Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
prezentare Papp Lehel Sfantu Gheorghe
7 mesaje • Pagina 1 din 1
prezentare Papp Lehel Sfantu Gheorgheva salut respectuos. Sunt din Sfantu Gheorghe, sunt profesor. Nu sunt vanator, imi place sa urmaresc si sa fotografiez pasari. Birdwatchingul este o pasiune de a mea. Asta pe langa astronomie. Astronomia no1 pentru mine:) Deci cer senin -cum spunem noi, cei cu gandul la stele. Papp Lehel
Re: prezentare Papp Lehel Sfantu GheorgheBine ai venit!
Primul gând e ca @Ulise Pro fotografiază păsări și @Sly Fox împușcă stele. Reciproca e valabilă dar e axioma, n-o comentez. Mai sunt și alții cu care poți dialoga despre pasiunile tale. Apropos, ce te face să te înscrii pe un forum dedicat vanatorilor?
Re: prezentare Papp Lehel Sfantu GheorgheBine ai venit! Ești de-al meu, un pasionat de astronomie. Eu m-am apucat acum vreo 3 ani de o lucrare de astronomie în 5 volume, lucrare destinată exclusiv în scop educativ. Constelațiile cerului, fiecare constelație fiind separată în secțiuni care cuprind date generale, poziționare și localizare, istorie și mitologie, stele, obiecte îndepărtate și dușuri meteorice. Plus capitole introductive pe fiecare volum în parte care dezbat probleme tipice acestui domeniu. Mai am puțin și este gata, pe urmă văd pe unde reușesc să o tipăresc în câteva exemplare pentru școlile și bibliotecile din zonă. Astronomia mi-a răpit mult din ieșirile la vânătoare în ultimii ani, cum naiba să mai plec dimineața la vânătoare când toată noaptea am stat cu ochii pe cer.
![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: prezentare Papp Lehel Sfantu GheorgheBine ai venit.
Avem secțiune de Ornitologie - așteptăm poze. Numai bine. R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Re: prezentare Papp Lehel Sfantu GheorgheBine ai venit in comunitatea vanatorilor si pasionatilor de natura.
Toate cele bune. 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Re: prezentare Papp Lehel Sfantu GheorgheBine ai venit!
Ce "scule" folosesti la fotografiatul pasarilor? Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: prezentare Papp Lehel Sfantu GheorgheMultumesc mult pentru mesajele voastre.
Echipament am destul de la C11 HD Celestron la superapo, sau acum mi-am luat un Swarovski 80HD pentru pasari. Numai timp nu am suficient, nu sunt cine stie ce afacerist:)) sunt un profsesor de la tara:)) dar am copii mici si petrec mult timp cu ei, asta mi se pare acum ca fiind cel mai important. Anul asta sper sa ma mut la casa , sa fac un observator permanent - ca altfel nu rezist sa car cu mine vreo 80kg de echipament tot timpul+sa fie cerul curat cat de cat+copii sa ma lase sa ies:))). Locatia unde ma mut este buna fiind aproape de padure, deci intetionez sa fac si un loc pentru observare pasarilor cu un intrument terestru montat permanent. Pana acum -pentru obseravtii terestre- ce am incercat Leica Apo de 77cm mi sa parut a fi cea mai buna, cel putin din cate am acum. Sa vad cum canta Swarovski. ![]() In cautare/testare de instrumente terestre/astro am cam adunat cateva lucruri si trebuie sa mai dau din ele. Legat de educatie, cand am timp duc telescopul solar la scoala unde predau am un Lunt de 60 cu double stack si filtru de d1200 ideal pentru vizual sau foto. Totdeauna cand resusesc sa arat la copii cum este de fapt Soarele sunt foarte foarte interesati si simt ca merita efortul. Chiar vinerea care vine sper sa mai ies odata inainte sa vina vacanta. Spor si cer senin:))) papp
7 mesaje • Pagina 1 din 1