Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 11 Iun 2026, 15:44

Discutii crap Val Pangica

Pescuitul la crap in balti sau pe Dunare

Moderatori: mialxx, popaliviu

Re: Discutii crap Val Pangica

Mesajde chivi pe 14 Mar 2010, 16:52

Si eu abia astept sa ajung acasa,cred ca-n prima noapte o sa-mi omenesc femeia dupa care am in cap o ,,baltuta'' unde le plantez vreo 2 nopti.Si cum stiu ca va fi tare flamand, o sa-i pregatesc un sac de porumb si un pat de vreo 10m2 sa nu se-nghesuie porcusorii.Fir intins pionierilor de anul acesta.
Desteapta-te, ROMANE !!! Deci, inca dormim
chivi
Veteran

Mesajde drionescucatalin pe 15 Mar 2010, 16:09

Val, eu pescuiesc cel mai mult pe Razelm, intre Zmeica si Golovita unde sunt curenti foarte puternici.Recunosc ca pana anul asta la crap am folosit numai banala mamaliga facuta de mine si porumb.Daca acum 8 ani prindeam ceva mustaciosi, de vreo 2 ani lucrurile merg din ce in ce mai prost.Daca tot ti-ai facut un pustiu de bine sa ne luminezi si pe noi(personal iti multumesc mult), cei amatori de iesit cu barca si cortul la aer liber si mai putin la prins de crap(nu ca nu am vrea), spune-mi si mie te rog frumos daca merge pusa canepa si in mamaliga din carlig sau cu ce pot da in acel loc cu curenti puternici si daca vrei sa-mi si arati voi veni bucuros cu barca si motorul.Tu trebuie doar sa ajungi in Constanta de unde te preiau eu.
imi place vanatoarea
drionescucatalin
Nou membru

Locaţie: constanta

Mesajde val pangica pe 15 Mar 2010, 16:17

@Cataline

te dezamagesc un pic - de unde nu e nu nici D-zeu nu cere . Eu am renuntat o buna perioada si nici acum nu m-am convins sa revin la Delta - pentru ca e rupta de braconaj . Vreau sa iti zic ca daca era peste prin zona il luai si la mamaliga , dar se pare ca densitatea nu mai e cea fost .
Oricum - daca vrei un sfat - cumpara ceva cinepa - pune semintele la fiert , dupa 24 ore de inmuire , cu 1 lingura de sare la kg de cinepa , fierbe pina se deschide saminta si se vede miezul alb . Cumpara un blender - rasneste semintele racite cu 2 ardei iuti rosii - pina le faci pasta - si amesteca pasta asta cu mamaliga si de momitor si de carlig . NU arunca zeama de la fiert - adauga peste mamaliga si pasta , la framintat . Cred ca vei avea un avantaj in plus , dar repet trebuie sa cauti problemele in alta parte .
In plus - asta numai vara , pe apa calda - un pic de ulei de somon nu strica la amestec . Plus ceva ovaz tinut la apa , 48 ore , "blenduit" cu ceva lapte praf , nada praf gen TTX si mamaliga plus bled de cinepa - bulgari de marimea unei mingi de tenis aruncate in amonte , functie de puterea curentului . Iar daca curentul este asa puternic , cauta groapa , pentru ca altfel apa spala tot si acolo nu stau pestii ... GROPANE !!!
Respect
val pangica
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde drionescucatalin pe 15 Mar 2010, 16:59

Multumesc mult Val.Da, stiu ca braconierii au distrus ce era odata dar ma mai leaga amintirile de acel loc si eventual povestile auzite de la prietenul meu ecologist care actioneaza in acea zona.Daca acum ceva ani prinderea a 10 crapi de cate 8-10kg (lucru care mi s-a intamplat si mie) nu era nimic deosebit acolo, de 3 ani acest lucru a devenit legenda.Dar sunt perseverent, plus ca nu cunosc alt loc salbatic dar in vara asta sunt chitit sa mai caut si alte locuri daca stau iar 3 zile si 2 nopti in care dorm 3 ore adunate si nu prind macar un crapcean.
imi place vanatoarea
drionescucatalin
Nou membru

Mesajde Moose_Master pe 15 Mar 2010, 18:00

Am mai spus-o si continui s-o spun: locul este numarul 1 in reusita unei partide. Dupa acest numar 1 vin celelalte(nada, monturi, scule, dibacie etc).
Stiu locuri unde nu arunc nici un fel de nada. Doar cea de la carlig. Si prind fara drept de apel. Nu dimensiunile dorite de mine, dar prind peste.
Cand ai dat de loc si mai ai si nada ghidusa atunci se pune de un recital.
Fara loc, poti avea pe mamitica lui SBS ca nu se va intampla mare lucru.

Ideal este in a gasi un loc decent si al nadi constant. Chiar si daca nu pescuiesti cand nadesti, dar trebuie nadit periodic. In acest fel din decent acel loc se va transforma intr-un loc foarte bun.
Moose_Master
Veteran

Mesajde drionescucatalin pe 15 Mar 2010, 18:44

De acord in ceea ce priveste locul dar ce te faci cand il gasesti si este perfect, are peste, prinzi capturi frumoase si peste ani nu mai este ce a fost.Stiu, cauti alt loc.Totusi in locul care-mi place mie ma intriga ceva si de aceea insist sa ma duc acolo.Ziua sar mustaciosii ca delfinii si nu pun gura nici macar noaptea.Daca nu te apuca somnul, te apuca nervii.
imi place vanatoarea
drionescucatalin
Nou membru

Mesajde chivi pe 15 Mar 2010, 18:48

Da unchiule, la tine acolo probabilitaea de a gasi un loc mai putin productiv este mult mai scazuta datorita densitatii.Prea bine spuneai ca sunt milioane de crapi.La noi se practica cu succes bomba cu carbid,electricul, azotul samd.Iar primavara e luat ,, din ou".
chivi
Veteran

Mesajde chivi pe 15 Mar 2010, 18:55

drionescucatalin scrie:.Ziua sar mustaciosii ca delfinii si nu pun gura nici macar noaptea.Daca nu te apuca somnul, te apuca nervii.

Pai cataline, crapul nu prea sare.Fiind un peste preponderent de fund,mai da asa cu spinarea la suprafata dar nicidecum ca un delfin.Fiind curent in zona e foarte posibil sa ai de-a face cu somn mare si avat si crapul nu prea se-mpaca cu astia.Parerea mea.
chivi
Veteran

Mesajde drionescucatalin pe 15 Mar 2010, 19:24

Mai plescaie si cate o coada de somn pe care-l mai vad si prin juvelnic dar sare si crapul.E adevarat ca nu ca delfinul dar cand te bazaie tantarii seara si ziua sunt 35-40 de grade iar singura umbra este cea facuta de umbrela, apai.....sa-mi fie cu iertare, saritura de crap seamana al naibii de bine cu cea de delfin.
imi place vanatoarea
drionescucatalin
Nou membru

Mesajde val pangica pe 16 Mar 2010, 12:28

drionescucatalin scrie:De acord in ceea ce priveste locul dar ce te faci cand il gasesti si este perfect, are peste, prinzi capturi frumoase si peste ani nu mai este ce a fost.Stiu, cauti alt loc.Totusi in locul care-mi place mie ma intriga ceva si de aceea insist sa ma duc acolo.Ziua sar mustaciosii ca delfinii si nu pun gura nici macar noaptea.Daca nu te apuca somnul, te apuca nervii.

Cataline , locurile pe Dunare sau pe canalele mari ale Dunarii , sunt relative si tin foarte mult de nivelul apei si taria curentului , care stii bine ca sunt schimbatoare pe parcursul anului . Un loc bun cu apa scazuta , poate deveni imposibil atunci cind apa creste .
Ce iti recomand eu , daca tii atit de mult la locul asta , este sa cauti sa pui 1-2 salcii la pamint care sa cada cu coronamentul in apa . Asigura-te ca sunt salcii batrine si putrede , nu taia copaci tineri , pentru ca nu e ecologic . Daca ai posibilitatea de a curata un pic padurea si sa iti amenajezi un "punct de interes" , o structura scufundata , atunci vei mari sansele ca in acel loc sa "parchezi" niste crapi . Sigur ca este posibil ca atunci cind te intorci sa gasesti locul ocupat , dar asta e riscul locurilor bune .....
In general pe curent puternic trebuie sa iti cauti structura - gropanul , copacul imers , un sir de buturugi , samd - numai aici vei gasi peste , pentru ca se apara de curent si maninca "din recif" :lol:
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde drionescucatalin pe 16 Mar 2010, 13:47

Corect, mi-ai dat o idee (in afara de cea cu canepa).Am sa te tin la curent poate iti fac si tie pofta sa ma insotesti.Multam fain.
imi place vanatoarea
drionescucatalin
Nou membru

Mesajde val pangica pe 16 Mar 2010, 14:51

Ma bucur ca ti-am retrezit interesul si nu accepti usor infringerea 220 V :lol:
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde chivi pe 17 Mar 2010, 17:06

drionescucatalin scrie:Mai plescaie si cate o coada de somn pe care-l mai vad si prin juvelnic dar sare si crapul.E adevarat ca nu ca delfinul dar cand te bazaie tantarii seara si ziua sunt 35-40 de grade iar singura umbra este cea facuta de umbrela, apai.....sa-mi fie cu iertare, saritura de crap seamana al naibii de bine cu cea de delfin.

Cunosc prea bine sentimentul, de aia incerc sa-mi tin berea cat mai rece :wink:
Daca tot ai avantajul barcii, ai putea sa mai incerci cu brio o nadire intens pestilentiala in amonte cu metoda ciorapului sau clasicul sac de cartofi pe care, dupa ce l-ai ,,umplut'' cu propria-ti semnatura,cum bine zice val, ii dai drumul in amonte legat de o greutate( un pietroi mai vartos) astfel incat odata ajuns la fund, sa ramana acolo.Ideal ar fi ca monturile tale sa fie cat mai apropiate de sacul respectiv dar in aval de acesta.Ghidusia ar fi ca amestecul sa fie cat mai omogen astfel incat sa ramana mai mult timp in sac comportandu-se ca un atractant.Locul astfel nadit, cu lansetele tale-n linie cu sacul, va atrage crapul de la sute de metri distanta.Te innarmezi cu rabdare si multe lumanari de tantari si daca ai dibuit bine pragul, vei avea parte de satisfactii pe care numai un peste salbatic ti le poate oferi.Si daca tot tii atat de mult la locul repectiv si ajungi macar lunar prin zona, poti obisnui astfel pestele la un pat de hrana.Dar cum apele cresc si scad mereu, trebuie sa tii cont si de relieful acvatic al zonei.Fir intins.
chivi
Veteran

Mesajde drionescucatalin pe 17 Mar 2010, 17:34

Multumesc mult @chivi.Am sa incerc si o nadire in amonte desi curentii sunt foarte puternici si pe deasupra si schimbatori.Ba dinspre Razelm, ba dinspre Sinoe.Locul este ca un canal intre 2 insule.Are gropane pe care le monitorizez cu sonarul si din care mai scot cate un somnulet.Dimineata cand se lumineaza dau la salau si somn dar am si pentru crap ceva.In locul respectiv crapul mananca cel mai bine noaptea.Enervant este ca se vede activitate pe sonar si se si aude cate o spinare sau plescaiala de coada, dar nu mananca.Am zis ca poate este depasita banala mamaliga simpla(care nu cade din ac) si porumb.
imi place vanatoarea
drionescucatalin
Nou membru

Mesajde sapsiluap pe 27 Apr 2010, 17:44

Buna seara!
As vrea sa-l intreb pe Dl Val si pe restul participantilor in concursurile de anduranta de crap , ce nada de apel folosesc? Mixurile din comert sau cele proprii? De ce una si nu cealalta?Ce parere au despre cele de comert , calitate mediocra sau doar reclama? ( as vrea sa stiu parerea unui pescar de crap)
Si as vrea sa stiu cum ati aborda o partida pe Doripesco ? Si cum ati selecta pestele prin nada , nu prin marimea momelii ( boilisului) ?
Multumesc!
Paul
ca sa-ti dai seama ca esti prost trebuie sa-ti mearga mintea!
sapsiluap
Membru important

Locaţie: jud Hd

Mesajde katalin16 pe 05 Iun 2010, 11:05

Ce face omu cu mana lui este sfant :D :D
katalin16

Mesajde val pangica pe 05 Iun 2010, 20:39

sapsiluap scrie:Buna seara!
As vrea sa-l intreb pe Dl Val si pe restul participantilor in concursurile de anduranta de crap , ce nada de apel folosesc? Mixurile din comert sau cele proprii? De ce una si nu cealalta?Ce parere au despre cele de comert , calitate mediocra sau doar reclama? ( as vrea sa stiu parerea unui pescar de crap)
Si as vrea sa stiu cum ati aborda o partida pe Doripesco ? Si cum ati selecta pestele prin nada , nu prin marimea momelii ( boilisului) ?
Multumesc!
Paul

Buna seara si tie.

termenul de nada de apel la pescuitul crapului este un pic iesita din poza . In mod normal iti spun cum abordez eu un concurs de pescuit , pe o balta gen Tincabesti . La inceputul concursului ( 2-3 ore ) nu nadesc deloc si caut sa pescuiesc pestele pe care il am in fata si pe care daca asi incepe sa "bombardez" locul , l-as speria .
Incerc variante cu stringere de 3-4 bile , saculet solubil sau cite 5-10 bile aruncate / lanseta . In masura in care imi dau seama cam pe unde ar trebuii sa insist - arunc cite 10-15 bile la 30 minute .
Daca intradevar maninca bine si intr-un anumit loc , insist in prima zi nadirea acolo ( 1 kg bile , poate si mai mult ) si dupa care intretin locul cu bile - cam 10 bile / fiecare peste scos la mal .
Pe o balta ca Doripesco - unde recunosc ca personal nu am pescuit - dar stiu din surse de incredere ce si cum merge , eu unul m-as pregati cu monturi cu arc naditor , groundbait si porumb la carlig . Sau pentru a mai selecta ceva la talie , boilies solubil cu pop-mic de 10 .
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde val pangica pe 16 Iun 2010, 15:02

De la o vreme m-am eliberat complet cu pescuitul pentru campionatul national de crap , si am lasat functia de la AGVPS , de sef al subcomisiei de crap . Motivele sunt legate de lipsa totala de competenta si de vasta afluenta a lumei interlope in acest segment si de amenintarile fizice si pe SMS pe care le-am primit , inclusiv la familie . Peisajul crapsit a devenit grobian si deja este foarte greu pentru ORICINE sa salveze aceasta ramura sportiva dintr-o situatie practic fara iesire , in care se intrepatrund interese de firme producatoare de nada , de patroni de balti , de regulamente si de competenta , de Ligi si Asociatii , de presiuni majore la nivel congres AGVPS plus lipsa de fonduri si de interes din partea celor care ar putea face ordine , samd , samd . Nivelul discutiei este FOARTE JOS si nimeni nu are curajul ( si aici numai AGVPS POATE ! , dar trebuie sa si vrea si sa aiba cu cine !! ) sa fac ordine in acest domeniu . Din pacate eu nu mai vreau :oops: :oops:
Cum nu eu am inventat acest sport si nici nu sunt platit sa-l devolt , m-am retras usor din viata publica a crapului , chiar daca sunt in continuare dedicat lui .
De aceea va stau la dispozitie cu orice sfat si parare pe care o doriti si va pot spune multe despre carpodromurile din tara asta . Am timp acum ....
Mai discutam relaxati de o mosmoanda , de o reteta , de vreo balta pe care o cunosc ... samd . Doar sunteti vanatori si la voi catch & release nu exista .... :lol:
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 16 Iun 2010, 16:34

Trist nene Val. Mult prea trist.
Aceasta tara nu conteneste in a ma uimi prin fiecare stire pe care o primesc.

Acum, daca ai facut-o publica fa o plangere scrisa la Politie cu toate mesajele primite si da nume de martori. Pe ei oricum ii doare in bascheti, dar ca sa fi acoperit in caz ca il impanezi pe vreunul cu plumb la tine pe proprietate.

Pentru toti "barbatii adevarati" care trimit mesaje de intimidare in care sunt mentionati femei si mai ales copii :
DEATH, THE ONLY SOLUTION !
Moose_Master
Veteran

Mesajde val pangica pe 16 Iun 2010, 16:40

Nu am reclamat nimic unchiule ! Nu sunt obisnuit cu astea si mi-e teama ca am dreptul la o singura greseala de interpretare in contextul asta . Am preferat solitudinea si protectia facuta pe cont propriu . Din fenomen este clar ca am iesit . De fapt nici nu mai exista fenomen - exista o camorra a pescutului la crap , din care eu ma simt ca nu fac parte . Intra pe crapmania si vezi ce se scrie pe acolo , nu numai strict raportat la persoana mea .
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 18 Iun 2010, 05:37

Nu am mai intrat acolo pentru ca incepusem sa nu mai inteleg ce se discuta. Erau lucruri cu care nu am nici cea mai mica tangenta. Sunt detalii interne specifice Romaniei pe care eu am ajuns sa nu le mai inteleg. E ca si cum nu mai inteleg limba romana. Imi place sa ma conversez despre balauri si alte alea, dar de la o vreme nu prea mai era de nasul meu. Nu am renuntat, dar am lasat-o mai moale.

Ce se vorbeste despre tine nu este problema mea. Problema mea este ce vorbesc io despre tine si tu despre mine. Mai mult nu ma intereseaza.
Cainii latra ursu merge si gura lumii n-o astupa decat pamantul. Si pe mine m-ar calca cu masina destui, dar mie mi se cam rup bracinarii. Sugerez abordare similara.

Imi pare rau sa aud ca lucrurile rele in tara capata "superlative". Am crezut ca mai mult decat rau nu poate fi. Se pare ca m-am inselat. Romanii vad ca reinventeaza fundul sacului, pentru ca se spune ca numai cand se atinge fundul sacului poate incepe urcusul. Iata ca in Romania la fundul sacului s-a inventat o alta gura de sac care duce catre un alt sac mult mai afund. Sunt de-a dreptul fara cuvinte.
Sunt curios cat de jos se poate ajunge. Io-s linistit ca-s spectator sus la balcon si nu ma stropeste noroiul pe bascheti, dar sunt doar curios cat de jos este sub limita de jos. Nu mor de curiozitate, dar asa, ca o experienta de viata.

Tata (sa-i fie tarana usoara) imi spunea cand am venit din armata in primavara lui '90 cand era circul ala de dupa lovitura : "Schimbarea regelui, bucuria nebunilor". Io nepricepand ce spune ma gandeam : "E clar, a imbatranit rau tata".
Acum realizez ca el vorbea de lucruri pe care io nici macar nu le intelegeam.
Si ce ma bucuram io. Si ce naiv eram. Ma gandeam ca ce bine o sa fie si ce viata normala o sa am acum ca nu mai este comunism. Si nu m-am inselat. Asa a si fost. Cu singura diferenta ..... nu in Romania.

Pacat ! Daca ar fi cazut totul asa cum s-a intamplat la nemti, acum poate ca te-as fi sunat sa iesim la poligon. In Romania !
Moose_Master
Veteran

Mesajde chivi pe 18 Iun 2010, 09:01

val pangica scrie: De fapt nici nu mai exista fenomen - exista o camorra a pescutului la crap , din care eu ma simt ca nu fac parte .

Si cat de frumos miroase butoiul de miere-n Romania cand el e tot plin de kkt, de fapt. Eu, in naivitatea mea specifica varstei, nu incetez sa sper ca v-a fi si la noi, ma rog, mai bine. Dar cand vezi oameni implicati, la un inalt nivel, in acest angrenaj de mai bine vorbind de astfel de marsavii, ti se face scarba.Asta este consecinta Nasului , a Caracatitei, a Clanului Soprano si a filmelor grele pe care le-au tot vazut alde Dan,capitan de plai din Romania.Cred ca unica solutie ar fi emigrarea tuturor romanilor.......dar cine sa ne mai vrea???
chivi
Veteran

Mesajde val pangica pe 18 Apr 2011, 14:17

Imagine

Imagine

Imagine
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Cristi pe 23 Apr 2011, 10:18

“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde val pangica pe 16 Iun 2011, 11:59

Imagine

17 kg - dupa furtuna , pe Tincabesti
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde scirocco pe 23 Iun 2011, 21:55

Phiii,ce frumusete, fratele meu! Abia acum l-am vazut, da' merita toate felicitarile.A durat ceva drilul? :D
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Mesajde val pangica pe 28 Iun 2011, 20:06

Imagine

Campion national al Romaniei 2011 - in echipa NexGen . In august - Italia - Campionatul Mondial de pescuit la crap ne asteapta ..!!! :lol:
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde val pangica pe 28 Iun 2011, 20:10

Imagine

Imagine
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde ashiah pe 29 Iun 2011, 09:53

BRAVO! BRAVO! BRAVO!

Am urmarit desfasurarea finalei si e foarte clar - sunteti cei mai tari! Meritati toate felicitarile si stima pescarilor de crap din Ro.

Sa va intoarceti cu aurul din Italia!!
Fire 'ntinse!
ashiah
Nou membru

Mesajde Ursus2006 pe 29 Iun 2011, 13:18

Io vreau tricoul ala cu Arrow !
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursus2006
Veteran

Locaţie: Deva. HD

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Pescuitul la crap