| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
ColectionariiModerator: liviur Re: Colectionarii
Anna, ne intereseaza colectia ta, si inca foarte mult! E pacat sa nu postezi fotografiile cu ea... nu stiu cand ai plecat din Romania, dar aici sunt niste legi privind munitiile de toata jena. O capsa activa la un cartus e considerata munitie si poti fi subiect de dosar penal.. cunosc, din pacate, cazuri concrete in care s-a deschis dosar penal(urmat de condamnare) pentru detinerea unui singur cartus... La aparitia noii legi a armelor din Romania, Asociatia Detinatorilor de Arme a insistat pe langa politistii abilitati sa concepa textul de lege , sa introduca si notiunea de colectionar de munitii, pe langa cea de colectionar de arme. Nici nu au vrut sa auda de asa ceva, parca ceream ceva din spatiul cosmic!Acum vor sa modifice legea si sa extinda notiunea de "munitie" din lege si asupra componentelor separate(glont, tub) asa incat tu , pe teritoriul romanesc, vei fi nu o " colectionista" ci o " mare traficanta" Sper ca te uiti si pe http://www.municion.org ( pe meniul din stanga da click pe TU colleccion) The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiCa sa nu mai fi suparata, uite un tub ELEY NOBEL cal 12 cu rama neobisnuit de inalta si capsa originala (el e de carton, nu e complet metalic) si un Lefaucheux RWS cal 16. Ambele sunt netrase. Mai aveam cateva interesante pentru tine, dar le-am pus asa de bine , ca nu le mai gasesc...
The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiMultumesc pentru foto aceste chiar imi lipsesc,deoarece eu fac colectia si in functie de firma,dela tipul 1pina la tipul 5 si diverse cal. sau de praful de pusca .
O zi buna la toti.
Re: ColectionariiImi pare rau baieti pentru voi ca nu puteti colectiona cartuse exista in tot mondul pacat ca la noi in tara nu se poate colectiona asa ceva in Italia eu sunt mindra caci sunt unica femeie Colectionista ROMANCA si sunt recunoscuta in toata Europa. Pacat
Sper sa se schimbe legile si sa pot face macar pentru cine nu stie cat de frumoasa sunt cartusele tote puse la un loc din toata lumea, un muzeu online cu colectia mea, sa devin cunoscuta si in tara mea
Re: Colectionarii
Sunt curios de unde au colectionarii in Romania pistoale si revolvere din moment ce nu exista asa ceva pe piata pina in 1990 Sunt aduse din Vest dupa 1990???
Esti sigur de ce spui? The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Colectionarii@dorel
Existau si exista si acum dar erau trecute ca arme de aparare si paza unele sunt si acum la fel deoarece propietarii au acest drept dar tinind cont ca ai doar doua postari te iertam Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Nu sunt sigur,presupun,sa inteleg deci ca existau autorizatii care permitea posedarea de pistoale de colectie? Eu credeam ca doar activisti de partid de rang inalt aveau acces la cite un TT sau Makarov ca arma de protectie.
Re: Colectionariihttp://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... t?idt=1428
In decretul 367/71 se preciza ART. 2 Prin arme, in sensul prezentului decret, se inteleg: a) armele militare, care sint arme de foc, precum si orice alte instrumente, piese sau dispozitive destinate pentru a imobiliza, rani, ucide ori pentru a distruge, daca prezinta caracteristicile unei arme militare; b) armele de tir, care sint arme de foc special fabricate sau confectionate pentru trageri sportive; c) armele de vinatoare, care sint arme de foc cu glont, cu alice sau mixte, fabricate special pentru practicarea vinatorii; d) armele ascunse, care sint arme de foc astfel fabricate sau confectionate incit existenta lor sa nu fie vizibila ori banuita; e) armele de panoplie, care sint arme de foc facute inofensive, daca prin valoarea lor istorica, documentara, stiintifica, artistica, sau care, constituind daruri, recompense ori amintiri, sint destinate a fi pastrate in institutii de cultura si arta sau in panoplii personale. In acesta categorie se includ si acele arme de foc in stare de functionare, care constituie raritati sau prezinta o valoare istorica, documentara, stiintifica ori artistica deosebita; ART. 9 Autorizarea prevazuta in art. 7 se acorda pentru: ; d) arme de panoplie, persoanelor care doresc sa detina astfel de arme in calitate de colectionari. Deci, se putea, daca se vroia si stia The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiIti plac armele de jucarie?
The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiEi da, sigur ca se putea daca se dorea si se stia, dar ceva cam la fel cu plecatul in strainatate. Corect a citat @Cristi, asa scria la lege, insa de aici si pana la a pune in practica dorinta fiecaruia de a detine astfel de arme, era o cale luuunga de tot. Imi pare rau @yoghi, dar @dorel, chiar daca are numai doua postari, nu a adresat o intrebare total idioata, ba chiar destul de indreptatita. Asta ce inseamna, daca acum toti avem cate un pasaport, inainte de '90, circa 99% din populatia tarii habar n-avea cum arata (si eu sunt printre aia). In cazul armelor de foc, gen revolvere si pistoale, cred ca proportia era si mai dezastroasa. Personal nu am vazut un pistol decat la taica-meu (medic militar) si mai tarziu in armata (tot inainte de '90). In rest....canci. Cred ca nu vreti sa sustineti ca si inainte de '90 pistoalele erau asa, la liber, sau macar ca acuma, sa le vezi cel putin prin magazine. Sa fim seriosi, unii, sa zicem "cu stea in frunte", au avut acces la astfel de arme (in conditiile in care se astepta pentru o arma de vanatoare, in mod obisnuit, o perioada f.lunga de timp, ca se aduceau doar cateva pe an pentru fiecare asociatie judeteana) sau la pasapoarte, in rest
Din p.m.d.v. @dorel a adresat o intrebare justificata, insa cred ca a adresat-o cui nu trebuie
Re: ColectionariiNici de aceasta data dragosbahnea nu se dezice de sustinerea cauzelor pierdute, postand cu aplomb exemple fara nici o legatura cu subiectul.
Stiu, stiu, sunt irecuperabil !
nu este arma de jucarie este arma de vanatoare (am vorbit cu cel care o vinde) are in jur de 30-40 de ani arma
Re: ColectionariiDaca ai vorbit cu cel care o vinde, e OK, nu te pot contrazice!
http://www.cabelas.com/p-0035007620526a.shtml The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Au existat colectii si inainte de 1989, si nu ale celor cu"stea in frunte" , ci a unor pasionati, care au infruntat cerbicia autoritatilor.Cei cu "stea in frunte" nu prea erau interesati de "vechituri".Imi amintesc de un domn, Lactantiu Apostol, din Piatra Neamt, care avea o frumoasa colectie, care azi e risipita. Mai era un batran in Cluj, si colectia lui s-a risipit dupa ce a murit...O frumoasa colectie a fost vanduta acum cativa ani in Brasov...Totusi nu-ti inchipui ca atunci colectionarii aveau TT-uri si Makarovuri...aveau arme, intr-adevar, vechi. The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
multumesc de ajutor (era sa iau o mama de teapa)
Re: ColectionariiNu a zis nimeni ca erau sute de colectionari dar cativa au avut placerea sa detina arme si atunci. Unul sau doua pistoale, doua trei arme se mai gaseau.Este adevarat ca era nevoie de recomandarea secretarului de partid si a sefului de sindicat, in unele intreprinderi si de cea a CI.(asazisul ofiter de contrainformatii industriale) dar exista si posibilitatea asta.
Pistoale de duel(1800); revolvere; miniberetta ,TT sau Stecikin,arme lungi cu cremene sau gen cawboy cu levier Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Colectionarii[quote="Cristi"]http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=1428
In decretul 367/71 se preciza ART. 2 Prin arme, in sensul prezentului decret, se inteleg: a) armele militare, care sint arme de foc, precum si orice alte instrumente, piese sau dispozitive destinate pentru a imobiliza, rani, ucide ori pentru a distruge, daca prezinta caracteristicile unei arme militare; b) armele de tir, care sint arme de foc special fabricate sau confectionate pentru trageri sportive; c) armele de vinatoare, care sint arme de foc cu glont, cu alice sau mixte, fabricate special pentru practicarea vinatorii; d) armele ascunse, care sint arme de foc astfel fabricate sau confectionate incit existenta lor sa nu fie vizibila ori banuita; e) armele de panoplie, care sint arme de foc facute inofensive, daca prin valoarea lor istorica, documentara, stiintifica, artistica, sau care, constituind daruri, recompense ori amintiri, sint destinate a fi pastrate in institutii de cultura si arta sau in panoplii personale. In acesta categorie se includ si acele arme de foc in stare de functionare, care constituie raritati sau prezinta o valoare istorica, documentara, stiintifica ori artistica deosebita; Multumesc,acum am inteles,eu credeam ca in Romania comunista era permis omului de rind doar arma cu teava lisa.
Re: ColectionariiWow, Anna , sertarul asta parca e mai interesant. Sunt toate produse in Italia sau sunt si din alte parti?
respecte
Re: ColectionariiSplendid! Asteptam urmatorul sertar! The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: ColectionariiBuna ziua,
Dupa cum ati vazut nu sunt numai cartuse italiane am facut schimb in Grecia ,Russia,Olanda.ecc....... Ozi buna . Anna.
Re: ColectionariiBunaseara la toti membri de forum.
Re: ColectionariiUite Cristi ca mi-am luat timp sa fac niste poze ca stiu ca vroiai sa vezi ce fiare mi-au mai intrat la safe.
Aia de sus este Winchester-ul in .45 LC cu teava scurta si loop-ul mare. Daca in revolver cam simti ceva recul, in asta nu simti mai nimic. Este chiar o placere sa tragi pana se termina munitia. ![]() ![]() imaginea de mai jos arata arma pe cealalta parte unde se observa inelul de agatare cand este transportata pe sa (saddle ring) ![]() asta de jos este Puma in .454 Casull cu teava nici lunga nici scurta, ci exact cum ii sade voinicului bine. Stie sa traga si cu .454 Casull si cu .45 LC. Cand trag cu .45 LC reculul este aproape insesizabil, desi acest calibru la distante scurte este devastator. Cand trag cu .454 Casull simt ceva recul. Este drept ca si Casull este un calibru animalic. Doar S&W s-a scremut (ca sa fie ei cei mai cei) sa scoata .50 si .460 S&W si in acest fel au reusit sa spuna : "...Casull is no more the powerfull...". Dar in afara de calibrele sus mentionate (si cu care nu vaneaza nimeni) .454 Casull ramane cel mai puternic calibru care se preteaza la vanatoare atat pentru pistol cat si pentru carabina. Cu aceeasi mentiune: distante scurte (pana in 100 metri) doua imagini cu lever-ul deschis(cand cartusul iese din magazia tubulara si intra in camera) ![]() ![]() astea doua imagini de mai jos am incercat sa fotografiez sistemul de ochire. Desi sunt foarte obisnuit cu sistemele de ochire de pe orice lever-action, mi-as dori sa gasesc ceva mai performant si mai usor de ochit. De, trece vremea trec si io si cand nu este lumina suficienta le cam bajbai. ![]() ![]() mai jos am incercat sa arat diferenta de marime intre un .45 LC si un .454 Casull langa "faimosul" 9mm. Mie imi vine sa rad cand ma uit la diferenta de marime. Daca deschid subiectul langa baieteii cu semiautomate e ca si cum as baga un bat intr-o scorbura in care viespile si-au facut culcus. Concluzia mea personala: "mars ma d-aici". De fapt uita-te si tu si judeca singur. Daca ar fi obligatoriu sa iei unul din cele 3 calibre sa zicem in mana, pe care l-ai alege ? Io l-as vrea pe pacaliciu ala de 9 mm. ![]() ![]() aici am incercat o Ikebana: ![]() si aici sunt cateva articole foarte utile. Un tumbler care ma ajuta sa curat tuburile trase inainte de reloading. Deci fara maini murdare, fara timp pierdut si la final tuburile arata ca noi. ![]() iar aici sunt doua dintre moldurile pe care le folosesc cand imi torn gloante. Ambele sunt calibrul .45 LC. ![]() ![]() ![]() O sa postez si una din tinte dupa tragerea de dezvirginare a celor doua carabine. Actiunea s-a desfasurat pe parcursul a doua zile.
Re: ColectionariiUnchiule, sa le stapanesti sanatos. Ma bucur ca nu te dezminti de tagma noastra, a astora mai "invechiti". Eu din postarea precedenta am crezut ca Winchesterul e ca a lui Steve McQueen in film. Ala scurt de tot si cu patul taiat de tre sa-l cataloghezi drept arma de mana. In ceea ce priveste sistemul de ochire, eu te inteleg perfect si daca gasesti o solutie mai buna si tot clasica da-mi si mie de stire. Cu toate ca mi-e rusine sa admit dar din cauza sistemului astuia ( negru si greu de vazut in conditii de lumina slaba), acu cativa ani de zile, pe inserat, am ratat capul unei capre care era doara la cativa metrii de standul meu.
respecte
Re: ColectionariiDe ce inelul pentru degete este asa mare.Are un scop precis sau numai design al fabricantului.
Am vazut de 100 de ori inelul mic de pe stanga si ma tot gandeam cum vine cureaua ,nu am stiut ca are alt scop Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Înapoi la Arme de colectie, deosebite, cu care ne mandrim Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori |
Publicitate
|