Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 10 Iun 2026, 09:05

Masina de teren

Membrii nostri sunt rugati sa-si posteze aici experientele legate de pasiunile lor extra vanatoare , legate strict de ceea ce inseamna MOTOARE !

Moderatori: Alin3006, mialxx, popaliviu, the_mav, RazvanGTC, GTC Auto SHOP

Masina de teren

Mesajde vanatorul pe 08 Sep 2006, 17:38

Am 13000 eu.
Care ma ajutati sa iau o masina de teren de banii astia, fara bascalie, ca ma pricep la masini.
Ma intereseaza Mitsubishi L 200.
Astept oferte serioase.
vanatorul
Membru important

Mesajde Ursus2006 pe 08 Sep 2006, 20:26

Da cu bascalie ce are ? :wink:
Ursus2006
Veteran

Locaţie: Deva. HD

Mesajde amis pe 08 Sep 2006, 20:50

face pana :D
amis
Veteran

Locaţie: Pitesti

Mesajde goshawkrst pe 08 Sep 2006, 21:43

Buna Optiune un L 200. Modelul vechi clar. Cel nou, la pretul care il are nu l-ai baga pe cimp... :D

Ce as cumpara eu pentru teren, in primul rand un Nissan Navarra, si in al doilea rand un L 200 .

Daca ar fi sa vorbim de o masina mai economica, adica sub 4000 euro, fara indoiala un Opel Frontera TD 2.3 .

Numai bine.
Sergiu....
Sergiu...
goshawkrst
Veteran

Locaţie: Cataluña

Mesajde goshawkrst pe 08 Sep 2006, 21:44

Mesajul de sus este serios.

Asta este cu bascalie:

.... un Hummer .... :lol:
Sergiu...
goshawkrst
Veteran

Locaţie: Cataluña

Mesajde gxg pe 08 Sep 2006, 21:59

gxg
Membru important

Locaţie: alexandria

Mesajde vanatorul pe 09 Sep 2006, 07:24

Eu vorbesc serios.
Stiti vreo masina adusa recent sau pe cineva care aduce, sub 100000km,
5 locuri, cu lada, maxim 4 ani???
vanatorul
Membru important

Mesajde Incepator pe 09 Sep 2006, 07:46

http://www.bestauto.ro

Aici sint doua, dar preturile sint ceva mai mari.Sau cauta la Mazda; este un B2500 acolo, la un pret mai apropiat.
Incepator

Mesajde Incepator pe 09 Sep 2006, 07:56

Incepator

Mesajde Incepator pe 09 Sep 2006, 09:18

Si afara cine-i garanteaza ca sint kilometrii reali? S-a cam terminat cu handlerii corecti si in Germania. In final cumpararea unui SH, indiferent de unde, este o loterie. Un prieten a decis sa-si cumpere o masina noua fiindca trei prieteni ai nostrii care si-au cumparat masini de afara au descoperit defecte ascunse ( de handleri) mai mult sau mai putin grave ( costisitoare $).
Incepator

Mesajde Incepator pe 09 Sep 2006, 09:33

@ vanatorul:
Amis are un Hilux si iti poate spune mai multe despre masina. Eu o consider masina ideala pentru ce-ti trebuie, din punct de vedere al fiabilitatii, raportului pret/calitate, capacitatii on si off-road, consum .
Incepator

Mesajde vanatorul pe 09 Sep 2006, 13:37

@Dan_22
Aia e masina care am vandut-o eu.
Daca nu gasesc ceva mai bun tot Dacie imi iau, noua.
vanatorul
Membru important

Mesajde jon2004 pe 15 Sep 2006, 13:07

dan_22 scrie:am luat-o in decembrie anul trecut
la noi in maramu e iarna 6 luni :lol: ,si zapada garla.......
am pus 4 cauciucuri de iarna noi,si doi saci cu nisip in lada pt ca trage spatele,si am urcat peste tot pe unde mergea si un nisan patrol.
Adevaru ca am la mine intodeauna si lanturi in caz de orice eventualitate :twisted:

Foarte multi dintre noi, au avut odata o dacia .Daca o folosesti mai intens , in 3-4 ani nu mai ai ce sa faci cu ea, doar daca vrei sa o repari saptamanal!Prin anii 90, am avut si eu o dacia papuc dupa vreo doi ani de la cumparare, trebuia ca inaintea unei curse mai lungi , sa merg cu masina la service .Pana la urma am vandut-o, pentru ca trebuia sa stea prea mult in service!
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde vanatorul pe 15 Sep 2006, 13:43

Numai ca acum nu se mai fac modelul asta ca si eu luam alta noua
Cat e in garantie e buna.
vanatorul
Membru important

Mesajde Luncan pe 04 Ian 2008, 14:42

un NISSAN PATROL ori un JEEP WRANGLER.Din propria experianta sunt incomparabile cu alte gipuri
Luncan

Locaţie: potigrafu

Mesajde flandra pe 09 Ian 2008, 10:55

@ Luncan

Bine ai venit Luncan !!!

Nu as merge atat de departe incat sa spun ca sunt incomparabile, dar sunt intradevar foarte capabile in teren accidentat. Insa din aceeasi categorie cu Patrol-ul mai sunt cel putin doua masini: Land Cruiser-ul si Pajero-ul. Sunt cel putin la fel de potente daca nu chiar mai bune. Cei trei samurai sunt echipati cu tot ce au nevoie pentru teren greu: Land Cruiser-ul si Pajero-ul vin standard cu diferentiale centrale blocabile si optional cu diferentiale spate blocabile. Patrol-ul nu are diferential central dar are si el dif. spate blocabil si in plus bara stabilizatoare spate decuplabila electronic - optiune ce se traduce printr-o mai buna urmarire a terenului denivelat de catre suspensia spate. Acolo unde unele masini tin o roata in aer, Patrol-ul o tine pe pamant. Fiecare are cate un atu insa per total daca sunt incaltate cu acelasi tip de pneuri e greu sa dai un verdict. Jeep-ul Wrangler nu poate fi comparat cu niciunul dintre samurai la fel cum nici ei nu pot fi comparati cu Wrangler-ul. Acesta din urma face parte din alta categorie, e mult mai mic chiar si in comparatie cu oricare din modelele de mai sus dar in versiunea de caroserie cu 3 usi, e foarte bun in teren greu daca vorbim de Rubicon, insa nu se prea potriveste cu nevoile unui vanator...chiar si un pasarar are nevoie de mai mult spatiu...i s-ar potrivi foarte bine sotiei :D
flandra
Veteran

Locaţie: BUCURESTI

Mesajde Alin3006 pe 18 Ian 2008, 18:26

Incepator scrie:@ vanatorul:
Amis are un Hilux si iti poate spune mai multe despre masina. Eu o consider masina ideala pentru ce-ti trebuie, din punct de vedere al fiabilitatii, raportului pret/calitate, capacitatii on si off-road, consum .

Iata glasul ratiunii. Am mai scris si in alt topic : pentru un vanator un pick-up e masina ideala. Hilux-ul e de departe cel mai ok din toate punctele de vedere.
Daca aveti dubii intrati pe link-ul de mai jos :

http://videos.streetfire.net/video/4ab8 ... 65f7d9.htm

PS : Si eu am una si nu i-am gasit nici un cusur.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Alin3006 pe 18 Ian 2008, 18:34

flandra scrie:@ Luncan

Bine ai venit Luncan !!!

Nu as merge atat de departe incat sa spun ca sunt incomparabile, dar sunt intradevar foarte capabile in teren accidentat. Insa din aceeasi categorie cu Patrol-ul mai sunt cel putin doua masini: Land Cruiser-ul si Pajero-ul. Sunt cel putin la fel de potente daca nu chiar mai bune. Cei trei samurai sunt echipati cu tot ce au nevoie pentru teren greu: Land Cruiser-ul si Pajero-ul vin standard cu diferentiale centrale blocabile si optional cu diferentiale spate blocabile. Patrol-ul nu are diferential central dar are si el dif. spate blocabil si in plus bara stabilizatoare spate decuplabila electronic - optiune ce se traduce printr-o mai buna urmarire a terenului denivelat de catre suspensia spate. Acolo unde unele masini tin o roata in aer, Patrol-ul o tine pe pamant. Fiecare are cate un atu insa per total daca sunt incaltate cu acelasi tip de pneuri e greu sa dai un verdict. Jeep-ul Wrangler nu poate fi comparat cu niciunul dintre samurai la fel cum nici ei nu pot fi comparati cu Wrangler-ul. Acesta din urma face parte din alta categorie, e mult mai mic chiar si in comparatie cu oricare din modelele de mai sus dar in versiunea de caroserie cu 3 usi, e foarte bun in teren greu daca vorbim de Rubicon, insa nu se prea potriveste cu nevoile unui vanator...chiar si un pasarar are nevoie de mai mult spatiu...i s-ar potrivi foarte bine sotiei :D

Ar mai fi de spus despre Wrangler ca nu are pic de comfort, scutura ca dracu, capota nu se incuie ( o poate deschide oricine in orice moment - atentie la baterie :lol: ) retrovizoarele se regleaza cu mana pe afara deschizand geamul ca la masinile din anii 70-80 si NU e deloc fiabila. Noul model vine cu o chestie tare : punti DANA care sunt de referinta. In rest ...nimic spectaculos. Pe unde trece Wrangler trece oricare din " cei trei samurai "- cum le-a zis Flandra- in versiunea 2 usi.
Alin3006
Veteran

Mesajde floriandan pe 21 Ian 2008, 11:42

@ flandra
la ce e bun diferentialul central? la mers in teren.
floriandan

Mesajde Alin3006 pe 21 Ian 2008, 15:00

floriandan scrie:@ flandra
la ce e bun diferentialul central? la mers in teren.

Nu tocmai . Diferentialul central a parut odata ce tractiunea integrala permanenta in scopul de a egaliza puterea pe punti ( fata spate ) in mod simetric. . In plus, tot sistemul e gandit nu pentru teren ci pentru sosea. Una din marile probleme ale sistemelor vechi de 4x4 ( 4x4 nepermanent ) este comportamentul ONROAD atunci cand masina ruleaza pe sosea cu viteza mare. Cat timp masina merge drept nu e nici o problema. La viraje in schimb, rotile de pe exteriorul curbei parcurg o distanta mai mare decat cele din interior in timp ce numarul de rotatii este acelasi. Rezultatul este o mare tensiune in punti si tendinta masinii de a " trage de volan " . Sistemul de 4x4 permanent isi propune sa rezolve tocmai aceasta problema. Astfel tractiunea se imparte in primul rand simetric fata / spate si la nevoie asimetric stanga / dreapta sau simetric pe fiecare punte. In teren ajuta prin faptul ca, de regula, la masinile de generatie noua cu 4x4 permanent tractiunea se distribuie 40/60% fata / spate. Cand diff central e blocat tractiunea se distribuie 50 cu 50.
Cel mai destept sistem e tot pe Mercedes G :wink: care are 3!!! diferentiale blocabile manual. In practica se traduce prin faptul ca puterea motorului la roata se transmite pe rotile cu aderenta. Mai exact : intr-un sleau unde faci incrucisare de punti ai doua roti in aer si doua in contact cu solul. In mod normal, la revedere! acolo ramai. Un G da toata puterea motorului pe cele 2 roti cu aderenta si te scoate din rahat.
QED.
Alin3006
Veteran

Mesajde razvy pe 21 Ian 2008, 15:26

Stii cum e ,, L Roveru spune ca ei sint cei mai tari , alti spun ca Jeepul ,,
Eu spun ca Audi este cel mai si original, sistemul lor Quatro nu il bate nimeni .
Eu am curaj cu un Quatro pe zapada sau gheata sa ma iau cu orice SUV conditia sa avem aceleasi cauciucuri.
De ce ii trebuie 2 cutii de transfer si 3 diferentiale la G ala nu inteleg.
Daca drumu e alunecos vrei sa mergi pe el cu 100 km./h ?
Hunt Safe
razvy
Veteran

Mesajde flandra pe 21 Ian 2008, 15:54

Alin a elucidat cu lux de amanunte misterul diff. central...odata ce l-ai blocat puterea se imparte in mod egal intre punti si te ajuta sa parcurgi portiuni mai alunecoase.

Cutia de transfer, dupa parerea mea e un dar de la Dumnezeu...acolo unde e noroiul mare, zapada mare si afanata, nisip si mai ales la deal, pe o panta abrupta...face diferenta....adica daca ai asa ceva treci, daca nu s-a incheiat plimbarea.

Diferentialele blocabile sunt un bonus :lol: ...sa zicem ca ai blocate dif. central si spate...cuplul la roti e transmis in mod egal fata spate 50%-50% iar pe spate 25%-25%...cu alte cuvinte ti se invart 3 roti simultan (2 pe spate si una pe fata). Daca ai G :wink: ...si blochezi si dif. fata cuplul la rotile de pe puntea fata e impartit in mod egal similar puntii spate...adica cuplul e impartit 25% pe fiecare roata...in aceste conditii se circula cu viteza foarte mica, in treapta 1 a cutiai de transfer pe LOW si IN NICI UN CAZ nu se vireaza rotile :lol: ...asta ca sa ramanem cu planetarele intacte...asta poate o detaliaza mai bine Alin...el are G si stie mai bine :wink:

@Razvy

Ia scoate un Q7 alaturi de un Patrol (ca sa nu zic G) in camp dupa doua zile de ploaie si cu cauciucuri similare vezi pana unde ajunge Q7-ul. Nu se compara. Quatro e f. performant dar pe sosea.
flandra
Veteran

Mesajde flandra pe 21 Ian 2008, 15:56

@ Razvy

Nu am fost atent...si tu faceai referire tot la asfalt si nu la off-road...sorry
flandra
Veteran

Mesajde razvy pe 21 Ian 2008, 16:16

Da m-am referit la sosea , drum alunecos etc , Un Q7 matura tot la ora asta . In noroaie si ripe e alta discutie asa baga tu un G clas linga un Doge M37 din ani 50 cu un motor de 100 cai si vezi ce se intimpla si nu mai are 3 dif si 2 cuii de transfer . 4x4 dintr-n singur transfer case cu diff lock .
Fabricile in ziua de azi sint in copetitie care pot sa faca Plici din bici mai tare dar cu el cit mai scurt . Vor sa consume putin , au motoare care au multi cai dar nu si putere , cind sint in 4X4 trebui esa vina cu tot felul de patinaje a nu le moara motoru etc .
In ziua de azi sint masini cu 300 de cai care nu sint instare sa traga o masina de greutatea ei.
Hunt Safe
razvy
Veteran

Mesajde flandra pe 21 Ian 2008, 16:21

Oricum nu am ajuns inca in situatia in care terenul sa fie atat de greu si aderenta atat de scazuta incat sa spun ca blocarea diferentialelor m-au scos din rahat (si nu ma refer la cel turcesc :lol: )...si nici nu o sa ajung prea curand in situatia asta...mi s-a rupt volanta :cry:
flandra
Veteran

Mesajde flandra pe 21 Ian 2008, 16:24

razvy scrie:Da m-am referit la sosea , drum alunecos etc , Un Q7 matura tot la ora asta . In noroaie si ripe e alta discutie asa baga tu un G clas linga un Doge M37 din ani 50 cu un motor de 100 cai si vezi ce se intimpla si nu mai are 3 dif si 2 cuii de transfer . 4x4 dintr-n singur transfer case cu diff lock .
Fabricile in ziua de azi sint in copetitie care pot sa faca Plici din bici mai tare dar cu el cit mai scurt . Vor sa consume putin , au motoare care au multi cai dar nu si putere , cind sint in 4X4 trebui esa vina cu tot felul de patinaje a nu le moara motoru etc .
In ziua de azi sint masini cu 300 de cai care nu sint instare sa traga o masina de greutatea ei.

Cam asa este...ideal e sa ai un cuplu de min 400 Nm.
flandra
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 21 Ian 2008, 16:47

flandra scrie:Alin a elucidat cu lux de amanunte misterul diff. central...odata ce l-ai blocat puterea se imparte in mod egal intre punti si te ajuta sa parcurgi portiuni mai alunecoase.

Cutia de transfer, dupa parerea mea e un dar de la Dumnezeu...acolo unde e noroiul mare, zapada mare si afanata, nisip si mai ales la deal, pe o panta abrupta...face diferenta....adica daca ai asa ceva treci, daca nu s-a incheiat plimbarea.

Diferentialele blocabile sunt un bonus :lol: ...sa zicem ca ai blocate dif. central si spate...cuplul la roti e transmis in mod egal fata spate 50%-50% iar pe spate 25%-25%...cu alte cuvinte ti se invart 3 roti simultan (2 pe spate si una pe fata). Daca ai G :wink: ...si blochezi si dif. fata cuplul la rotile de pe puntea fata e impartit in mod egal similar puntii spate...adica cuplul e impartit 25% pe fiecare roata...in aceste conditii se circula cu viteza foarte mica, in treapta 1 a cutiai de transfer pe LOW si IN NICI UN CAZ nu se vireaza rotile :lol: ...asta ca sa ramanem cu planetarele intacte...asta poate o detaliaza mai bine Alin...el are G si stie mai bine :wink:

@Razvy

Ia scoate un Q7 alaturi de un Patrol (ca sa nu zic G) in camp dupa doua zile de ploaie si cu cauciucuri similare vezi pana unde ajunge Q7-ul. Nu se compara. Quatro e f. performant dar pe sosea.

La G nu exista planetare :lol: Roata e prinsa de punte cu rulment conic ( ca la caruta ) asa ca nu are ce sa se rupa. Alt punct forte al masinii. Eu am virat rotile in toate partile cu diferentialul blocat . Un singur lucru iti trebuie : biceps. :lol: Ca merg mai greu.
Alin3006
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 21 Ian 2008, 17:20

razvy scrie:Da m-am referit la sosea , drum alunecos etc , Un Q7 matura tot la ora asta . In noroaie si ripe e alta discutie asa baga tu un G clas linga un Doge M37 din ani 50 cu un motor de 100 cai si vezi ce se intimpla si nu mai are 3 dif si 2 cuii de transfer . 4x4 dintr-n singur transfer case cu diff lock .

1. Daca vorbim de sosea si drum alunecos versus ce Q7 vrei tu hai sa luam un G55AMG sau Brabus si ti-l face pilaf. Sistemul de 4x4 nu e cu nimc mai performant, G-ul e chiar mai stabil, iar de motoare n-are rost sa deschidem discutia. Chiar considerand dinamica de sifonier a g-ului in cele 2 variante de motorizare exista doua masini care sufla ( in afara de ML sau GL care sunt tot mercedes ) : Land cruiser 100 si noul Land Cruiser v8 ( care de vineri e in showroom-urile Toyota by the way ). Un prieten reporter la o revista de masini ( nu conteaza care ) a avut ocazia sa testeze un G Brabus pe Autobahn, cu limitatorul de viteza dat jos ( ala ii taie gazul la 250 km/h ). S-a intors socat. Povestea ca la 270 km / h dadea blitz-uri romaneste unui BMW seria 7 nou . Cand l-a depasit curentul de aer generat de G l-a deviat de la traiectorie ; spunea ca n-o sa uite in viata lui mutra celui de la volanul BMW-ului cand a vazut ca il depaseste dulapul. Ca si cuplu un G brabus sare de 1000 Nm !!!!!!!!!!!! Echipat cu anvelope Yokohama Racer le duce la sarma in 7.000 km. Asa ca nu prea avem ce compara. Q7 e un SUV destul de performant si cam atat . Si WW Tuareg in motorizare de top ii face mucii haturi.
De altfel poti sa te uiti si la pret, de cele mai multe ori reflecta caliatea masinii. Eu nu am condus Brabus dar si varianta AMG iti zbarleste parul pe ceafa. Te bati cu cupe-urile la semafor si nu sufla.
2. Chiar nu stiu cum e in teren Doge M37 din ani 50 cu un motor de 100 cai. Ce-ti pot spune dupa o experienta de offroad indracit de niste ani buni ( in care am condus si vazut o groaza de masini despre care tot clantanim pe diferite forumuri ) e ca nici o masina nu se poate compara in teren cu un G. Si aici vorbim pe langa performante de anduranta, fiabilitate, riscurietc. In campionatul romanesc de offroad s-au perindat toate marcile posibile de-a lungul timpului. Doar 2 masini am vazut sa reziste mai mult de 3 etape la Transilvania Adventure Trophy : G si Toyota. Restul cu toate modificarile pamantului se rup intr-una. G-ul meu e din 88 ( are 20 ani ) si n-am gasit decat tot G-uri ( si vreo 3 Landcruiser-uri vechi, cu motoare de 4,2 ) care sa-i miste in fata in teren, cu sau fara blocante. Imi pare rau ca nu puteti sa vedeti un filmuletz facut la " un gratar " cu baietii, in care am intrat intr-un parau colmatat de namol pe rand : un G lung din 94 ecipat cu AT-uri; un defender cu roti de 38 ( super swamper - cel mai bun profil din lume pt noroi ) si gear master ; un patrol scurt cu blocante fata/ spate si super swampere, un land cruiser vechi cu blocante f/s si super swampere si G-ul meu cu MT-uri si blocante f/s. Rezultat : eu am iesit pe roti din prima incercare, Land cruiser-ul din a 2a ( desi avea motor mai puternic si gume mai bune ) si defender-ul la a 3-a ( fara gear master nu iesea de acolo in viata lui ) . Restul le-am troliat. In final G-ul meu nu avea nimic, Toyota nimic restul stricaciuni diverse ( pivoti rupti, burbufuri de planetara sparte, rezervor spart etc ).

Pe scurt, o masina fara reductor n-are ce cauta intr-un challenge in teren cu un G ( ce G vrei tu cu ce motor vrei tu ) inclusiv Dodge m37
Alin3006
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 21 Ian 2008, 17:22

PS : In comparatia cu Q7 pe sosea n-am luat in calcul Subaru Forester cu sawd-ul de rigoare .... :lol: Apropo de maturat tot. :wink:
Ce e sawd ? Un dragut de sistem 4x4 de sosea ( cel mai tare ever ) care regleaza tractiunea pe roti CHIAR in contact cu suprafere cu aderenta diferita ( cum ar fi cu 2 roti pe sosea si 2 pe macadam la 220 km / h , cazul in care dragutz-ul tau Q7 ar defrisa tot porumbul de pe campul din vecinatate iar Foresterul ar ramane neabatut pe traiectorie ).
GATA.
Alin3006
Veteran

Mesajde flandra pe 21 Ian 2008, 17:46

[quote="Alin3006] Imi pare rau ca nu puteti sa vedeti un filmuletz facut la " un gratar " cu baietii, in care am intrat intr-un parau colmatat de namol pe rand : un G lung din 94 ecipat cu AT-uri; un defender cu roti de 38 ( super swamper - cel mai bun profil din lume pt noroi ) si gear master ; un patrol scurt cu blocante fata/ spate si super swampere, un land cruiser vechi cu blocante f/s si super swampere si G-ul meu cu MT-uri si blocante f/s. Rezultat : eu am iesit pe roti din prima incercare, Land cruiser-ul din a 2a ( desi avea motor mai puternic si gume mai bune ) si defender-ul la a 3-a ( fara gear master nu iesea de acolo in viata lui ) . Restul le-am troliat. In final G-ul meu nu avea nimic, Toyota nimic restul stricaciuni diverse ( pivoti rupti, burbufuri de planetara sparte, rezervor spart etc ).

Pe scurt, o masina fara reductor n-are ce cauta intr-un challenge in teren cu un G ( ce G vrei tu cu ce motor vrei tu ) inclusiv Dodge m37[/quote]

Am pus cap la cap postarile tale si am inteles cum se face ca ai iesit primul de pe parau......pai ai vazut tu caruta sa ramana innamolita ? :lol: :lol: :lol:
In alta ordine de idei,...jos palaria pentru Subaru....si sa nu uitam noul sistem de tractiune integrala de la Mitsubishi (vezi Evo X) :wink:
flandra
Veteran

Următorul

Înapoi la Off road si aventuri pe 2 sau 4 roti