Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 21 Apr 2026, 15:21

Snoave si minciuni vanatoresti

Tot ce nu are legatura directa cu vanatoarea dar are legatura directa cu vanatorii : sport, bancuri, discutii " fierbinti, alte pasiuni.

Moderator: popaliviu

Re: Snoave si minciuni vanatoresti

Mesajde biriuck pe 25 Feb 2016, 17:14

Se poate :lol: Uitasem de ea... sper sa am timp diseara sau in weekend
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde teuton pe 25 Mai 2016, 12:54

deci ??!!
teuton
Veteran

Locaţie: valcea / bucuresti

Mesajde biriuck pe 25 Mai 2016, 20:43

Gata! Nu mai aman! :D Nici azi n-am timp dar fie, cu 20-30 min in plus sau in minus....

Am zis ca e vorba de acelasi paznic din povestirea cu "Bre, Majestate!"
Acesta, cu multi ani in urma, a venit in zona Buzaului ca tanar tehnician de pe plaiuri moldave. Pana s-a acomodat si si-a facut rost printre ceilalti a durat ceva. Deh, el venetic, muntenii suspiciosi...
Intr-o iarna, la vanatoare de mistreti pentru plan, tinerelul nea Costica al nostru este trimis intr-un anume stand de catre nea Grigore (nea Grigore este o legenda locala in vanatoare). Am uitat sa spun ca eroul nostru avea si are o pasiune pentru fotografie si purta deseori la el si un aparat foto.

Incepe goana, se aud cainii, porcii fac carlig pe sub rapa stiuta, toata harmalaia se indreapta spre capul de izvor unde se afla nea Costica si ... linistea e sparta de 2 focuri rapide. Gonasii urcau alene inspre standuri, unii ziceau cu voce tare "Prea s-a auzit iute asa al doilea foc, nu e semn de mare scofala!"
Ajunge si nea Grigore si se uita intrebator in jur: "Unde-s porcii?"
"Paaaai, s-au dus..." a replicat tehnicianul rusinat
"Cum sa se duca, ma? Ca doar aici ti-au trecut pe aproape si urcau greu pieptisul prin zapada..."
"Paaai, cred ca am dat in copac, n-am prea putut nici de un caine..."
"I-auzi! Ia sa vedem, ca doar avem zapada!..."

In fine, dupa ce se demareaza ancheta criminalistica se dovedeste fara urma de indoiala ca nu s-a tras in porci in timp ce urcau ci abia dupa ce au trecut de stand. Nemaiavand incotro, nea Costica recunoaste ca a dus intai aparatul foto la ochi si abia dupa aia a ridicat si pusca si a tras dupa un godac ce umbla mai la coada... si ala ratat :lol:
Nea Grigore ia foc si il face de ocara de fata cu toti padurarii:
"D'aia intind io goane peste 2 munti? Ca sa faci tu poze? Eu am plan de facut, baiete!"
"De azi inainte faci doar goana!"

Si asa a facut. Cel putin o perioada destul de lunga...
Acum, tanarul era ambitios si ar fi vrut cumva sa spele neaparat rusinea patita numai ca nu stia prea bine cum. Prilejul i-a venit intr-o seara cand dupa o patrulare zareste o Dacie cunoscuta trasa intr-un loc mai ferit pe munte. Beculetele i s-au aprins imediat "Asta s-a intors la braconaj! A zis el la birt ca nu se lasa pana nu ia si el o capra neagra! Al meu e!"
Scoate statia din dotare si anunta la Ocol ca niste braconieri inarmati au coborat dintr-o Dacie in punctul cutare. Se da alarma generala si se strang padurari din toata zona si dau fuga intr-un suflet sa vina in ajutor vajnicului gardian al naturii ce se atinea singur la singurul drum de acces.
Intaririle sosesc dar lumina era deja slaba, se astepta sa coboare masina in orice moment.
"Unde's aia?"
"Dupa curba aia de colo."
"Hai pe ei, sa-i incercuim!"
Padurarii se apropie tiptil de masina. Cand ajung aproape vad ca braconierii erau deja la masina. Dupa ce se asigura ca au inchis cercul, Costica face un pas in fata si cu arma intr-o mana si cu lanterna mare in alta lanseaza somatia: "Staaai! Iesi afara din masina!"
Panica si forfota in masina, umbrele se agitau
"Am zis sa iesi afara!"
"Stai, ba, ca ies! Ce ai cu mine?"
Din masina iese o matahala negricioasa si barboasa, vizibil iritata de evenimente.
"Unde-i capra!"
"Ce capra, ma, esti nebun?"
"Unde-i capra, am zis! Nu ma duci tu pe mine asa..."
"N-am, ma, nicio capra"
"Scoate-o afara!"
"Bine, ma, hai c-o scot" Uriasul baga mana in masina si scoate mogaldeata pitita intre canapele la iveala. Padurarii au izbucnit in ras cand au vazut capra cu pricina, o cunoscuta doamna focoasa din zona :lol:

Eroul nostru a trebuit sa astepte un alt prilej sa isi refaca prestigiul....
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Anterior

Înapoi la OFF-uri si OFF-uri : fotbal, bancuri, barfe si can-can