerile sunt facute pentru a exista voi comisare! :lol: Nu este taica este un simplu dibuit. Si apoi mai rar tragi din caruta ca nu ai stabilitate. De regula sari, vanatul urmareste caruta si tu ai timp de reflectii si/sau tir.
Ghinda
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 11 Feb 2010, 16:38

Eu ma duc destul de des la combatere de ciori grive si cotofene cu caruta paznicului de vanatoare. Are un cal invatat cu detunatura armei, vreo 15 ani tot a auzit bubuituri la ureche sarmanul cal. Ciorile grive si cotofenele nu se feresc deloc de caruta si cad pe capete. De calarit nu am calarit niciodata, nu cred sa existe cal care sa ma tina pe mine in spate si sa nu faca hernie de disc. :D
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde sorry_nellu pe 26 Feb 2010, 23:37

Intamplator ma pricep la cai, sunt un impatimit.. Am lucrat cu cai de obstacole doi ani.
Nu-i testa tu limitele. Daca spui ca e linistit, frumos, pacat sa-i faci vreun narav. Nu te apuca tu sa faci dresaj cu el.
Oricum poti incerca. Daca il strici nu-i bai! ... pastrama de cal e un deliciu. :D :D :D
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
sorry_nellu
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 27 Feb 2010, 05:21

Vanatoare cu calul este foarte realizabil. Trebuie insa sa ai pasiunea cailor. Este la fel ca si cu cainii. Cum ii inveti asa ii ai. Nici un caine nu musca daca stapanul se ocupa de educatia lui. La fel nici calul nu misca sau se sperie cand tragi cu arma daca il obisnuiesti si te ocupi de educatia lui in acest sens.

Din cate am observat, cei care si-au manifestat dorinta de a face asa ceva vor s-o faca mai mult sa vada ce iese. Nu stiu daca chiar va iesi ceva atata timp cat animalul nu stie joaca.

Am vazut CMS (prezentat in clip mai sus) si am vazut lovituri la peste 400 de metri date cu carabina sprijinita pe saua calului. Animalului i s-a dat comanda ca se va da foc si a stat cat se poate de nemiscat. A lovit omul conserva fara multe greturi.
Deci se poate.
Moose_Master
Veteran

Mesajde sorry_nellu pe 27 Feb 2010, 19:56

se poate, dar e de preferat consultanta de specialitate.
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
sorry_nellu
Veteran

Mesajde adigeo pe 27 Feb 2010, 20:26

sorry_nellu scrie:se poate, dar e de preferat consultanta de specialitate.

Adica sa-ti cresti calul de mic , sa-l inveti cu zgomotul armei etc.
adigeo
Veteran

Mesajde sorin flutur pe 27 Feb 2010, 21:02

cu orice trebuie sa te inveti de mic...cam cum e treaba cu limba si cu parul :lol:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Locaţie: Arad

Mesajde sorry_nellu pe 06 Mar 2010, 20:40

Adica sa te linga vaca pe cap?
sorry_nellu
Veteran

Înapoi la Vanatoare discutii generale