Salutare tuturor,
Perimteti-mi sa ma prezint. Ma numesc Claudiu si sunt vanator de 16 ani.
Pasiunea mi-am descoperit-o destul de târziu, desi in copilarie am devorat cartea lui Ionel Pop - “Vanatori, oameni si câini” si am fost impresionat pana la lacrimi de unele povestiri.
Nașul meu de vanatoare, acum aproape retras din pacate, adica cel ce mi-a insuflat aceasta atractie, este un tip de moda veche, din acea specie aproape disparuta.
Vanatorile organizate de si cu el erau nelipsite de povesti cu adevarat vanatoresti, poveți de viata si de comportament etic fata de vanat si fata de vanatoare in general, dincolo strict de regulament.
Vanatoarea se încheia aproape invariabil cu o masă câmpenească organizată la casa paznicului sau la un local, cu depanat amintiri pană la ceas de seara.
Aceasta abordare aproape “”romanțata”, ce aduce aminte de niște tradiții din trecut, contrasteaza destul de mult cu modul în care observ ca se fac multe (evident nu toate) vanatori in prezent.
Gen “ne-am intalnit, am vanat , am împărțit si am plecat fiecare la treaba lui”...foarte pragmatic si de-personalizat.
Faptul ca in toti acești ani am iesit la vanatoare de cele mai multe ori intr-o companie destul de restransa insa formata din vanatori cu experienta, care puteau raspunde de cele mai multe ori intrebarilor mele de incepator, nu m-a motivat in mod deosebit sa-mi fac cont pe aceasta platforma, desi am folosit-o din cand in cand pentru căutarea de informații specifice.
Insa, dupa cum se spune, mai bine mai tarziu decat deloc, țin sa multumesc comunitații pentru sursa diversificata pe care o ofera oricarui pasionat, fie ca este la inceput sau ca a capatat deja experienta.
| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |