Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 27 Iul 2021, 14:43

Protest 29.06.2021

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderator: biriuck

Protest 29.06.2021

Mesajde zforis pe 24 Iun 2021, 20:24

Pareri? Cel mai probabil ati auzit, ati vazut pe retele de socializare ca se organizeaza un protest unde sunt chemati si vanatorii pentru a sustine protestul victimelor ursilor. Am vazut postari si de catre ABVAV si de Feav. Cu Feav am si vorbit, am cerut mai multe detalii, ca eram curios, nu am primit alte informatii decat ce este si pe Facebook. Sincer sa fiu, pentru mine nu este foarte clar cine este organizatorul, nu este clar nici scopul.

Ce este cert, ca mai un pic si se face un an de cand Curtea de apel Brasov a anulat o parte din cota de recolta. Ministerul Mediului nu a facut niciun pas de atunci ca sa remedieze situatia, sa imbunatateasca, sa alinieze legislatia / metodologia acordarii cotelor de recolta cu alte tari din Europa. A trecut un an si batem pasul pe loc.

Ce ar trebui sa facem noi, vanatorii? Sunt mai multe incercari de asocieri, ABVAV, Feav, (de AGVPS nu vorbesc, ca nu are nicio vina, evident, nu reprezinta decat ~40% din asociatii / fonduri de vanatoare, si oricum nu are nicio vina, nicio responsabilitate). Defapt intrebarea este, eu Foris Zoltan, vanator roman, cu ce as putea sa ajut cauza noastra?
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.office24.ro
Avatar utilizator
zforis
Veteran
 
Mesaje: 508
Membru din: 12 Noi 2014, 21:48
Locaţie: Timis

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde zforis pe 24 Iun 2021, 20:47

Iata si o scrisoare deschisa. Am acordul autorului sa postez aici.

"Scrisoare deschisă către Prim Ministrul României
Domnule Prim Ministru,
Am luat act cu îngrijorare dar nu cu surprindere de declarațiile domniei voastre referitoare la carnivorele mari din România și în special la problema urșilor, problemă care nu mai suportă amânare pentru că pe zi ce trece numărul atacurilor crește și viața celor care conviețuiesc cu acest prădător este zilnic pusă în pericol.
Ați precizat în declarația dumneavoastră că doriți să vedeți cum procedează în cazul ursului alte țări din Europa. Am să vă prezint câteva exemple:
Slovenia are o populație estimată între 860 și 1120 exemplare de urs și o cotă de recoltă de 115 exemplare, aproximativ 10% din populația estimată. Repet, estimată, pentru că niciodată nu se va putea ști cu exactitate câte exemplare se află într-o țară, exceptând situația tragică în care aceste exemplare tind spre zero.
Finlanda are o populație estimată între 2300 și 2500 exemplare conform raportului LUKE (Institutul Finlandez pentru resurse naturale) și o cotă de recoltă de 384 exemplare, aproximativ 16% din numărul de exemplare estimate.
Suedia are o populație estiamată la cca 3000 exemplare și o cotă de recoltă de 300 exemplare, aproximativ 10% din populația estimată.
Estonia are o populație estimată la 900 exemplare și o cotă de recoltă de peste 90 exemplare, iarași undeva aproximativ 10% din populația estimată.
Prin recoltă se înțelege vânătoare și valorificarea exemplarelor. Suntem oare o țară atât de bogată încât să ne permitem să ne batem joc și de această resursă? Sau în ultimii cinci ani au dat roade altă soluțiile debitate de ong-iști despre păstrarea echilibrului și noi nu le vedem? Noi considerăm că singurul mod care s-a dovedit a fi eficient până în 2016 a fost doar vânătoarea, vânătoarea care acum este hulită și îngrădită de interesele străinilor.
Domnule Prim Ministru, deși consilierii dumneavoastră omit să vă spună adevărul și vă invocă Directiva Habitate, noi vă spunem clar că vânătoarea la carnivore este permisă chiar de Directiva Habitate prin art. 16 care precizează că :
(1) Statele membre pot deroga de la dispozițiile articolelor 12, 13, 14 și 15 literele (a) și (b), cu condiția ca derogarea să nu afecteze negativ menținerea populațiilor din speciile respective la un stadiu corespunzător de conservare în aria lor de extindere naturală și în măsura în care nu există o alternativă satisfăcătoare la derogare, în următoarele scopuri:
(a) pentru a proteja fauna și flora sălbatică și pentru a conserva habitatele naturale;
(b) pentru a evita daunele grave asupra recoltelor, efectivelor de animale, pădurilor, exploatațiilor piscicole, apelor și altor forme de proprietate;
(c) în folosul sănătății și siguranței publice sau pentru alte motive cruciale de interes public major, inclusiv din rațiuni de ordin social sau economic și în situații care ar avea efecte benefice de importanță majoră asupra mediului;
România are cea mai mare populație de urs din Europa după Rusia, populație estimată între 6000 și 12000 exemplare. Această populație impresionantă se datorează exclusiv vânătorilor, acești oameni acum huliți care gestionează din pasiune și din buzunarele proprii fauna României. Această populație de urs se află în vârful lanțului trofic, nu are dușman natural iar începând cu anul 2016 de când ministrul Palmer a oprit vânătoarea aceste animale și-au pierdut treptat frica de om, de aceea astăzi avem zilnic atacuri ale urșilor și zeci de mesaje ROAlert care semnalează prezența urșilor în intravilanul localităților.
Ați solicitat un raport privind numărul atacurilor, pagubelor, victimelor, etc. Vă solicităm să completați acest raport și cu numărul mesajelor roalert trimise zilnic și cu numărul accidentelor auto provocate de urs și a numărului de urși omorâți de tren și numărul urșilor găsiți morți în circumstanțe suspecte. Vă informăm noi că numărul mesajelor Roalert au crescut în 2021 cu 660% față de anii anteriori, respectiv 7,6 ori mai mult. De asemenea vă rugăm în mod respectuos să faceți public acest raport, să vadă și restul românilor crunta realitate la care s-a ajuns astăzi, la 5 ani după interzicerea vânătorii.
De asemenea vă informăm că în ultimii ani au fost uciși de urși 20 oameni, 280 au fost mutilați cu grade severe de invaliditate, că au fost înregistrate peste 36000 de pagube provocate de urși, 14000 dosare de despăgubire depuse la Ministerul Mediului dintre care 5000 au fost aprobate cu sume impresionante. Credeți că nu este destul? Mare parte a populației din zonele rurale trăiește sub nivelul subzistenței, trebuie să îi păgubim și mai mult prin aceste atacuri? Știți că tinerii din zonele afectate de atacuri nu mai au curajul să iasă seara să curteze o fată de frica urșilor? Ei nu contează? Grija dumneavoastră în calitate de guvernanți față de români mai există? Chiar a ajuns ursul mai important decât omul?
Domnule Prim Ministru, acțiunile făcute de aceste ong-uri așa zise ecologiste constituie amenințări la adresa securității naționale conform legii 51/1991 republicată după cum urmează:
Constituie amenințări la adresa securității naționale a României următoarele:
m)orice acțiuni sau inacțiuni care lezează interesele economice strategice ale României, cele care au ca efect periclitarea, gestionarea ilegală, degradarea ori distrugerea resurselor naturale, fondurilor forestier, cinegetic şi piscicol, apelor şi altor asemenea resurse, precum şi monopolizarea ori blocarea accesului la acestea, cu consecințe la nivel naţional sau regional.
Domnule Prim Ministru, Constituția României garantează în art. 22 dreptul la viață și integritate fizică a cetățenilor iar în art. 35 garantează dreptul la un mediu înconjurător echilibrat ecologic. Niciunul dintre aceste articole garantate prin constituție nu este respectat tocmai pentru că politicienii din 2016 ascultă doar de acești oameni care luptă împotriva intereselor țarii. Îl aveți consilier pe gabriel păun, unul din principalii responsabili pentru acest dezechilibru și pentru această situație critică din România. Este un manipulator de opinie, certat cu legea și lipsit de orice scrupule care prin minciună, dezinformare, informații trunchiate, amplifică, prezintă dezinformat adevărul tocmai pentru a fi beneficiarul unor fonduri europene și guvernamentale pe așa zise proiecte de protejare a mediului. Da domnule Prim Ministru, despre consilierul dumneavoastră este vorba. Considerăm că un asemenea personaj nu are ce căuta în preajma domniei voastre. Știți că atacurile zilnice ale urșilor care pun în pericol viața și sănătatea oamenilor, siguranța bunurilor lor materiale , libera lor circulație, a ajuns în atenția organelor decizionale ale Consiliului Europei care susțin și încurajează demersurile actualului ministru al mediului tocmai pentru rezolvarea acestor probleme? Oare ce mai trebuie să se întâmple? Câte atacuri, câte victime?
Domnule Prim Ministru, în 29 iunie vom veni la București. Nu este protestul vânătorilor, noi doar ne alăturăm marți celor care suferă în primul rând. Nu ne ignorați! Suntem români și noi aducem plus valoare țării, nu cei care iau milioane de euro din proiecte care nu aduc niciun beneficiu țării! Până acum nu ne-ați auzit dar în 29 o să ne vedeți și vă promitem că vom reveni și vom reveni mulți, atât de mulți încât nu o să ne puteți ignora. Vom reveni până vom fi ascultați noi, românii în țara noastră!
Domnule Prim Ministru, dacă în pieptul dumneavoastră bate o inimă de român marți o să fiți acolo cu noi!
Dragoș Hârjoabă
Vasile Bucur
P.S. like-urile sunt binevenite dar ca acest mesaj să ajungă la urechile cui trebuie avem nevoie de distribuiri masive."

Nu stiu cine sunt ei, am contactat pe facebook ca sa cer acordul (chiar daca este o scrisoare deschisa).

Oare ar fi cazul sa sprijinim o problema sociala ce avem acum cu ursii?
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.office24.ro
Avatar utilizator
zforis
Veteran
 
Mesaje: 508
Membru din: 12 Noi 2014, 21:48
Locaţie: Timis

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde jhonny pe 25 Iun 2021, 07:22

Este o reactie dupa intalnirea din 19.06.2021 de la Alba Iulia.
E nevoie urgenta de decizie si masuri punctuale !
Avatar utilizator
jhonny
Membru activ
 
Mesaje: 79
Membru din: 12 Sep 2007, 13:21
Locaţie: TG. MURES

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde Ghinda pe 25 Iun 2021, 11:14

Trebuie mers!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6911
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde Clujeanul pe 25 Iun 2021, 13:23

In Bucuresti nu se excita lumea destul pt asa ceva.
La Miercurea Ciuc, Reghin, Targu Mures, Bistrita, Brasov...
Cu ocazia protestului la GiGiTv o sa ne invete sa bem apa daca simtim ca ni-i sete. Sau sa nu stam in soare la amiaza.
Clujeanul
Veteran
 
Mesaje: 765
Membru din: 19 Iul 2009, 07:22
Locaţie: Cluj-Napoca

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde popaliviu pe 25 Iun 2021, 16:47

Ar fi bine să fie și ceva online, să participe și cei care nu pot fizic. Zic și eu! :ympray:
12, 16, 9mm, .30-06, .22lr
Avatar utilizator
popaliviu
Veteran
 
Mesaje: 534
Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
Locaţie: Salzburg Austria

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde tehărău pe 25 Iun 2021, 18:16

Eu cu cine votez?
Individul în general (și ma refer la individul vânător) își poate apăra sau, de ce nu, câștiga drepturi ca și șoferul, sportivul legitimat sau pasionatul de colecționat timbre, de unul singur sau prin asociere. În mod evident asociația e mai puternică decât individul. Nu cred ca trebuie demonstrat. Însă are vulnerabilități. Asociația trebuie condusă și reprezentată. Și aici e buba. Pentru ca, democratic sau impus, cei din vârf pot fi utili sau pot submina puterea asocierii pana la a provoca dispariția ideii de interes comun. Ce poate face cel ce e deja membru și constată ca ceva merge prost? Sa identifice cauza, să prevadă efectele, să găsească soluții, să sesizeze responsabilii și sa le propună soluții. Pare simpla teoria dar practica a arătat ca e aproape imposibil de aplicat. Dacă subiectul e de condiție comună, se va pierde undeva în șirul logic și acceptat și, precum Windows 97, va da ecrane albastre concretizate prin exprimarea unor nesfârșite lamentări însoțite de critici acute, bass și înalte, după facultăți, cum zicea a' lu' Preda cu gura lui Victor a' lu' Balosu.
In cazul nemulțumirii cronice, asociatul poate cauta schimbare reprezentanților. Practica a demonstrat ca odată ales undeva, schimbarea e lentă, asemănătoare deplasării limaxului prin mediu. Și atunci când se face, dacă se face, urmele rămân. Iar în locul melcului se instalează o țestoasă. Viteza e cam tot aia, dar carapacea face diferența.
Așa că, la nervi și la răscruce, nevricosul are un moment de luciditate și se leapădă de comuniune ca finul de satana. De cele mai multe ori cade apoi în mrejele unei amante seducătoare care-i spune ce vrea sa audă și face ce-a făcut și fosta. Face ce fac cam toate. Ca nu prea se bagă nimeni la înaintare de plictiseală și de dragul interesului național. Scopul tot cam ăla e diferă mijloacele. Din inventarul fix, dar și cele casabile.
Daca individul nu se învață minte sa se mulțumească cu ce are și când ii vine rândul la butoi să accepte prestația ca pe un bine adus comunității, nu are ce face decât sa se declare apt de mers la luptă. De mers merge, dar pe ce drum? Dacă o ia pe cele ocolitoare, are ocazia sa ajungă pe centură și șansele mari sunt de a rămâne la prestația vocală, pomenită mai devreme. Vocală pe cale orală.
Drumul drept nu-l duce decât la coana de joaca baba oarba cu balanța. Cu toate ca eu n-am prins niciodată pe deplin mesajul așa cum este el prezentat de ghizi și muzeografi: pai cum poate fi just apreciată măsurătoarea unui instrument observabil vizual de către cineva ce are la dispoziție dotările mamei Omida?!? Mie nu-mi pacane.
Hai ca am bătut câmpii destul.
Ieșirea în stradă e cu dus și întors. Dacă sunt mulți manifestanți, bine organizați, disciplinați și cu purtător de cuvânt profesionist, iese ceva.
Dar dacă sunt puțini, aduși și nici ei nu știu unde și de ce, dacă se mai apuca de se și contrazic între ei (ca motive sunt multe) dacă televiziunile aleg sa invite în studiourile lor pe vreo doi cu ochii roșii de la curent și cu mintea plecată cu sorcova (dar care sa repete des ca ei sunt profesioniști și reprezentativi), mai bine lipsă!
Așa de bine ne reprezintă urșii ăștia ca mai e puțin și ne ia politicul la concentrarecu tot cu armamentul din dotare! Ca înapoi în pădure cu politically correct și cu cordonul de jandarmi însoțit de martorii ongisti nu mai intra Moș Martin.
Ca o paranteză, că mi am adus aminte. Cum vrea nea ministrul sa facă contractele alea dintre primărie și asociația de vânătoare? Știe ca gestionarul nu are nicio putere asupra mea, cotizant? Ca dacă nea directorul semnează contractul asta nu înseamnă că acesta poate convinge vânătorii să-și rupă hainele și picioarele la vânătoare de urși? Când mergeam la mult hulita vânătoare cu străinii, injuram dar participam cu gândul ca poate întra niște bani și rămân mistreții mai pentru toate buzunarele și rămâne gașca întreagă.
Si cum face directorul, pe cine alege sa meargă la urs și pe cine nu? Ca avem drepturi egale! Și ursul se scoate la o singură pușcă? Pai e bai! A cui?!?
Si acum sa revin la ideea de bază care m-a determinat sa scriu.
Chiar nu e niciun avocat care sa stea o săptămână pe subiect și sa găsească o cale de atac corectă? E clar ca ministerul nu-și face treaba și cred ca ar ieși bani frumoși. Hai ca dacă reprezinți vânătorii poți sa zici ca ai opinia publica majoritară împotrivă. Dar dacă reprezinți un mutilat, nu se poate câștiga procesul? Adică dreptatea e doar în filmele americane???
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3049
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde zforis pe 25 Iun 2021, 20:53

In proportie de 99% eu voi veni. Si voi cere rezolvarea cotei de recolta pentru pasari migratoare. Pe de alta parte voi veni si pentru a sustine victimele ursilor. Aproape ca sunt victima, zic aproape, pentru ca m-am obisnuit deja cu vizitele urislor in livada, m-am obisnuit de cand eram mic si erau alte vremuri...
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.office24.ro
Avatar utilizator
zforis
Veteran
 
Mesaje: 508
Membru din: 12 Noi 2014, 21:48
Locaţie: Timis

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde tehărău pe 29 Iun 2021, 18:24

Și? Cum a fost?
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3049
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde laurul pe 29 Iun 2021, 21:20

tehărău scrie:Și? Cum a fost?

Rămase cum am stabilit.....
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Avatar utilizator
laurul
Veteran
 
Mesaje: 2757
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde sorry_nellu pe 29 Iun 2021, 21:30

https://agrointel.ro/191771/oierii-si-v ... stantilor/
Asta e protestul? Asa a aratat?
Mai e vreo referire la acest eveniment in presa, pe net? Ca eu nu am gasit.
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
Avatar utilizator
sorry_nellu
Veteran
 
Mesaje: 619
Membru din: 10 Ian 2007, 09:36

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde zforis pe 29 Iun 2021, 23:57

Nu am fost, si bine am facut, radeau astia de mine cu prepelitele si ratele mele... Dar uita-te aici:

https://fb.watch/6rk9yk1WfD/
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.office24.ro
Avatar utilizator
zforis
Veteran
 
Mesaje: 508
Membru din: 12 Noi 2014, 21:48
Locaţie: Timis

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde sorry_nellu pe 30 Iun 2021, 16:11

@zforis
Da, eu personal raman la parerea ca a fost neinspirata treaba cu bagarea noastra in seama in povestea asta. Nici pentru noi, dar mai ales pentr ei! Parerea mea!

In alta ordine de idei, totusi zic ca e pacat ca nu ai fost, pentru ca aveai ocazia sa-ti dai niste like-uri live cu domnii in frac de piele de oaie, prietenii nostri traditionali. Am inteles ca a fost un laudabil consens de forte ciobanesco-vanatoresc.
Un astfel de moment nu se rateaza!
Mai ales, ca din pacate, ce-i drept, se pare ca multa branza nu vor mai face nici ei.
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
Avatar utilizator
sorry_nellu
Veteran
 
Mesaje: 619
Membru din: 10 Ian 2007, 09:36

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde zforis pe 30 Iun 2021, 20:48

AGVPS

"Comunicat
Astăzi, 30.06.2021, a avut loc o întâlnire de lucru privind centralizarea și cristalizarea unor măsuri ce se pot transpune într-o ordonanță de urgență a Guvernului, în așa fel încât intervențiile în cazurile în care urșii își fac apariția în zonele intravilane să se poată face cu celeritate și în condiții de siguranță.
Am fost însoțit de dl Benke Iosif – Director AVPS Zetelaka es Tarsai, iar la această întâlnire au participat reprezentanți de rang înalt ai M.A.I., I.G.J, A.N.S.V.S.A., alături de dl Barna Tánczos – ministru M.M.A.P., dl Róbert-Eugen Szép – Secretar de Stat M.M.A.P. și directori ai direcțiilor de specialitate.
Discuțiile vor continua în perioada imediat următoare pe baza unui draft deja clar conturat.
Mugurel Drăgănescu"

Text preluat de aici: https://www.facebook.com/AGVPSdinRomania/
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.office24.ro
Avatar utilizator
zforis
Veteran
 
Mesaje: 508
Membru din: 12 Noi 2014, 21:48
Locaţie: Timis

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde Ghinda pe 01 Iul 2021, 07:11

Nu pe feisbuc se face cinegetică în România.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6911
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde zeb stump pe 01 Iul 2021, 07:55

Ai mare dreptate...Dar, din pacate, cu feisbuc-ul se face scor în alegeri, motiv pentru care, cel putin in Romania, toata guvernarea se face pe feisbuc...De ce ar fi cinegetica altfel? :evil:
zeb stump
Membru important
 
Mesaje: 264
Membru din: 15 Noi 2006, 08:44
Locaţie: Rm.Vilcea

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde wachtelfeld pe 06 Iul 2021, 06:37

Protestul in sine nu a reprezentat in sine mare lucru. Oamenii au fost civilizati, linistiti.
Insa, a reprezentat o prima iesire vizibila in presa. La discutiile cu ministrul au participat multe categorii socio-profesionale care si-au spus punctele de vedere si acest lucru a cantarit mult in fata politicienilor. Mult mai mult decat o adunatura de ong-isti care nu stiu altceva decat sa o tina pe a lor, altminteri o placa stricata care repeta la nesfarsit "conservat, conservati" fara alte solutii.
Una peste alta a fost din punctul meu de vedere o mare realizare, insa doar de inceput.
Trebuie continuat, trebuie iesit in presa cat mai mult, vanatorimea trebuie sa fie vizibila, vanatorimea trebuie sa explice ce face si cum face, trebuie sa iasa din ermetismul de pana acum.
Francezii au un logo care mie imi place : vanatoarea nu trebuie aparata, ci ea trebuie explicata !
wachtelfeld
Veteran
 
Mesaje: 2462
Membru din: 07 Mai 2004, 23:17
Locaţie: bucuresti

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde tehărău pe 06 Iul 2021, 09:01

wachtelfeld scrie:Protestul in sine nu a reprezentat in sine mare lucru. Oamenii au fost civilizati, linistiti.
Insa, a reprezentat o prima iesire vizibila in presa. La discutiile cu ministrul au participat multe categorii socio-profesionale care si-au spus punctele de vedere si acest lucru a cantarit mult in fata politicienilor. Mult mai mult decat o adunatura de ong-isti care nu stiu altceva decat sa o tina pe a lor, altminteri o placa stricata care repeta la nesfarsit "conservat, conservati" fara alte solutii.
Una peste alta a fost din punctul meu de vedere o mare realizare, insa doar de inceput.
Trebuie continuat, trebuie iesit in presa cat mai mult, vanatorimea trebuie sa fie vizibila, vanatorimea trebuie sa explice ce face si cum face, trebuie sa iasa din ermetismul de pana acum.
Francezii au un logo care mie imi place : vanatoarea nu trebuie aparata, ci ea trebuie explicata !


+1
Si pentru a face asta trebuie să promovăm pe cei mai buni comunicatori. Repet pentru a nu știu câta oară: ne-am înjurat destul între noi, e timpul sa ne și ajutăm. Noi, pe noi!
Unul dintre cei mai buni oameni care ne pot reprezenta cu succes e dl. Dr. Vet. Mihai Burcescu.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3049
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde wachtelfeld pe 06 Iul 2021, 09:39

Liviu, iti multumesc pt apreciere. Dar nu cred ca sunt cea mai nimerita persoana pt asa ceva. Sunt altii mult mai buni ca mine si care sunt si scoliti bine pe acest segment.
wachtelfeld
Veteran
 
Mesaje: 2462
Membru din: 07 Mai 2004, 23:17
Locaţie: bucuresti

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde tehărău pe 06 Iul 2021, 12:50

wachtelfeld scrie:Liviu, iti multumesc pt apreciere. Dar nu cred ca sunt cea mai nimerita persoana pt asa ceva. Sunt altii mult mai buni ca mine si care sunt si scoliti bine pe acest segment.


Mihai, nici tu nu ai nevoie de laude (de ale mele nici atât), nici mie nu-mi stă în caracter sa perii omul dincolo de politețea necesară și obligatorie.
M-am băgat în seamă pentru că am fost parte la o discuție în care se dădea lumea cu curul de pământ ca "n-avem dom'le cu cine!".
Și am vrut sa dau și în scris exemplul că de fapt avem. Dar buba e ca "n-are cine!" ;)
In rest, să ne vedem noi sănătoși sa bem un sec!...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran
 
Mesaje: 3049
Membru din: 16 Mai 2009, 19:24

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde Ghinda pe 07 Iul 2021, 11:13

A murit cel care a fost atacat acu 2 saptamani si operat 7 ore.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6911
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde the_mav pe 07 Iul 2021, 11:50

Ghinda scrie:A murit cel care a fost atacat acu 2 saptamani si operat 7 ore.

adult sau copil? intreb ca la cate cazuri sunt aproape zilnic, nu le mai tine minte lumea pe toate...
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Avatar utilizator
the_mav
Veteran
 
Mesaje: 3265
Membru din: 27 Sep 2005, 10:19
Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde laurul pe 07 Iul 2021, 13:00

the_mav scrie:
Ghinda scrie:A murit cel care a fost atacat acu 2 saptamani si operat 7 ore.

adult sau copil? intreb ca la cate cazuri sunt aproape zilnic, nu le mai tine minte lumea pe toate...

Mavule, nu te am vazut la protest..
Ghindaru nu era ca a primit leapșa, dar tu?!
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Avatar utilizator
laurul
Veteran
 
Mesaje: 2757
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde Ghinda pe 07 Iul 2021, 15:18

Se pare ca totusi nu ar fi vorba de cazul respectiv. Dracu sa il ia de mediu virtual.
Stam acu de vorba cu un prieten. Daca era ranit sau mort un urs, bubuia toata tara. De amaratii aia care protestau ca sunt atacati si raman fara rodul munciii, au fost 2-3 propozitii la televiziuni, iar pe net mai nimic.
Eu unul, o iau pe afara la vanatoare! Pentru ce ne interzic aia pe care ii alege 25% din populatie. Adica minoritarii.

Si imi cer scuze pentru informarea eronata!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 6911
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde the_mav pe 07 Iul 2021, 19:39

laurul scrie:
the_mav scrie:
Ghinda scrie:A murit cel care a fost atacat acu 2 saptamani si operat 7 ore.

adult sau copil? intreb ca la cate cazuri sunt aproape zilnic, nu le mai tine minte lumea pe toate...

Mavule, nu te am vazut la protest..
Ghindaru nu era ca a primit leapșa, dar tu?!

Mai citeste opiniile mele cu privire la frectia la picior de lemn numita ursii in romania... nu de anul asta, ci INAINTE sa se interzica uraul acum x ani.
De protestat protestez cand si cum cred de cuviinta, ref la.protestul de urs de sapt trecuta (parca?) am vazut ca nu au fost multi vanatori, dar asta nu are importanta.

Daca iti pastrezi curiozitatea (asa in general), hai sa iti spun si de ce am.intrebat daca vreun copil a fost omorat inca de urs: pt ca la romani, atata timp cat ursii se plimba mai multi si mai liberi decat cainii comunitari pe vremea lui Basescu dar omoara doar adulti ai animale, nu se misca mare lucru. Inevitabil.se va ajunge, din pacate spun, si la tragedii cu copii sfasiati de ursi.
Ei, la acel moment va exploda mamaliga, nu ca parintii ramasi fara copii vor astepta jandarmeria, ordinul de la minister, qctiunea, etc - nu! Nemaiavand nimic de pierdut, acei parinti riscam sa isi faca singuri dreptate. Din pacate.
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Avatar utilizator
the_mav
Veteran
 
Mesaje: 3265
Membru din: 27 Sep 2005, 10:19
Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde the_mav pe 07 Iul 2021, 19:41

Ghinda scrie:Eu unul, o iau pe afara la vanatoare!

Cam asta e treaba, de prin 2011-2012... Din pacate sau din fericire.
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Avatar utilizator
the_mav
Veteran
 
Mesaje: 3265
Membru din: 27 Sep 2005, 10:19
Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde Dragan pe 07 Iul 2021, 21:19

"Ghinda"
Eu unul, o iau pe afara la vanatoare!"
Incearca si prin Spania,mistretii umbla prin sate si chiar orase(mai ales Barcelona) la fel ca ursii in Romania
Dragan
Membru important
 
Mesaje: 287
Membru din: 20 Dec 2009, 21:55

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde RaduCR pe 08 Iul 2021, 13:39

Rezultatul protestului, prima runda.

https://www.profit.ro/stiri/social/docu ... aign=Cross
Cal 12, 9,3x62, 30-06
Avatar utilizator
RaduCR
Membru activ
 
Mesaje: 83
Membru din: 29 Mar 2017, 22:36
Locaţie: Constanța

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde sorry_nellu pe 08 Iul 2021, 22:50

Poate n-am inteles eu!
Adica in caz de urs, se reunesc primarul, jandarmii, vanatorii si veterinarul pana impricinatul paraseste locul faptei?
Doamne ajuta ( chiar, era bine sa fie si popa) !
Si supun la vot ce tratament ii aplica ursului?
Pare un set de masuri ce nu pot fi aplicate!
Iar daca primarul bea cu seful de post, iar veterinarul o consulta pe sotia carciumarului, comitetul de actiune se va reuni la viitoarea vizita a ursului?
Ultima oară modificat de sorry_nellu pe 08 Iul 2021, 22:58, modificat de 2 ori în total.
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
Avatar utilizator
sorry_nellu
Veteran
 
Mesaje: 619
Membru din: 10 Ian 2007, 09:36

Re: Protest 29.06.2021

Mesajde laurul pe 08 Iul 2021, 22:55

Explicat pe indelete de ce veterinaul nu poate continua cu madam carciumareasa....
Isi ia amenda!
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Avatar utilizator
laurul
Veteran
 
Mesaje: 2757
Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Următorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: aghiuta, popaliviu, sorry_nellu şi 19 vizitatori

Publicitate