Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 15 Mai 2024, 00:44

Congres AGVPS 2015

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Congres AGVPS 2015

Mesajde biriuck pe 31 Mai 2015, 18:37

Ca urmare a demersurilor initiate de colegul @teharau, anul trecut s-a spart gheata si el a fost invitat ca reprezentant al forumului, al nostru, al vanatorilor ce pierd vremea online la Congresul AGVPS de la Bacau.
A fost un pas mare, o dovada de deschidere si multi dintre noi au aflat pentru prima data care este atmosfera de la o astfel de reuniune, cum decurg lucrurile.

S-a subliniat atunci aportul pe care il poate aduce forumul in educatia noilor vanatori (ca doar oricine poate pune intrebari si poate gasi raspunsuri) si plusul de valoare adus de critica constructiva.
A trecut un an de atunci, de prima parte cred ca forumul s-a achitat si o face in continuare. La partea a doua mi se pare ca nu prea. @teharau a pornit mai multe topicuri pe legislatie si modificari de statut si feedback-ul a fost mic, putini s-au implicat intr-o dezbatere. Suntem insa foarte buni in a ne plange ca nu ne e bine, poate n-ar fi rau sa incercam sa mai si scremem solutii pentru ca lumea le citeste (daca suntem in stare :wink: )

Anul acesta, in contextul aparut in urma dezbaterilor pe tema legii vanatorii, am simtit presiune mare adusa in media de campanii emotinale anti vanatoare. Vanatorii simpli se simt atacati si cauta solutii de raspuns sau adaptare la situatie. Tot @teharau a mai facut un pas si a asezat la masa comuna pe N. Selaru si cativa forumisti preocupati de aceste probleme.
Demersul a fost explicat si prezentat tuturor aici: http://www.vinatorul.ro/public/forum/viewtopic.php?f=55&t=15264#p220620

S-a fumat pipa pacii pe niste animozitati din trecut si s-a constatat ca avem puncte de interes comune in ciuda viziunii diferite asupra altora.

Oferindu-mi suportul pentru problemele ridicate pe partea de IT si contribuind cu cateva idei (astea sunt ieftine si oricine poate sa scoata din palarie), am fost si eu la acea masa si, ulterior, am primit o invitatie la Congresul AGVPS din acest an de la Sibiu.
Din pacate, colegii nostri nu au putut sa onoreze invitatia din motive personale, si m-am trezit singur acolo. Poate nici nu ajungeam datorita unor probleme, dar a trebuit sa reprioritizez activitatile si am plecat la drum. (Am pierdut si 3 iesiri la tap! Tragedie!)

Am relatat LIVE de acolo pe facebook evenimentul https://www.facebook.com/groups/VanatoriRomani/permalink/804425576321228/

Am promis insa ca voi scrie si ceva cuprinzator, nu doar franturi de text.
Mi-am trecut notitele pe 4 pagini scrise cu caligrafie medicala asa ca imi va lua ceva timp sa sintetizez experienta. Rog putintica rabdare, anunt eu in ultimul post cand sunt gata :wink:
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2699
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde biriuck pe 31 Mai 2015, 19:33

Ma scol cu noaptea-n cap ( a trebuit sa-mi iau marja de eroare ca nu stiam drumul si nu-mi place sa ajung tarziu) si pornesc la drum. Prind o dimineata superba pe valea Oltului dar nu ma pot bucura prea tare de peisaje pentru ca ma gandesc la prea multe lucruri simultan.
Ma cazez la primul hotel din Sibiu, ma schimb in haine mai prezentabile, sar in taxi si ajung la locul stabilit cu fix 15 minute inainte.
Gasesc oameni imbracati in tinute vanatoresti ce conversau amical, e clar ca se cunosc de mult timp si se bucura ca se revad, unii cu parul nins si apasati de ani, altii mai tinerei si mai semeti. Ma invart pe la standurile cu produse din piele, lemn pentru arme, trofee si optica si atept sa vad fete cunoscute sau sa gasesc prilej de conversatie.

Apare domnul Angelescu, veteranul de clubul Patarlagele, club la care sunt si eu, si toata lumea isi indreapta privirile spre dansul. Faptul ca soaptele auzite au fost de tip "Se tine bine, mosul! Macar sa ne tinem si noi asa la anii lui!" si nu "ce dracu mai cauta si mosu' asta pe aici?!" este un indiciu ca ii poarta respect si ca nivelul de educatie este mai sus un pic. :wink:
Il salut respectuos si ma priveste uimit, neintelegand cum de sunt invitat acolo daca nu sunt delegat, dar ma prezinta imediat celor din jur si isi amana curiozitatea pe mai tarziu.

Tocmai spuneam si eu ceva din "vasta mea experienta" despre o patanie cu niste caini stricatori cand vad ca intra pe usa un om alaturi de care am fost la vanatoare vreme de aproape 8 ani si de la care am invatat enorm pe partea de etica vanatoreasca. Lume mica, cateva mese!
Ne salutam uimiti si aflu ca a fost ales presedinte la un AJ de foarte putin timp. Il felicit, ii urez "succesuri" si o dam in alte discutii legate de vremuri trecute... (era mai bine inainte, chiar daca eram zgariat din cap pana in picioare de catina si aveam toporas automat cu 6 focuri in loc de pusca :lol: )

Intram in sala cu mai putin de 5 minute intarziere (nemteste, doar e la Sibiu) si ne asezam cum apucam. Ma dau mai in spate sa nu incurc pe nimeni in caz ca vreau sa ies si sa imi pot lua notite nestingherit.

Observ un aparat de filmat si acest lucru ma bucura. Stiam din relatarile de anul trecut ca nivelul discutiilor este unul ridicat dar acel aparat video aduce ceva nou. Vorbitorii vor " da sama de ale lor cate zic" (sa parafrazam cronicarul) si pe ordinea de zi sunt ceva modificari fierbinti pe la statut. Cine si-ar mai permite sa zica ceva in defavoarea unei masuri menita sa aduca transparenta catre membrii de rand daca este filmat? :?:

Sa nu uit, documentele Congresului http://agvps.ro/docs/BROSURA%20CONGRES%20AGVPS%20-%202014.pdf
Se anunta ca congresul are cvorumul necesar desi suntem cam putinei prin sala. Se prezinta prezidiul si celelalte formalitati de inceput de sedinta.

La anuntul ca domnul presedinte Isarescu nu ne poate onora cu prezenta nici in acest an se aude un murmur de dezamagire in sala. E oarecum firesc, si eu eram curios sa aflu ce are sa ne comunice direct de la dansul si nu prin reprezentant. Mimica fetei si tonalitatea vocii fac uneori cat o mie de cuvinte si imbogatesc un comunicat oficial ...

Se anunta inscrierile la cuvant si incep oficial lucrarile congresului...
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2699
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde biriuck pe 31 Mai 2015, 20:38

Ia cuvantul domnul Titus Pintea (Bihor):
- ridica problema autoritatii limitate a paznicilor in domeniul pescuitului si piedicile ridicate de acest lucru in lupta cu braconajul
- da exemple de gestionare durabila efectuata in trecut (100.000 pastravi eliberati pe Crisul Repede, rau braconat intens acum)
- face apel la o uniune a tuturor administratorilor apelor pentru stoparea braconajului.

Ia cuvantul domnul Angelescu Ion (Buzau):
- se prezinta adunarii si evoca oranduiri din vremuri trecute.
- face un apel la stoparea "vanatorii comerciale" si ne impartaseste din invataturile tatalui sau , vanator si preot :?: : "ca vanator poti sa impusti ce vrei dar nu uita sa lasi si de prasila!" . Sustine prioritatea vanatorii de selectie pentru ca altfel trofeele intra in declin.

Doamna Ispas (Salaj):
- prezinta rezultate ale pescarilor de competitie
Nu le-am notat pentru ca nu ma pasioneaza, apreciez eforturile de gestiune a faunei piscicole doar pentru conservare. In rest, mujdeiul sa fie iute si sa aiba si un praf de boia!

Domnul Teodor Bentu :
-are o lunga prezentare, enumerand etapele legislative care au dus la situatia curenta din pescuit.
-trage un semnal de alarma cu privire la popularile cu peste "dupa ureche" ale administratorilor privati, speciile asiatice fiind un real pericol pentru cele autohtone.
-sugereaza ca legislatia sa fie inspirata din tarile europene, mentionad ca in unele state este necesar un permis de pescuit recreativ emis de o asociatie licentiata de stat.

Domnul Radu Laurentiu (Braila):
-atrage atentia asupra faptului ca ordinele de ministru si alte reglementari ulterioare amendeaza legea in mod grav, facand-o chiar neaplicabila. Da ca exemple interzicerea vanatorii pe perioada gripei, ordinul de interzicere a exportului de iepuri si mai noul SIGAV
-prezinta problemele ridicate de cotele de recolta.
-cere scutirea de accize pentru munitia destinata combaterii
mi se pare teribil de greu de implementat asa ceva :(
-face un apel la uniune pentru solicitarea unei audiente la minister pe problema cotelor

Domnul Lazu Dorel (Timis):
-solicita ca ANPA sa nu mai elibere permise;
-sustine necesitatea unei conventii asupra prohibitiei pe zonele de frontiera;
-sustine necesitatea unui test pentru pescarii noi;
-atrage atentia ca se pot atrage bani pe fonduri structurale pentru pescuitul sportiv;
-comunica faptul ca doamna Norica Nicolai a fost receptiva la problemele pescarilor si incearca sa ajute

Domnul Oprea (Timis):
-are o pozitie transanta, fiind vizibil deranjat de proiectul cu SIGAV.
-sustine ca SIGAV "va tansforma paznicii in soareci de birou" si atrage atentia ca "vanatorii nu sunt hoti de lemne";
-se plange de modul de aprobare a cotelor de recolta, sustinand ca nu este deloc in regula cresterea cotei de caprior de la 20 la 70 pe un fond mic in numai un an. Da si un exemplu cu un fond preluat la licitatie pe bani multi, secat rapid, abandonat, acum din nou sub gestiune AJVPS, spunand ca vanatul se reface dar foarte greu.

Luarile de cuvant continua...
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2699
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde Sly_Fox pe 31 Mai 2015, 20:44

biriuck scrie:La partea a doua mi se pare ca nu prea. @teharau a pornit mai multe topicuri pe legislatie si modificari de statut si feedback-ul a fost mic, putini s-au implicat intr-o dezbatere. Suntem insa foarte buni in a ne plange ca nu ne e bine, poate n-ar fi rau sa incercam sa mai si scremem solutii pentru ca lumea le citeste (daca suntem in stare :wink: )

Partial adevarat. Deocamdata nu statutul AGVPS-ului si relatiile vanatorilor cu aceasta asociatie ar fi de prima pagina. Din ce vad lumea este multumita de modificarile aduse la statut,nimeni nu are nimic de obiectat,iar relatiile cu AGVPS-ul se imbunatatesc,asta la nivel de forum. La nivel de asociatii situatia este exact aceeasi ca si pana acum,afiliatii accepta sistemul si merg pe el,neafiliatii isi au propriile planuri.
Pe legislatie insa toata lumea este interesata,cand vine vorba de schimbari in acest domeniu se ciulesc toate urechile,fie ele afiliate sau neafiliate. Vezi ca si pe forum reactia este mai cuprinzatoare.
De prima pagina in acest moment este Regulamentul privind autorizarea,organizarea si practicarea vanatorii. In forma prezentata de catre cei de la Mediu este dezastruos pentru vanatori si imposibil de pus in aplicare,cel putin nu fara ca o buna parte din vanatori sa isi agate pustile in cui,sau mai rau sa le dea la topit.
Daca cu Legea vanatorii s-a ajuns la un consens si majoritatea accepta forma data a doua oara spre promulgare,cu Regulamentul este de furca serios. Degeaba ai o lege a vanatorii bunicica daca modelul de autorizare pune vanatoarea pe butuci.
Dar spune-ne continuarea cu Congresul,vad ca ai avut misiunea de ''ultim cavaler''.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5679
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde biriuck pe 31 Mai 2015, 21:07

Domnul Rang Cătălin Petre (Bacau):
-are o expunere libera si argumentata stiintific pe toate problemele ce le prezinta;
-trage un semnal de alarma asupra speciilor invazive:
    Se declara un sustinator al site-urilor Natura 2000 dar critica managementul acestora
    Atrage atentia asupra faptului ca raspandirea fazanului duce la declinul potarnichii (concurent la hrana si distruge si cuiburi). Este un pericol pentru Delta, unde a ajuns sa aiba densitate foarte mare
    Ridica problema sacalilor in ariile protejate
-trage un semnal de alarma asupra factorilor ce au efecte negative mult mai mari ca braconajul in piscicultura:
    -hidrocentralele pot sa se joace cu nivelul apelor cum doresc in timpul prohibitiei ==> se usuca icrele pe mal
    -specii invazive concurente la hrana: biban soare, somn pitic
    -necontrolarea numarului cormoranilor
-sustine necesitatea adaptarii perioadelor de prohibitie pe zone, in functie de specifcul climatic.
-critica SIGAV
-se plange de agresivitatea actiunilor ONG-urilor si se intreaba "Noi de ce nu?"
Discursul domnului Rang primeste aplauze puternice din toata sala si genereaza si o interventie de la prezidiu

Interventie prezidiu:
-se atrage atentia ca "Legea trebuie respctata de toata lumea dar este perfectibila"
-se aduce la cunostinta ca intre prioritatile din viitor se numara legea pescuitului si legea 295 ( :?: :roll: )
Cu aceasta ocazie se invita la cuvant 2 domni parlamentari.
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2699
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde biriuck pe 31 Mai 2015, 21:10

Voi incerca sa termin rezumatul in aceasta seara desi sunt frant de oboseala si maine ma scol la 3:30 AM. Pentru alte precizari, va rog sa ma scuzati daca nu va raspund pana ce ma intorc din teren
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2699
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde biriuck pe 31 Mai 2015, 21:51

Domnul Soptica (PNL):
-face parte din comisia pentru agricultura si da asigurari asupra suportului pentru vanatori;
-declara (ca o paranteza) ca disciplina tagmei vanatorilor trebuie sa primeze in fata disciplinei de partid;
-atrage atentia ca ONG-urile sunt bine organizate si sugereaza sa ne axam pe promovarea directa a vanatorii prin fiecare membru.

Domnul Dragomir Marian (deputat Braila):
-prezinta dintr-un alt unghi obligativitatea afilierii vanatorilor la asociatii gestionare
Aici eu am o parere complet diferita dar am prins si argumentul dansului:
[url]http://www.vinatorul.ro/public/forum/viewtopic.php?f=112&t=5272&p=221590#p221590[/url]

-prezinta o serie de aspecte pozitive din noua lege cum ar fi vanarea sacalului;
-sustine necesitatea unui studiu cuprinzator despre migratii/cuibarit pentru a se armoniza in mod stiintific sezoanele de vanatoare;
-sugereaza ca AGVPS sa aiba campanie de marketing catre tineri, vanatoarea trebuin sa fie asociata cu gestionarea durabila.
-tot pe partea cu tineretul, domnul spune cate ceva si de schimbul de generatii;

Domnul parlamentar Simedru:
-membru in comisia ce s-a ocupat de legea 407;
-precizeaza ca parlamentarii au trebuit sa se lupte cu piedicile venite pe filiera guvernamentala, de la minister, in problemele acestei legi
-face un apel la uniune, motivand ca vanatorii nu pot avea forta faramitati
Dansul a luat cuvantul mai tarziu, in timpul dezbaterilor pe statut, dar l-am trecut aici ca sa fie la rand cu colegii parlamentari

Domnul N. Selaru :
-tine sa atraga atentia ca asteptarile asociatiilor de la AGVPS sunt mari dar resursele umane sunt foarte mici la nivel central (si enumera lista de personal)
-abordeaza problemele de la pescuit:
    Compara situatia de acum cu cea din anii '30
    Enumera poblemele pe partea competitionala si prezinta si eventualele probleme ridicate de leea sportului
    Sustine diferentierea in statut dintre pescarii de competitie si amatori
-SIGAV-ul il prezinta ca pe o catastrofa si atrage atentia audientei ca nu trebuie neglijat, find la fel de important ca legea.
-pe problemele de imagine:
    atage atentia asupra faptlui ca ONG-urile sunt finantate intern si extern si se inscriu intr-un curent mondial

    mentioneaza ca "adversarii de ieri" vin si ei la noi, deranjati de campania murdara impotriva tagmei, pentru o colaborare pe aceasta problema. Vorbeste despre conciliere la nivel de tagma pe aceasta problema
    sustine necesitatea unei transparente totale atat interna cat si externa
un usor murmur din partea catorva din sala
    sustine superioritatea vanatorilor si sugereaza ca noi sa nu injuram cum fac fanaticii verzi, sa nu fie o campanie contra ci una in care sa aratam ce e bine, beneficiile administrarii durabile a faunei de catre vanatori

Se trece la aprobari.
Se aproba cu unanimitate : raportul conducerii, bilantul contabil, raportul comisiei de cenzori si raportul auditoriului independent, bugetul; (se fac mici observatii ce se aproba si ele rapid)
Se voteaza tot cu 100% si prelungirea mandatului domnului Selaru.
Avand in vedere barfele ce se vehiculeaza in diverse medii, am fost un pic surprins de rapiditatea si entuziasmul cu care s-a votat acest lucru. Incep sa ma intreb daca nu cumva o buna parte din zvonurile lansate nu sunt decat atacuri de la conflicte mai vechi chiar cu dezafiliati. Daca exista opozitie interna, unde este?

Spre bucuria mea, se anunta pauza de cafea. La timp, intepenisem pe scaun. :!:
Dupa pauza sunt programate discutiile pe statut, sunt asteptate dezbateri.
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2699
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde biriuck pe 31 Mai 2015, 22:36

Pauza trece repede, abia am timp de "una mica, neagra" si sa mai dau 2-3 update-uri celor de pe facebook si ne intoarcem in sala.

Prima chestiune supusa dezbaterii si votului este daca sa se supuna votului statul acum sau la urmatorul Congres. Proiectul a fost prezentat anterior asocatiilor pentru a se obtine feedback si a suferit transformari pe parcurs.
Un domn ce se recomanda ca fiind din partea "Luceafarul Botosani" sustine ca nu poate sa voteze fara sa consulte membrii si insinueaza ca din cuvantarea domnului Isarescu (citita de un reprezentant) el a inteles ca acesta a recomandat sa nu voteze la acest congres. Este contrazis rapid atat din sala cat si de cel ce a prezentat punctul de vedere al domnului Isarescu.
Se prezinta pericolele ce pot aparea daca nu se aduc anumite modificari si se supune la vot.
Au fost 7 voturi impotriva ==> DA.

Cativa delegati au venit cu procura notariala din partea altor colegi ca sa voteze si pentru ei. Nu s-a putut aproba pentru ca statutul curent nu prevede acest lucru. In noul proiect este prevazut insa si acest lucru...

Se decide abordarea unei probleme spinoase din statut cu privire la notiunea de "membri individuali ai asociatiilor neafiliate". Impresia mea aici este ca unii delegati nu au citit cu atentie modificarea propusa sau au citit-o intr-o cheie proprie.
Au luat cuvantul aici domnii Istratescu, Cighir, N. Selaru, domnul parlamentar Simedru si domnul Bolgiu. Existau temeri ca AGVPS ar deveni concurent al asociatiilor urmand sa aiba membri persoane fizice sau sa incurajeze ruperea cluburilor de AJ-uri, discutia s-a clarificat abia cand s-a specificat ca acel carnet eliberat persoanelor in cauza nu le asigura acestora incadrarea in definitia termenului de "vanator" din legea 407.
Domnul N Selaru a mentionat ca un club se poate rupe doar daca se primeste acceptul AG si, daca asociatia nou infiintata doreste sa intre in AGVPS (si indeplineste conditiile) atunci aceasta va fi primita. :!:

Dupa rezolvarea acestei probleme, domnul Florin Iordache a citit articol cu articol si l-a supus aprobarii. Oamenii aveau statutul in fata frumos. Acolo unde au fost observatii, s-au supus si acestea la vot.
:!: :idea:
Orice observatie expusa frumos, scurt si cu argumente a primit lejer aprobarea delegatilor. Cand cel ce o ridica nu stia sa se exprime si batea campii, n-avea succes, uneori o prindea unul mai ager din zbor si o recoafa el. Dintre cei ce au facut observatii, mi-a placut (ca maniera de exprimare si expunere) de domnul Bolgiu de la Prahova

S-au aprobat statutul cadru, statul AGVPS, criteriile de angajare a personalului, criteriile de acordare a diplomelor si medaliilor.
Daca statutul votat este cel din forma expusa de @teharau la topicul dedicat atunci s-au aprobat chestii tare interesante.

La final s-au acordat diplome celor ce lucreaza in cadrul organizatiei de mai mult de 25 de ani (din pacate unii au fost sariti dar cred ca se va remedia scaparea).
S-au acordat diplome si parlamentarilor ce au sustinut legea 407 si au facut lobby pe langa colegii lor. :idea:

Lucrarile congresului s-au incheiat si gazdele ne invita la o gustare si la socializare.
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2699
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde biriuck pe 31 Mai 2015, 23:01

Va rog sa-mi scuzati greselile ortografice, sunt obosit si tastez de cateva ore.
Ca nota personala eu pot spune ca:
- chestiile aprobate in acest congres AGVPS sunt perfectibile dar reprezinta un progres.
- schimbarea si modernizarea chiar se pot face din interior.
- oamenii de la baza trebuie sa constientizeze importanta votului si in adunari trebuie alesi oameni ce au viziune clara si sunt abili si in comunicare.
- ceea ce facem noi pe aici si pe aiurea prin mediul online (socializarea) este reconfortant si util sub aspectul informarii. Sub aspectul decizional este 0 barat, nivelul discutiilor este mult mai ridicat acolo.

Nota 2:
Poate nu a fost clar de la topicul cu "PRO vanatoare", eu nu am niciun beneficiu direct din toata povestea. Sunt programator, acest job imi permite sa am un stil de viata destul de relaxat, imi permit sa vanez cam oriunde (poate nu 5 elefanti pe vara dar suficient) deci nu sunt dependent de nu stiu ce traista pe la vreo grupa.
Nu am nicio functie remunerata pe la nicio afacere cu legaturi cu vanatoarea, nu vand ocheane, nu vand izmene, nu fac reclama mascata diferitelor marci de arme, nu gestionez niciun fond de vanatoare (desi sper sa am candva resursele necesare pentru un anume fond :roll: ), nu vand ace, brice si ca$#ce vanatoresti! . Mi-am oferit cunostintele strict pe problemele IT ce ar fi implicate in campania de imagine si atat.
Aceste relatari nu sunt supuse in prealabil niciunei aprobari din partea AGVPS si se incadreaza in spiritul TRANSPARENTEI ce se incearca a fi impus.

Relatarea este subiectiva pentru ca este trecuta prin filtrul perceptiei mele dar am incercat sa fiu cat mai obiectiv cu putinta.

Ma astept la mult rahat aruncat in cap din partea anumitor persoane mai mult sau mai putin interesate dar nu imi pasa.


Noapte buna.


P.S. Rog pe cei ce se vor grabi sa zica ca aia nu e bine sau ailalta e rau, sa faca un exercitiu de imaginatie si sa si explice frumos cum cred ei ca e bine. Adica critica constructiva! La spart seminte pe margine sunt bun si eu :wink:
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2699
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde OVI762 pe 01 Iun 2015, 07:09

In nume propriu macar,MULTUMESC pentru ca ai fost acolo si ne-ai zis si noua ce si cum;care are de aruncat cu laturi sa se gandeasca de doua ori -cat timp,nervi,bani,draci,laci ai cheltuit ca sa ne reprezinti si sa ne spui si noua ce s-a petrecut la congres,lucruri pe care altfel cu greu sau deloc le-am fi aflat.De salutat si initiativa AVPS de a invita membri de aici,eu o vad ca pe o recunoastere si ceva mai mult...
este in noi
OVI762
Veteran
 
Mesaje: 2523
Membru din: 10 Noi 2009, 09:11

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde tehărău pe 01 Iun 2015, 08:39

Felicitări Daniel pentru felul în care ai redactat și mulțumesc pentru efortul făcut.
Intre altele, am remarcat în speech-ul domnului Selaru mâna întinsă, din nou, celor ce s-au considerat adversari. Sper ca acest mesaj să fie înțeles și nu perceput. Astfel, cine are soluții mai bune, le poate propune direct celor ce au acces la decizii.
Sper ca noul Statut să fie comentat și subliniate îmbunătățirile. Personal, ma bucur că avem un nou statut. Anul trecut, în Congres, spuneam ca avem nevoie de modificări ale lui. Și că și noi, comunitatea forumistica putem contribui la schimbări. Până acum, suntem în grafic. Sper să fim și în continuare.
Nu putem spune că cei ce au avut discurs în Congres au interese contrare vanatorii, că nu se implică, sau că nu sunt oameni pregătiți. Că legile și reglementările ies contrar așteptărilor noastre și ale domniilor lor, ține de mulți factori. Unul din ei, pentru care am militat și pe care îl putem influența noi, este solidaritatea în spiritul interesului comun, în situațiile necesare. Schismele bazate pe ambiții și orgolii ne fac vulnerabili în fața celor ce caută să ne îngrădească accesul la pasiunea noastră. Unii dintre adversari sunt chiar nume importante între vanatori. Am înțeles că pe agendă este modificarea lui 295. Acolo trebuie să solidarizam. (Daniel, plateste-mi te rog cotizația la ANDA și îți dau banii).
Transparenta, informarea și comunicarea în maniera inteligibila auditoriului, vor contribui la percepția clara a scopului și, de ce nu, și la schimbări benefice tagmei.
Are un coleg atașat sloganul: este în noi... Scriu greu cu telefonul, nu mai palavragesc
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3477
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde biriuck pe 01 Iun 2015, 09:05

Nota 3:
M-a obosit scrisul mai rau ca drumul si, pentru prima data de cand ma stiu, n-am fost in stare sa ma trezesc sa plec la vanatoare. Nici macar n-am auzit telefonul :evil: :evil:

Pentru ca deja m primit ceva mesaje "bine" intentionate, trebuie sa precizez ca nici in vreo activitate de turism cinegetic nu sunt implicat! :evil: :evil: :!: :mrgreen: :mrgreen:
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2699
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde Alin3006 pe 01 Iun 2015, 19:50

@biriuck - multumim mult pentru reprezentare si efort! Super treaba ai facut! Jos palaria!
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde biriuck pe 01 Iun 2015, 20:50

In mesajele private am fost intrebat de ce nu am zis si cateva cuvinte acolo.
Aveam cateva idei bine structurate in cap si pe o foaie si intentionam sa ma inscriu la cuvant daca problema cu imaginea vanatorii nu era atinsa. A fost insa adusa in discutie de cativa delegati, de parlamentarii implicati cat si de domnul Selaru => Discursul meu ar fi devenit redundant.

@Alin30.06 Lasa palaria, pune vinul la rece :wink: :mrgreen:
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2699
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde Alin3006 pe 01 Iun 2015, 21:40

biriuck scrie:In mesajele private am fost intrebat de ce nu am zis si cateva cuvinte acolo.
Aveam cateva idei bine structurate in cap si pe o foaie si intentionam sa ma inscriu la cuvant daca problema cu imaginea vanatorii nu era atinsa. A fost insa adusa in discutie de cativa delegati, de parlamentarii implicati cat si de domnul Selaru => Discursul meu ar fi devenit redundant.

@Alin30.06 Lasa palaria, pune vinul la rece :wink: :mrgreen:


Palaria e virtuala, vinul insa va fi si rece si real. Mai bine decat invers, zic :)
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde wachtelfeld pe 01 Iun 2015, 23:34

Frumos gest si tot respectul biriuck....Bravo si multe multumiri ! :)
wachtelfeld
Veteran
 
Mesaje: 2476
Membru din: 07 Mai 2004, 23:17
Locaţie: bucuresti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde chivi pe 02 Iun 2015, 00:17

Sunt la vapor, e 02, la 05 manevra dar cine vrea sa doarma ? Ma bucur ca va pot citi, vad ca am pierdut multa informatie utila, recuperez. Observ ca se apropie vremuri noi dar oamenii cam tot aia vechi, insa reconcilianti, s-ar parea. Inseamna ca e bine ce se petrece pe-aici... sau simt si ei cum se strange latul ??? Oricum ma bucur sa vad ca se doreste pace si ,,puscariabilii" sunt si ei bagati intr-o seama. Sa avem vant din pupa si ape linistite... Va salut !!!
Desteapta-te, ROMANE !!! Deci, inca dormim
Avatar utilizator
chivi
Veteran
 
Mesaje: 414
Membru din: 10 Aug 2009, 17:24

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde Sly_Fox pe 02 Iun 2015, 00:54

Alin3006 scrie:@biriuck - multumim mult pentru reprezentare si efort! Super treaba ai facut! Jos palaria!

Ia uita-te putin si la acest topic,mai pe la ultimile postari:
viewtopic.php?f=112&t=15286&start=60

Tie iti place cum ii trateaza onorabilul pe utilizatorii acestui forum? Mie sincer nu imi place,si parca orice alta activitate pare mai placuta decat citirea unor asemenea enormitati.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5679
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde the_mav pe 02 Iun 2015, 08:02

@sly: idee de forum tocmai in asta consta: fiecare sa isi spuna opinia liber; iar daca discutam de Catalin, acesta de foarte FOARTE multe ori are si argumente la propriile opinii. NU il cunosc (pana acum) pe Catalin Vrabie, iar unele interventii ale lui mi s-au parut LA UN NIVEL INALT din toate punctele de vedere.

acum ca opiniile sunt subiective si personale, tocmai acest lucru face o comunicare sa se dezvolte si sa mearga inainte. fiecare spune parerile proprii, care nu trebuie sa fie aceleasi si impartasite de toti membrii forumului.
:!: :idea:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Avatar utilizator
the_mav
Veteran
 
Mesaje: 3349
Membru din: 27 Sep 2005, 10:19
Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde biriuck pe 05 Iun 2015, 12:05

Postez si aici pentru ca este vorba de o interventie in spiritul acestui congres incheiat:

Imagine
Corruptissima re publica plurimae leges
Avatar utilizator
biriuck
Veteran
 
Mesaje: 2699
Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
Locaţie: Brasov/Ploiesti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde Adrian S pe 06 Iun 2015, 14:12

Am trait s.o vad si pe asta... invitati la discutii si neafiliatii :shock:
Adrian S
Veteran
 
Mesaje: 1210
Membru din: 02 Aug 2007, 10:08
Locaţie: Bucuresti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde Alin3006 pe 08 Iun 2015, 10:19

Adrian S scrie:Am trait s.o vad si pe asta... invitati la discutii si neafiliatii :shock:


Asa am zis si eu... 8)
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde vinatorul iscusit pe 08 Iun 2015, 11:20

in calitate de neafiliat, nu am primit nimic,cum facem si cu restul?ramane la stadiul de comunicat si umblam cu el din " gura n gura ",sau asteptam un e mail,fax,etc....tel....
vinatorul iscusit
Veteran
 
Mesaje: 421
Membru din: 02 Mar 2008, 17:18
Locaţie: bucuresti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde Alin3006 pe 08 Iun 2015, 11:34

Din gura in gura in nici un caz. :lol: Vei primi un email.
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde vinatorul iscusit pe 08 Iun 2015, 23:08

Am primit.merci.
Ptr transparenta,spuneti si forumistilor ce se propune.merci.
vinatorul iscusit
Veteran
 
Mesaje: 421
Membru din: 02 Mar 2008, 17:18
Locaţie: bucuresti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde Alin3006 pe 08 Iun 2015, 23:20

Pai sa se propuna ceva concret! Momentan vorbim de propunerea lui Catalin Vrabie pe care se lucreaza...Cand om avea ceva, vom posta cu maxima transparenta. Momentan nu prea avem ce...ca ce stim si noi e deja aici!
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde Alin3006 pe 08 Iun 2015, 23:23

Si mai e un aspect. Invitatia nu a fost nominala, eu inteleg ca cine are ceva de spus, poate sa vina...
Alin3006
Veteran
 
Mesaje: 6458
Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
Locaţie: bucuresti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde paul pe 09 Iun 2015, 08:26

@alin3006... am primit mailul si abia aseara tarziu am reusit sa trimit un raspuns......din pacate relatia mea cu computerul este cam deficitara si nu am reusit sa trimit decat la tine si la catalin........am sa pun textul raspunsului si aici.

Puncte de vedere referitor Regulamentul privind autorizarea, organizarea si practicarea vanatorii (proiect descarcat de pe site-ul ministerului)

1. Art 2.(1) ……………., intr-o zi de vanatoare (perioada)*, la speciile……..ce reprezinta steluta si la ce se refera continutul parantezei ? Pana la sfarsitul proiectului nu se face nici o mentiune. Sugerez ca intr-un aliniat separat sa se mentioneze ca se aplica pentru vanatoarea la pasaj (prepelite, rate, gaste, sitari, cocosari etc) iar perioada sa fie de 15 zile.
2. Art,4.(3)Structura de administrare SIGAV se organizeaza si functioneaza in structura autoritatii publice care raspunde de silvicultura…….dar in art 1 a) exista stipulat ca exista un administrator care este autoritatea publica central care raspunde de vanatoare ……art 5 (1) se foloseste o alta sintagma - administratorul faunei de interes cinegetic - cred ca este necesara coroborarea celor doua acte normative……personal apreciez ca ar fi bine ca vanatoarea sa fie administrate de o structura separate de cea a silviculturii.
3. Art 4 (5) se mentioneaza ca softul este gratuit iar la art5(1) ca suportul informatic va fi asigurat de administrator (suportul prezuma ca sunt incluse atat softul cat si mobile device-urile, dar nu se mai mentioneaza gratuit ……..si de cate device-uri are nevoie un gestionar?).
4. Art 7 (4) se mentioneaza ca autorizatia de vanatoare tiparita se completeaza inainte de parasirea fondului cinegetic – cred ca este mentionat in paranteza, autorizatia trebuie completata inaintea inceperii vanatorii ………..iar pentru cea existenta in SIGAV dupa terminarea vanatorii folosind un device mobil conectat la internet……..avem acolo semnal ? aspectele astea au fost mai complet commentate de dl. Catalin Vrabie.
5. Art 9 (1) trebuie completata lista cu toate speciile care se pot van ape baza de autorizatie individuala sau sa se faca referinta la anexa 4 la regulament.
6. Art 9 (3) si de altfel in mai multe articole din regulament se face referire la anexa 3…..si cred ca de fapt este vorba de anexa 4 la regulament.
7. Art 10 Termenul de valabilitate pentru AC (autorizatii colective) – valabile ca si pana acum doar pentru ziua mentionata; AI (autorizatii individuale) cum a propus si dl. Catalin Vrabie respective 7 zile; si AI pentru pasaj – 15 zile.
8. Art 12 (1) trebuie completat in sensul ca se pot elibera autorizatii individuale pentru combatere rapitoare (sacal vulpe), bizam etc si vanatorilor nu numai parsonalului de paza.
9. Art 21 sa se elimine sintagma sau recreativ-sportiv….cotele reprezinta numai surplus populational calculat si fixat de catre administrator in scopul asigurarii echilibrului ecologic, ameliorarii…..
10. Art 24 se refera la vanatoarea pe timp de noapte…….sa se completeze in sensul ca se pot elibera si AC (autorizatii colective) pentru vanatoarea la pasaj (pasari de balta admise de lege, sau rapitor – sacal, vulpe la chematoari admise de lege)
11. Art.26 vanatoarea la panda este si cea la pasaj (porumbei, turturele, rate, gaste, etc) si nu se cuvine a fi exercitata la locurile de innoptat…….aliniatul a) necesita precizari clare pentru a nu se crea anumite confuzii.
12. Art 27 si art 34 (1) ca de altfel si in proiectul propus spre promulgare al legii 407 nu sunt suficient de clare in ceea ce priveste stabilirea tipurilor de arme si de munitie ce pot fi folosite la vanatoare,…..cine sa o faca?, are expertiza atat legala cat si profesionala sa o faca?
13. Subcapitolul II nu sunt prevazute in mod clar perioadele de selectie pe specie, varsta, sex, si chiar si aici avem probleme in a aprecia profesionalismul celor care sa faca selectia (exceptie desigur cand criteriile de selectie sunt evidente si pentru un neofit – degenerari, semne de boala, rani, accidente, degenerari)
14. Art 32 trebuie completat si cu alte evenimente meteo mai ales in perioada de iarna –si aici ma refer la viscol si ninsori abundente……recomandare pentru gestionari sa fie atenti la avertizarile meteo.
15. Art. 36, art. 40 cred ca este mai mai sa se recomande…….de accord sa interzicem dar daca vanatorul nu tine cont de interdictie cum il sanctionezi (nu am vazut sanctiuni in cuprinsul regulamentului). Masuri desigur se pot lua dupa consumarea actului, dar este nevoie si de incadrarea lor juridical.
16. Art. 41 2. Trebuie coroborat cu art.41 13. Se refera la acelasi lucru……..nu stiu cum se va putea controla un vanator daca mai foloseste sau nu munitie veche (cartuse realizate artisanal inca inainte de interdictie).
17. Art 43. 15 in timpul iernii (zapada cu crusta de gheata, pamant inghetat) distantele la care sa se interzica tirul armelor cu alice la apropierea gonasilor trebuie marite, la 200 metri ar trebui mentionati 400.


Alte aspect neprecizate in continutul regulamentului:

- Purtarea culorii portocali, benzi fluorescente pe veste, pe brate, pe palarie etc
- Anuntarea autoritatilor locale despre desfasurarea actiunii de vanatoare in special in apropierea localitatilor urbane pentru a nu mai fi intrerupti din actiuni urmare apelurilor iresponsabile la 112


Si ar mai fi si altele pe care le vom putea discuta cu alte ocazii….
Regulamentul se aproba aproba prin Ordin al ministrului…..ce forta juridica are acest act normativ?.........prevede interziceri dar nu are sanctiuni……
The Old Man and the dog
paul
Membru activ
 
Mesaje: 81
Membru din: 09 Aug 2005, 21:17
Locaţie: Bucuresti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde paul pe 09 Iun 2015, 08:35

o mica erata.....la pct 2 fact trimiterea la comparatia cu definitia vanatorii prevazuta la art 1 a) din proiectul legii 407, cel trimis spre promulgare.

p.s. incerc azi sa trimit textul si celorlalti colegi destinatari ai mailului de baza primit de la Alin
The Old Man and the dog
paul
Membru activ
 
Mesaje: 81
Membru din: 09 Aug 2005, 21:17
Locaţie: Bucuresti

Re: Congres AGVPS 2015

Mesajde lory pe 09 Iun 2015, 13:33

paul scrie:
Alte aspect neprecizate in continutul regulamentului:

- Anuntarea autoritatilor locale despre desfasurarea actiunii de vanatoare in special in apropierea localitatilor urbane pentru a nu mai fi intrerupti din actiuni urmare apelurilor iresponsabile la 112



Asta nu cred ca-i necesara ( ne punem bete in roate) si chiar ar fi destul de greu de respectat...
Daca sunt apeluri iresponsabile la 112..., atunci sa raspunda iresponsabilul...

Cum faci daca vrei sa iesi intr-o dimineata la pasaj?
Cauti sediul de politie si te apuci de dat declaratii la 4 dimineata?
Anunti cu o zi inainte ca POATE vrei sa iesi a doua zi?
Si daca nu iesi si cineva braconeaza? Politia stie ca e vanator cu autorizatie in teren si nu ia in calcul apelul la 112?
Cred ca-i dificil...

In ceea ce priveste "Purtarea culorii portocali, benzi fluorescente pe veste, pe brate, pe palarie etc".. si eu vad necesara aceasta prevedere.
lory
Membru activ
 
Mesaje: 65
Membru din: 31 Mar 2014, 10:32

Următorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 32 vizitatori

Publicitate