Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 05 Mai 2026, 06:48

Propunere regulament practicare vanatoare

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde wachtelfeld pe 24 Iun 2015, 09:57

tehărău scrie:Neputând să mă agit pe forum, ieri am revăzut "zbor deasupra unui cuib de cuci ". De aveți timp, delectați-vă. Topicul ăsta e de acolo. :wink:

Vant din pupa si motoare sa mearga lin !!! :lol: :lol: :lol: :lol:
wachtelfeld
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 10:02

catalin.vrabie scrie:E cam liniste cu pescuitul, nu? :D

ba din contra Catalin, s-a spus foarte clar mai sus de MULTE ori ca in adresa trimisa de asociatia ta sa se sustina clar ca e musai sa nu ne separe, doar avem multe interese comune, ambele tagme braconeaza, ambele tagme sub un minister etc

Nu te astepta sa ai un regulament IDENTIC si pentru pescuit, ci doar toata lumea se astepata sa cereti regulament extins is pentru pescuit si pentru vanatoare simultan; apoi redeschidem daca e cazul discutii pe un regulament comun.
Ce mai zici acum, merge asa? :evil: :evil: :evil: :evil: :idea: :!: :idea:

Sau la acest moment nu poti gasi o formulare DE UN PARAGRAF prin care Asociatia Valea Neagra, alaturi de ceilalti care contribuie la cele ce le vei depune, vor sa ceara unificarea unui regulament comun de vanatoare+PESCUIT? :?: :idea:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 10:04

@Catalin: dupa cum a trecut Legea noua, te rog spune-mi daca tu intr-adevar ITI DORESTI un astfel de regulament de vanatoare coroborat cu restul reglementarilor pe acest subiect.
:?:
the_mav
Veteran

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 10:09

care aprte nu a fost destul de clara aici: Romsilva NU e de acord cu acest regulament (facut tocmai de propiru stapan - Ministeru), majoritatea dintre asociatii NU sunt de acord cu acest regulament, vanatorii individuali majoritatea dintre ei NU sunt de acord cu acest regulament.
Toate aceste fortari, inclusiv cea cu pescarii, sunt facute clar - cum a spus si laurul - CA ACEST REGULAMENT SA NU FIE APROBAT, sa se forteze prin orice mijloace neaprobarea si apoi neimplementarea lui.

Tu cum esti, cu asociatia pe care o reprezinti: vrei acest regulament sau nu? :?: :?: :?:
the_mav
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 10:16

Am tot spus dar mai repet: Eu incerc sa profit de faptul ca se discuta modificarea regulamentului si am putea sa introducem reglementari care sa ne ajute sau sa schimbe modul cum se practica vanatoarea. Aceasta este o ocazie sa facem acest lucru. Eu nu consider ca actualul regulament este perfect (si nici voi, judecand dupa multitudinea de modificari propuse) si vreau sa-l modific acum, cand am ocazia. Pentru ca nu se modifica cand vrem noi, ci atunci cand vrea Administratorul fondului cinegetic.
catalin.vrabie
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 10:17

catalin.vrabie scrie:Am tot spus dar mai repet: Eu incerc sa profit de faptul ca se discuta modificarea regulamentului si am putea sa introducem reglementari care sa ne ajute sau sa schimbe modul cum se practica vanatoarea. Aceasta este o ocazie sa facem acest lucru. Eu nu consider ca actualul regulament este perfect (si nici voi, judecand dupa multitudinea de modificari propuse) si vreau sa-l modific acum, cand am ocazia. Pentru ca nu se modifica cand vrem noi, ci atunci cand vrea Administratorul fondului cinegetic.

Inteleg din raspunsul tau ca TU ITI DORESTI UN ASTFEL DE REGULAMENT, supliemntar la Legea 407 (foarte hulita si serios deficitara, dealtfel).
CORECT? :?:
the_mav
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 10:18

Cat despre pescuit, nu voi introduce un paragraf general, fara finalitate, pentru ca nu e rolul lui acolo, dpdv legislativ. Daca producem un text coerent, punctual, sunt de acord sa-l preiau si sa-l sustin argumentat, asa cum am preluat si multe din sustinerile voastre. Insa nu voi accepta neprofesionalism in relatia cu ministerul, pe numele si pe seama asociatiei mele sau a numelui meu.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 10:20

Regulamentul nu este suplimentar la lege, The_Mav. El exista indiferent de forma in care este acum sau va fi ulterior legea care reglementeaza vanatoarea. Sigur, este conectat la aceasta lege si nu poate excede ei, insa nu este suplimentar. Trebuie sa fin atenti la termenii pe care ii folosim.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 10:24

Catalin, crede-ma ca ma pricep al dracului de bine (daca e cazul) sa raspund evaziv. Întrebarea mea cerea un raspuns direct: tu si asociatia ta va doriti acest regulament sau nu?
the_mav
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 10:27

Nu primesti un raspuns pentru ca nu pui intrebarea corect. Nu vorbim aici de dorinta mea sau a asociatiei mele, ci de intentia administratorului de a modifica regulamentul, indiferent de vointa mea sau a ta. Consider insa ca e bine ca se modifica, atat timp cat se accepta modificari propuse de noi.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 10:37

Daca vrei si poti sustine cu mine semantica , întrebarea nu "se pune", ci "se adreseaza"; sunt inca multi cei care stapanesc limba romana foarte bine. Daca vrei interpretare textuala, imi dau seama ca raspunsul tau este DA.
Pai in aceste conditii eu pot spune unilateral ca viziunea mea este total diferita de viziunea ta asupra reglementarii vanatorii; posibilitatile nu consider ca sunt mult diferite. :!: :!: , nici macar cele legislative.
Din acest motiv, imi rezerv dreptul de a nu mai trage alaturi de tine asupra nici unui alt subiect de discutii; implicit nici ideile mele directe sau indirecte nu sunt de acord sa fie adaugate pe documentul in corpul caruia tu strangi ideile tuturor, dar il inaintezi sub semnatura asociatiei tale.

Daca tie ti se pare normal ca un astfel de regulament sa fie aprobat, atunci esti departe din punctul meu de vedere de ceea ce imi doresc eu in ROmania - chiar si din partea unui admin privat sau asociatii (ne)afiliate la un organism central.
the_mav
Veteran

Mesajde Krieghoff pe 24 Iun 2015, 10:47

In sfarsit! Chiar ma intrebam, cand am vazut cu cat aplomb ii furnizati material, cat dureaza?
"Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Krieghoff
Membru important

Locaţie: Bucuresti

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 11:08

the_mav scrie:
Pai in aceste conditii eu pot spune unilateral ca viziunea mea este total diferita de viziunea ta asupra reglementarii vanatorii; posibilitatile nu consider ca sunt mult diferite. :!: :!: , nici macar cele legislative.

Eu zinc ca toate propunerile tale argumentate au fost preluate sau cel putin discutate cu argumente. Nu vad motivul unei astfel de afirmatii.

Din acest motiv, imi rezerv dreptul de a nu mai trage alaturi de tine asupra nici unui alt subiect de discutii; implicit nici ideile mele directe sau indirecte nu sunt de acord sa fie adaugate pe documentul in corpul caruia tu strangi ideile tuturor, dar il inaintezi sub semnatura asociatiei tale.

E decizia ta si o respect. Cat despre semnaturile de pe document, am spus de atatea ori ca imi doresc sa fie semnat de toti cei implicati in dezbatere, incat cred ca nu mai are rost sa argumentez.

Daca tie ti se pare normal ca un astfel de regulament sa fie aprobat, atunci esti departe din punctul meu de vedere de ceea ce imi doresc eu in ROmania - chiar si din partea unui admin privat sau asociatii (ne)afiliate la un organism central.

Eu am scris si supus dezbaterii punctul meu de vedere (forma initiala a solicitarii de modificare a Regulamentului). De la tine nu vad inca nimic, ca sa putem discuta daca viziunea mea este mai buna sau nu decat a ta. Pana cand vei pune pe masa un asemenea document, nu ramane decat intentia ta, nimic altceva.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde adileafu pe 24 Iun 2015, 11:10

adileafu scrie:@Laurul :
Care este marele "bine" adus de SIGAV???
@Catalin Vrabie :
Am mai spus: baza de date care sa ne ajute sa identificam solutii in viitor si care sa ne furnizeze o serie de informatii structurate, pe care acum nu le avem, informatii care sa contribuie la elaborarea unor planuri si masuri de redresare sau conservare a unor specii amenintate; reducerea birocratiei prin ajungerea, la un moment dat, la stadiul in care autorizarea vanatorii sa fie facuta doar on-line, cel putin poate pentru autorizatiile individuale.
Pe bune ????Baza de date se poate face si fara SIGAV prin simpla introducerea datelor in server.(Laurul)
Raspunsurile d-lui Vrabie sunt un exemplu elocvent de cum sa faci politica pe forum (adica sa scrii mult fara sa spui nimic) si arata fara echivoc adevaratele intentii (bune) ale domniei sale :)

catalin.vrabie scrie:
adileafu scrie:Raspunsurile d-lui Vrabie sunt un exemplu elocvent de cum sa faci politica pe forum (adica sa scrii mult fara sa spui nimic) si arata fara echivoc adevaratele intentii (bune) ale domniei sale :)

Oricine a citit topicul asta poate constata ca asta e ori rea vointa ori prostie.

Pe tine ,Catalin, nu pot sa te acuz de prostie, dar de bunavointa ta se convinge din ce in ce mai multa lume ,,,si asta e bine ....pentru noi :)
Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
adileafu
Membru important

Locaţie: Targoviste

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 11:12

Krieghoff scrie:In sfarsit! Chiar ma intrebam, cand am vazut cu cat aplomb ii furnizati material, cat dureaza?

Materialul nu mi-l furnizeaza mie, Catalin Vrabie, presedinte de asociatie, ci il furnizau unui om care isi consuma timp sa inchege un punct de vedere cat mai corect si acceptat de cat mai multi vanatori, care apoi sa fie transmis ministerului. Asta e greu de inteles pentru unii, mai ales pentru cei care stau si citesc dar nu intervin deloc intr-un proces legislativ care-i vizeaza direct, dar apoi se vaita in mediul on-line cat de rau merge vanatoarea in Romania!
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 11:18

catalin.vrabie scrie:
the_mav scrie:

Eu zinc ca toate propunerile tale argumentate au fost preluate sau cel putin discutate cu argumente. Nu vad motivul unei astfel de afirmatii.

E decizia ta si o respect. Cat despre semnaturile de pe document, am spus de atatea ori ca imi doresc sa fie semnat de toti cei implicati in dezbatere, incat cred ca nu mai are rost sa argumentez.

Eu am scris si supus dezbaterii punctul meu de vedere (forma initiala a solicitarii de modificare a Regulamentului). De la tine nu vad inca nimic, ca sa putem discuta daca viziunea mea este mai buna sau nu decat a ta. Pana cand vei pune pe masa un asemenea document, nu ramane decat intentia ta, nimic altceva.

Ia citeste inca o data primul si ultimul TAU paragraf, sa vezi contradictie flagranta in cele scrise de tine.
the_mav
Veteran

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 11:27

catalin.vrabie scrie:... mai ales pentru cei care stau si citesc dar nu intervin deloc intr-un proces legislativ care-i vizeaza direct, dar apoi se vaita in mediul on-line cat de rau merge vanatoarea in Romania!

Nu stiu catre cine faci referire, insa TE ASIGUR ca sunt inca suficiente persoane care cunosc PERFECT cum se deruleaza "un proces legislativ" care vizeaza diferitele teme. Din comisii, pana la promulgare.
De la Codul Silvic (cine a cerut prima data un astfel de cod, care au fost regulile negociate :!: pentru initierea unei astfel de ;egislatii, cum s-a "incropit legislativ" un astfel de act, ce negocieri au fost ca sa treaca, etc), pana la propunerile de modificare a Legii 407, la normele legii 295 (cine, cum si cat s-au negociat aceste norme), etc. Si cum se fac propunerile legislative, sferele de influenta, si cine pe cine sustine pentru a trece unele "proiecte" acum, ca sa aiba back-up la altele, samd.
Atentie Catalin ca NU TOTI vor sa iasa in fatza. :!: :idea: :!: Dar asta nu ii face necunoscatori :!: :idea: :!:
the_mav
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 11:34

Remarc ca unii dintre voi, foarte activi pe forum, dealtfel, cand sunteti pusi in situatia de a furniza concret o informatie sau de a contribui concret la modificarea conditiilor in care vanam in Romania (pe care de altfel le tot criticati) intrati in "silentio stampa"! Sau incepeti sa puneti la indoiala buna credinta a interlocutorilor si, vezi doamne, nu merita sa discutam despre ideea respectiva! Ce convenabil! Intr-adevar, fiecare cititor al acestui topic va judeca de unul singur si va actiona in consecinta.
Am vorbit acum cu cineva din conducerea Limier Club Roman. Oamenii s-au crucit de rautatea pe care au vazut-o aici si de scenariile imaginate (le-am dat link-ul si i-am rugat sa intervina daca considera ca ultima formulare mai trebuie completata).
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde lory pe 24 Iun 2015, 11:36

Oameni buni, Regulamentul se va schimba devreme ce se dezbate public.
Cu siguranta el nu va intra in forma initiala propusa de Minister.
Am inteles ulterior de la voi ca MAJORITATEA celor ce s-au intalnit la AGVPS nu agreaza DELOC Regulamentul si si-ar dori ANULAREA lui...
TOTUSI au trimis ( si bine au facut si ei stiu de ce au facuta asta) niste propuneri de modificare a proiectului.
Nicidecum propunerea de ANULARE, si asta fiindca PROBABIL au realizat ca VREM sau NU, intr-o FORMA sau ALTA, el va trece (asa cum au trecut si modificarile la Legea 407/2006)....
Sa dea Dumnezeu sa nu treaca intr-o forma care ne "rupe picioarele"...
lory
Membru activ

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 11:44

lory scrie:Oameni buni, Regulamentul se va schimba devreme ce se dezbate public.

bazezi pe ceva cele spuse?

lory scrie:Am inteles ulterior de la voi ca MAJORITATEA celor ce s-au intalnit la AGVPS nu agreaza DELOC Regulamentul si si-ar dori ANULAREA lui...
TOTUSI au trimis ( si bine au facut si ei stiu de ce au facuta asta) niste propuneri de modificare a proiectului.
Nicidecum propunerea de ANULARE, si asta fiindca PROBABIL au realizat ca VREM sau NU, intr-o FORMA sau ALTA, el va trece (asa cum au trecut si modificarile la Legea 407/2006)....

NEGATIV! Propunerile au putut fi inainte si strategic TOCMAI PENTRU CA UN ASTFEL DE REGULAMENT SA NU FIE PROMULGAT.
Sumarizand (desi stiu ca nu ai nevoie), daca tot au cerut propuneri => atunci sal e dam unele din care sa reiasa clar ca acest regulament nu trebuie adoptat.

Extinderea lui si la pescari - normala dealtfel si perfect justificata in topicurile anterioare, ar face CLAR impozibila adoptarea unui astfel de regulament, motiv pentru care si vanatorii ar fi lasati in pace.
Dar dupa cum se vede mai sus, nu toti vanatorii sunt impotriva acestui regulament. :!: :idea: :!:
the_mav
Veteran

Mesajde lory pe 24 Iun 2015, 11:55

Nu toti vanatorii sunt impotriva acestui Regulament - asa este ( eu am afirmat mai sus ca nu imi doresc unul nou, dar daca va fi sa fie, macar sa nu fie in forma propusa initial)
Iar la intrebarea ta privind baza afirmatiei ca va trece.... ma uit in spate la ce a fost pana acum...
lory
Membru activ

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 11:56

lory scrie:Sa dea Dumnezeu sa nu treaca intr-o forma care ne "rupe picioarele"...

Exact acest lucru nu-mi doresc eu! Dar aceasta afirmatie, cand a fost facuta de mine, a forst totdeauna pusa la indoiala. De ce oare?
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde jon2004 pe 24 Iun 2015, 12:20

@the mav
Tu crezi ca cei din minister , atunci cand au lansat subiectul spre dezbatere , au avut in intentie sa faca un sondaj de opinie : daca se modifica sau nu regulamentul ?
Este clar ca regulamentul vechi trebuie modificat .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 12:29

jon2004 scrie:@the mav
Tu crezi ca cei din minister , atunci cand au lansat subiectul spre dezbatere , au avut in intentie sa faca un sondaj de opinie : daca se modifica sau nu regulamentul ?
Este clar ca regulamentul vechi trebuie modificat .

1. ca sa nu-ti raspund direct cu "nu se aplica" la prima intrebare, iti spun doar atat: cei din ROMSILVA (adica tot din minister :idea: ) NU AU STIUT de acest proiect de modificare a regulamentului de vanatoare. tie- ce-ti spune acest lucru? :?: :idea:

2. poate ca este clar si posibil benefic PENTRU VOI ca regulamentul sa fie modificat. asta nu inseamna ca e la fel pentru toata lumea.
the_mav
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 12:35

the_mav scrie:
catalin.vrabie scrie:... mai ales pentru cei care stau si citesc dar nu intervin deloc intr-un proces legislativ care-i vizeaza direct, dar apoi se vaita in mediul on-line cat de rau merge vanatoarea in Romania!

Nu stiu catre cine faci referire, insa TE ASIGUR ca sunt inca suficiente persoane care cunosc PERFECT cum se deruleaza "un proces legislativ" care vizeaza diferitele teme. Din comisii, pana la promulgare.
De la Codul Silvic (cine a cerut prima data un astfel de cod, care au fost regulile negociate :!: pentru initierea unei astfel de ;egislatii, cum s-a "incropit legislativ" un astfel de act, ce negocieri au fost ca sa treaca, etc), pana la propunerile de modificare a Legii 407, la normele legii 295 (cine, cum si cat s-au negociat aceste norme), etc. Si cum se fac propunerile legislative, sferele de influenta, si cine pe cine sustine pentru a trece unele "proiecte" acum, ca sa aiba back-up la altele, samd.
Atentie Catalin ca NU TOTI vor sa iasa in fatza. :!: :idea: :!: Dar asta nu ii face necunoscatori :!: :idea: :!:

Ce spun eu si ce insinuezi tu ca spun!
Citeste mai cu atentie postarea. Si nu trebuie sa iasa nimeni in fata, pentru ca unii au scris sub pseudonime si punctele lor de vedere au fost luate in considerare. Cred ca si tu esti in postura asta, nu? :D
Cred ca discutam degeaba in contradictoriu, pe alte teme decat strict regulament. Daca vrei sa faci ceva modificari in regulament, te rog sa propui si argumentam cu totii, pro sau contra. Daca nu, nu vei semna documentul si gata. E alegerea ta.
Ultima oară modificat de catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 12:41, modificat 1 dată în total.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 12:38

the_mav scrie:[

1. ca sa nu-ti raspund direct cu "nu se aplica" la prima intrebare, iti spun doar atat: cei din ROMSILVA (adica tot din minister :idea: ) NU AU STIUT de acest proiect de modificare a regulamentului de vanatoare. tie- ce-ti spune acest lucru? :?: :idea:

Ba eu pot sa-ti spun ca stiau. Si ei si ICAS. Nu toti, bineinteles, ci doar cei care au fost cooptati in elaborarea lui.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 12:50

catalin.vrabie scrie:Cred ca discutam degeaba in contradictoriu, pe alte teme decat strict regulament. Daca vrei sa faci ceva modificari in regulament, te rog sa propui si argumentam cu totii, pro sau contra. Daca nu, nu vei semna documentul si gata. E alegerea ta.

Nu doar ca nu il semnez, Catalin, dar nici nu voi accepta ca in ceea ce vei trimite tu mai departe sa figureze oricare din ideile mele, conform celor spuse de mine anterior.
Cu probatoriu - ca tot se practica in acest moment. :!: :idea: Din care punct de vedere doresti: juridic, economic, etc.
the_mav
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 13:00

Interesanta turnura a evenimentelor! Acum sunt si amenintat! Halal comunitate a vanatorilor mai avem aici!
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 13:26

Alin, ai cumva punctul de vedere al AGVPS transmis catre minister? Sau altcineva care si l-a insusit poate sa-l posteze aici sa vedem viziunea lor asupra modului in care ar trebui sa se desfasoare vanatoarea?
Eventual sa si dezbatem, ca doar de asta e democratie...
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 13:34

catalin.vrabie scrie:Interesanta turnura a evenimentelor! Acum sunt si amenintat! Halal comunitate a vanatorilor mai avem aici!

nu esti amenintat deloc Catalin, nu incerca sa rastalmacesti ceva ce nu exista (amenintari).

probatoriul vizeaza clar faptul ca ideile MELE nu iti apartin nici tie, nici asociatiei VN , nici altcuiva :!: :idea: pot cel mult apartine forumului, conform disclaimerului pe care cu totii l-am acceptat la momentul in care am devenit membri ai forumului, insa nu cred ca exista un document in baza caruia tu/asociatia ta ati (pre)luat aceste idei dinspre forum.
eu am spus foarte clar: intrucat nu am aceeasi linie cu tine asupra acestui regulament, nu doresc ca ideile mele sa figureze in documentatia ta.

chestiune pe dreptul de proprietate...
the_mav
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!