Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 20 Oct 2025, 07:32

Propunere modificare lg.295

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Propunere modificare lg.295

Mesajde DanCo pe 15 Oct 2024, 15:38

Am găsit azi în social media o chestie interesanta. Sa înțeleg ca omul a câștigat în instanta dreptul de a avea arma letala pentru autoapărare și paza prin faptul ca a efectuat stagiul militar în termen? Poate greșesc eu.
https://portal.just.ro/2/SitePages/Dosa ... &id_inst=2
DanCo
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde violiv pe 15 Oct 2024, 21:12

Exista o veche raca intre politie si fostii militari ... dupa lege, cei angajati pot cere permis pentru arma scurta cu glont cu destinatia aparare si paza iar politia-biroul de arme nu vor sa le dea, invocand diverse motive. Probabil a fost o speta de acest gen si omul s-a ambitionat.
Nu inseamna ca daca ai facut armata ca soldat in termen ai voie cu pistol la purtator.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde DanCo pe 16 Oct 2024, 07:24

Eu am înțeles ca omul doar a făcut armata la termen și pe acest motiv a cerut în instanta dreptul la arma letala pentru paza și autoapărare. Mai așteptăm și vedem ca sigur o sa fie reacții. Oricum încă este cale lunga pana când sa se modifice și legea armelor în urma unei sentințe definitive.
DanCo
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde alinboboc pe 17 Oct 2024, 09:10

Da, este adevarat. In speta respectiva, petentul a fost militar in termen, ca oricare dintre noi, care am facut armata. Nu a fost angajat , pur si simplu a fost un simplu cetatean, care a facut armata si dupa a fost lasat la vatra. Procesul a durat din martie 2022 pana in octombrie 2024. Petentul, militar in termen, a fost considerat ca fiind militar, in sensul Legii295/2004.
Acum, dupa ce va aparea motivarea CAB, vor mai fi doritori, dar in proportie de 99% tot in instanta se va ajunge intrucat AESP-urile, cu siguranta va da reject solicitantilor, iar solutiile vor fi diferite de la instanta la instanta, intrucat in Romania, o hotarare nu reprezinta un precedent in cadrul altui proces.
alinboboc
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Ghinda pe 18 Oct 2024, 07:11

De ținut minte!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde jhonny pe 18 Oct 2024, 09:34

alinboboc scrie:Da, este adevarat. In speta respectiva, petentul a fost militar in termen, ca oricare dintre noi, care am facut armata. Nu a fost angajat , pur si simplu a fost un simplu cetatean, care a facut armata si dupa a fost lasat la vatra. Procesul a durat din martie 2022 pana in octombrie 2024. Petentul, militar in termen, a fost considerat ca fiind militar, in sensul Legii295/2004.
Acum, dupa ce va aparea motivarea CAB, vor mai fi doritori, dar in proportie de 99% tot in instanta se va ajunge intrucat AESP-urile, cu siguranta va da reject solicitantilor, iar solutiile vor fi diferite de la instanta la instanta, intrucat in Romania, o hotarare nu reprezinta un precedent in cadrul altui proces.

+1
jhonny
Membru important

Locaţie: Tg. Mures

Mesajde violiv pe 14 Iun 2025, 20:29

https://www.g4media.ro/foto-dosar-penal ... -anti.html

Cand am spus ca modificarea legii in sensul cuprinderii in definitia munitiei a tuturor componentelor va genera rahaturi ca cel din link nu m-ati crezut!
Degeaba scrie "in masura in care sint supuse autorizarii" ca dosarele tot se intocmesc si tu te judeci ca prostul pentru tuburi ramase prin buzunare sau prin masina sau pentru cateva zeci de kg de fier vechi sau pentru alice de aer comprimat.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Anterior

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!