Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 03 Oct 2025, 18:15
|
|
|
Modificari recente ale legilor legate de vanatoare
Moderatori: biriuck, liviur
de zforis pe 27 Aug 2020, 21:13
alinboboc scrie:CAB a dispus sespendarea ORDINULUI, pana la judecarea fondului. Petitiile/sesizarile de care se face vorbire aici adresate Avocatului Poporului sau CAB, nu au si nu vor avea in veci vreun soi de izbanda. Raspunsul pe care colegul nostru @Ghinda l-a primit de la Av Poporului, este aproape identic cu postarea pe care am scris-o referitor la Av Poporului sau CAB. Nu asta este calea. Petitiile/sesizarile, au rolul lor daca se fac su sunt adresate unde trebuie. Acum in speta de fata, sunt inoportune si fara a produce vreun efect juridic.Doar partile implicate in prezentul dosar pot face ceva si numai prin caile de atac prevazute de lege.
Foarte bine, ca ai preconizat raspunsul. Inseamna ca te pricepi. Deja stim ce nu functioneaza. Te rog, ajuta-ne cu o ideie constructiva.
-

zforis
- Veteran
-
- Locaţie: Timis
-
de Adrian S pe 28 Aug 2020, 12:47
alinboboc scrie:Doar partile implicate in prezentul dosar pot face ceva si numai prin caile de atac prevazute de lege.
Partile implicate nu vor face nimic. Unii asteapta, ceilalti nu vor contesta.
-
Adrian S
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de salus pe 28 Aug 2020, 15:13
O cerere de interventie în dosar oare a facut vreo asociație??? Treaba cu Avocatul Poporului este un fâs! Juridic nu vad decat cereri de interventie, daca Ministerul a facut recurs, și apoi acțiuni impotriva Ministerului și împotriva verzilor, pentru recuperarea prejudiciilor! 
-
salus
- Veteran
-
de tehărău pe 28 Aug 2020, 17:40
"După o discuție deschisă purtată în data de 26.08.2020 la nivelul conducerii MMAP, vă pot spune că deocamdată se așteaptă comunicarea soluției deja cunoscute și motivarea acesteia, urmând ca în termen de 5 zile de la comunicare, MMAP să depună recurs. Dacă recursul va fi câștigat de MMAP, atunci suspendarea pronunțată de C.A.Brașov va cădea și vânătoare se va relua, probabil pe la sfârșitul lunii septembrie. Dacă soluția suspendării se menține de ICCJ, atunci MMAP s-a angajat conceapă un alt ordin de aprobare a cotelor de recoltă, care va trebui însă supus dezbaterii publice și numai după aceea emis, probabil pe la sfârșitul lunii noiembrie." Mi-am promis ca stau deoparte și chiar am comis-o! Dar prea vad deznădejde...  Nu doarme nimeni, se frământă lumea, dar... Astea sunt rezultatele!
-
tehărău
- Veteran
-
de violiv pe 28 Aug 2020, 21:37
Un nou ordin pe aceeasi baza legislativa si metoda de calcul cote va avea acelasi final.
Numai modificarea legii vanatorii ar putea schimba ceva. Adica, in sensul: pasarile migratoare nu se numara, nu exista cota pe fond, exista doar cota/om/zi vanatoare oriunde ai vana. Atunci contestatia lor si-ar pierde obiectul pentru ca nici mama ecologistilor si verzilor p...lii nu poate sa sustina cu argumente reale ca sint xxx pasari din specia X pe Pamant si nu yyy, cum zic vanatorii.
Da' asta-i rodul controlului absolut pe care si l-a dorit AGVPS-ul, dorinta implementata in legi cretine. Acu' trageti si tragem ponoasele.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de violiv pe 28 Aug 2020, 21:54
Eu m-am gandit la o metoda de a rezolva odata pentru totdeauna cu mizeria monstruoasa numita AGVPS:
- anu' asta tot nu mai vanam mare lucru - pasari ioc, iepuri si mistreti au disparut, tapii acusi se incheie si-om putea rabda fara un cerb sau fazan - peste o luna, doua, trei (pana atunci dam sfoara-n tara) ne ducem toti si punem hartie la "asociatie" cum ca renuntam, dupa regulament, incepand cu 01.01.2021. - nu ne facem griji ca ramanem fara arme pentru ca dureaza 2-3 luni sa-ti "reglementezi" situatia la politia chiar daca "asociatia" trimite hartii instant la politie (cum mizerabil a mai facut-o de-a lungul timpului - in schimb "asociatiile" dispar peste noapte. N-o sa puna hartii toti ca mai sint 2-3 invatati la dulce in fiecare filiala dar pierd complet suportul economic-financiar. Fara bani vor fi ZERO in mai putin de o luna. Insolventa, disponibilizat paznici, neindepliniri de obligatii contractuale, bla-bla, pa-pa contracte de gestionare, pa-pa AGVPS!!! Asociatia generala a vinatorilor, a fumatorilor, a alcoolicilor, etc. nu exista fara vanatori, etc....
Daca strangem un pic din cur (ca oricum n-avem altceva de facut) avem mari sanse ca pe la 1 martie - 1 aprilie sa vedem un congres extraordinar de dizolvare AGVPS si sa-i ingropam odata (si pentru totdeauna) pe toti mosnegii basiti de acolo, impreuna cu "reformatorii" care tot reformeaza fara sa schimbe nimic de ceva ani incoace. Acum e momentul optim. Acum nu mai zice nimeni, talpas de rand, "las ca-i bine si asa!" si chiar nu mai avem nimic de pierdut.
P.S. nu o luati personal, n-am nimic cu persoane, am ce am cu institutia pe care o intretin, sprijina, bla-bla. Iar daca se simte careva jignit (adica avand musca pe caciula) atunci n-are decat sa se imbete de ciuda.
-
violiv
- Veteran
-
de zforis pe 28 Aug 2020, 22:48
Prea tare... Ar fi o solutie, dar prea tare. Eu voi depune o cerere de interventie la dosar daca mai pot. IN calitate de vanator. Inca studiez problema, nefiind jurist.
-

zforis
- Veteran
-
-
de tehărău pe 28 Aug 2020, 23:04
A coaliza mase de oameni e greu spre imposibil. Uniunile, cu cât sunt mai idealiste, cu atât sunt mai imprevizibile, periculoase, greu de controlat. Dacă posedă și arme, în conformitate cu cele mai elementare legi ale conducerii și dominației, ele trebuie desființate. In țara noastră s-au destructurat ele instituții de forță, chiar e de mirare că organizarea vanatorilor a rămas cumva independentă. Se pare ca i-a sosit timpul. AGVPS a făcut și bune și rele. Cum presa ne picură în ureche zilnic că trebuie să releva numai ce e rău, ne aliniem ca la manifestație și ridicam, instinctual, pancarda "Jos!". Greșeli și mai mari au comis asociațiile din care n-ar trebui sa facem parte obligatoriu. (Excepțiile sunt puține rău.) Nu a existat lovitura de bumerang cu traiectorie mai scurtă decât aceasta. Sper ca cei altoiți la geoale sa se resimtă și sa iasă cotonogiți din joc. A fost o gura de oxigen pentru asociațiile cu probleme. Unora le-a prins bine, alții au jucat în continuare cu mână moartă. De suferit, suferă toți vânătorii. Suferă și de sindromul "noi și voi", sindrom fără leac ce ne separă mai rău decât covidul. Eu sper ca unele asociații sa rămână funcționale și sa își aleagă lideri care sa știe să conducă. Dar O "greva" generală am susținut-o încă de pe vremea ursului. Statul ar trebui pus în dificultate și adus în situația de a găsi soluții viabile, nu gestionarii. Cea mai buna variantă actuală ar fi o schimbare de sistem și translatarea la o gestionare pe model canadian. Statul - gestionar, pasionatul - plătitor. Dar,vorba bancului cu rabinul și cu Itic, că tot e în contextul topicului, idei mai sunt, dar nu mai sunt gâște! Și apropos: oare nu putem fi acuzați de penibilitate când la fiecare hop acuzam sistemul din care noi facem parte de buna voie?!? Sub pseudonim dacă se poate? Și fără ca odată măcar sa susținem o idee benefică într-o ședință cu voturi? Cărțile se fac acolo, în interiorul organizațiilor. Pătrundeți și schimbați! De înjurat, înjurați pe unde puteți, că d-aia e libertate de exprimare. Dar nu va mai lamentați când e tolba goală. O vorbă spune ca dacă pleci la vânătoare cu degetu-n cur, vii cu el în gură...
-
tehărău
- Veteran
-
de violiv pe 28 Aug 2020, 23:27
zforis scrie:Prea tare... Ar fi o solutie, dar prea tare. Eu voi depune o cerere de interventie la dosar daca mai pot. IN calitate de vanator. Inca studiez problema, nefiind jurist.
Cu ceva ani in urma am urmarit de nevoie, ca nu era televizorul meu, o disputa politica in care Tariceanu se chinuia sa ne convinga sa votam "NU" la referendumul cu parlamentul unicameral. Era undeva in spatiu deschis, public favorabil, s-a lasat dus de val si l-a luat gura pe dinainte. A zis ceva de genul: "cum sa plecam urechea la 100.000 cetateni care s-au trezit ca vor Parlament unicameral? Daca maine se trezesc alti 100.000 ca nu vor Parlament deloc, se organizeaza referendum si iese ca romanii nu vor Parlament???!!! Aici s-a blocat, si-a dat seama ce enormitate a spus, si-a bagat un deget intre gulerul camasii si gat sa-si faca un pic de loc sa respire si a incheiat aproape in soapta: "Noi, parlamentarii, ce ne facem?!". Ai dreptate @zforis. E prea tare. Nici nu ne duce mintea ca am putea trai fara parlament, ca am putea vana fara AGVPS! DAR CE-AR FI SA INCERCAM? OARE CE-AM MAI PUTEA PIERDE?P.S. ai dreptate: e prea tare! Trebe sa-mi schimb numarul de telefon ... si nu pentru ca ma suna sustinatori ai ideii!
-
violiv
- Veteran
-
de violiv pe 28 Aug 2020, 23:46
@teharau
O poveste de acu' numa' vreo 2 ani. Intr-o "asociatie" de frunte din tarisoara noastra, un parlit de vanator cu state vechi dar complet nesemnificativ in ochii "comitetului" ajunge sa detina prin targ o functie politica minuscula pe linie de partid parlamentar. Se umfla un pic ranza in el si ce-i vine lui? Sa se "bage-n seama" pe la vanatori. Zgarcit tare din fire i se parea nedemn sa plateasca amaratii de 100 lei/luna cotizatie asa ca se apuca sa rascoleasca prin finantele asociatiei. Nu ca n-ar fi avut ce gasi, aceasta asociatie fiind printre fruntase la papat aiurea banuti. Cu vorba buna primeste raspunsul tipic: du-te si te plimba! Asa ca pune si niste hartii la bataie. Intamplator, in perioada aia erau sedinte de grupa ... alea de "dare de seama si alegeri", membrii reprezentativi de trimis in adunarea mare, unde se fac si desfac lucrurile. Asa ca omu' da din gura pe unde poate si mai strange ceva adepti. Se duc la sedinta anuntata si nu gasesc pe nimeni. Se duc la sediu si afla ca sedinta s-a mutat subit cu o ora mai devreme si nu s-a tinut din lipsa de cvorum. Se reprogrameaza. Iar se prezinta iar nu dau de nimeni. De data asta se schimbase subit locatia, membrii au fost suficienti, sedinta s-a tinut, procesul verbal depus, bla-bla-bla. Face un pic de galagie si nu castiga nimic. Pe cand se muncea sa someze asociatia in instanta pica din functia politica efemera si ramane un biet muritor de rand, fericit ca i s-a permis sa mai ramana membru in asociatia cu pricina.
Sa incepem sa ne amintim cate astfel de zeci de scandaluri au fost in asociatii in ultimii ani, sa dezgropam morti care au stat zeci de ani in fruntea lor, mai inviolabili ca judecatorii? Hai sa fim seriosi! Cine a incercat ceva a sfarsit prin a realiza ca se lupta cu morile de vant. Ori s-a lasat ori si-a facut asociatia lui ori tace si inghite. Ori, in mult mai putine cazuri, ajutat de un vant prielnic, a ajuns in "comitet" si-a uitat ce-l revolta asa rau cand era simplu talpas.
-
violiv
- Veteran
-
de tehărău pe 29 Aug 2020, 01:00
@vio,
Imi place discuția aplicata și constructivă. Exemplul dat e elocvent și cu aplicabilitate la scară largă. Dar acolo trebuie înjurat, lăudat, tergiversat. Dar înăuntru! Aici e doar năduf. De la Ioana D'arc încoace, nimeni n-a avut vreun câștig de unul singur. Vorbim de schimbat legi și alte unelte aducătoare de o vânătoare liniștită. Păi se va reuși asta vreodată fără vreo formă de organizare?!? Vorbim ca oameni la +50 sau doar cautam sa ne cânte coru-n spate? Asocierea e făcută și e bună! O sa repet asta și când o voi fi făcut deja la timpul trecut. Ca nu mai e mult pana atunci, apucam. Dar dacă în frunte sunt oameni care "nu vor sa deranjeze", Da!, îi plătim degeaba!
-
tehărău
- Veteran
-
de biriuck pe 29 Aug 2020, 01:32
Treaba cu "greva" lui @teherau si boicotul lui @violiv imi aduce aminte de utopiile alea din urma cu cativa ani cand se trezisera unii sa sustina pe Facebook si sa stranga adepti ca sa nu mai plateasca nimeni taxe si sa falimenteze statul in acest mod pentru a se schimba clasa conducatoare  Suna bine, nu se poate. Apropos de "deranj", daca nici dupa ciomagul asta in cap primit de vanatori, asociatiile reprezentative nu trec la ofensiva si se multumesc sa se rezume doar la reactii dupa cate o noua piedica, atunci merita sa dispara iar noi meritam sa ne antrenam pentru pescuit si ping-pong
Corruptissima re publica plurimae leges
-

biriuck
- Veteran
-
- Locaţie: Brasov/Ploiesti
de tehărău pe 29 Aug 2020, 02:07
Nu mai furați idei sau puneți le cu ghilimele. Eu masă de ping pong mi am instalat deja.  Și am anunțat aici ca asta i viitorul!  @vio Asociatiole, majoritatea dintre ele, au bani sa supraviețuiască destul. AGVPS chiar veșnic. Au fonduri proprii. Nu e o soluție decât parțială. Cei care câștigă mult din ele probabil ca vor pleca. Dar după ce vor lăsa în urma doar datorii. Dar dacă nu s ar ieși la vânătoare, as vrea sa vad ciobanii și agricultorii ce soluții ar alege? Că dacă în toate poveștile tradiționale răspunsul la toate relele era dat de vânător, iată ca în 2020 acesta devine persona non grata. Și le pute tuturor a vânat.
-
tehărău
- Veteran
-
de tehărău pe 29 Aug 2020, 03:32
@vio, E o vorbă prin târg ca se renunță la funcții, demisii, demiteri, alegeri. Data trecută au fost chiar corecte. Ca lumea a fost influențată, e adevărat. Dar la urnă fiecare a votat cum a dorit, numărătoarea a fost la vedere. In condițiile actuale, un om din afară, cu capul pe umeri, convinge mulți președinți corecți sa l voteze. Cât se poate de serios te intreb: nu te bagi?
-
tehărău
- Veteran
-
de zforis pe 29 Aug 2020, 10:35
-

zforis
- Veteran
-
-
de florin.t pe 29 Aug 2020, 11:31
Nu am scris de mult aici deși odată scriam și citeam zilnic. Asta din cauza ca acest forum nu mai servește interesele vânătorilor ci unei asociații mâncătoare de bani. Oricine este si a fost mereu liber sa spuna ce crede despre activtatea ORICAREI organizatii vanatoresti. Spre deosebire de Facebook unde fiecare se inconjoara de o bula de oameni ce se aplauda reciproc, aici vei gasi la orice oameni pro si contra. Asta inseamna ca in urmatoarea ta postare trebuie sa iti ceri scuze si te rog sa o consideri drept un ultim avertisment daca mai faci astfel de acuze nefondate cu privire la integritatea forumului. ADMISTRATIA
Comisia de imaginație, încă nu v-ați trezit. Am discutat cu unii și știu ca sunt oameni ok, nu inteleg cum v-au cooptat, e de studiat sociologic dar eu nu sunt sociolog. Dacă vânătorii nu se vor uni, o sa ajungem și mai rău. Sub ce steag sa se uneasca și asta e o întrebare. Am propus o alternativa la agvps, nu prea sunt interesați. Fraților, suntem în ceasul 25, lăsați linsul pe interes și incercati să faceți ceva constructiv nu reclamații și altele gen.
-
florin.t
- Veteran
-
- Locaţie: malu' Crisului
de biriuck pe 29 Aug 2020, 14:18
Da, nene, toata lumea a inteles ca e nevoie de ceva unitate. Inteleg de la tine ca sunt unii care au ceva interese si din cauza asta nu se poate. Cine sunt aia si care sunt interesele alea?!
Corruptissima re publica plurimae leges
-

biriuck
- Veteran
-
- Locaţie: Brasov/Ploiesti
de tehărău pe 29 Aug 2020, 17:07
Ce-ți venii băiatu' de-ai rupt aretul? Fluieră stăpânul?!?
Încă odată pentru ăștia mai noi: Comisia de Imagine a AGVPS a fost benefică pentru vânători. Ea a informat ceea ce se întâmplă. Și, de câte ori s-a ivit ocazia, ea a prezentat problemele și susținut interesele vânătorilor, așa cum reieșeau din on line. De exemplu, de fiecare dată a susținut ca legarea vânătorului de asociatie prin lege aduce beneficii asociației pe termen scurt și dezastru în următorii ani. Totul a fost făcut pro bono cum zic unii sau gratis, că să mă exprim astfel încât să înțeleagă și cei ce vorbesc despre lins din experiența ciorbei de burtă la care mai pun botul mocca uneori. Dimpotrivă, au cheltuit din propriul buzunar. Toți sunt oameni onorabili, despre care nu s-a putut demonstra nimic înjositor, cu toate încercările de discreditare. Echipa și-a întrerupt activitatea de mai bine de un an, de când a constatat ca munca e cam în zadar. Eu îmi scot pălăria în fața celor ce au făcut parte din ea!
-
tehărău
- Veteran
-
de pipabh pe 29 Aug 2020, 19:49
zforis scrie:http://agvps.ro/docs/scrisoare%20si%20raspuns%20FACE.pdf
Nu se deschide!!!
-
pipabh
- Veteran
-
de florin.t pe 29 Aug 2020, 19:52
Comisia a întrerupt doar comunicarea a ceea ce se întâmplă la ședințe (unde majoritatea știm ce se petrece și cum se iau deciziile) ca reclamațiile s-au făcut în continuare. În ce privește ce zice administrația, care era bine sa aibe un nume, e părerea ceea ce am scris, părere are coincide cu a multora și pe care o sustin. Cu alte cuvinte nu iti ceri scuze si invoci faptul ca nu stiu cine are aceeasi parere ca tine, fapt ce ar insemna si ca ai avea cumva dreptate. Ei bine, in acest caz, tu poate ai treaba prin alta parte si te retinem. Administratia
Teharau, apropo de aret, ce le spune conducerea celor care au plătit cotizație și anul asta nu vor vana păsări de pasaj ?
-
florin.t
- Veteran
-
- Locaţie: malu' Crisului
de OVI762 pe 29 Aug 2020, 20:09
@teharau, am constiinta impacata ca macar am incercat sa facem ceva pe timpul, nervii si banii nostri,ca tot imi poarta unii de grija pe partea asta cu banii  .Martorii lui grande cerca de fundul gradinii au stat pe margine si au ras aiurea, ca atata pot ei, saracii.Nici nu ma mai intereseaza ce cred ei pt ca am ajuns la o concluzie, dupa miile de injuraturi luate:ortacul mioritic dac ortodox merita cu varf si indesat tot ce i se intampla si ii doresc de 1000 de ori mai mult si mai rau, sa-i iasa pe nas, ca merita.Chiar vreau sa dispara asociatiile cu cotizatii de 1000 de lei, sa ramana numai alea cu de la 1000 de euro in sus, sa vada ce inseamna capitalismul adevarat.Ai bani, vanezi, nu, stai acasa, ca tu ai vrut asa.Sa apara cateva mii de arme la mezat,sa imi mai iau si eu cateva, ca nu am decat 7 si mai vreau, si, cum sunt sarac, caut chilipiruri.Si o sa fie!
este in noi
-
OVI762
- Veteran
-
-
de popaliviu pe 29 Aug 2020, 21:34
Apropo de cotizații, băiatul de la care am luat arma acum aproximativ 2 luni, a zis că taxa per vânător în Austria este de 700 €. Poate sa difere de la zonă la zonă, dar nu cu mult. Și a zis că nu prea vânează păsări, de-aia vinde lisa. Au aproape numai vânat mare, căprior, cerb și mistreț.
12, 16, 9mm, .223, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
de tehărău pe 29 Aug 2020, 22:28
Bă, eu zic sa întrebe fiecare acolo unde a plătit. Sa nu mai tacă ca până acum. Sa se ducă la toate ședințele, să nu se mai amâne din lipsă de cvorum. Aici întreabă degeaba...
-
tehărău
- Veteran
-
de tehărău pe 29 Aug 2020, 22:37
Dar, la schimb, întrebare pentru orcii de pe grupul lui Saurion: - orcilor, Saurion ăla ce zice sa faceți? Doar caricaturi? Mai mult nu puteți să făuriți?
-
tehărău
- Veteran
-
de OVI762 pe 29 Aug 2020, 23:44
Sauron a lesinat de tot,a ajuns pitic de gradina, ca se apropie pensia si daca face galagie nu o prinde.Nivelul lor asta este, caricaturi si miorlait aiurea, mai mult nu pot, cu o singura exceptie.
este in noi
-
OVI762
- Veteran
-
-
de zforis pe 29 Aug 2020, 23:56
pipabh scrie:zforis scrie:http://agvps.ro/docs/scrisoare%20si%20raspuns%20FACE.pdf
Nu se deschide!!!
La mine se deschide, dar poti gasi pe www.agvps.ro la sectiunea Ultimele stiri (partea stanga).
-

zforis
- Veteran
-
-
de zforis pe 30 Aug 2020, 00:08
S-a dus naibii si acest topic. 
-

zforis
- Veteran
-
-
de tehărău pe 30 Aug 2020, 01:04
zforis scrie:S-a dus naibii si acest topic. 
Stai liniștit ca nu s a dus deloc. Pe la toate întra câte o mușcă-n lapte. O scoatem și continuam. Între timp nu s-a mai întâmplat nimic deosebit, ce vrei? Calea legala s-a spus. Adepți pentru petiții nu prea mai găsești. A făcut @Aghiuta acum câțiva ani o mulțime și ne-am convins ce efect au... Să te aduni sa protestezi nu poți, ca-i covid. Cu toate ca ar cam fi cazul. Ai mai avansat cu căutările de a ataca în instanță pe cineva? Ce zic avocații tăi?
-
tehărău
- Veteran
-
de zforis pe 30 Aug 2020, 10:54
tehărău scrie:zforis scrie:S-a dus naibii si acest topic. 
Stai liniștit ca nu s a dus deloc. Pe la toate întra câte o mușcă-n lapte. O scoatem și continuam. Între timp nu s-a mai întâmplat nimic deosebit, ce vrei? Calea legala s-a spus. Adepți pentru petiții nu prea mai găsești. A făcut @Aghiuta acum câțiva ani o mulțime și ne-am convins ce efect au... Să te aduni sa protestezi nu poți, ca-i covid. Cu toate ca ar cam fi cazul. Ai mai avansat cu căutările de a ataca în instanță pe cineva? Ce zic avocații tăi?
Asta incearca sa fie un fel de intimidare (ultima parte)?  Nu functioneaza... Laudati-va intre voi in continuare, distractie.
-

zforis
- Veteran
-
-
de tehărău pe 30 Aug 2020, 16:02
@zforis, Nu te supăra ca te întreb, dar sigur înțelegi bine ceea ce scriem aici? Mie mi se pare ca nu! Nici urma de amenințare, nici urma de contradicție cu tine! Și atunci de unde au scos-o??? Mai sus afirmi ca ceri sprijin celor ce se pricep la drept și ca studiezi problema și în particular. Aici ți-au răspuns ca persoane ce știu "cu legea" @Adrian S. și @alinboboc. Nu ca ceilalți n-ar știi, dar ăștia sunt școliți. Te-am întrebat dacă ai și alte informații, de la alți avocați. N-am nicio problemă nici cu speța, nici cu tine! Dacă acum m-am făcut înțeles, sper să-ți modifici punctul de vedere. Apoi, nu s-a lăudat nimeni cu nimic. Nu îți înțeleg atitudinea agresivă, gratuită!? Am dorit aducerea topicului la normal, așa cum, pe buna dreptate ai acuzat. Grea e comunicarea scrisă!... @florin. t Felul ăsta de a pune problema e caracteristic vanatorilor vechi, din vremea "planului". De atunci vine această împărțire între "noi și ei". Nu-i chiar așa. Sa simplificam lucrurile: Organizațiile sunt ONG. Adică nu pot avea profit. Au luat de la stat fonduri cinegetice în gestiune. Cum? Asta e o altă chestiune din care mi-e teama că vom suferi  . Din gestionarea lor, trebuie să asigure cerințele contractuale (bani, amenajări etc.), cerințele de existență ale asociației (salarii, cheltuieli etc) și sa asigure mulțumirea cotizațiilor (organizarea de partide de vânătoare, baluri, întâlniri etc). Ca sa se petreacă totul cât mai bine, cotizanții se reunesc la 4 ani și aleg reprezentanți care sa asigure bună desfășurare. Aceștia aleg un director care sa desfășoare zilnic activitatea ce ii este trasata la întâlnirile anuale, trimestriale, în conformitate cu codul muncii și legislația în vigoare. (Un alt punct slab este ca nu poți alege un director, normal e sa ai concurs și bla bla, s-a mai discutat și o sa se mai discute; e alt punct teribil de slab). Și atunci întreb eu ca om care caută soluții: cine ar reclama la minister ceva ce ar veni în contradicție cu interesele celor pe care ii reprezinți, așa cum sugerezi tu?!? Adică într-un consiliu sa se ridice cineva și sa propună sa se facă o intervenție la minister ca nu fac bine ceea ce fac, ei ministerul! Adică ceea ce au făcut ăștia acum cu darea în judecată! Păi dacă-i așa, cred ca mai sunt niște lucruri anormale ce ar întrerupe vânătoarea pentru mult timp. (Nu dau exemple, să nu dau idei.) Asta cu normal și anormal se întâmplă nu numai la vânătoare, legile sunt prost făcute pentru muuulte activități. Pe de altă parte e adevărat, după precedentul de anul trecut era de așteptat sa urmeze alt atac. Și e clar ca se va continua așa, an de an și pe diferite probleme. Viziunea trebuie schimbată. Modelul particular de la noi nu vad cum ar răzbate. Eu zic ca soluția ar fi implementarea unui sistem care dă rezultate de ani de zile în țări cu tradiție în vânătoare. Dar această inițiativă nu va veni niciodată din partea unei asociații, din motivele arătate mai sus. 
-
tehărău
- Veteran
-
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 41 vizitatori