| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
ColectionariiModerator: liviur Re: ColectionariiFratele tau n-are gusturi rele. Si io mor de drag sa ma uit la genul asta de fiare. Am vazut la o expozitie niste de-astea open-top de mi-a stat inima.
Imi place genul aluia scurt cu ramforsare sub teava. Arata brutal si sexy totodata. Am vazut la Pedersoli unul asa superb. Sa se bucure de ele si la mai multe. Apropo de Pedersoli: intra aici sa vezi ce stie baiatu sa faca. Toate sunt facute din oteluri moderne, trag de rup si mai si castiga campionate mondiale. http://www.davide-pedersoli.com/?item=ArmiCategoriaDettaglio&CategoriaId=85&lang=en
Re: Colectionarii[quote="yoghi"]bai da sunteti "suparati" tare pe armele astea.
am vazut de mult subiectul asta dar am treut pe linga el. acum am recuperat citind toate 12pagini. discutiile de aici ar trebui sa fie pe prima pagina,sa fiu sincer sunt impresionat de atractia asta a voastra pt arme vechi.Si mie im plac dar sunt putin mai departe.Acum sunt acasa dar luni sau marti cind ma intalnesc cu armele fac cateva poze sa vedeti ca pot concura cu ce aveti voi. Dar mie imi plac si atat.Nu stiu atata istorie si si nici nu le deosebesc in toate amanuntele( gen trei sau doua suruburi sau cu ce a tras x in film) revin cu foto cu stima[/quote] Astazi am invatat cu pozele si...aste arme vechi le am: http://img214.imageshack.us/g/p1010741v.jpg/ =pistoale http://img163.imageshack.us/g/p1010754aq.jpg =pistoale / http://img8.imageshack.us/g/p1010763c.jpg/ = Toz http://img263.imageshack.us/g/p1010779u.jpg/ =Saint Et http://img338.imageshack.us/g/p1020526h.jpg/ =mosin Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Colectionariia doua adresa e gresita
asa ar fi corect http://img163.imageshack.us/g/p1010754aq.jpg/ pistoale si http://img532.imageshack.us/g/p1020485u.jpg/ Dragana Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Colectionarii
Felicitari! Dar de ce nu iti aduci armele acasa? The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Colectionariile tin la firma .am mult loc si e mai sigur acolo.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: ColectionariiE, asa lucrare mai da. Superba colectia. Imi place ca ai adunat la un loc mai multe fiare reprezentand aceeasi perioada. Cel care reprezinta o perioada si mai veche este condimentul la toata colectia. Felicitari !
Indraznesc totusi sa intreb: le pui si la munca ?
Re: ColectionariiMA PREZINT MA NUMESC ANNA ! BUNA ZIUA LA TOTI COLECTIONISTI !
EU SUNT O COLECTIONISTA DE CARTUSE DE VINATOARE DE CARTON AM REUSIT SA FAC O COLECTIE DE APROXIMATIV 2000 BUC INTERNATIONALE CRED CA SUNT UNICA FEMEIE DIN EUROPA .IN URMATOARELE ZILE O SA FAC CITEVA POZE SI DACA VA INERESEAZA.A DEVENIT O PASIUNE DEOARECE SOTUL MEU ESTE VINATOR.IN URMATOARELE ZILE O SA FAC POZE SI O SA VA ARAT COLECTIA MEA ,SI DACA SE POATE AS VREA SA FAC SCHIMB DEOARECE IMI LIPSESC DIN COLECTIE SI CARTUSELE ROMANESTI ,DEOCAMDATA AM DIN ITALIA ,FRANTA GERMANIA RUSIA ECC........
Re: ColectionariiCOLECȚIONÁR, -Ă, colecționari, -e, s.m. și f. Persoană care colecționează obiecte, care face sau are o colecție (1). [Pr.: -ți-o-] – Din fr. collectionneur.
Sursa: DEX '98 colecționár (colecționári), s.m. – 1. Persoană care colecționează obiecte. – 2. (Arg.) Hoț, pungaș. De la colecționa ‹ fr. collectionner. Al doilea sens este o interpretare ironică a primului și totodată o încrucișare cu (tribunal) corecțional. Sursa: DER COLECȚIONÁR, -Ă s. m. f. posesor al unei colecții; amator de colecții. (< fr. collectionneur)
Re: ColectionariiBine ai venit Anna ! Mi-ar face o mare placere sa iti vad colectia de cartuse. Baga cat poti fara sfiala. La topicul asta esti printre obsedati si deci cine il urmareste cu siguranta ca va savura din plin imaginile si eventualele comentarii.
Deci fara mila, posteaza-ti pasiunea cu toata increderea.
Re: ColectionariiBine ai venit printre noi!
In masura in care mai gasim ceva "ramasite" prin dulapuri te ajutam cu draga inima.
Re: ColectionariiBUNA ZIUA LA TOTI SI VA MULTUMESC PENRU INCURAJARE AS FI RECUNASCATOARE DACA MA PUTETI AJUTA SI SA-MI SPUNETI UNDE VOI PUTEA SA PUN POZELE CU COLECTIA MEA ,SI PUTEM FACE SI SCHIMB.
O ZI BUNA . ANNA.
Re: ColectionariiBine ai venit pe Forum! Ai putea te rog sa nu mai folosesti majuscule in totalitate ca ne cam zgarii retina!
Aici ai instructiuni care sper te vor ajuta sa poztezi fotografii pe forum viewtopic.php?f=69&t=4478&p=96667&hilit=postez+poza+%3F
O modalitate de a posta fotografii este de de a intra pe www.imagevenue.com In fereastra deschisa dam click pe "Browse" Se deschide o fereastra ,de unde selectam fotografia pe care vrem sa o postam si dam click pe "Open". Adresa se copiaza automat in fereastra "Browse" La optiunea "select" dam "Safe for work", apoi dam clic pe "Send file" si asteptam ! Dupa ceva timp, se deschide o fereastra unde apare poza si o serie de adrese Dam click pe "Copy URL" la "Hotlink a clikable thumbnail on a forum or Message board " apoi mergem la fereastra de scris mesaj, unde vrem sa punem poza in mesaj pe forum, si dam click dreapta si "Paste". Adresa se copiaza la postul nostru si fotografia va apare pe forum The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiBuna seara am incercat sa pun o poza cu unul dintre cele 20 de sartaruri pe care le detin si nu reusesc.va multumesc .astept ajutor .
Anna
Re: ColectionariiHaideti baieti. Va rog ajutati-o sa execute lucrarea ca mor de curiozitate sa-i vad jucariile. Te-as ajuta io Ano, dar sunt cam habarnist la acest capitol. Am postat poze aici, dar pe cuvant ca nu mai stiu cum am procedat. Daca m-as incorda, as putea sa postez, insa sa dau explicatii este alta poveste. Imi cer scuze, dar nu pot sa ma incumet sa te invat ceva ce io abia buchisesc.
Fa ce-oi face Ana fata si posteaza odata maldaru' ala de jucarii ca ne-ai pus pe jar.
Ajutorul a sosit! ![]() The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiVa multumesc pentru ajutor si sper sa va placa . Vizionare placuta .
O zi buna la toti. Anna.
Asteptam celelalte 19 sertare, dar si comentarii! The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiBine-asa Anna! Bine lucrata ! Nu m-am gandit niciodata la cat de bine ar arata o colectie de cartuse. Mai baga, nu te sfii. Pune tot ce ai si fa si o poza prin care sa le iei pe toate dintr-o singura bucata.
Niste comentarii ar fi chiar potrivite in contextul imaginilor. Io personal sunt foarte curios cum le-ai adunat si cat timp ti-a trebuit sa ajungi la o asa cantitate. Felicitari pentru rezultat si pentru pasiune. Baga bogat !
Re: Colectionariidin randul doi de sus primul cartus"cu tigru" si cel din mijloc "Saga" le am si eu
[quote="Moose_Master"]E, asa lucrare mai da. Superba colectia. Imi place ca ai adunat la un loc mai multe fiare reprezentand aceeasi perioada. Cel care reprezinta o perioada si mai veche este condimentul la toata colectia. Felicitari ! Indraznesc totusi sa intreb: le pui si la munca ?[/quote] Am tras cam 20 de cartuse cu un 44 doar.Nu am bile pt alte calibre(navy 36.;45;si 50) oricum mi-a trebuit aproape o ora sa-l curat dupa ce am tras asa ca le pastrez ...........curate Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
http://www.goexpowder.com/images/LoadCh ... olvers.pdf The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiYoghi nene, nu le mai tine bre curate ca nu rezolvi nimic. Curate sau murdare, vremea trece si e pacat sa tii asa fiare doar sa te uiti la ele. Bilele ti le poti turna singur. Sunt mold-uri pe internet cate vrei, iar plumbi de echilibrat rotile la masini sunt iarasi tone. Aici toti tragatorii de cap&ball si le toarna singuri. Ar fi culmea sa dai bani pe bile. Io imi torn singur si plumbii trilobati pentru pescuit.
De reloadat .44 magnum sau .44-40 este intradevar problematic avand in vedere ca locuiesti in Romania. Dar nu este imposibil. Pulbere neagra este de toate tipurile posibile. Goex-ul dat de Cristi este chiar meseriasa dar mai sunt si altele ieftine si bune. Glontul ti-l torni singur la fal ca si bila. Iti trebuie doar moldul o reteta exacta. Chiar daca cumperi cartusele gata facute, nu arunci tuburile si le reloadezi. Si nu trebuie sa le reloadezi la "maxim" sa consumi pulbere multa. Fa-le mai usoare ca la spart dovleci nu trebuie cine stie ce putere. Ce sa NU faci este sa NU adaugi pulbere dupa ureche. Io am 2000 de proiectile turnate de manutele mele. Procesul este foarte captivant. Trage cu ele nene ca nu se strica. De-aia sunt facute, sa fie folosite. Cu pulbere neagra se face fum mult. Bum apoi fum. Yeeehaaaw ! Foloseste-le taica la greu. Si nu-mi spune ca nu-ti place sa spargi sticle si sa sara-n sus cutiile de conserva ca nu te cred. Ai niste fiare deosebite si zau ca nu merita sa le tii in vitrina. Just my .02 !
Re: ColectionariiBuna seara iata ca am pus si a 2 foto cu cartuse sper sa va placa. Astept sa imi trimiteti si dumneavoastra foto cu ce cartuse aveti si daca imi lipsesc din colectie putem face schimb.Acum sa va descriu pe rinduri si ce cal.sunt daca va intereseaza :incep cu primul rind:
1-sunt cartuse de calibre diverse mari adica :cal 8 ;cal;4 si cartuse cu Lefaucheux. 2-sunt cartuse cal.10 pina la Eley portocaliu iar restul sunt cal 14 Lefaucheux. 3-sunt cartuse cal. 12 ,iarcelalante sunt cal.mici . 4- sunt cal. 16 5- sunt cal 20 ,24 ,28 6-sunt cal.32,36 Aceste sunt cartuse foarte rare si din perioade foarte vechi si greu de gasit. Vizionare placuta. Anna. ![]()
Re: ColectionariiBuna ziua la toti ,
Am crezut ca va intereseaza colectia mea, si ma puteti ajuta cu cartusele ce-mi lipsesc din colectie sau puteam sa facem schimb dar vad ca nu sunteti asa de interesati am decis ca e inutil eu sa pun poze si voi nici macar un comentariu nu lasati Salutari la toti membri de forum :wink
Re: Colectionarii- Sunt 100% sigur ca am cea mai mare colectie de cartuse militare romanesti (de peste Atlantic), cartuse fabricate in Romania in perioada 1940 - 2007. Tipurile de cartuse romanesti din colectia mea sunt acestea: 7.62X25 Tokarev, 7.62X39 M43, 7.62X54R, 7.65X17SR (cartusul folosit de pistoletul "Carpati" de cal. 7,65mm), 7.92X56 (cu tub de otel fabricate intre 1972-78), 7.92X57 Mauser, 9X19 Luger / Parabellum, 9X22.7 Steyr, 12.7X108 si 14.5X114. Nu am cartuse de vanatoare fabricate in Romania. Orita 04/18/10
Re: ColectionariiAnna, imi pare rau ca esti dezamagita de reactiile baietilor, dar nu trebuie sa te superi. Poate ca oamenii chiar nu au cum sa te ajute. Cand ai o colectie ca a ta este dificil sa gasesti pe cineva care sa aiba ce nu ai tu.
Mie personal mi-a placut colectia ta si ce mi-a placut cel mai mult este ideea in sine de a colectiona cartuse. Ideea in sine este cea mai grozava dintre toate, caci fara ea nu mai exista nici o colectie. Orita, tot respectul pentru colectie. Recunosc ca mi-ar placea sa vad o asa colectie, dar io vroiam sa te intreb altceva: cartusele sunt cu tot cu proiectil sau sunt doar tuburile ?
Re: ColectionariiVa multumesc ,pentru incurajare si imi pare rau pentru ca nu ma puteti ajuta ,acum am inteles ca nu o faceti cu rea vointa,am asteptat toata saptamina sa imi scrie cineva si de aceea am ramas surprinsa,dar oricum acum e totul ok.
Cartusele nu sunt incarcate sunt goale , cum ati putut vedea din foto sunt tuburi goale de carton. Atunci hai sa schimbam subiectul daca cu cartusele nu puteti sa ma ajutati am o intrebare pt voi????si astept sa-mi raspundeti in limita posibilitatii Va urez un inceput de saptamina buna la toti.
Re: ColectionariiAnna, vezi ca e un nene aici pe forum pe numele de cod Ghinda. Cauta-l cumva p-acilea si da-i un mesaj privat in care ii spui ce si cum. In legatura cu mierlele; daca sotul tau este italian cred ca se refera la ciocarlii. In italiana le zice allodole.
Distractie placuta si colo si colo.
Înapoi la Arme de colectie, deosebite, cu care ne mandrim Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori |
Publicitate
|