Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 11 Iun 2026, 21:12

Strainii la vanatoare in Romania

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Strainii la vanatoare in Romania

Mesajde DORU-VS pe 10 Sep 2010, 19:07

La stirile Pro tv din aceasta seara, Andreea Esca ,anunta pe un ton vesel si plin de optimism,ca de saptamana viitoare,cetatenii straini vin la vanatoare in Romania.A citit de pe prompter, niste scoruri pe care acestia le vor plati pentu trofeele ce le vor impusca ,de m-a luat cu ameteala, parca si vedea Romania iesita din criza economica de pe urma vanatorilor straini.Eu inteleg ca tara este saraca ,dar in ritmul asta ,noi vanatorii localnici, vom merge la vanatoare doar in poligon,pentru ca nu ne putem permite sa platim sumele cu multe zero-uri citite de Esca.
Care este opinia voastra cu privire la acest subiect?
DORU-VS
Membru important

Locaţie: VASLUI

Re: Strainii la vanatoare in Romania

Mesajde Ghinda pe 10 Sep 2010, 19:26

Foarte bine ca vin. Scorurile poate ca or fi umflate de presa ca sunt tampiti.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde vanatorul dibaci pe 10 Sep 2010, 19:30

1-suma acesta o platesti si tu daca doresti sa faci vanatoare la RNP -numai ca putini isi pot permite acest lucru
2-vanatoare cu straini se practica in toate tarile -si deja romania nu prea mai este atractiva din punct de vedere -financiar -organizatoric etc-Tari ca polonia -slovenia -turcia -bulgaria e.tc au luato inaintea noastra si la acest capitol
3-este un lucru f firesc sa se practice acest tip de vanatoare -nu stiu cati vanatori au cu ce sau doresc sa participe la vanatoare de urs si multe altele
4-Din asemenea actiuni nu avem decat sa invatam -cultura cinegetica a persoanelor care ne viziteaza este mult mai vasta (nu sta in teren ca noi sa beleasca iepurele in namol dupa vanatoare ca sa faca jumi-juma si apoi sa plece victorios la bodega)-sunt f etici marea majoritate si respecta cu strictete regulile impuse (spre deosebire de noi)
5-cate vanatori ai facut asa de ex? http://www.youtube.com/watch?v=2KAykGMx ... re=related
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde adigeo pe 10 Sep 2010, 19:33

Ghinda scrie:Foarte bine ca vin. Scorurile poate ca or fi umflate de presa ca sunt tampiti.

Nu pot decat sa fiu de acord cu tine , si nu cred ca strainii sunt de vina pentru imputinarea vanatului , altele sunt cauzele ,,,,,,
Dibaciul a scris in acelasi timp cu mine si sunt de acord si cu cele scrise de el .
adigeo
Veteran

Mesajde madalin122582 pe 10 Sep 2010, 19:56

vanatorul dibaci scrie:cate vanatori ai facut asa de ex? http://www.youtube.com/watch?v=2KAykGMx ... re=related

Al naibi caine...sa doboare singur mistretul, nu alta...scuze de off
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde delux111 pe 10 Sep 2010, 20:07

... de parca banii strainilor ar avea de-a face cu fondurile de vanatoare ... tot in buzunarele unor smecheri vor intra - traim in Romania . Eu nu vad asa profitabile (pt tara :? ) aceste "super afaceri" .
delux111
Veteran

Mesajde tomi pe 10 Sep 2010, 22:07

In afara de cornul vanatoresc, nimic nou.
Dar si goarna am auzit-o destul in armata :D
Chestia cu impartit iepurele prin noroaie, pe unde am umblat eu nu se practica.
Am mai vazut pe alt film din seria aia un rastel fain de fazani.
Dar si aici am vazut asa ceva, insa rastel pt iepuri.
Am participat aici la destul de multe vanatori cel putin la fel de bine organizate cu ce am vazut prin filmele alea si cu oameni la fel de normali.
Daca am avea si noi ceva din mandria de neam si solidaritatea polonezilor sau a ungurilor ar fi exceptional.
Despre vanatoarea cu strainii nu stiu mare lucru, vanez la campie mai mult, pe aici baietii vin la pasaret mic - italieni si nu prea ne incrucisam drumurile. Mai m-am enervat uneori ca s-ar fi putut sa nu ajung la vreo autorizatie de caprior din cauza lor, dar am ajuns.
In rest am tendinta sa gandesc ca orice roman timpit - noi nu ne vindem tara. Dar necunoscand direct fenomenul, nu-mi pot da cu parerea.
tomi
Veteran

Mesajde ssteffan pe 10 Sep 2010, 22:31

madalin122582 scrie:
vanatorul dibaci scrie:cate vanatori ai facut asa de ex? http://www.youtube.com/watch?v=2KAykGMx ... re=related

Al naibi caine...sa doboare singur mistretul, nu alta...scuze de off

Şi dacă tot sutem off, la ei vânarea cervidelor este permisă la goana :wink:
ssteffan
Veteran

Locaţie: Giurgiu

Mesajde sorin flutur pe 11 Sep 2010, 06:48

vanare la goana....mult mai bine pt specie decat vanatoarea la trofeu :wink:
Imagine
sorin flutur
Veteran

Locaţie: Arad

Mesajde Hunter Wan pe 11 Sep 2010, 12:17

Vad ca la astia :D botezul se face cu medalii :lol: :lol:
Hunter Wan
Nou membru

Mesajde Marius pe 11 Sep 2010, 15:37

Eu sunt total impotriva.
Va dau doua exemple:
-o asociatie din Bucuresti (Vulturul) care nu face vanatoare cu straini, si totusi, ceva vanat mai are, taxa anuala pentru membrii este cam la fel ca peste tot, paznicii au masini de teren;
-alte asociatii judetene din S-E unde sunt foarte multe grupuri de italieni, la care taxa anuala nu e mai mica ca in alte parti, vanatul cam ca peste tot, paznicii cam dezbracati, vanatorii cotizanti cam nemultumiti.
Va intreb, la ce ne ajuta?

Problema este ca s-a ajuns ca strainii sa aibe prioritate in fata romanilor, si asta nu-i normal.

La inceput ne-am vandut fabricile si bancile (si astfel forta de munca) , apoi terenurile si agricultura, acum trebuie sa le dam si vanatul, cu bucurie, crezand ca e normal. Ei bine, eu nu sunt bucuros, dar n-avem ce face, asta e soarta tarilor sarace si corupte.
Marius
Veteran

Mesajde Marius pe 11 Sep 2010, 15:38

Ghinda scrie:Foarte bine ca vin.

La voi la silvic, o fi alta treaba, poate ca e bine.
Marius
Veteran

Mesajde jderul pe 11 Sep 2010, 18:54

sant doua categori de vanatori straini care vin in romania uni care vin pentru vanatul cu pene tinta fiind Delta Dunari si vin in special pentru gasca , turturica , porumbei, prepelita , amarata de ciocarlie etc. in speciali italieni si spanioli de regula panglicari si a doua categorie nemtii care vin in special pentru urs, cerb eventual lup si ras care vin in special pentru trofee nu prea ai intereseaza cantitatea ci calitatea . in ceea ce priveste mistretul si capriorul stam foarte prost din punct de vedere cantitativ din punct de vedere calitativ destul de bine numai ca europeni cer la aceste speci cantitate pe care noi Romanii nu putem s-o producem ca vecinii nostri ungurii , polonii , sarbii etc. stam prost la capitolul organizare , control si orice activitate vanatoreasca care ar duce la cresterea efectivelor de mistret si caprior nu ma refer la faptul sa avem ce vinde strainilor ci pentru noi vanatorii romani , cotizantii si pasionatii in acelasi timp . in ceea ce priveste ursul , lupul , rasul stam destul de prost comparativ cu ceea ce ne-a lasat Ceausescu " mostenire " la vremea asta am inceput sa cam vindem " pielea lupului din padure " se ampusca din ce in ce mai putin nu pentru ca nu sant vanatori care sa plateasca ci pentru ca nu mai e...?
jderul
Membru activ

Înapoi la Vanatoare discutii generale