Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 10 Mai 2025, 00:33

Dupa 5 ani, inca incepator

Locul in care sa povestim despre noi, sa ne strangem amintirile, sa ne cunoastem mai bine. Sa daruim si celorlalti o particica din bucuriile noastre. Si sa ne consemnam peregrinarile pentru anii cand ne vom hrani din amintiri.

Moderatori: the_mav, Mircea-B

Dupa 5 ani, inca incepator

Mesajde Adisan pe 23 Apr 2018, 08:25

Buna ziua, tuturor,

Sunt vanator cu acte deja de 5 ani, insa in continuare aproape la fel de novice in ale vanatorii ca in prima zi in care am obtinut permisul.
Timpul extrem de masurat a fost inamicul no.1 si am stat in cumpana daca mai are sens sa continui sa investesc in acest hobby de care ma bucur, din pacate, foarte putin.
Am citit multe lucruri faine pe forum si am trait prin ochii altora aceasta pasiune, chiar daca din fata ecranului \:))
Adisan

Re: Dupa 5 ani, inca incepator

Mesajde bulake17 pe 23 Apr 2018, 11:43

Man, eu zic sa ramai vanator, treaba cu timpul limitat o rezolva tot timpul, adica sa ai rabdare ca trebuie sa ajungi la un punct in care te mai eliberezi de treburi (copii mici sau job mancator de timp), momentan investitia nu poate fi decat cotizatia, care zic eu ca merita platita ca sa ramai intr-o asociatie, momentan nu cred ca investesti anual in arme sau lunete.
Concluzie: ramai vanator si apropo daca ai 5 ani trebuie vizat permisul port arma
bulake17
Nou membru

Mesajde mariusk pe 23 Apr 2018, 13:00

Pe la mine prin zona este o vorba:Ca vinatoarea nu o poate scoate din om decit lutul galben.....In afara de cei care s-au facut vinatori pt ca se poarta si este la moda,exista o categorie de vinatori care au simtit o chemare catre natura,padure ,nopti tainice la gura sobei savurind un ceai alaturi de tovarasi dragi....Vinatoarea este mai mult decit un calcul despre investitii si rezultate...Depinde ce simti in legatura cu vinatoarea ,sa te poti bucura de partea spirituala.Din punct de vedere material este o mare cheltuiala,din punct de vedere spiritual este o binecuvintare...
mariusk
Membru important

Mesajde AXP pe 23 Apr 2018, 13:10

mariusk scrie:Pe la mine prin zona este o vorba:Ca vinatoarea nu o poate scoate din om decit lutul galben.....In afara de cei care s-au facut vinatori pt ca se poarta si este la moda,exista o categorie de vinatori care au simtit o chemare catre natura,padure ,nopti tainice la gura sobei savurind un ceai alaturi de tovarasi dragi....Vinatoarea este mai mult decit un calcul despre investitii si rezultate...Depinde ce simti in legatura cu vinatoarea ,sa te poti bucura de partea spirituala.Din punct de vedere material este o mare cheltuiala,din punct de vedere spiritual este o binecuvintare...

+10 , ... cata eficienta in exprimare
:)
22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
AXP
Veteran

Locaţie: Cluj

Mesajde mariusk pe 23 Apr 2018, 13:27

AXP scrie:
mariusk scrie:Pe la mine prin zona este o vorba:Ca vinatoarea nu o poate scoate din om decit lutul galben.....In afara de cei care s-au facut vinatori pt ca se poarta si este la moda,exista o categorie de vinatori care au simtit o chemare catre natura,padure ,nopti tainice la gura sobei savurind un ceai alaturi de tovarasi dragi....Vinatoarea este mai mult decit un calcul despre investitii si rezultate...Depinde ce simti in legatura cu vinatoarea ,sa te poti bucura de partea spirituala.Din punct de vedere material este o mare cheltuiala,din punct de vedere spiritual este o binecuvintare...

+10 , ... cata eficienta in exprimare
:)

Multam.Ma faci sa rosesc... :oops: :D
mariusk
Membru important

Mesajde laurul pe 23 Apr 2018, 17:29

mariusk scrie:... savurind un ceai alaturi de tovarasi dragi...

Eventual de tei...
De mare angajament faza cu ceaiul, Renjere !
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde mariusk pe 23 Apr 2018, 18:44

Pt cei cu Gamma gt marit..... :mrgreen:
mariusk
Membru important

Mesajde biriuck pe 23 Apr 2018, 19:09

Am vazut oameni ca s-au lasat de baut, de fumat, de curve, unii zic ca si de droguri te mai lasi. Inca nu am vazut vanator sa se lase. Daca ai intrebarile acestea in sinea ta inseamna ca poate nu te-a prins niciodata microbul cum trebuie. Poate ca mai bine te lasi, oricum decizia e la tine :)
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde yoghi pe 24 Apr 2018, 01:08

Eu zic altfel.
Mergi la vanatoare o data de doua ori si dupa te hotaresti.
Asta inseamna sa ajungi sa stai o juma de ora in stand la mistret , sau trei ore la o pinda pe zapada, la un fazan la picior ,sau la un pasaj de gaste .
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde pipabh pe 24 Apr 2018, 02:09

yoghi scrie:Eu zic altfel.
Asta inseamna sa ajungi sa stai o juma de ora in stand la mistret , sau trei ore la o pinda pe zapada, la un fazan la picior ,sau la un pasaj de gaste .

"Pasajul de seara la gasca" - incepand de anul acesta doar din amintiri si povesti!
pipabh
Veteran

Mesajde the_mav pe 24 Apr 2018, 06:41

pipabh scrie:

"Pasajul de seara la gasca" - incepand de anul acesta doar din amintiri si povesti!

De ce? Recunosc ca am renuntat sa mai toc nervii cu toate frecusurile, dar care e motivul?
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde bogus pe 24 Apr 2018, 07:43

Pentru ca teoretic modificarea legislativa din Ordinul nr. 146/2018 zice de la rasaritul la apusul soarelui, iar partea de crepuscul ar fi dupa apus deci discutam de acea perioada de 30-35 de minute http://astrometria.ro/sun/
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Locaţie: Cluj Napoca

Mesajde the_mav pe 24 Apr 2018, 10:40

Aaaaa... am inteles, din cauza acelui ordin. Mi-e clar acum, uitasem de el.
Sa lucram stiintific zic, ca de aia legea e lege.... crepusculul e crepuscul (de vreo 2-3 feluri parca, conform legii), ziua e zi, noaptea e noapte, samd
Ordinul e sub Lege parca.
Frecusuri si iar frecusuri... :evil: :? :evil:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde Adisan pe 24 Apr 2018, 11:24

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si incurajari.
Asa este, trebuie sa tinem cu dintii de hobby-uri, desi uneori valul vietii ne duce catre alte zone mai putin placute...si trebuie sa evitam cat se poate sa trecem odata cu varsta la fazele rutina, rugina, ruina :lol:
Adisan

Mesajde Adisan pe 24 Apr 2018, 11:26

La vanatoare am fost, nu asta e problema. Culmea, imi si place :D
Adisan

Mesajde yoghi pe 24 Apr 2018, 13:17

Daca zici ca ai fost si iti si place ,eu zic ca nu timpul tau e problema ci timpul ....nevestei. :D .

cu pasajul la gaste.
1. nu am zis -pasaj de seara.
2. seara la pasaj e pina nu mai vezi ..rata.Ce dracu acum o dam in zona crepusculara?
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Înapoi la Jurnal de forumist