| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Calibrul .22Moderator: liviur ca sa nimeresti o cutie de bere la 200m cu calibru .22 si arma reglata la 80m ar trebui sa tragi cam 25 cm deasupra tintei. eu cu .22wmr trag cam 10 15 cm peste tinta ca sa nimeresc la distanta aia, si arma mea e reglata la 100 m.
Vanatoarea......arta si pasiune
am avut si eu niste cartuse Vostok rusesti .... nu cred ca pocneau mai tare decat portiera unei masini ... iar precizia era fantastica... nu stiu daca mai gasesc asa ceva... mai ales acum cand miam cumparat o bucata mare de pamant undeva pe langa timisoara si din ultimele cercetari am obs ca e plin de fazani .... iar in capatul gradinii am o balta mare.. si ghici ce! am gasit urme de caprior si mistret ... se pare ca vin la apa .... iar cum cel mai apropiat vecin e pe la 500 m de mine
cam asa arata noul meu paradis (putin off topic) [albumimg]4084[/albumimg] Ultima oară modificat de Ahotnic pe 17 Aug 2007, 09:40, modificat 1 dată în total.
Lucrurile bune se intampla celor care stiu sa astepte!
Mai am vreo 2 buc. ratacite prin dulap. Pe vremuri, la TIR, erau cele mai bune cartuse care ajungeau pe mana noastra (pustani de club de provincie). Prin 90-91 am cumparat de la un moldovean cateva (nu spui cate) cutii dar le-am cam mancat. Ca precizie sunt excelente iar din TOZ-ul meu mergeau uns. Da mi-e ca sunt cam subsonice, mai ales ca e munitie de tir. Pana ajunge unul la 100 m ai timp sa reincarci si sa tragi iar.
Tot la origine gasesti, inca mai exista fabrica si mai produce.
Nu stai rau de loc! Pe unde vine chestia asta? Cat de mare e balta? Are rate? Dar peste?
Iti trebuie una asa
http://youtube.com/watch?v=6N0cEAR1zmc& ... ed&search= The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
@Marius iarta-ma dar nu pot sa iti spun locatia, cel putin nu aici pe forum... dar iti voi spune ca apa este legata de bega si este plina de peste..... chiar azi am fost acolo si m-am intalnit cu 2 pescari care mi-au spus ca locul este plin de caracuda, caras , platica si plin de stiuci, asta mi-au spus ca au prins pana acum dar mai spuneau ca anul trecut s-au prins niste stiuci frumoasa in locul din capatul gradinii... bineinteles ca va venii totul ingradit
@Cristi cu asa o arma nu mai cumperi carne din magazin in veci! tare misto Lucrurile bune se intampla celor care stiu sa astepte!
The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Incearca o vedeta a marinei... au aceeasi culoare, dar tin mai bine la foc! The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
nu, nu o iau in nume de rau Nanuk .
si da.. am spus la gluma..zic rafala de fabarm la figurat...e un mod de a spune..si mi-am format exprimarea asta deoarece de anul acesta am luat arma si incepator fiind am umblat mult la combatere cu ea pe la noi...asa si la caini hoinari in special mi-am format un obicei cand il vad si incep focul, sa golesc toate cartusele (3 - ceva gen "burst" cum pot eu mai bine si clar stiu ca e semi si nu se aseamana cu burst dar ca idee.. more shells...
da pe langa multele avantaje pe care le are o semi are si acela...de ex imi place la a mea ca e usoara rau de tot! 2.8 kg ..shockuri ( scurt lung) ... foc rapind .. magnum cand ai nevoie si multe altele ! asta spun fata de o clasica...desi clasica are farmecul ei.....eu consider semi cea mai practica lisa...ca posibilitati vorbesc de "tunning" ..deci practica...nu clasica, cu farmec sau mai stiu eu ce! ...practica pentru vinatoare
more shells...
Care control?
Nu pot sa zic c-am reusit sa trag mai repede cu lisa sau cu semi, fie in 12, 16 sau 20. Cand imi aduc aminte ca-l am si pe al treilea (adica de vreo 3-4 ori pana acum) il trag daca mai e cazul si, de surpriza ca mai e, il trag in vant. Am incercat de vreo doua ori 'rafale' la sticle in poligon da nu mi-au iesit neam. Cu Saiga-ua am avantajul reculului aproape inexistent si al faptului (foarte neplacut si agasant, de altfel) ca trebe sa tii tot timpul ochii pe catare si inaltator ca sa ai sansa sa nimeresti ceva asa ca, vrand-nevrand, arma ramane pe tinta dar pe la al treilea foc (din cele 6 la dispozitie) m-apuca 'frica' si ma opresc. Nici macar fara sa ochesc n-am reusit sa le trag pe toate in rafala. Oricum, dupa incercarile astea, nu prea le vad rostul. Si mai si golesti cutiile de cartuse cu un ritm demn de o soarta mai buna. P.S. un amic, nu spui cine, a scos siguranta automata de la o Benelli si a tras o rafala adevarata - din cele 5 cartuse la dispozitie n-a apucat sa traga decat 3, la al patrulea era deja in fund
Dacă e de gabaritul lui Dani Pedrosa cred, altfel am dubii Dar am rămas în ceaţă La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
ooopa violiv ma inveti cum se scoate siguranta???
scuzele mele pentru off caci eu am adus vorba de lise more shells...
cal22Va salut stimati colegi
Care dintre voi si-a cumparat in ultimul an arme cal 22 si pe ce permis v-au fost trecute ,tip a sau tip B ?Spuneti-mi ce cantitate de munitie v-a fost trecuta in permis ,si daca se poate o poza cu pagina cu data eliberari si pagina cu cantitatea de munitie cu stima Radu
Hunt si-a luat un 22 WMR si e trecut in permisul B, pe port si folosire.
Eu iau un 22 lr si un 22 WMR saptamanile viitoare si, pentru ambele, autorizatia este pentru port si folosire, permis B. Strict dupa litera legii e un pic eronat, vanatorii avand dreptul la arme 'de tir' numa in permisul de detinere, numai tiristii inmatriculati avand drept la port si folosire. Explicatia primita de la politie a fost ca, daca tot am dreptul la ele, mi le trec pe B pentru a nu-i mai bate la cap pentru autorizatii de fiecare data cand vreau sa ies in poligon
cal22Multumesc Vio pt informatie dar am nevoie de pozele a 2-3 permise pt a demonstra ca in alte judete se poate numai in Hunedoara nu
cal22Ba da ,dar vreau sa le arat ca se poate
Normal ca se poate,dar stii ca unii e mai catolici decat papa
De parca nu poti sa braconezi daca e pe permisul tip A...... O prostie mai mare decat asta nu s-a mai vazut.Iaca se incarca si ei cu dosare,fiindca solutia e clar neincepere sau scoatere de sub urmarire penala.Si din nou magistratii -procurorii e corupti,iar politistii isi fac treba
cal22Oare legea 295 are norme de aplicare specifice pt fiecare judet?
Înapoi la Discutii despre munitii, caracteristicile lor, performante Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 59 vizitatori |
Publicitate
|