Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 28 Ian 2026, 07:36
|
|
|
Modificari recente ale legilor legate de vanatoare
Moderatori: biriuck, liviur
de Cyfmania pe 26 Ian 2026, 10:41
salutare, nu stiu daca am postat unde trebuie, scuze anticipat. am o intrebare. la ultima vanatoare ne-am procopsit cu control al baietilor de la arme si munitii. tocmai terminasem de mancat, ciudata coincidentala sa vina tocmai atunci si acolo unde eram ... un coleg a uitat 2 cartuse in magazie, nu este detasabila, si bineinteles s-a mentionat in pv si a fost invitat la discutii la IJP. unde precizeaza ca nu poti sa stai cu arma alimentata cu cartuse in magazie? n-am gasit in lege aceasta menitune. in L295 la art 36 pct 2a precizeaza: (2) Portul armelor de vânătoare în locul destinat vânătorii se face în următoarele condiţii: a) arma poate fi încărcată, cu condiţia ca, după încărcare, să fie asigurată şi purtată astfel încât să nu prezinte pericolul producerii unor accidente;
multumesc anticipat.
-
Cyfmania
- Nou membru
-
de hunterb pe 26 Ian 2026, 10:58
Salut, Ca sa iti raspund direct: 1. daca prin sintagma "tocmai terminasem de mancat" inseamna ca vanatoarea era incheiata de fapt, exista obligatia clara de a descarca si asigura armele 2. daca era pauza de masa intre goane (deci vanatoarea nu era incheiata) atunci mai poti discuta cu organele de control, dar tot aveai obligatia de a descarca si asigura arma 3. chestia cu coincidenta - din experienta, e unul din colegii vanatori care anunta politia, de obicei te lasa sa termini masa si sa te sui in masina, apoi te verifica si la arme si la etilotest...multi vanatori au prostul obicei de a bea alcool la masa, iar daca esti "uituc" asa cum a fost colegul tau, ramai si fara permis auto si fara permis de arma
is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
-

hunterb
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de Ghinda pe 27 Ian 2026, 08:21
La etilotest, care este prost, pune botul. Nu te poate obliga dacă nu ești șofer!!!!!!!!!!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
de Stefan_23 pe 27 Ian 2026, 15:18
Cartita din grupa a dat share location. Trist ca sunt "colegi" din astia.
-
Stefan_23
- Membru important
-
de yoghi pe 28 Ian 2026, 01:36
Era mai de mult o practica. Asociatia trimite catre politie o adresa cu locul si ora de desfasurare al vanatorii ,pe fiecare zi. Politia doar pune pe GPS.
Mai Este un topic cu subiectul.
Referitor la incarcator. Coleguu Tau nu a uitat..e doar calic si spera ca poate in timpul mesei sare ceva....sa fie pregatit.
E vorba de siguranta , de obisnuita, nu poti uita Centura la masina o pui din obisnuita,sau..nu o pui pt nu vrei ,ca nu te intereseaza.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel, Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
-

yoghi
- Veteran
-
- Locaţie: Romania
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 64 vizitatori