mi-ar place o jucarie calibru mai mic, mai usoara si buna pentru vanat mic
dar in primul rand... trebuie sa fie ca o jucarie
stie cineva daca exista si unde ma pot uia de un pret?
caut un lever action in calibrul 223Moderator: liviur
14 mesaje • Pagina 1 din 1
caut un lever action in calibrul 223exista asa ceva?
mi-ar place o jucarie calibru mai mic, mai usoara si buna pentru vanat mic dar in primul rand... trebuie sa fie ca o jucarie stie cineva daca exista si unde ma pot uia de un pret?
Re: caut un lever action in calibrul 223
Nu "iegzista" mon cher.
Re: caut un lever action in calibrul 223na, cu regret
imi parea o super jucarioara
Re: caut un lever action in calibrul 223Pai si in 30 -30 e o jucarioara la fel de frumoasa! E un calibru cu care tragi toata ziua si nu simti la umar.
Asa e si am cateva in 30-30 dar si in calibre inferioare care la voi nu exista sau sunt greu de gasit.
Re: caut un lever action in calibrul 223Nu am terminat ideea mai sus. ma gandeam sa-ti sugerez alt calibru mic fara recul sau mai mic recul decat 30-30 dar nu stiu care din calibrele mai mici sunt disponibile in Romania.
Re: caut un lever action in calibrul 223Pai toarna tu ce se poate la voi si ne-om lamuri ce se gaseste pe aici. La noi singura chestie care o stie toata lumea despre lever action e ceva cu John Wayne, in rest ....
Re: caut un lever action in calibrul 223am gasit astazi un lever action marlin de 30-30 second dar in stare foarte buna, cu luneta de goana bushnel (nu stiu modelul exact) la putin sub 1000 euro
am tot stat si am gandit problema un lever e foarte fain, dar nu ca si o arma serioasa, mai mult de distractie pentru asta, ar fi tare potrivit un calibru cat mai mic si daca se poate un calibru standard nato, ca munitia se va gasi din belsug si vor fi variante mai ieftine in plus, baitatul va invata sa traga cu arma asta, nu cu un bolt action cu calibru serios nu am avut 30-30, ma gandesc ca este asemanator cu 7,62x39 cu care am tras in armata, dar imi are un calibru marisor pentru DISTRACTIE
Re: caut un lever action in calibrul 223Ok, sa o luam cu incetul ca vad ca trebuie ceva lamuriri.
In primul rand, un lever action cu magazie tubulara (cele mai des intalnite si cele mai cunoscute de mine) folosesc munitie cu varf tesit gen .30-.30 pentru a inlatura pericolul "descarcarii" in magaize a unui cartus de catre varful cartusului din urma lui datorita varfului ascutit atingand primer-ul. Pentru a castiga ceva coeficenti balistici, nu de multi ani, au aparut pe piata cartusele Lever-Revolution cu varf balistic de plastic (sau din ce mama lui o fi) pentru a evita astfel de descarcari in magazia tubulara. Ai intrebat daca exista lever action in .223. Exista si sunt facute de Browning in seria BLR. Seria BLR are magazie ca si o arma bolt sau semi si ofera o gama destul de larga de calibre chiar si mai blande precum 22-250, .223 si .243. Eu unul nu consider un Browning BLR o clasica in ceea ce priveste lever-action si de aceea nu am considerat-o cand ti-am raspuns ca nu exista in .223. Prima varianta lever action cu magazie care sa acomodeze calibre cu proiectile cu varfuri balistice a fost introdusa de Winchester prin modelul 95. Ravnite rau in ziua de azi de colectionari. A fost vanduta in doua calibre: 30-06 si preferatul meu 7,62x54. Din 426000 fabricate jumatate au fost vandute Guvernului Rusiei din acea vreme. Tu zici asa :"un lever e foarte fain, dar nu ca si o arma serioasa, mai mult de distractie", iti respect opinia dar nu e deloc asa. E mai mult vorba de traditie, alata tara alte obiceuri cum ar veni. Lever action in calibru .30-.30 aici peste balta e arma de inceput a multor generatii de vanatori. E drept, un lever action nu este precis precum un bolt action, din cauza felurilor de proiectile si a presiunilor mai mici. Sa revenim insa la subiect. Tu vrei un lever action intr-un calibru ieftin de tras la cartoane. In Romania ai avea optiunea unuia in .22LR sau .17HMR cu conditia sa ai statut de colectionar bla bla. De aici pana la .30-.30 pentru a fi ieftin si fara recul nu vad ce optiuni ai avea daca nu alegi un Browning BLR. Chiar si aici peste balta calibrele pana in .30 sunt deja exotice, fiind vechi, costa mult si multi le incarca din aceata cauza dar e parte din hobby. Calibrele ar fi .25-20, .25-35 si alte calibre in .30 care cu toate ca au proectile cu diametre putin mai mari decat cel de .30-.30 au energie si coeficent balistic mai mici decat .30-.30. In calibre peste .30 si sunt destule, foarte potente, o lever action poate fi o arma "serioasa", e doar vorba de obiceiuri si tara in care te afli. Marlin-ul de care pomeneai te asigur ca e o arma serioasa, destul de serioasa pentru caprior. Il folosesc cu succes la caprior (white tail de talie dubla fata de capriorul din Romania) de aproape 15 ani. Ce e drept, la panda in desis si nu goana. respecte
Da , este comparabil cu 7,62x39 si inteleg ca nu e pentru distractie in Romania din cauza pretului insa ca recul nu e de netolerat.
Re: caut un lever action in calibrul 223da, foarte frumos raspuns, multumesc
un lever cu magazie nu este o solutie intradevar
Re: caut un lever action in calibrul 223ia incearca sa vezi http://www.browning.com/products/catalo ... 34&tid=009 si pe urma vorbesti cu cei de la arw,
cosmin
Re: caut un lever action in calibrul 223Cosmin, exact asta spunea Romaniac mai sus, un lever Browning e un soi de strutocamila, nu e arma lui John Wayne.
Soimule, un lever Clasic ti-l poate aduce Geany Brignolli cu cca 1000 euro adus in tara. Nou -nout.
Browning face lever-action in calibrul dorit de tine. Cred ca dl. Brignolli te poate ajuta sa cumperi. http://www.browning.com/products/catalo ... 34&tid=018 http://www.browning.com/products/catalo ... 34&tid=009 http://www.browning.com/products/catalo ... 34&tid=006 http://www.browning.com/products/catalo ... 34&tid=023
14 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 101 vizitatori |
Publicitate
|