| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Modificarea legii 295
79 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Modificarea legii 295Atentie!
IGP a redactat un proiect de modificare a legii 295 care a fost trimis deja la toate birourile AEST din tara, cu solicitarea ca pana pe data de 19-06-2009 sa-si comunice punctul de vedere. Daca stie cineva unde il putem gasi in format electronic sa ne comunice pentru ca este momentul sa ne spunem si noi punctul de vedere.
Re: Modificarea legii 295colegu da un exemplu de birou aest care are proiectul si poate se gaseste cineva printrei si printre noi
eu am intrebat la trei si nu stiu nimic sau nu vor sa spuna sau tu nu stii sigur Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Modificarea legii 295printre ei si printre noi
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Modificarea legii 295Daca tu nu stii Yoghi, atunci e grav. Inseamna ca nu este sau au circula verbala sa mucles! Stai sa racai si eu.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Modificarea legii 295Sincer, din ce am "mirosit" , cam pute... se pare ca se va umba la taxe in mod special; ca in rest... sintem cu actele la zi mai rau ca ACVILA sauSPP...
Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Re: Modificarea legii 295Pistoalele cu gaze vor fi supuse din nou autorizarii!
Interesanta pozitia de total dispret a politiei fata de detinatorii legali de arme cu gaze, care le-au avut trecute pe permis de arma. Au fost chemati sa li se anuleze permisul de arma si sa li se elibereze certificatul de detinator. Acum vor fi chemati inapoi sa se reautorizeze pentru permis de arma! Documentul exista la toate birourile AEST Arcurile si arbaletele nu mai sunt cuprinse in noul proiect Despre armele de vanatoare nu stiu inca nimic.... The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Modificarea legii 295
Sa inteleg ca sunt sanse sa se liberalizeze vanatoarea cu arcul?
Nu...Doar ca la practicarea tirului cu arcul nu va mai fi necesar un document birocratic in care sa fie trecute numarul de sageti http://www.petitieonline.ro/petitie/inc ... 92054.html Oricum, arcasii au obtinut la petitia lor mult mai multe semnaturi decat onorabilii detinatori de arme de foc...Copilul care nu plange, nu-i da ma-sa tzatza.. The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Modificarea legii 295in ceea ce priveste pistoalele cu gaze asa este , vor fi trecute din nou pe permis de arma tip B.
Arbaletele cred ca vor ramane pe certificat. cea mai interesanta modificare este ca poti imprumuta pt vanatoare orice fel de arma (nu mai conteaza calibrul pe care il ai in permis). - asta contine proiectul de lege, dar pana la adoptare e cale lunga si cred ca va mai suporta modificari.
Re: Modificarea legii 295Ia fa rost de proiectel si tencuieste-l pe forum sa vada si ochiul nostru!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Modificarea legii 295Am auzit ,ca si armele cu percutie pe rama vor fi trecute la vanatori cu drept de port si folosinta deci in permis de tip B
Re: Modificarea legii 295Lasati zvoniada si postati ceva concret.
Re: Modificarea legii 295In forma actuala a legii 295, vanatorii au numai un drept de detinere a armelor de cal. .22LR, nu si unul de port si folosire, deci in mod normal ele ar trebui trecute in permis de tip A (fara drept de a detine munitie acasa)
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Re: Modificarea legii 295Asociatia Nationala a Colectionarilor de Arme , impreuna cu A.N.D.A si cu reprezentanti ai asociatiilor de reenactment am fost invitati la IGPR sa avem o discutie in legatura cu proiectul de modificare a legii 295. Majoritatea amendamentelor propuse de noi au fost analizate si urmeaza ( speram ) sa fie implementate in noua forma a legii. Am incercat sa cuprindem in amendamente problemele ce vizau atat colectionarii cit si celelalte categorii de detinatori de arme ( vanatori , autoaparare , arme albe etc .)
Urmeaza speram o noua runda de discutii, in functie de cum se vor regasi ( sau nu ) porpunerile noastre in proiect. http://www.anca.com.ro/forum/viewtopic. ... c&start=15 http://6dorobanti.ro/forum/YaBB.pl?num=1245669446 Proiectul va fi inaintat de IGP legislativului. Acum e momentul sa actionam pe toate caile legale (prin senatori si deputati, sau alte persoane cu autoritate publica, dispusi sa ne sprijine cerintele) pentru ajungerea la o forma justa a legii. Acum e momentul sa va implicati, care cum puteti! Astept propuneri si mai ales initiativele constructive ale tuturor celor care iubesc si respecta armele! The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Modificarea legii 295Sa detina lumea arme scurte, ca nu are deputatul vreun coi in plus sau noi vreunul in minus. Aberatiile cu 2 arme maxim pe calibru. Aia cu 15 arme sa ai camera cu supraveghere, limita de cartuse, ca daca plec in Delta o saptamana mi se pare logic sa iau cu mine 1 000 cartuse.
Si important mi se pare, daca am obtinut dreptul de a purta arma, sa nu ma mai futa la cap cu cereri si aprobari ca sa mai cumpar alta arma, ma duc pur si simplu o iau, magazinul anunta politia emitenta a permisului meu de portarma si mie imi da scris sub semnatura ca ma oblig in termen de sa inscriu arma, daca nu o belesc! Si poate ca o sa scoata aberatia ca la dosar sa prezint cazier judiciar. Adica depun un dosar la politie, adica la aia care au in subordine cazierele si care cu un click mi-l vede. Trebe sa fac eu demersuri tot la ei ca sa le depun o hartie din ograda lor. Le platesc taxa aia de cazier, sa nu zica ca se screm degeaba, dar sa ramana la ei treaba asta. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Modificarea legii 295Asta pare a fi un mare pas inainte. Chiar si in cazul in care NU se tine cont de revendicari, faptul ca se invita civili la aceasta discutie e mare lucru! Felicitari! Cristi, tine-ne la curent, asta e subiect de articol de prima pagina!
" Art. 14 (4) Armele de tir pot fi procurate de catre sportivii si antrenorii de tir, precum si de catre vanatorii si colectionarii de arme. Vanatorii pot procura numai arme de tir din categoria armelor lungi." iar "ART. 41 Acordarea dreptului de port si folosire a armelor de tir (1) Dreptul de a purta si folosi armele de tir se acorda, in conditiile prezentei legi, sportivilor si antrenorilor de tir."
Re: Modificarea legii 295Pe undeva ai dreptate....in interpretarea stricta a legii nu avem dreptul decat de a detine arme de tir si ar trebui trecute in permisul de tip A dar asta nu inseamna ca n-ai voie sa detii munitie - si acest permis are rubrica de munitie si restrictia se aplica doar armelor incadrate la categoria "colectie". Folosirea acestor arme in poligon ar trebui precedata de o cerere la politie care ar trebui sa-ti dea un raspuns in 3 zile (aprobarea de a iesi cu ea din casa) si ai putea experinta nu mai des de o data la doua saptamani.
Totusi, faptul ca mare parte din permisele vechi de arma n-au fost preschimbate (nici macar dupa actiunea cu viza de anul trecut si nici acum cu actiunea in desfasurare) iar pentru aceste arme s-a facut doar mentiunea "tir" in loc de "vanatoare" acolo unde a fost cazul, ca si dintr-o "buna-vointa" a politistilor de la birourile de arme din multe parti ale tarii (doar n-o sa stai pe capul meu tot la doua saptamani sa-ti dau hartie sa mergi in poligon
Re: Modificarea legii 295Pai aici Violiv o are pe dreptate. Ma tarai cu permis tipul vechi si nu a carait nimeni si nimic. Si eu la viza chiar ii futeam la cap pe politisti sa imi dea permis tip nou sa nu am probleme.
In ceea ce priveste armele trecute pe permisul de tip A nu se acorda dreptul de detine si munitie intrucat acest permis "A" iti confera numai dreptul de a detine , nu si de a folosi aceasta arma. Modalitatea practica de a obtine munitie pentru o singura arma din cele trecute in permisul de tip A este si obtinerea atestatului de colectionar si in acest caz se mentioneaza in permis si cantitatea de munitie. Potrivit legii 295 colectionarii de arme pot procura si detine, numai la locul unde se afla colectia de arme, cel mult 10 cartuse cu proiectil si 50 de cartuse fara proiectil pentru o singura arma lunga dintre cele detinute, mentionata in mod expres in permisul de arma. In ceea ce priveste obtinerea autorizatiei de scoatere a armei de tir sportiv cu glont, practica, din cate am inteles ,este neunitata, depinzand de la judet la judet.Pentru unele structuri AEST nu este o probleme in a elibera aceste autorizatii, pentru ca nimeni nu o sa le ceara atata timp cat pe raza acelui judet nu exista nici un poligon in care sa se poata trage oricum parerea mea vis-a-vis de aceasta lege a armelor este una cam prosta. avand in vedere raspunsurile documentate pe care le-ati oferit uno forumisti, am si o rugaminte la dvs: o definitie cat mai precisa a cuvantului "calibru". cea din dex e aproximativa cred.
Re: Modificarea legii 295Intentia legiuitorului , de a acorda vanatorilor dreptul de a detine o arma de tir, a fost nu pentru a fi colectionata, ci pentru practicarea tirului vanatoresc. Cine a inteles asta din birourile AEST, a trecut arma in permisul B, categoria tir sportiv, idee imbratisata si la nivelul IGP. Ca legea e prost facuta ,cu lipsuri si contradictii ,nu mai are rost sa comentam...
The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Modificarea legii 295Astazi isi inceteaza activitatea "vechea" lege 295...de maine ne disputam pe seama celei noi.
Re: Modificarea legii 295Posteaza si tu.
Re: Modificarea legii 295Explicati-mi cum devine chestia?
Intr-un articol din lege spune ca ea intra in viguare la 30 de zile de la publicarea in MO. Atunci cum putem de maine sa ne raportam la ea?
Re: Modificarea legii 295E o greseala, banuiesc. Legea nu a fost publicata in M.Of., deci nici vorba ca ea sa produca efecte in urmatoarele 30 de zile.
In cazul asta ar disparea birocratia si odata cu ea foarte multe posturi caldute
Re: Modificarea legii 295Rodul muncii intense depuse de asociatiile A.N.C.A si A.N.D.A,rezultat care profita multora.Cinste lor!
http://www.scribd.com/doc/57779721/Lege ... munitiilor Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Re: Modificarea legii 295Asa este, bravo celor ce au depus efortul de a schimba ceva in bine, cat de cat. Insa eu inteleg ca, de vreme ce inca nu s-a publicat nimic in M.O., suntem tot in faza de speranta,
79 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori |
Publicitate
|