Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 02 Feb 2026, 23:26
|
|
|
Categorie destinata pasionatilor de arme deosebite, de colectie
Moderator: liviur
de Cristi pe 25 Ian 2008, 20:38
Dupa cum vezi, permisul se refera numai la armele de vanatoare cu glont.Inregistrarea armelor a inceput sub regimul de dictatura al lui Antonescu. Asa incepuse cu cativa ani inainte si Hitler,care spunea ca prin asta cetatenii germani vor avea linistea pe care nu o avusesera niciodata. Regimurile dictatoriale au dorit totdeuna sa restrictioneze dreptul supusilor de a detine arme, si sa aiba o evidenta stricta a celor detinute, in vederea unei confiscari usoare in viitor, daca supusii ar ridica glasul. Asta pentru ca supusilor sa nu le treaca prin cap sa faca vreo dezordine.
Dar atunci era dictatura si razboi. Acum , in democratie, vor sa inregistreze si armele cu aer comprimat, ca cele cu alice le-au inregistrat inca din 1948.Pentru linistea noastra!  La timpuri noi, comunisti noi!
Din pacate, multi detinatori de arme tineri si batrani, inca mai cred ca restrictionarile(deja aberante) de detinere sunt benefice!
The golden rule of history is those with the weapons make the rules. www.anda.com.ro
-

Cristi
- Veteran
-
de 223/12 pe 05 Feb 2008, 12:33
Help!!!!
Cine-mi poate da amanunte despre o arma cal. 22 long rifle pe care scrie putin caligrafiat si aplecat spre stanga: Original-Geco-Karabiner Mod 1925 si KAL 22 LONG RIFLE 5,4 mm???
Arma mai are sigla Geco si alte cateva inscriptii, intre care: ABTL WAFFERFABRIK BERLIN-TREPTOW
M-ar interesa cam cat ar fi normal sa coste o astfel de arma, care arata relativ bine in sensul ca nu e ruginita aproape deloc, totul pare original la ea (are pat englezesc cu micile julituri de rigoare)... sunt sigur ca se poate reconditiona perfect. Nu are decat paleta cu crestatura si o catare foarte fina, neprotejata de nimic... E foarte usoara si ''delicata'', pare de jucarie. Inchizatorul e cel mai simplu model cu putinta, dar loveste cartusul ca un ciocan, cu o forta similara cu a basculantelor IJ.
Seria armei e 176 533.
E cu un singur foc, nu are magazie sau sector pentru cartuse. Din pacate, nu am retinut prin ce sistem extrage tubul tras.
De ce e calibrul 5,4 si nu 5,6? Ca asta ma intriga cel mai tare.
As pune poze, s-o vedeti, dar nu stiu cum sa le incarc...
Va multumesc!
„Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
-
223/12
- Veteran
-
- Locaţie: Locu' din care sare iepurele...
de 223/12 pe 05 Feb 2008, 12:39
scuze, rectific:
ABTL WAFFENFABRIK BERLIN-TREPTOW si nu
ABTL WAFFERFABRIK BERLIN-TREPTOW
„Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
-
223/12
- Veteran
-
de Cristi pe 05 Feb 2008, 17:52
223/12 scrie:Help!!!! Cine-mi poate da amanunte despre o arma cal. 22 long rifle pe care scrie putin caligrafiat si aplecat spre stanga: Original-Geco-Karabiner Mod 1925 si KAL 22 LONG RIFLE 5,4 mm??? Arma mai are sigla Geco si alte cateva inscriptii, intre care: ABTL WAFFERFABRIK BERLIN-TREPTOW As pune poze, s-o vedeti, dar nu stiu cum sa le incarc... Va multumesc!
Nemtii obisnuiau sa dea calibrul masurat pe plinul ghintului, nu pe golul acestuia. Tot asa carabina Kar 98 era cal 7,92x57js, si nu 8x57 , iar pistolul Luger are marcat pe teava cal 8,89mm si nu 9mm para
Geco vindeau sub sigla lor si arme fabricate prin alte tari. Niste poze ar fi edificatoare. Incearca cu www.imagevenue.com. Urmeaza pasii si poate iti iese! 
The golden rule of history is those with the weapons make the rules. www.anda.com.ro
-

Cristi
- Veteran
-
de 223/12 pe 06 Feb 2008, 13:33
-
223/12
- Veteran
-
de Cristi pe 06 Feb 2008, 14:25
Poze la arma intreaga si la inchizator?
-

Cristi
- Veteran
-
de 223/12 pe 07 Feb 2008, 11:59
Cristi scrie:Niste poze ar fi edificatoare. Incearca cu www.imagevenue.com. Urmeaza pasii si poate iti iese! 
Nu ma inteleg mai deloc cu www.imagevenue.com... pana la urma le-am pus cu picasa. Daca nu e ok, rog admin sa stearga sau sa editeze postul...
[web]http://picasaweb.google.com/2231276/GeCo[/web]
-
223/12
- Veteran
-
de Cristi pe 07 Feb 2008, 14:24
-

Cristi
- Veteran
-
de Cristi pe 07 Feb 2008, 14:25
Are ceva aiurea la garda, parca a fost montata invers
-

Cristi
- Veteran
-
de 223/12 pe 07 Feb 2008, 15:22
...da. gasisem si eu informatiile de pe linkurile pe care le-ai postat. ai vazut o astfel de arma in Ro? de ce e calibrul 5,4? Ca proprietarul zice ca munitia 22 lr se intzepeneste in tzeava, deci ii trebuie alte cartuse, zice el, de 5,5. Eu n-am pomenit 22 lr de 5,5, plus ca pe ea scrie 5,4  ...
dupa ce m-am uitat mai cu atentie la poze, m-am dus din nou sa o vad si asa e: garda tragaciului, posibil si tragaciul, ori nu sunt originale ori garda e montata invers.
Ce ma surprinde si mai tare e ca n-are nici un fel de gheara extractoare si nu inteleg cum scoate tubul tras. Cineva imi spune ca percutorul loveste rama tubului asa tare, incat se infige in ea si cand tragi inchizatorul inapoi el scoate tubul din detunator. Mi se pare absurd: daca gaureste rama inseamna ca tubul se sparge si explozia iti vine in ochi. Am patit asta de cateva ori cu un 22 UMC. O data chiar mi s-a infipt in globul ocular o particula de pulbere arsa, evacuata pe la inchizator, in timpul unei trageri. Am scos-o foarte greu, cu o penseta si lacrimi din belsug...
S-o scurtez: cu ce munitie trage o astfel de arma? merita cumparata? e buna de ceva?
-
223/12
- Veteran
-
de Cristi pe 07 Feb 2008, 16:28
Spui ca pe teava scrie Kal 22 long rifle . Daca scrie asa, trage cu 22lrDaca glontul se intepeneste pe teava, cauta alte cauze
-

Cristi
- Veteran
-
de violiv pe 07 Feb 2008, 21:49
Gheara ar trebui sa aiba, cel putin asa are originalul. Daca zici ca s-a mai umblat in ea s-o fi ratacit - cam aveau obiceiul sa se rupa in cartusele romanesti ce se intepeneau in camera. La cartusele romanesti se intampla frecvent sa mai ramana cate unul pe teava din cauza incarcaturii prea mici de asta controlam intotdeauna dupa tragere (daca nu vedeam nimic in tinta).
Scoate un varf de 22 lr de plumb, infige-l in teava si forteaza-l batand-ul cu un ciocan de lemn sau plastic apoi cu vergeaua - obtii un mulaj al tevii pe care-l masori si vezi exact despre ce-i vorba.
Au fost arme bune dar daca si-au batut joc de ea te va costa mult mai mult s-o faci sa functioneze - in starea descris de tine merita vreo 50 E ca s-o salvezi de la pieire definitiva.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de 223/12 pe 08 Feb 2008, 12:09
Mutumesc, Cristi. Multumesc, Violiv.
Am ajuns la concluzia ca arma nu merita achizitionata.
-
223/12
- Veteran
-
de violiv pe 08 Feb 2008, 12:15
Cat cere?
Poate m-as baga s-o aduc in stare de functionare 
-
violiv
- Veteran
-
de 223/12 pe 08 Feb 2008, 15:09
700 RON + 70 comisionul armurierului. eu m-am gandit bine si mi-am scos-o din cap, mai ales ca proprietarul zice ca n-a putut trage cu 22 lr si a adus din Germania cartuse de 5,5 (???). Cum scriam si mai sus, se incarca doar cu cate un singur cartus si n-are extractor. Sigur ca se poate face functionala, dar o reconditionare realizata profesionist plus o brunare facuta intr-o uzina cred ca nu pot costa nicicum sub 500 ron, deci in total 1200 si ceva...
poate pentru un colectionar merita, dar eu nu vreau - cel putin deocamdata - sa iau o arma doar pentru a ma uita la ea pe perete...
-
223/12
- Veteran
-
de violiv pe 08 Feb 2008, 19:29
Multumesc!
E mult pretul de plecare. La restul mai faceam economie facand cu mana mea. Dar, cu autorizatie, drumuri, etc. ajunge la 1000 si e prea mult.
-
violiv
- Veteran
-
de Cristi pe 08 Feb 2008, 21:14
Inca o baba la pret de fata mare! 
-

Cristi
- Veteran
-
de catalinc pe 15 Feb 2008, 13:51
Buna Am si eu o intrebare Ce acte trebuie pt eliberarea autorizatiei de cumparare arma de colectie.
-
catalinc
- Membru activ
-
- Locaţie: Resita
de Cristi pe 15 Feb 2008, 14:16
In primul rand trebuie obtinut certificatul de colectionar. Apoi, procedura de autorizare e la fel ca pentru orice arma letala.
-

Cristi
- Veteran
-
de ionutz2008 pe 23 Feb 2008, 15:29
Vin si eu cu o intrebare daca nu deranjez. Stie cineva ce solutie ar putea indeparta total rugina ?
vor veni si zile mai bune ?
-
ionutz2008
-
- Locaţie: Iasi
-
de Cristi pe 23 Feb 2008, 19:30
Acid acetic in solutie. Pentru pete mici, terebentina.
Ultima oară modificat de Cristi pe 24 Feb 2008, 15:44, modificat 1 dată în total.
-

Cristi
- Veteran
-
de marcel64 pe 23 Feb 2008, 20:52
30-30win
-

marcel64
- Nou membru
-
- Locaţie: arad
de ionutz2008 pe 24 Feb 2008, 16:50
Cristi scrie:Acid acetic in solutie. Pentru pete mici, terebentina.
Stiu o vorba: ''PRIETENII NU TI-I ALEGI TU, TE ALEG EI PE TINE''. Ai din partea mea tot respectul.
vor veni si zile mai bune ?
-
ionutz2008
-
- Locaţie: Iasi
-
de Cristi pe 17 Dec 2008, 16:05
-

Cristi
- Veteran
-
de Alin3006 pe 17 Dec 2008, 16:42
Exceptionala jucaria!
-
Alin3006
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de Moose_Master pe 06 Ian 2009, 09:58
Nu pot decat sa scot basca in fata baietilor care si-au postat aici armele de colectie si sa le urez la mai multe si la mai "rare". Cine are aceasta pasiune cheltuie sume uriase si timp enorm pentru ca nu este usor sa achizitionezi si ma ales sa intretii asa ceva (mai ales in Romania). Va felicit si va stimez inca o data. Am fost la cateva expozitii gazduite de grupuri de colectionari si am vazut ....de-alea nevazute. Uluitor ! Eu nu sunt pasionat de asa ceva, insa am ramas fara cuvinte. Diferente sunt si este normal (intre colectionarii americani si cei romani). Ei pot cumpara arme cum cumpar eu motorina, iar preturile la care le cumpara nici nu pot fi comparate. Pe de alta parte aici varietatea armelor vechi (si noi) este atat de mare ca nici nu poate fi imaginata foarte usor. Si cu toate astea cea mai strigatoare la cer dintre diferente este ca un colectionar roman cumpara cu sume uriase o arma care poate inca mai este functionala si deci in colectie valoreaza enorm si datorita legilor barbare romanesti trebuie sa o sluteasca si sa o schilodeasca ca sa faca pe placul legilor nerusinate din Romania. Este ca si cum ai avea un timbru de o valoare inestimabila si ca sa poti sa-l detii legal trebuie sa ti-l stampileze posta romana si sa ti-l transforme in aproape nimic. Poate ca si ministrul (sau ce-o fi el acum) Tariceanu care este colectionar de masini ar trebui sa fie obligat sa gaureasca toate portierele de la masinile de epoca pe care le are si eventual sa le scoata si rotile ca sa demonstreze ca nu circula cu ele si deci nu incalaca legile Euro X. Dar asta nu se intampla pentru ca legile sunt facute de politicieni si nu de oamenii care ii voteaza pe politicieni. Dar lasand la o parte "filozofie pe felie", principalul este ca cineva (astia cativa care aveti aceasta pasiune extraordinara) totusi face asa ceva si ca poate candva vor veni vremuri mai bune.
Mi-am clatit ochii ore intregi si pentru asta va sunt recunoscator.
Stima tuturor
Moose_Masta
P.S. - Imi place arma din imaginile de mai sus. Colt 1851 Navy este cred ca primul model de Colt fabricat si s-a folosit la greu in razboiul lor civil. De fapt eu am o pasiune pentru Colt, insa modelele ce au urmat dupa asta. Daca am vazut bine pe placa comemorativa scrie ceva de Bill Hickok (asta, desi aparusera modelele noi de Colt el se incapatana sa il foloseasca) - Am vazut la un moment dat "tunul" S&W 500..... ce era cu el? In nici un caz nu este de colectie (ma refer la genul de colectii pe care le-am vazut la voi). Am tras odata cu unul si era sa-mi sparga capul. Si dobitocul ala care mi l-a dat sa-l incerc mai vroia sa-i si scoata compensatorul ca sa raman si fara incisivii. Dupa parerea mea este o arma fara nici un folos si practic este intr-o competitie continua cu Desert Eagle la modul : "io sunt mai puternic...ba nu io sunt". Cred totusi ca daca esti la vanatoare de animale mari si foarte periculoase este bine sa il ai ca back-up. Atata tot!
-
Moose_Master
- Veteran
-
de Cristi pe 06 Ian 2009, 18:04
Moose_Master scrie:Moose_Masta
P.S. - Imi place arma din imaginile de mai sus. Colt 1851 Navy este cred ca primul model de Colt fabricat si s-a folosit la greu in razboiul lor civil. De fapt eu am o pasiune pentru Colt, insa modelele ce au urmat dupa asta. Daca am vazut bine pe placa comemorativa scrie ceva de Bill Hickok (asta, desi aparusera modelele noi de Colt el se incapatana sa il foloseasca) - Am vazut la un moment dat "tunul" S&W 500..... ce era cu el? In nici un caz nu este de colectie (ma refer la genul de colectii pe care le-am vazut la voi). Am tras odata cu unul si era sa-mi sparga capul. Si dobitocul ala care mi l-a dat sa-l incerc mai vroia sa-i si scoata compensatorul ca sa raman si fara incisivii. Dupa parerea mea este o arma fara nici un folos si practic este intr-o competitie continua cu Desert Eagle la modul : "io sunt mai puternic...ba nu io sunt". Cred totusi ca daca esti la vanatoare de animale mari si foarte periculoase este bine sa il ai ca back-up. Atata tot!
E doar o replica americana a Navy-ului lui Bill Hickok, din seriile limitate comemorative. Si mie imi place 1873-ul mai mult, inca incerc sa gasesc o modalitate de a lua o replica italieneasca. 500-le este in colectia unui roman, sa ne bucuram ca totusi e! Cat despre calitatea unei arme de a fi de colectie sau nu, aceasta poate fi conferita doar de colectionar. Doar acesta e in masura sa stabileasca tipologia colectiei pe care o doreste.Nici o autoritate nu poate dispune daca o arma e de colectie sau nu. Poate dispune doar daca acel tip de arma se incadreaza intre cele ce pot fi detinute de civili . Daca tu vrei sa colectionezi numai Ij 27, in toate configuratiile de tragace , tevi si choke-uri, e treaba ta, nimeni nu-ti poate spune, nuuu, dom'le, asta e arma noua, nu se colectioneaza...Cam asta e sensul ! 
-

Cristi
- Veteran
-
de Moose_Master pe 06 Ian 2009, 19:52
Am un prieten in Romania care are un pistol antic. Foarte bine intretinut si cu niste detalii deosebite. Ca sa-l poata detine i s-a impus sa-l gureasca. Adica sa-l sluteasca.... La asta m-am referit in postul meu anterior.
Oricum ai o colectie de arme impresionanta si te felicit inca odata pentru munca depusa.
Eu nu sunt in stare sa colectionez arme. Ma pasioneaza doar folosirea lor. In general orice arma care mi-a trecut prin mana, am folosit-o pana si-a dat obstescul sfarsit. Nu pot in nici un caz sa le pastrez asa cum o faci tu.
Stima pentru ceea ce ai realizat.
Moose_Masta
-
Moose_Master
- Veteran
-
de Cristi pe 06 Ian 2009, 20:18
Moose_Master scrie:Am un prieten in Romania care are un pistol antic. Foarte bine intretinut si cu niste detalii deosebite. Ca sa-l poata detine i s-a impus sa-l gureasca. Adica sa-l sluteasca.... Moose_Masta
Adica sa-l distruga, mai precis.Il poti indruma sa ne contacteze la http://www.anca.com.ro/?page_id=8 pentru a-l consilia cum sa se fereasca de eventuale viitoare abuzuri. 
-

Cristi
- Veteran
-
Înapoi la Arme de colectie, deosebite, cu care ne mandrim
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori