| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
ColectionariiModerator: liviur desi cu Tom Knapp am avut ceva interferente in trecut, sincer nu am auzit de Patrick Flanigan pana acum....
cautand din curiozitate, sa vad despre cine e vorba am mai gasit o isparava de-a lui http://www.youtube.com/watch?v=c2QPvuEk5dg cred ca ar fi bine sa deschidem o discutie separata legata de maestrii astia, si sa nu mai otravim topicul cu bijuterii (sorry de off again) ....desi armele cu care trag ei ..linistit le-am putea numi de colectie
Vorbiti aici, daca vreti
http://vinatorul.ro/forum/viewtopic.php?t=390&start=0
A.N.C.AS-a lansat site-ul Asociatie nationale a colectionarilor de arme. Un site pentru colectionari si iubitorii de arme Va asteptam si pe forum
http://www.anca.com.ro
Nu ANDA nu s-a transformat , e o alta asociatie care se vrea o continuatoare a ceea ce ai nceput ANDA. E infiintata de oameni la fel de pasionati si nu se afla in competitie cu nimeni. In definitiv cu cit mai multe asociatii cu atit mai bine. Aceasta noua asociatie se doreste a fi un pic mai specifica in activitatea ei si dorim ca fiecare poveste a unei arme sa poata fii spusa si cunoscuta . Oricum oricine doreste sa ni se alature este binevenit si orice "poveste " interesanta poate fi postata pe forumul sau pe prima pagina as ite-ului ANCA .
http://www.armiusate.it/annunci/detail.php?siteid=70858
Asta da colectionar 'toate semiautomatele construite intre 1960-1990, cal 12 si 20' si mai vinde si ceva carabine http://www.armiusate.it/annunci/detail.php?siteid=71029
Intrata in colectie, o sectiune a unei pusti Mosin Nagant model 1891, arma fiind fabricata la Tula in 1915
The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
colectionariCum pot trece o arma de colectie la arme de vanatoare?
EX Cumpar o carabina Mosin de la Sadu si vreau sa o folosesc la vinatoare,arma fiind trecuta la arme de colectie sau un SKS
Lucrurile sunt diferite pentru SKS si Mosin-Nagant.
SKS-uri s-au vandut in urma cu ceva ani ca arme de vanatoare si asa au ramas. Ba chiar am auzit ca unele romanesti, de teama proprietarilor sa nu fie puse in aceeasi caciula cu VUM-urile, au fost reinscriptionate (in uzina) cu insemne rusesti (dupa cum bine stiti, decretul ce incrimina clonele AK se referea numai la cele romanesti, cele de import, de orice provenienta, putand fi folosite la vanatoare in limita calibrelor/speciilor de vanat). Asa ca SKS-urile prezente printre vanatori sunt si raman arme de vanatoare. De vrei sa treci una pe colectie, te faci colectionar si o treci. Daca vrei sa cumperi una de vanatoare dar s-o treci pe colectie, aceeasi pasi: te faci colectionar si o cumperi 'de colectie'. Cu M-N de la Sadu problema e invers: nu s-au acceptat la vanzare decat ca arme de colectie si nu s-au putut cumpara decat asa. In Lege sau in Norme exista o serie de articole (32 si 33 parca - vedeti textele) care precizeaza clar ca se poate schimba destinatia armei din 'detinere', 'colectie', 'vinatoare' in oricare din ele fara a preciza un sens obligatoriu, numa arma sa respecte 'omologarea' pe care n-o face nimeni Problema e tot 'locala' si tine tot de politistii implicati. In privinta utilitatii ei la vanatoare te lovesti de mai multe problemute: - e grea rau si relativ incomoda la manevrat, ochit, tras; - tragaciul e 'imposibil' - nu se gaseste munitie decat cu taraita (numa sadu si vreo 2-3 straini mai fabrica) si intr-o gama foarte redusa de proiectile - nici poveste de proiectile moderne, cu expansiune controlata, etc; - foarte greu si scumpisor de pus o luneta pe ea ca sa-i cresti un pic performanta (montura dedicata cu luneta cu tot trece de 200 E varianta ruseasca si de 300 cea germana din primele modele iar culata la varianta 44 accepta mai greu monturile decat 91/30 si montajul cere un armurier priceput - monturile pentru lunete de pistol ce se pun in locul inaltatorului sunt de 'c.c.!); - un maner al inchizatorului indoit ca sa poti pune luneta costa cam 60-70 $; - patul original nu e cel mai fericit ca ergonomie iar talpa de tabla te face sa regreti cand tragi cu ea. Eu i-am schimbat patul si i-am facut un pillar-beding, i-am pus talpa de cauciuc, i-am 'aranjat' tragaciul sa stiu macar cand declanseaza, i-am pus amortizor de recul la gura tevii, am incercat cateva tipuri de monturi si am constatat ca nu se poate ochi efectiv prin luneta ca nu te lasa patul decat daca o pui foarte sus sau la stanga tevii, am gasit si ceva cartuse prin tara (citeste amis Inca n-am renuntat la ideea de a vana cu ea si daca reusesc ceva in acest sens va tin la curent.
E in regula,multumesc de raspuns Vio! Azi am fost si eu la I.G.P si am depus cererea impreuna cu celelalte copii dupa permise pentru a obtine autorizatie de cumparare pentru un M-N.Abia astept sa iasa(mi s-a dat termen 11 zile cu taxa normala) si am si fugit la Tg.Jiu sa o iau.
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Impropriu spus, dar CV-ul meu s-a 'imbogatit' cu niste fiare.
Am reusit sa strang 'de prin tot felul de coclauri' (si multumesc cu aceasta ocazie tuturor celor care m-au ajutat si sprijinit in demersurile mele) urmatoarele: - UMC I 22 lr (din 1951!) - UMC II 22 lr - UMC II 22 mag - UMC bolt-action lisa cal 16 - UMC juxtapusa cal 16 - UMC bolt-action Dragana cal 30-06 - pistolet Carpati (din pacate, doar cal 9 mm PA) Rog informatii pentru completarea seriei de civile cu 'cantecul de lebeda' al diviziei civile (zisa si 'atelier de prototipuri') de la Cugir, si anume, combinata cu tevi suprapuse "SILVANA" in cal 12/70+7,62x54R! In curand vin si pozele, scuze, dar nu-s gata inca
Iata si mica mea colectie:
[img=http://img220.imageshack.us/img220/7549/armeroab3.th.jpg] Vreau sa cred ca e doar un inceput
Daca tot ajungeti la Tg-Jiu , dati un telefon . Bem o cafea...
Din cate stiu magazinul UM SADU se desfiinteaza . Bebe in prezent este indisponibil ca a avut un accident la un picior . Va recomand sa va grabiti daca vreti sa mai cumparati arme de la ei . cine rade la urma...gandeste mai incet...
www.anda.com.ro
www.anda.com.ro
Un permis pentru arma de vanatoare cu glont, eliberat in 1942, vizat pana in 1946. Ca pe urma, s-a schimbat regimul armelor, adica s-au "predat"...
Pe vremea aceea, armele cu glont (nu cele cu alice) erau inregistrate deoarece tara era in razboi, iar Romania era condusa de o dictatura militara...
![]() The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Înapoi la Arme de colectie, deosebite, cu care ne mandrim Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori |
Publicitate
|