| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
MUNITI 30.06 PENTRU CARABINA X BOLTModerator: liviur
14 mesaje • Pagina 1 din 1
MUNITI 30.06 PENTRU CARABINA X BOLTRog daca poate cineva sa-mi spuna, sau chiar a folosit, ce munitie se potriveste mai bine pentru Browning x-bolt cal. 30.06 (atat ptr. distanta la caprior cat si pentru goana la mistret).
Re: MUNITII 30.06 PENTRU CARABINA X BOLT
aceasi intrebare ai pus-o si la sectiunea arme de vanatoare cu glont...raspunsul este pe forum trebuie doar sa il cauti...si intreabarea corecta ar fii muniti"e" pt carabinele bolt action...daca vrei o munitie buna si ieftina poti merge pe mai multe sortimente...geco plus 11g, poti folosi si S&B 11,7g Fmj o poti folosi la caprior, si sp/pts la mistret...sau daca te lasa pungutza mergi pe rws...sper ca te-am ajutat...restul ai multe subiecte despre munitia 30-06...marci,gramaj.balistica...etc ai o documentatie foarte bogata... p.s. de unde esti din Suceava? eu tot din Suceava sunt catare plina...gabriel
Re: MUNITI 30.06 PENTRU CARABINA X BOLT
teoretic poti folosi orice, practic eu n-as incerca asa cv
Re: MUNITI 30.06 PENTRU CARABINA X BOLTam scris in graba "muniti" .Sunt din oras din Suceava - Lucian .
Ma interesa daca Browning X bolt se impaca bine cu un proiectil anume. Am cumparat arma recent si inca nu am tras cu ea. Vroiam sa ma duc in poligon si sa testez ceva care deja "functioneaza" bine cu arma asta. De citit am tot citit cred ca aproape toate topicurile legate de munitie dar cu cat afli mai multe cu atat esti mai nehotarat.
de ce sa nu incerci??! mai ales ca fmj nu se deformeaza...,mai ales daca mergi pt trofeu si nu doar eu recomand munitia fmj la caprior...sunt colegi si cu mai multa experienta care o folosesc si ei si o recomanda...acum depinde de fiecare ce si cum vrea sa foloseasca...rog un coleg mai bine documentat ca mine si sa isi dea si el o parere dc sa nu incerci fmj la caprior?
Cam asta ar fi principalul motiv pentru care eu nu as folosi fmj decat in poligon. Risti sa cauti mult si bine. Repet, parerea mea, mai bine cu 2 kg mai putin in traista decat sa scoti o piesa aiurea din teren.
da ai dreptate ca risti sa cauti...dar daca sti unde sa plasezi glontul...eu ii dau maxim 300-500m...si asta din experianta proprie...acum parerile sunt impartite de fiecare vanator in parte...eu cred ca fiecare foc consta in rabdarea si atentia la vanat si sa tragi glontul doar atunci cand esti 100% convins ca plasezi glontul acolo unde trebuie...sa auzim de bine...si catare plica cu stima gabriel
Re: MUNITI 30.06 PENTRU CARABINA X BOLTeu speram sa-mi spuna cineva care foloseste sau a folosit browning x bolt cu ce munitie se "impaca" cel mai bine. Si nu neaparat sa fie una universala (caprior, mistret). Pot fi doua tipuri de munitie pentru ca folosesec doua lunete pe un dispozitiv rapid de schimb (EAW).
Re: MUNITI 30.06 PENTRU CARABINA X BOLTPentru debut incearca Geco, oricare din variante.
Norma Accubond ar fi alta la banuti un pic mai multi ca si RWS EVO. Toate merg bine din X-Bolt.
Re: MUNITI 30.06 PENTRU CARABINA X BOLTMa gandeam la RWS DK 9,7 g ptr caprior si la SAKO HH 14,3 g ptr mistret (la goana). Dar poate totusi aflu amanunte de la un posesor de X-BOLT
Re: MUNITI 30.06 PENTRU CARABINA X BOLTNu toate tevile trimit glontul la fel, chit ca sunt montate pe acelasi model de arma, cu provenienta din acelasi lot. Fapt constatat de catre mine.
Exemplu: Trei arme Browning Steel Afutt Boss, din acelasi lot,cumparate de trei amici in acelasi moment. Au fost comandate si livrate pachet. Calibrul 300 WM, toate trei bineinteles. La trageri au fost utilizate trei feluri de munitie, cea cu care fusesera reglate armele in poligon, de catre acelasi armurier, in aceeasi zi, si alte doua sortimente. Adica Wichester, un model hollow point, nu mai stiu exact, Sellier Bellot si Norma Oryx. Daca la tragerea cu munitia de reglaj, gloantele se duceau cam in acelasi loc, cu celelalte munitii plasarea era diferita de la arma la arma. Asa ca incearca singurel sa vezi cam care ar fi cartusul cu care se impaca arma cel mai bine. Aaaa, referitor la munitia ideala pentru arma. Am constatat ca multi detinatori de ghintuita nu or sa stie in veci ce ar fi mai bun pentru arma, asta din cauza ca trag extrem de prost, si indiferent ce munitie ar folosi, locurile unde lovesc sunt decise doar de catre providenta. Am vazut doi baieti care in urma cu vreo trei ani, cautau munitia potrivita pentru armele lor( un Remington 700 in calibrul 22-250 si un dublu express suprapus in cal.9,3x74). Nici in ziua de astazi nu au gasit munitia minune, grupajul fiind o notiune de care armele, aflate in mana acestor tragatori, nici nu vor sa auda. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: MUNITI 30.06 PENTRU CARABINA X BOLTVă salut!deține cineva benelli Argo cu țeavă de 51 în calibrul 30.06?ce tip de muniție folosiți?
Doar ce am cumpărat arma și o folosesc 80% la goana Vezi ce a scris @SlyFox Altfel, o simplă binețe nu te ajută! Moderator
Re: MUNITI 30.06 PENTRU CARABINA X BOLTSalutare și ție. Sunt câteva subiecte deschise pe această temă. O să găsești experiențe în diverse combinații arme-muniții, inclusiv despre modelul de armă pe care tocmai l-ai achiziționat. În general, având în vedere că arma va fi utilizată la goană, așadar precizia nu reprezintă un factor principal, muniția trebuie aleasă pentru specia vizată, respectiv mistrețul, fiind urmărit mai degrabă efectul terminal. Principalele firme producătoare de muniții fac câteva sortimente dedicate mistrețului, doar că experiențele descrise de către vânători cu aceste muniții sunt împărțite. Unul consideră un anumit tip de muniție ca fiind idealul, altul consideră același tip de muniție ca fiind nesatisfăcător. Citește secțiunile dedicate de pe forum și îți poți face o părere. Unii preferă vârfurile bi-modale, cu partea anterioară din plumb liber și partea posterioară cu plumbul sudat de manta. Alții preferă vârfurile cu plumbul complet sudat de manta (bonded). Și mai sunt și vânători fericiți cu soft-point cât se poate de banal, eventual în limita superioară a gramajului, de genul 13-14 grame.
Apropo, avem o secțiune de prezentare a noilor membri. Când ai timp poți trece pe la acea secțiune pentru prezentare. Mulți colegi veterani sunt încântați să-și cunoască noii colegi de forum. Aici este link-ul: viewforum.php?f=110 Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: MUNITI 30.06 PENTRU CARABINA X BOLTBine ai venit printre noi!
Norma Orix 13 g RWS UNI 13 g Sako Hammerhead 14,3 g ... pe langa faptul ca e foarte bun la porc in goana, trage bine chiar si din ARGO si este si la un pret mai civilizat decat primele.
14 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Discutii despre munitii, caracteristicile lor, performante Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 39 vizitatori |
Publicitate
|