Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 30 Mai 2025, 18:45
|
|
|
Modificari recente ale legilor legate de vanatoare
Moderatori: biriuck, liviur
de Clujeanul pe 23 Mai 2025, 06:40
Conform noii propuneri, toate partidele de vânătoare vor trebui anunţate cu cel puţin 48 de ore înainte la unităţile administrativ-teritoriale pe raza cărora acestea urmează să se desfăşoare. Astfel, locuitorii vor fi informaţi din timp şi vor putea evita zonele în care se desfăşoară acţiuni de vânătoare.Ce concluzie cretina! Sa zicem ca anunt cateva UTR-uri conform cu aberatia propusa. Si? Utere-urile (  ) cum puii mei instiinteaza locuitorii? Si ce inseamna minim 48 de ore? Un an?
-
Clujeanul
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj-Napoca
de zeb stump pe 23 Mai 2025, 07:26
Tocmai justificarea arata tampenia propunerii: cica cei care vor sa mearga la lemne, după ciuperci sau cu vitele...vor verifica on-line daca e vanatoare Propunerea e idioata, in realitate e doar o noua frana în practicarea vanatorii: daca anunti pentru sambata, si ploua, pa-pa vanatoare in week-endul respectiv, ca nu o poti reprograma pentru duminică, nu ai cele 48 de ore. O deputată USR, Corina Atanasiu a propus, plecand de la un accident in Vrancea, ca unul care aduna lemne a fost "confundat cu un porc mistret şi impuscat", ca notificarea sa fie transmisa intr-un registru national. Asta e o prostie, de regula, "confuzii" din astea se produc la braconajul pentru carne, ca doar atunci se trage la orice misca in tufe sau la orice are amprenta termica. La o vanatoare desfăsurata legal, intai te asiguri ca e vorba de un exemplar din specia/speciile inscrise in autorizatie, apoi tragi. E tare si prevederea cu numarul participantilor. Cu 48 ore inainte nu poti niciodata fi sigur de numarul de participanti la vanatorile colective. nu mai vorbesc de combatere, unde poate te hotărâsti fix in seara respectiva sa iesi, etc...
-
zeb stump
- Veteran
-
- Locaţie: Rm.Vilcea
de Ghinda pe 23 Mai 2025, 08:14
Mail preprogramat, să plece din două în două zile sau zilnic că faci vânătoare. Si cerut confirmare de primire. O să îl facă poștă primarii pe inițiator.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de liviur pe 23 Mai 2025, 10:26
O imbecilitate, propusa de niste cretini. Braconajul nu poate fi descurajat asa, cine vrea sa braconeze o va face oricum. Trage un foc si pleaca acasa, vine pe jos si recupereaza ce are de recuperat. Este o birocratie in plus pentru detinatorii de arme.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
-
liviur
- Veteran
-
- Locaţie: Buc-Branesti
de zforis pe 23 Mai 2025, 10:55
Ghinda scrie:Mail preprogramat, să plece din două în două zile sau zilnic că faci vânătoare. Si cerut confirmare de primire. O să îl facă poștă primarii pe inițiator.
Mail programat in fiecare zi. O alta problema: ce se intampla cu vanatoarea individuala si grup restrans? Eu nu stiu acum inca daca dupa masa ies la panda. Daca termin treaba la lucru si ajung, ies, daca nu, nu... Anunt paznicul, ca nu vin si gata. Tot asa la grup restrans, nu stiu daca iesim la combatere sau nu... Daca am timp si cel putin un coleg mai are timp iesim seara la sacal, daca nu, nu... Singura solutie este: mail programat fiecare zi (de la 10.000 de vanatori) ca exista sansa ca iesim la vanatoare poimaine. Ce tampenie, sper ca nu trece, normalitatea ar fi sa nu treaca o asemenea propunere.
-

zforis
- Veteran
-
- Locaţie: Timis
-
de zeb stump pe 23 Mai 2025, 13:43
Asta ziceam si eu, cu combaterea, am amici care fac la greu combatere, iau mereu autorizatii la restrans, pur si simplu cand are unul chef, da pe grup: care vrea sa iesim azi?...ce 48 ore, rahat baltat. Şi la restrans, de multe ori le-am stabilit după amiaza pentru a doua zi, în functie de vreme si de disponibilitatea colegilor înscrisi în autorizatie. Nu combaterea braconajului e scopul, pretextul e evitarea accidentelor, ca în felul asta, cei care vor sa mearga la lemne, ciuperci sau mai stiu eu ce, sa afle ca e vanatoare. Ca le si pasa... Asta e pretext, eu cred ca e doar o noua metoda de a ingreuna practicarea vanatorii. Va dati seama, la vreo goana de mistreti, cu batausi şi caini, saracul om nu isi da seama ca e vanatoare 
-
zeb stump
- Veteran
-
- Locaţie: Rm.Vilcea
de Stefan_23 pe 23 Mai 2025, 18:49
Probabil ca, nu numai vanatoarea vor sa o incorseteze, ci orice....
-
Stefan_23
- Membru important
-
- Locaţie: Bucuresti
de florinsarca pe 25 Mai 2025, 07:24
Asta este o anomalie nu o propunere legislativă care să îmbunătățească conținutul legii și să ușureze activitatea de vânătoare. Ei doresc doar să birocratizeze până și vânătoarea cu o activitate în plus care mai degrabă pune piedici desfășurării normale a vânătorii. Aberația cu numărul de participanți e de noaptea minții. Până și la vânătorile în grup restrâns se produc modificări în ultimul moment, nicidecum nu poți aprecia ca și organizator numărul de vânători la o vânătoare colectivă. Pe oamenii aceștia nu îi consiliază nimeni înainte de a propune aberații de genul? Se pare că nu. Sper ca minunata propunere legislativă să nu treacă mai departe. Hai, să avem vânat în cătare și să ne auzim sănătoși!
-

florinsarca
- Membru important
-
- Locaţie: Geoagiu Băi, Hunedoara.
de yoghi pe 25 Mai 2025, 13:48
Si
""""Autoritatea publica...aduce la cunostinta cetatenilor prin...afisarea la sediul sau pe saitul institutiei"""
Asta chiar e o prostie. Cu exceptia a trei pensionari si 2 reporteri ,cine sta sa cute pe situl primariei anuntul de vanatiare.
Acum ... poti trece in anunt perioada scrisa/ data de associate...alea 15 zile?? . Impaci si Capra si varza si lupul!
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel, Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
-

yoghi
- Veteran
-
- Locaţie: Romania
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: mus q şi 104 vizitatori