Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 06 Mai 2026, 06:08

Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?

Mesajde Sly_Fox pe 09 Mai 2013, 17:23

Trebuie sa fi membru intr-o asociatie, deci sa platesti cotizatie, altfel nu se poate detine arma de vanatoare.
Legea spune ca se poate si fara a fi membru intr-o asociatie, insa baietii de la arme argumenteaza ca nu au aparut inca noile norme.
Astfel se merge pe sistemul vechi, pana apar normele la legea 295 republicata.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde cyp pe 09 Mai 2013, 18:34

multam de informatie! sper sa se schimbe in bine legea asta ca de nu ma duc pe unde o fi mai bine :D
cyp
Membru activ

Locaţie: verona italy

Mesajde msg pe 09 Mai 2013, 18:53

Sly_Fox scrie:Trebuie sa fi membru intr-o asociatie, deci sa platesti cotizatie, altfel nu se poate detine arma de vanatoare.

Cum adica nu se poate detine arma? Te pune s-o vinzi?
Nu cred. Am prieteni care au ramas cu armele in permisul B dupa ce au renuntat a mai fie membri in vreo asociatie de vanatoare
msg
Membru important

Mesajde Ghinda pe 10 Mai 2013, 05:47

Sly_Fox scrie:Trebuie sa fi membru intr-o asociatie, deci sa platesti cotizatie, altfel nu se poate detine arma de vanatoare.
Legea spune ca se poate si fara a fi membru intr-o asociatie, insa baietii de la arme argumenteaza ca nu au aparut inca noile norme.
Astfel se merge pe sistemul vechi, pana apar normele la legea 295 republicata.

Fals.
Am facut viza permisului, nici nu m-a intrebat de asociatie. Punct. Inainte trebuia sa ai si carnet de membru.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Sly_Fox pe 10 Mai 2013, 11:40

msg scrie:Cum adica nu se poate detine arma? Te pune s-o vinzi?
Nu cred. Am prieteni care au ramas cu armele in permisul B dupa ce au renuntat a mai fie membri in vreo asociatie de vanatoare

Nu te pune sa o vinzi, ci doar sa o depui la un armurier autorizat. Daca vrei sa o vinzi o faci, daca nu o ti in magazin pana la ziua de apoi.
Prietenii aia ai tai care au renuntat la a mai fi membrii vor ramane si fara dreptul de arma, cu prima ocazie. Ocazie care va fi mai mult ca sigur la momentul prelungirii valabilitatii permisului de port arma. :wink:
Cei de la politie probabil nu stiu acest aspect, dar vor afla la viza, cand le va cere copii dupa carnetele de membrii.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Sly_Fox pe 10 Mai 2013, 11:43

Ghinda scrie:Fals.
Am facut viza permisului, nici nu m-a intrebat de asociatie. Punct. Inainte trebuia sa ai si carnet de membru.

Ghinda, mai intereseazate totusi. Eu nu stiu ce acte ai dus tu atunci cand ai prelungit valabilitatea permisului de port arma, insa sigur trebuia si copia carnetului de membru, vizat pe anul in curs. Cine stie, poate tu esti vedeta pe acolo, te cunoaste lumea. :D
Sly_Fox
Veteran

Mesajde madalin122582 pe 10 Mai 2013, 12:20

Sly, de cele mai multe ori ai dreptate dar nu si aici.
Toti vanatorii facuti anul trecut au obtinut permisul de port arma si autorizatii fara copie a carnetului de membru vanator. Cei de la AEST nu mai cer aceasta copie
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde Sly_Fox pe 10 Mai 2013, 12:49

In urma cu vreo cateva zile am fost cu un baietas, proaspat vanator, sa isi puna dosarul pentru eliberarea autorizatiei de arma. Cei de la arme au cerut si carnetul de membru vizat pe anul in curs, precum si copia acestuia.
Nu vorbesc niciodata doar sa ma aflu in treaba.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 10 Mai 2013, 13:07

La acest topic am postat si anuntul celor de la arme catre vanatori:
viewtopic.php?f=112&t=12463&start=0
Anuntul face referire la prelungirea valabilitatii permiselor de port arma, si ghici ce se cere? Carnetul de membru si copie a acestuia.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde Ghinda pe 10 Mai 2013, 13:12

Sly. m-ai facut. Tocmai scrisesem, ai postat si nu stiu cum dracu nu a aparut si al meu! :lol:

Scriu din nou.

AEST Pitesti sau Arges

copie ci
copie permis arma
copie permis vanatoare permanent
cazier original
fisa medicala original
aviz psihologic
2 poze 3/4
permisul de arma in original
armele
un dosar plastic, ca nu aveau
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Ghinda pe 10 Mai 2013, 13:13

La fel si tata.
Nu mai suntem membrii!
Ghinda
Veteran

Mesajde madalin122582 pe 10 Mai 2013, 13:15

In cazul asta AEST-urile din tara lucreaza fiecare "dupa ureche".
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde Ghinda pe 10 Mai 2013, 13:19

Nu stiu Madalin, am mai auzit prin tara ca cer copie dupa carnet, ca nu au norme. dar e o lege, si pentru ceva clar si explicit" au dreptul de a purta detine etc arma de vanatoare sau letala, cum o fi denumita, urmatoarele categorii: ... posesorii unui permis de vanatoare permanent, obtinut in conditiile legii in Romania. ( punct)
Eu, preventiv, am avut si o copie din aia prin buzunar. Am intrebat, m-au luat la misto ca nu cunosc legea? nu mai este cazul! si atat.
Ghinda
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 10 Mai 2013, 13:26

Este clar, fiecare birou are propria interpretare. La Ialomita se cere,asa ca interesati-va din timp cum este prin judete, pentru a nu apare neplaceri.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde Ghinda pe 10 Mai 2013, 13:32

Pai eu asa am facut.

Ca paranteza, mie unul, relatia cu politistii de la acest serviciu de la Pitesti este mai mult decat satisfacatoare. Asa ar trebui sa se comporte toti politistii din Romania. Si ar fi o placere. fara gluma.
Extrem de amabili, serviabili, au rabdare la telefon sa iti explice ce si cum. Si de fiecare data cand am fost acolo, cu actele dictate prin telefon, s-a rezolvat problema pe loc.

Felicitari la acesti politisti!
Ghinda
Veteran

Mesajde aghiuta pe 06 Iun 2013, 17:58

Interesanta evolutie are propunerea.
Guvernul spune hais iar comisia juridica a senatului,cea.
http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?co ... 63&AN=2013
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde Nautilus pe 08 Iun 2013, 23:44

Avizul Comisiei juridice e favorabil fiindcă propunerea nu intră în conflict cu alte legi. Comisia juridică nu se ocupă de probleme de silvicultură.

Raportul e cel mai important (şi trebuie să vină de la Comisia sesizată în fond, adică în cazul nostru Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală). Dacă raportul e negativ şi se votează de Senat, propunerea pică.
Nautilus
Veteran

Mesajde Nautilus pe 11 Iun 2013, 12:03

Raportul negativ al Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală a fost depus ieri, 10 iunie 2013.

Raportul a fost adoptat (cu majoritate de voturi), pentru următoarele motive:

- propunerea legislativă, prin amploarea modificărilor în mai multe acte normative, se îndepărtează de la prevederile art. 61 alin. (1) al Legii nr. 24/2000 care dispune condiţiile de fond privind modificarea actelor normative;

- art. II alin. (2) al propunerii legislative nu cuprinde toate actele normative care urmează a fi modificate prin adoptarea ei.

În cazul adoptării raportului negativ de către plenul Senatului, propunerea legislativă va fi respinsă.
Nautilus
Veteran

Mesajde Cristi pe 12 Iun 2013, 00:49

Chelaru Ioan - senator PSD; Rotaru Ion - senator PSD; Ciucă Liviu-Bogdan - deputat PC; Iordache Florin - deputat PSD; Kelemen Atilla Béla-Ladislau - deputat UDMR; Mocioalcă Ion - deputat PSD; Pâslaru Florin-Costin - deputat PSD; Tîlvăr Angel - deputat PSD; Vlădoiu Aurel - deputat PSD; Vlase Petru Gabriel - deputat PSD

Eu personal nu voi vota acesti domni politicieni la alegeri , si nici candidatii partidelor din care fac parte, pentru ca nu imi reprezinta interesele ca vanator. Stiu ca acest lucru e singurul care conteaza pentru ei.
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde tehărău pe 12 Iun 2013, 19:55

Cristi scrie:Chelaru Ioan - senator PSD; Rotaru Ion - senator PSD; Ciucă Liviu-Bogdan - deputat PC; Iordache Florin - deputat PSD; Kelemen Atilla Béla-Ladislau - deputat UDMR; Mocioalcă Ion - deputat PSD; Pâslaru Florin-Costin - deputat PSD; Tîlvăr Angel - deputat PSD; Vlădoiu Aurel - deputat PSD; Vlase Petru Gabriel - deputat PSD

Eu personal nu voi vota acesti domni politicieni la alegeri , si nici candidatii partidelor din care fac parte, pentru ca nu imi reprezinta interesele ca vanator. Stiu ca acest lucru e singurul care conteaza pentru ei.

@Cristi,

Nu am nici timpul şi nici răbdarea să mă informez în domeniu. Da' nici nu sunt atât de fraier să nu ascult sfatul celor avizati. Aşa că eu şi familia (dacă nu conving şi pe alţii) vom vota în consecinţă. Ai mai adunat vreo 10 împotriva celor care au ceva cu noi! (era să scriu celor care nu cuvîntă...)
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde bliviu pe 12 Iun 2013, 20:32

Asa trebuie facut e singura solutie.Sintem inpotriva celor care ne penalizeaza cu totii :(
bliviu
Veteran

Mesajde ferenczi444 pe 16 Iun 2013, 22:11

Stimaţi Colegi !
După cîteva timp ,de care aveam nevoie ,revin pe paginile Forumului ,să vă prezint nişte date ,care dacă este cazul pot să-l dovedesc tocmai prin faptul, că am fost prezent la domnul respectiv cerînd audienţă . Am făcut aproape 500 de km să fiu ascultat, dar rezultatul audienţei a fost ,cum de obicei se întîmpla în cazuri similare că vă vom ( anunţa dacă va fi cazul ),însă acest lucru nu s-a întîmplat . Am fost în audienţă la dl Kelemen Attila şi mi-am oferit serviciile . Un lucru cam demodat în secolul 21 dar fiind născut în secolul trecut cu străbuni de viţă nobilă ,am considerat că faptul creează oarecare încredere . De oarece cuvîntul dat pe vremea aceea echivala cu orice contract semnat . Am promis că pot aduce Gospodărirea şi Economia Vînatului din judeţ ,prin proiectul meu la nivel European.iar metodele de vînătoare şi frecvenţa lor vor fi mult mai multe şi mai complexe,iar rezultatele ceea ce priveşte cantitatea şi calitatea vînatului vor creşte cu 50% în primul an . În ani următori se va observa creşteri considerabile , în funcţie de capacitatea terenului respectiv . Am spus că nu vreau salar în primul an ,doar după aceea dacă sînt mulţumiţi de rezultatul obţinut . Însă răspunsul era : Cu legiile actuale nu se poate face nimic . Am spus că eu pot face doar ,să-mi asigure condiţiile să pot lucra . Nu am primit această posibilitate să pot lucra. Am spus că ( Eu ,seamăn iar dvs. culegeţi roadele ) Vă daţi seama , în ce hal poate fi Ţara şi vînătoarea cînd nu este nevoie de munca cinstită a unor oameni cinstiţi nici pe gratis . Poate fi ceva mai ieftin decît GRATIS ? Dacă cineva putea face ceva ptr vînătoarea din România dl Kelemen putea . Dar oare vroia să facă ceva ? Bineînţeles că nu . Este mai uşor să nu faci nimic decît să strici ceva .Numai că aşa cu numele şi funcţia respectivă va fi uitat iar în amintirea vînătorilor va rămîne ca un nepriceput ,un politician ca oricare altul ptr. care interesele private au fost inainte de toate .

Cu Stimă Vînătorească Janoş

PS. Că nu îi votaţi ? Nu aţi auzit de ,să răspundă ptr. ceea ce au făcut ?
ferenczi444
Membru important

Mesajde Sly_Fox pe 17 Iun 2013, 08:27

Intotdeauna cei corecti si muncitori au fost minoritari. In plus au fost priviti cu neincredere, cum sa se salte unul pentru a face treaba si a strica vechile socoteli spagagiste de pe vremea fanariotilor. De neadmis.
Politicienii nostrii au treaba acum, ''lucreaza'' de zor la modificarea Constitutiei''. Si daca noua constitutie va intra in forma dorita de snapanii care conduc tara, Romania nu va mai fi un stat unitar, suveram si indivizibil, ci unul rupt in bucati cu parti controlate de interese straine. :twisted:
Ce le pasa lor de vanatoare, astea sunt jucarele, papusele, ei vor parti intregi din aceasta tarisoara aflata la intersectia marilor furtuni, si care de-a lungul istoriei a suferit din cauza celor care au vrut sa o stearga de pe fata lumii.
Ce s-a ales din dorinta lui Mircea cel Btran, de pamantul sfant a lui Stefan cel Mare, de nazuintele unificatoare ale lui Mihai Viteazul si de cinstea si dreptatea lui Vlad Tepes Dracul?
Pentru ce au luptat si s-au sacrificat Tudor din Vladimir, Avram Iancu, Horia, Closca, Crisan si altii ce au dorit unitate si prosperitate acestei tarisoare? Acum nimeni nu mai stie, sau nu mai vrea sa stie, toti merg pe principiul care apuca mai mult. Jaf si nenorocire, vai de identitatea nostra.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde Ghinda pe 17 Iun 2013, 12:18

Care identitate @Sly-fox?
Ghinda
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 17 Iun 2013, 18:56

Chiar asa, care? :roll:
Sly_Fox
Veteran

Mesajde timexim pe 22 Iun 2013, 09:07

ferenczi444 scrie:Poate fi ceva mai ieftin decît GRATIS ?

Da, spaga-paraindaratul !!!
8 x 68 e tata lor ...
timexim
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 03 Iul 2013, 19:28

@janos - de tara asta chiar ca se alege praful si pulberea!

Cum e sa vina un om sa-ti spuna ca face ceva pe gratis si sa nu incerci macar sa vezi ce si cum?
Asa ceva se poate intampla doar la noi...
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde OVI762 pe 04 Iul 2013, 21:47

Poate ca omul voia mai ieftin decat pe gratis...CU SPAGA!Sa dai spaga sa te lase sa faci ceva gratis in folosul tuturor,ce zici de asta? :x :x :x
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Corco pe 05 Iul 2013, 08:41

Pai GRATIS inseamna ca nu incasezi nimic, iar daca nu incasezi nimic din ce sa dai PARANDARAT? :)
Corco
Membru important

Mesajde ferenczi444 pe 14 Iul 2013, 09:31

OVI762 scrie:Poate ca omul voia mai ieftin decat pe gratis...CU SPAGA!Sa dai spaga sa te lase sa faci ceva gratis in folosul tuturor,ce zici de asta? :x :x :x

Stimate Coleg !

Destul de jignitor este afirmaţia şi asta cînd nici nu mă cunoşti . De fapt mult mai uşor este să comentezi ceva decît să faci .

Cu Stimă V . Janoş
ferenczi444
Membru important

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!